Sofie Petersson

Livet i korthet...

Höstlov,

Kategori:

Skönt det känns med lov. Redan nu känner jag mig lugn, i9ngen skola att tänka på och sova ut på morgonen. Helt underbart! När man tänker på att det är en hel vecka kvar känns det ju bara ännu bättre! :)

Helgen var ganska händelserik. Var på Karins och Michelles födelsedagsfest, det blev en hel del med folk, alltid lika kul då :D Efter det så blev det att åka till ett annat ställe och fortsätta där. Som vanligt varade det partajet till långt in på natten och söndagen förvann av någon konstig anledning väldigt fort hihi :D

Idag har jag varit och jobbat hos Anki, hade en stor tur på 10 st pers. För er som undrar jobbar jag extra med turridning på islandshästar. Gick riktigt bra och jag tror de var nöjda med turen. Kom senare hem och åkte till Jossan och fixade hos henne. Ska ta hem henne den här veckan också, ska bli så skönt att slippa åka dit hela tiden och så kan jag ju börja träna på allvar med henne.

Imorgon bli det till att sova ut ordentligt sen ska vi fixa med hagarna till hästarna här hemma så de är klara tills Jossan kommer. Träning som vanligt på kvällen, dock så ska inte Jossan med denna gången eftersom jag inte har någon som kör mig men det ska bli riktigt roligt ändå. Annars är det nog lugnt skulle jag tro.

Nej nu ska jag fortsätta mumsa på min choklad och dricka cola, gott gott!

Vi höres gott folk!

Pusselipusspuss, Sofie <3

Jobb...

Kategori:

Ligger i sängen och skriver, har nyss vaknat. Ganska skönt faktist att inte göra något speciellt direkt när man går upp utan bara ligga och ta det lugnt.

Ska alldeles strax åka och jobba, börjar tolv och slutar fyra. Inte så länge men det tar på krafterna ändå. kvällen kommer troligen bli ganska rörig men det löser sig ju alltid ändå på något vänster.

Förkylningen börjar förresten gå åt det lite bättre hållet, känns skönt! Kanske kanske blir jag snart helt frisk :)

Nej nu måste jag snart åka så hinner inte skriva mer!

PUss och ha en bra dag!

// Sofie <3

GOD MORGON

Kategori:

Har en riktig sletdag idag. Är hur trött som helst, osminkad och mjukiskläder och inte för att glömma min förkylning!! Skulle ha stannat hemma idag var det tänkt men själkvklart fick min grupp inte göra debatten igår, vilket resulterade i att jag gick till skolan helt i onödan igår :S Fan, min vanliga otur!

Fullt av folk i skolan redan, de har haft Halloween-mys eller något sån så alla går runt som zombies och är jättetrötta eftersom de sovit här i skolan inatt. Jag skulle också velat vart med men hade ju hoppträning med hästen igår och är ju så himla förkyld så då är det inte så kul att vaa i skolan...

Idag blir det nog bara att vara hemma och ta det lugnt eftersom jag ska orka vara uppe på lördag. Karin ska ha födelsedagsfest tydligen så det blir skojjigt, hoppas inte jag blir ännu värre sjuk bara för då vet jag inte vad jag tar mig till! Skulle egentligen ha varit och käkat tacos med några kompisar idag men är jag inte piggare ikväll än jag känner mig nu är det inte ens någon idé att försöka åka dit. BLÄ för det här!!

Nej nu orkar jag inte skriva mer för då blir det bara en massa skit, bla bla bla bla!

Puss&Kram, Sofie <3

1 dag kvar...

Kategori:

Endast denna dag och imorgon kvar till det efterlängtade lovet, underbart! Får se vad mina planer blir under detta, kanske gå på bio? Fast jag måste ju göra lite nytta också, typ städa mitt rum kanske. Inte för att det var längesen jag gjorde det eller att det är speciellt stökigt men man kan ju alltid bli av med några dammkorn! Har jag tur får jag hem Jossan unde lovveckan också, då har jag ju verkligen något att göra.
Är inget bättre med min förkylning idag heller, nästan värre faktist. Hostade så mycket på bussen att jag inte kunde sova på hela vägen och detta är mycket ovanligt för mig som annars sover hela vägen på bussen. Men det var ju inte så farligt eftersom Lina satt vid mig så jag hade någon att prata med! :)

Idag blir det att åka till Karin och gratta henne. HIPP HIPP HURRA FÖR KARIN!!! Efter detta hämtar mamma mig och så blir det till att skynda sig till stallet för att fixa Jossan och åka och träna med henne. Lina ska vara med på Calle också så vi får se hur spännande detta blir ! :D

Ikväll blir det som vanligt heroes, sista avsnittet! Snyft! Vill att det ska fortsätta men jag får väl trösta mig med att Prison Break börjat nu igen istället.

Nu på morgonen har jag spanska, hoppas på att Frasse bjur på kaffe(?) Skulle vara mycket, mycket gott. Fast vi fick ju det förra veckan så man kanske inte ska begära för mycket av honom. Så snäll Frasse så :D
Har även NK-debatten idag, får se hur det går, men det känns bra iallafall.

Nej nu ska jag gå och hosta någon annanstans!

Puss&Kram, Sofie <3

Onsdagkväll,

Kategori:

Sitter och tro det eller ej tror att jag är klar med PL:en Förstår ni vad underbart?! Ska bara läsa igenom och småändra sen är jag klaaaaaar!

Sitter förövrigt och lyssnar på min gamla Christina Aguilera skiva. Helt underbar röst den människan har, kan lyssna och bara njuta av den. Verkligen jättebra! Var så längesen jag lyssnade på musik och nu har njag letat fram mina gamla skivor och det känns underbart!

Har NK.debatt imorgon också, undrar hur det ska gå? Hoppas på det bästa. Men han är lite lurig den där Crister, man vet inte riktigt vart man har honom eller vad han överhuvudtaget bedömmer...

Har kört ihop sig lite i hekgen också, behöver ju inte gå in på alla detaljer men det löser sig förhoppningsvis skulle ja tro.

Imorgon blir det att åka till Karin och gratta henne. Hon fyller hela 18 år imrgon, det ni! Hihi GRATTIS KARIN! Nu kommer hon skryta över alla dessa måmader hon är sååååå mycket äldre än mig ända tills februari, det vet jag. Men vafan så är det ju jämt? och har jämt varit, eller hur Karin? :D:D
Träning med Jossan imorgon igen också, ska bli kul det med! Får snart hem henne också, DET om inte annat kommer bli skönt!

Nej nu ska jag nog se på Bonde söker fru, hihi :D bra program det!

Köss på er alla <3



Jag bjur på den i mjukiskläder och sletnare än sletnast  ;)

Förkyld, igen

Kategori:

Har blivit förkyld på riktigt nu, varför ska detta alltid komma så olägligt?! Har ju lov nästa vecka och jag blir sjuk,l så typiskt. Vet inte egentligen varför jag gått till skolan överhuvudtaget, känner mig inte pigg alls. Fast det är ju inte värt att missa matte-lektionen något mer för då kommer jag inte att fatta någonting längre fram.

Fick skjuts till tåget idag av Lillemor, vilken pärla hon är ;) Har Molly idag också så det blir ut att rida i skogen nu när älgjakten är över. Behöver inte vara rädd att bli skjuten längre! PUH!
Var och tränade med Jossan igår, gick superbra tycker jag. Var rejält trött igår när jag kom hem men det känns ju att man gjort något då iaf.

Annars blir det bara att plugga resterande av dagen. Mitt PL-arbete som jag tjatat om i all evinnerlighet ska ju bli klart och likaså engelska-historian :S:S Jag längtar inte precis kan jag tala om!

Träffade Oskar, min gamla klasskompis på tåget idag också. Kul att träffa honom igen eftersom det var så längesen. Han hörde nog visserligen inte hälften av vad jag sa eftersom jag låter som en kraxande kråka när jag pratar men ändå!

Idga kommer förövrigt Eve tillbaka till skolan skulle jag tro efter hennes lilla "lov" i Stockholm. Ska bli kul att höra vad hon har gjort!

Nej nu måste jag gå, lektionen börjar!

Pusselipusspuss, Sofie <3

Pluggtisdag...

Kategori:

Sitter och skriver på mitt arbete, fortfarand inte klar och vet inte hur jag ska hinna. Jag får nog skriva till Johanna och säga att jag inte kan komma på mötet på onsdag efersom jag har både PL och engelska arbete att lämna in. Detta är hemskt. Hon kommer inte bli glad, men jag tycker att jag måste ändå prioritera skolarbete framför DUS-möte. Ja nu har jag bestämt mig, så får det bli!
Hoppas de inte ska ta upp för mycket för då kommer jag att få ta igen en massa. Men det går förhoppningsvis bra ändå. Ska nog skriva på en gång till henne så att jag kommer ihåg det.

Nej nu har jag snart lunch, hoppas det är något gott att äta, är hur hungrig som helst.
Mår för övrigt hur illa som helst och jag vet inte varför, borde gå hem men det lockar inte riktigt att sitta på en buss i en timme och må illa...

Vi hörs imorgon!

Pusselipuss, Sofie <3

Träningsvärk,

Kategori:

Hade styrka på idrotten igår, bara armar, lagom jobbigt för den tjejklass jag går i. Har jordens träningvärk men det är ju nyttigt, det känns ju att man gjort något. Blir jobbigare ikväll då jag har hoppträning med Jossan. Helt slut i amarna och hoppa, jaja men det får gå som det går.

Har gått och blivit förkyld uppe på allt, lagom till lovet, fyfan. Jag som är helt nere som jag är med detta höstvädret, asmycket att göra i skolan och en förkylning! Hemskt är det, kände mig risig redan igår och idag när jag gick upp kunde jag knappt prata, kraxade mest. Hata förkylning!

Satt ju och var duktig igår och just när jag skulle läsa en kompis arbete så försvann allt som jag suttit och skrivit till PL'en. Arg som fan var jag och det slutade med att jag sket i att skriva något mer över huvud taget.

Känner mig hur omotiverad till attt vara i skolan idag, men jag måste jju bli klar med mina arbeten så det är inte så mycket annat att välja på. Blir min förkylning värre går jag hem och pluggar skulle jag tro. Vill inte sitta här och hosta på folk. Inte trevligt och snorig som fan..

Igår var jag och Natta busiga, vi tog tidiga bussen hem och sprang och jag menar verkligen att vi sprang för att inte Kristin skulle se oss hihi! Nej men jag jobbade ju hemma istället (även  om det nu försvannn). Nej men vi kände inte för att åka hem tjugo i fem och vara hemma hur sent som helst så så fick det bli. Vi var ju inte direkt effektiva i skolan ändå. Satt mest och flummade haha ;D

Nej nu ska jag snart börja!

Adios amigos, Sofie <3

Pluggkväll

Kategori:

Försöker för en gångs skull vara lite seriös och plugga hemma.. Går inte speciellt bra. Sitter här med min kaffe och lyssnar på min kära gamla Guns 'n Roses skiva. Kärlek <3

Sitter och skriver med Karin också, hon är nyfiken på hur partajet var i lördags eftersom hon inte lyckades komma.

Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägget men det var nog mest fär att slippa plugga... Jävla PL! och ENB!

Hm,  återkommer när jag kanske har något vettigare att skriva!

Köss, Sofie <3

Tillbaka igen, ser på mannen som talar med hundar och fick alldeles nyss reda på att det är prison break ikväll. Den serien är så himla bra! Jag älskar den, tröttnar aldrig!

Hittade två roliga bilder från helgen så jag lägger ut dem :D



Jag och Tomas haha :D



Vi målade lite fint på Pampers, eller ja Johan gjorde det rättare sagt :)



Jag fick en superfin väska av Lillemor för att jag varit hästvakt åt Molly :)

Måndag, igen

Kategori:

Som vanligt har det helt plötsligt blivit måndag och helgen är över. Vill ha lov nu! Känner mig helt utmattad och inte nog med det så har jag tusen saker att göra im skolan, ligger efter med massor av saker. Kanske får ta en pluggkväll hemma idag?

Uppdaterade ju inget mer igår, kom hem och somnade som en stock ända tills Lillemor kom. hon hade köpt en present till mig för att jag varit snäll och tagit hand om Molly när hon varit borta. En fin svart väska fick jag, precis en sån som jag sprungit runt och letat efter på stan hur länge som helst. Efer detta besök åt jag lite mat och gick och la mig men det knepiga är att jag ändå är trött nu när jag sitter här trots alla mina timmar som jag sovit. Kontig kropp har jag, en sån där som inte återhämtar sig i första taget! Tar några dagar innan den ställer rätt sig igen. Ibalnd hela veckan och då blir ju det fröstört sen när helgen kommer igen.

Så idag blir det en lugn hemmakväll med skolarbete att göra. Kanske äta tacos? Har vart sigen på det hur länge som helst nu så det är nog dags. Imorgon blir det skola sen hem, äta och sedan åka och hämta Jossan och åka med henne till ridkolan. Möte vid 18.00 och sedan hoppträning efter detta.

Ha en bra start på veckan allihop!

Pusselipuss <3

Tröttsomsjälvafan

Kategori:

Sitter hemma hos en kompis och skriver, cepe tangentbord har han så jag kommer säkert skriva fel lite här och var. Party vardet igår, ända in på morgonen, fy fan. Har sovit tre timmar mellan 03.00 och 06.00 innan massa folk hopaade in och blrja vela så då var det inget annat än och gå upp kände jag.

Är så jävla trött så jag orkar inte skriva mer just nu, får uppdatera mer senare om jag inte sover!

Puss och kram, Sofie <3

Fredag hela veckan!

Kategori:

Fredagen har äntligen kommit, gud vad skönt! Nu kan man slappna av och inte tänka på skolan på två dagar. Det finns inget bättre.
Idag blir det tävling, KM i hoppning och jag ska hoppa lille Pintoponnyn hihi! Ska bli spännande och mycket, mycket roligt!
Ska innan detta försöka ta en sväng på Molly så den tjockisen får röra på sig också! :)  Jag får väl uppdatera senare ikväll och tala om hur det gick for mig.
Ikväll fpr vi se hur trött jag öär annars får jag kanske ta och masa mig iväg till någon kompis. Kan ju imte sitta hemma varje kväll?
Lördagen består av jobb, rida och sen på kvällen blir det lite party! Kul, kul!

Träffade Natta nu när jag kom till skolan och jag är lika trög som vanligt och frågar, men vart är Evelina? och Natta bara tittar på mig som men hallå Sofie?! Hon är ju i Stockholm och detta sa de till mig senast igår eftermiddag. Hemskt vilket dåligt minne man har. Är rörig i huvudet så jag skyller på det!

Fick en kommentar av min gamla klasskompis där han skrev att han tyckte jag var duktig som har haft min blogg en månad och fortfarande hänger i. Detta är nog för att jag tycker det är oerhört roligt att skirva av mig lite om vad jag gör om dagarna och vad jag tycker och tänker. Vissa skulle nog säga att en blogg är en ganska ego sak att ha. Att de flesta bara skriver om deras egna liv osv. Men jag tycker det är bra! Man får väl skriva vad man vill det är ju ens egen blogg. Frivilligt att läsa, jag menar ingen som inte vill veta om mig och mitt liv behöver ju inte läsa. De är ju inte direkt tvingade och bara för att folk är nyfikna?

Nej nu skriver jag inget mer annars kommer Natta och säger: Fan vad mycket du skriver då Sofie!!

Hihi :D

Puss puss, Sofie <3

Go kväll!

Kategori:

Sitter och ser på Heroes, mitt favoritprogram! Så himla bra är det och för att inte prata på spännande. Har nyss kommit in så fryser som en tok. Var i skolan till kvart i två, spang som en tok till tåget och hann precis med det sen blev det bara att åka hem slänga i sig mat och åka till Jossan. När jag kom hem var det mörkt och jag frös som bara den men var ju tvungen ut med Molly ändå. Läskigt värre! Satt ett djur i skogen och tittade på mig, blev riktigt rädd faktist. Jag brukar inte bli det konstigt nog annars när jag sitter på hästen men om jag skulle gå däremot skulle jag vara livrädd. Är grymt mörkrädd nämligen.

Vi hade någon sorts invigning av våra nya lokaler i skolan idag, Massa trumpetande och flagghissande, jag gick innan det var klart för att hinna med tåget så vet ej vad de gjorde efter.
Imorgon är det fredag, skönt!  Då blir det helg och det är ju skönaste som finns. Visst jag jobbar på lördagar men det är så roligt så då känns det inte så tungt som skolan på veckorna gör.

Nej nu börjar det igen!

Pusshej <3

God Morgon,

Kategori:

Kom just fram till skolan, regnet hänger tungt i luften ush ush! ´Det kom ingen skur på promenaden hit iallafall. Spanska snart nu på morgonen, ska bli riktigt roligt.. Spanska är nog mitt favoritämne skulle jag tro. Som det är just nu. Vill lära mig lite mer bara, har tappat grymt mycke sen jag började. Efter detta blir det naturkunskapA tror jag. Vi håller ju på med ett grupparbete så jag, Sanna och Julia ska försöka bli färdiga med det idag. Sen sista lektionen har jag pedagogiskt ledarskap där vi också håller på med ett gigantiskt grupparbete som jag verkligen inte ser fram emot att dra igång med igen. Ligger efter en massa med det eftersom man inte förstår nånting och det är jätteknepigt. Hur förklarar man t ex organisation enligt Kristins tolkningar? Höga krav, blä!

Fick höra av Evelina att min blogg är annorlunda nu när det är lite förändrade omständigheter. Jag funderade lite på det och det är nog sant. Eftersom det är ganska rörigt i min hjärna nu så får ni vänta er en ganska rörig blogg. Man kan ju inte föralltid vara likadan? Jag trivs mer i mitt nya jag än det gamla, tråkiga....

Idag blir det inte så mycket mer än att rida Jossan och Molly. Tråkigt väder men de mpåste ju ut och röra på sig. Får ju sällskap på min tur med Jossan idag så det blir lite spännande eftersom jag vanligtvis alltid rider själv på henne. Efter att jag ridit dem så kommer jag troligen att hoppa ner i sängen och sooooova! Nej vänta nu, tordag=heroe, just det Heroes blir 21.00-22.00 sen sova!

Igår var jag och mamma in till Färjestad och skulle köpa en tävlingskavaj, kommer dit och självklart finns inte min storlek, så typiskt min vanliga otur när det gäller sånt här. Kikade även på en hjälm men hittade ingen modell jag tyckte om. Så det blir att åka in till veckan och fixa kavajen, de lovade att ringa från affären när de fick in den. Skönt med bra service!

Nej nu ska jag upp och dricka kaffe med Eve och Natta! Hörs imorgon!

Puss och Kram, Sofie <3 

Blää

Kategori:

Sitter och känner mig riktigt nördig kan jag få be att tala om. Har med mig min bärbara dator til skolan och sitter och är allmänt nördig, pluggar som en idiot osv.

Mjaaa, nej jag ska nog kanske ta och jobba lite?

hörs nog snart igen när jag tröttnar nästa gång :D

OOOOOOOHHH

Kategori:

So, so what I'm still a rock star
I got my rock moves
And I don't need you
And guess what
I'm havin more fun
And now that we're done
I'm gonna show you tonight
I'm alright
I'm just fine


 

Älska <3


 

Tisdag,

Kategori:

Träning med Jossan idag, hoppning är på schemat och det ska bli riktigt roligt! Har inte tränat hoppning med henne förut bara provhoppat lite men nu blir det allvarlig träning. Ska nog gå bra, hon är ju så duktig så. Tycker om att hoppa gör hon också!

Igår var jag hos en kompis med en massa folk. Såg på film, "wall-E". Supergullig film, värd att se. Jag vet att det egentligen är en barnfilm men oj oj så bra den var. Hhihi de där små robotarna har en massa roliga ljud för sig så att man håller på att dö så fort de säger något. Drack kaffe och hade allmänt trevligt tycker jag! Känns skönt att umgås med människor utan några krav på hur man ska vara, bete sig eller klä sig. Helt underbart är det! Jag bestämmer helt själv hur jag vill ha det.

På lördag blir det partaj, ska bli så himla skönt att ha lite kul och bara röja som fan! Party all night long! :D:D
Berättade det för Karin på bussen och hon blev överlycklig eftersom det inte blev något kul förra helgen. Ser fram emot det!

Förresten säg hej till den nya, gamla Sofie. En mycket roligare och trevligare personlighet som inte synts på ett bra tag så nu ni jävlar blir det lite fart igen!

Stallet har kommit riktigt långt hemma, två boxar är klara´och snart kommer den tredje så jag kan ta hem lilla Jossan! Väntar och längar som bara den. Snart, snart!

Nej nu orkar jag inte skriva något mer, ska ta och leta upp Eve och Natta tror jag.

Puss och ha en bra dag! Skriver mer senare när jag har tråkigt ;)

// Sofie <3

Måndagsmorgon,

Kategori:

Eftersom Karin igår blev upprörd över att jag skrev att Lillemor skulle kanske vara hästvakt får jag ändra detta till att Karin ska få vara det! Haha Nöjd nu?

Var ju med på min brors innebandy igår, de förlorade och alla var jättesura. Men jag menar det är ju inte dirkt elitserien plus att ungarna är 12-13 år. Hallå?! Vart är världen påväg med alla dessa hemska föräldrar som står och skriker på läkraren, de hörs ju mer än tränaren, jag lovar! Detta är skam, när man är så gammal som de är alltså ungarna så ska man spela för att det är kul och vinner man ja då är ju bara det ett plus i kanten. Men det förstår ju inte dessa som har hand om laget och föräldrarna. De är så inne i spelet så att de nästan skulle kunna hoppa in i matchen och börja spela.
Det värsta av allt var när jag eferåt fick höra en pappa som pratade med min mamma och han bara: "ja det här är ju inget de ska vara stolta över!" Ska man inte stötta sina barn och säga att de kanske får träna mer men att de tar dem nästa match? Seriespelet hade ju inte ens börjat utan det var ju bara en träningsmatch.

Var med Karin i lördags också, som jag skrev så hade vi absolut ingenting att göra, absolut ingenting. Satt och proppade i oss godis, chips och dricka istället för att göra något. Jag ska förresten försöka att börja träna med henne nu. Hur nu detta ska gå? Karin mer vältränad än en elitspelare i fotboll haha! Sen kommer jag som inte tränat på hundra år utan bara ridit, ridit och ridit! Dessa hästarna de tar upp min vardag, men vet ni vad? Jag gillar det!

Har ni hört Pinks nya låt förresten? Eller är den ny, hmm? Ja men iallafall So What heter den ju och den är grymt bra, hon är kaxig värre hihi :) Lyssnar på den varje dag jag går till skolan, världens fart får man av den!

Puss, Sodie  <3

Söndag,

Kategori:

Sitter hemma hos min mormor, mamma permanentar håret och då är mormor hennes frisör! Hon kommer se ut som ett troll när det är klart. Snart blir det även fika, 11-kaffe som de säger, gott gott! Hoppas på att få mormors goda kakor hihi! Världens godaste kakor, tro mig!
Har med mig datorn och känner mig lagom social men jag måste ju skriva min planering till jobbet. Annars blir det svårt att veta vad de ska lära sig varje vecka på sina lektioner. Sitter även och kollar på olika priser på inredning till stallet. Vart det är billigast och så. Jag måste ju gå och köpa en ridhjälm och en tävlingskavaj på färjestad och då kan vi ju lika gärna handla andra saker där med men det får vi se hur det blir med det. Man är ju kräsen med hur det ska se ut också, tar inte första bästa bara för att det är billigt.
Senare blir det att rida Molly, är ju hästvakt en vecka eftersom hennes ägare är utomlands. Vet inte när jag ska hinna eftersom jag ska med och titta på minn brors innebandy-match har jag tänkt. Har aldrig sett den lilla nissen spela så det kanske är på tiden att åka med och titta. Har ju ändå inget annat för mig. Det k'nns som gamla tider igen, Karin du vet vad jag menar!

Fick ett erbjudande av Evelina och Nathalie att vi skulle föröska åka utomlands till våren och jag tror att jag bestämt mig för att jag vill med. Beror ju lite på om jag får hästvakt osv. men det ska nog gå att ordna. Lillemor kan nog vara det eftersom jag är det åt henne nu! Frågan är bara då vart vi ska åka, hur mycket det kommer att kosta osv. Jag skulle vilja åka nu på en gång om jag fick bestämma hihi men man mpste ju skrapa ihop lite pengar innan man kan åka. Lika bra att vänta så att man har något att se fram emot. Evelina kommer bli brun som en pepparkaka och jag kommer se ut som en gris, undrar hur Natta kommer se ut? Hhihi :D Kul det ska bli om det kommer att funka!

Ska förresten tävla på fredag igen, klubbmästerskapet i hoppning blir det. Ska bli riktigt kul, hoppning den här gången :)

Jag och Evelina har förresten redan nu kommit på vad vi ska göra på vårt projektarbete. Vi ska åka till en dhurhem i spanien och vara där och hjälpa till. Mer planering än så har vi inte gjort men vi har ju ett år på oss eftersom detta blir projektarbetet i trean. Någon som har förslag på hur vi ska finansiera detta?

Nej nu ska jag vara social med min mamma och mormor, fikatime!

Ha en bra söndag!

Puss, Sofie <3

Blääää

Kategori:

Jag och Karin har en kris, vi har absolut inget att göra. Vi kom på att vi skulle på bio men det gick ju inte, vi hann inte... Hmm detta är ju inget ovanligt egentligen..... Fan!

Någon som har ett förslag på vad man kan göra? Det finns ju verkligen ingen som har en fest eller liknande eller något. Detta är skam för vårt umgänge, alltså mitt och Karins.

Nej nu ska jag sura vidare någon annan stans.

Pusshej, Sofie <3

God morgon,

Kategori:

Skolfoto idag, är inte speciellt taggad för det. Det måste vara världens hemskaste sak att göra. Ush! Hatar att sitta där, flina, se söt ut och försöka se någorlunda normal ut. Det är det värsta jag vet. Ibland kan det kännas som att "ja i år blev det nog bra" sen får man hem korten och vill bara dö. . .

Ska förövrigt försöka få en ganska lugn dag/kväll. Blir att åka och rida Jossan efter skolan och ikväll får vi se vad jag och Mario hittar på men blir hemma iallfall eftersom jag börjar jobba halv tio imorgon. Då är det ingen bra idé att gå ut något.

Var ju på möte igår och mådde asdåligt under mötet, började skaka och känna mig svimfärdig, kanske blodsockerfall? Nej jag vet faktist inte vad som hände men kul var det inte. Kan ju även bero på att jag har alldeles för mycket att göra just nu, måste ta och försöka lugna mig lite, annars kanske det blir värre?

Sitter förresten med i eleverådsstyrelsen nu också om jag inte skrivet det tidigare. Kunde inte låta bli på nåt sätt. Har en dragningskraft efter att få vara med och påverka skulle jag tro, att engagera mig i saker, vilja hjälpa till på något sätt. Vi får se hur dte blir med denna styrelse eftersom jag självklart prioriterar de andra som jag sitter med i mer än denna.

Nej nu vet jag verkligen inte vad jag ska skriva, hm, detta har aldrig hänt förut! :O Vi kanske hörs senare!

Puss, Sofie<3

Torsdag,

Kategori:

Rgn idag igen, inte bra, inte bra. Ska ta skolkort imorgon så då blir det att ta med sig plattången till skolan eftersom det alltid är lockigt när det blir sånt här väder. Ush nu lät jag som en riktig tjej.. haha måste kanske få vara lite fåfäng ibland jag också?

Färgade håret till halv tolv igår så nu är jag med andra ord riktigt trött och när Sofie är trött så blir hon även sur. Så denna dagen får vi ser hur det går. Ska köpa kaffe snart så kanske jag blir lite piggare. Sen har jag ju spanska med Frasse första lektionen och det är ju alltid kul så då blir jag säkert på bättre humör.

Idag blir det skola 09.00-14.00 buss hem 15.30 Sen blir det hem äta snabbt, åka i superfart på min lilla moped till Jossan, mocka åt henne och sen till två möten vid 18.00 och 19.00 så vi får se hur mycket piggare jag är efter den här dagen.

Önskar tiden kunde gå ännu lite fortare nu när det är regn och rusk väder så att vi kan hoppa över vintern till slutet av februari då jag fyller 18 år och förhoppningsvis ska ta körkort. Är ganska trött på att åka en massa moped nu när det börjar bli kallt och snart kanske is? Då sladdar man ju som världens tok! Kan iochförsig vara lite roligt det med men inte om man trillar då blir det aj aj. Har ju Mario som kör mig för jämnan också så sådär jättesynd om mig är det ju inte men det är ju alltid skönt att kunna åka någonstans själv oh bestämma när, hur fort, vart osv. Och för er som tänker ja men det är ju bara att åka kollektivt så kan jag tala om för er att jag bor i skogen och där går det bara två bussar om dagen ungefär och inte dit jag ska så det är lönlöst.

Nej nu ska jag gå och dricka mitt kaffe!

Puss, Sofie <3

En ny Sofie,

Kategori:

Sitter och ser på Grey's anathomy, herregud vilken bra serie! Jag bara älsskar den, helt underbar. Färgar förövrigt håret, ska förnya mig lite är det tänkt. Vi får se hur resultaten blir men det är i alla fall meningen att det ska bli mörkbrunt med ljusa slingor i. Var och klippte mig idag också, bara luggen men ändå, alltid någon förändring! Fick det gratis t o m så jag är helnöj! Ser lite ut som en japan eller likknande men så är det ju alltid när man är nyklippt, man är aldrig nöjd, eller iallafall så är jag aldrig det förrän jag "lärt känna" det efter några dagar.

Jaja nu ska jag se klart på teven och sedan blir det att slinga håret när steg ett är klart. Ska försöka ta någon bild imorgon så ni får se resultatet!

Puss och god natt på er! // Sofie <3

EN B

Kategori:

Sitter och har engelska B just nu, har fått i uppgift att skriva en "short story" alltså en novell och vet inte hur jag ska klara det... Är verkligen urkass på att skriva berättelser över huvud taget. Blir alltid en bra början och sen faller allt i mitten/slutet. Detta är hemskt och jag hatar det! Ni människor med all fantasi kan ni ge lite till mig? Vore himla snällt haha :D

Nej men nu får jag skärpa mig, måste ju fixa det på nått sätt... kanske

Ni vet att jag skrev tidigar om att vi fått en godisautomat till skolan, och vet ni vad!? Vi har fått en drickautomat också, detta kommer ju aldrig sluta bra... Fast det jag funderar på är varför de inte sätter dit en kaffeautomat istället för dricka? Det skulle iallafall upsskattas mer utav mig, kaffekärringen nummer 1 Haha :)
Nej men det är väl bra att man kan köpa godis i denna byggnaden nu också och slipper gå ända nerifrån andra byggnaden och upp hit igen om man vill köpa något.

Nej nu får jag faktist ta och iallafall fösöka att skriva lite på denna novellen, ska förresten kanske handla om en gammal tant som mördar folk på sitt äldreboende, hm, låter ju väldigt spännande eller inte...

Ha en bra dag! (igen)

Pusspuss, Sofie <3

Hurtigt!

Kategori:

Gick så fort till skolan idag så jag blev jättevarm när jag kom fram haha :) Jobbigt, jobbigt. Nej men jag är stolt över mig själv som är så duktig och går när jag egentligen skulle kunna åka buss.

Kom till skolan och upptäckte att de skaffat en godisautomat, inte bra måste jag säga. Hur lockande tror ni inte den kommer att vara varje dag med en massa godis i? Det bli att inte ta med pengar til skolan i framtiden skulle jag tro. Annars lär jag bli ruinerad.

Igår var jag och tränade för cicci, jag fick min lille sötnosponny Ballad så jag var helnöjd med passet, han skötte sig utmärkt även om det slutade med att jag var sjösvett och trött som fan.

Idag blir det att klippa sig. Ska till Carola som vanligt så hon får fixa till min kära lugg som har blivit så lång att jag kan gömma mig bakom den hihi. Skulle behöva färga håret också men det är ju alltid ett dilemma för nu har jag ju tröttnat på mitt röda hår men vet inte vad jag ska ha för färg istället? Funderar på att kanske göra det mörkt med ljusa slingor i. Ganska vanligt men jag känner att det är dags för en personlig förändring för min del. Dock ska jag inte klippa av mig håret som jag alltid brukar göra när jag vill förändra looken utan nu ska det få va så det blir långt nån gång. Så segt att spara ut det bara....

Efter detta blir det hem och rida Molly och senare kommer älsk till mig så får vi se vad vi ska hitta på. Kanske ska se klart på den där filmen "mumien 2" tror jag det var. Om nu Mario kommer ihåg att ta med den från Pe. Dåligt minne den den killen har, han har glömt den hur många gånger som helst nu. Får nog ringa och påminna honom om det. Filmen förövrigt kan jag rekommendera! Komisk och spännande på samma gång. Som alltid när det är en s k familjefilm blir den lite barnslig här och där men värd att se!

Torsdag imorgon, oj vad fort veckorna går, snart höstlov! Imorgon blir det skola 09.00-16.00, hem äta mat och sedan ge mig iväg till ridskolan för ett "personalmöte" 18.00. Känns knepigt att skriva så men jag är ju en del av personalen nu så ja m,an säger nog att det är ett personalmöte jag ska på. Efter detta är det ännu ett möte med min träningsgrupp angående hur vi ska lägga upp träningarna, hur ofta, innehåll osv. Någonstans mitt i allt detta måste jag till Jossan och mocka, fodra åt henne, hur jag nu ska hinna det? Detta blir bråttom bråttom!

Nu ska jag på min lektion, engelska B, ska skriva en novell ush ush! Har så himla dålig fantasi så det blir aldrig någon bra historia när jag ska göra något sådant.

Hörs imorgon!

Puss, Sofie <3


Ballad och jag KM 07

Kyligt,

Kategori:

Vad skön den där morgonpromenaden till skolan är när det är kyligt ute. Idag tog jag till och med dagen till ära mina "eskimå" skor på mig. (typ bara jag som kallar dem så i hela världen) De är verkligen jättesköna att gå i, och varma!

Hann inte skriva igår, hemskt ledsen så det får bli en uppdatering av helgen och gårdagen nu.
Helgen gick väldigt fort, på fredagen tror jag inte att jag hade något speciellt för mig... JO jag var till ridskolan för att fixa någon som kunde hoppa in och jobba för mig men hittade ingen och det blev krångel.
Lördagen åkte jag och Lina 07.45 till Dömle herrgård för en ULK-kurs (ungdoms ledar kurs) På kursen träffade vi massor av folk från olika delar av länet och jag lärde mig en hel del även om mestadelen av det vi gick igenom var repetition så finns det ju alltid något nytt att lära sig. Kursen var sedan slut vid 16.00 på söndagen och då var jag rejält trött och ville bara hem och sova men som det är när man är hästnänniska var det bara att åka till Jossan och mocka och fixa henne innan jag kunde åka hem och bara slappa, mysa med älsk och sova!
Är helnöjd med helgen förövrigt, mycket bra gjord! Vill tacka Johanna och Marie (ledarna) för en väl genomförd kurs och hoppas att nästa steg av den blir minst lika rolig och lärdomsfull!

När jag kom hem på söndagen  förresten så gick jag in i stallet som vi håller på att bygga och fick en smärre chock för två av boxarna var nästan helt färdiga! Det enda som saknades var dörrar till boxarna och det är ju lätt gjort. Kul att det går så himla snabbt och att jag har en så effektiv pappa!

Igår var det måndag ja och då var det skola igen, tänk att veckorna går så fort! Skolan som sagt sedan hem slänga i sig mat och iväg för att skriva grönt kort-prov. För er som undrar vad i helvete detta nu är så är det ett prov du måste klara för att få tävla (häst) på mer än klubbnivå. Detta provet gick galant, jag hade bara 1,5 fel och man fick ha max fyra så inga problem med det och ännu en grej jag inte behöver tänka mer på. Pratade med Cicci när jag ändå var på rdiskolan och hon gav mig en uppdatering på vad som händer på ridskolan framöver, när vi ska ha möten, aktiviteter osv. Känns kul att vara så delaktig och veta vad som är aktuellt hela tiden. Innan jag blev instruktör kändes det som att då hade man US:en att sköta men var inte med på det stora hela på något sätt. Nu känner jag mig riktigt involverad i allt.

Idag blir det skola, eleverådsmöte vid 10.30. Är ny i eleverådet så vi får se vad detta innebär men jag ska göra mitt bästa även om jag inte kanske kan vara med till 100 % eftersom det är mina andra styrelser och jobb som jag prioriterar högre. Men det ska bli roligt och kanske man lär känna någon ny på skolan? Alltid lika kul.
Efter skolan blir det hem, kolla till kaninerna, de mår inte sådär jättebra nu när hösten har kommit och de ska byta päls. Sedan mat och iväg till Jossan och ta hand om henne. En tjej som heter Hanna som har häst i samma stall kanske skulle rida med mig idag, kul kul. Trevligt med lite sällskap, brukar alltid rida själv för att jag trivs väldigt bra så men man måste ju variera sig lite ibland. Efter detta bär det av till ridskolan för att rida lektion för Cicci. Får se vad hon ska hitta på med oss idag? Hihi

Känner att men massor att göra och hösten är här så funkar inte jag riktigt som jag brukar. Jag tror att av alla årstider är hösten min sämsta, humöret kan jag inte direkt kalla på topp, ush ush! Någon som har tips på hur man göra för att ta sig igenom denna blöta, leriga årstid??

Nej nu räcker det nog med uppdatering för idag...Ska försöka jobba massor idag så jag inte ligger efter så mycket i vissa ämnen...

Puss, Sofie <3

Tillbaka vid datorn igen,

Kategori:

Väntar på att min NK lektion ska börja, inget man direkt ser fram emot. Har sjukt ont i huvudet och är allmänt trött på allt. Funderar på att säga till Crister att jag inte mår något bra och åka hem istället... Får försöka göra något av arbetet hemma eller under nästa vecka.

Har kännt mig oerhört ensam idag, ingen av mina brudar var här idag. Eve och Natta var är ni? Nej men jag klarar mig. Spanskan gick faktist ganska bra men har tappat oerhört mycket av språket eftersom vi så sällan har muntligt på lektionerna. Vi gör nästan allt skriftligt och är det muntligt blir det ofta på svenska så jaja då blir det att man tappar.

Har dåligt att göra så ska skriva ihop en inköpslista har jag tänkt mig eller iallafall en lista som jag vill ha om jag hittar någon som passar bra:


- Höstjacka, gärna grå eller röd

- Lite fina ögonskuggor nu när höstmörkret kommer är det skönt att pigga upp sig lite med färger

- Svart hoodtröja med blixtlås, perfekt för en mysig hemmakväll eller när man vill vara lite vanligt jeans och tröja-klädd

- Hårfärg och detta är ett måste, har börjat få utväxt inte fint inte!

- Beställa tid för plockning och färgning av ögonbryn, Salong Cabello?

- Örhängen, har tappat bort oerhört många så nu är det dags att förnya lite

- Kjol med hög midja

- Ridhjälm, den jag har nu sitter inte bra har jag upptäckt

- Tävlingskavaj gärna grå eller svart

- Mössa med någon kul färg




Oj, oj, oj detta kommer troligen ta ganska stor del av mina sommarjobbspengar, men lön den 25 sen igen så det äår ju inte så länge kvar :D Jag kommer inte ens hitta hälften av allt detta eftersom jag ofta kan tänka mig att jag vill ha en sak men sen hittar jag ingen fin eller som passar bra. Nej men shopping ska bli!

Okej nej nu ska jag dra på lektion igen, blir nog ingenting skrivet under helgen så det blir en stor uppdatering på måndag igen. Om jag hinner så kanske det blir en ikväll eller på söndag, men ser ni inget så vet ni att det kommer på måndag. Tar ju inte med datorn på kursen för då har jag inte tid, massa föreläsningar mest hela tiden som gäller då!

Ha en bra helg allesammans, för det ska jag ha!

Puss, Sofie <3


 

Regn, regn, regn

Kategori:

Ush vad trött jag  är på det svenska vädret! Visserligen så är det ett ganska normalt väder för den här årstiden men ändå! Jag blir helt nedtämd när det regnar konstant en hel dag, blir inte du det? Hemst, hemst...
Ja idag så har jag engelska först på morgon, sen blir det spanska där jag har en redovisning på mitt arbete muntligt, ska nog gå bra även om jag inte är så förberedd. Spanska är ju kul och det är nog därför jag känner mig så lugn trots att jag inte riktigt vet vad jag ska säga. Efter detta har jag bara en lektion kvar och denna är NK. Den däremot är jag inte så säker på att jag vill vara med på. Var duktig och lämnade in mitt arbete igår men nu har vi på en gång fått ett till arbete och detta ska vara en uppsats på A4 sidor och ska handla om den biologiska mångfalden. Detta känns lite hopplöst eftersom detta ämnet sträcker sig väldigt mycket in på vad alla andra har fått att skriva om, men det ska nog gå bra ändå. Jag har ju hjälp utav dem som är i min grupp till en viss del :)

Efter denna lååånga fredag-skoldag blir det till att åka hem, slänga i sig lite mat och sen åka till ridskolan. Jag har nämligen inte hittat någon som kan vara vikarie för mig på lördag när jag är på ULK-kurs så jag måste dit och ordna så att jag får ställa in lektionen och så får mina elever ta igen det en annan dag. Krångligt värre, hade varit mycket lättare om jag bara hittat någon som skulle kunna jobba men det är ju inte en så enkel sak att göra.

Ser fram emot helgens kurs iallafall skabli riktigt roligt och intressant. Kommer nog att vara mycket inspirerande och lärdomsfull. Kommer vara helt slut efter denna helgen som vanligt men på måndag har jag fixat sovmorgon så det fixar sig nog ändå. Snart är det ju också lov, inte för att jag får så himla mycket vila då med alla möten, aktiviteter och liknande men jag ska försöka ta det lite lugnt och inte boka upp mig på för mycket.

Snart är det ju även Halloween, det blir skoj! Alltid lika mysigt med lite höstmörker och halloween prydnadssaker i hemmet. Kanske det till och med är någon som arrangerar halloween-fest i år? Vore riktigt skoj att gå på maskeradfest. Vi hade ju ett förök förra året men misslyckades dock och det hela slutade med att vi stannade hemma och såg på film och käkade chips och godis. Det är ju visserligen mysigt det med men det slår ju inte direkt en brakfest med halloween-tema!  

Oktober innebär också att Karin, min trogne barndomskompis blir 18, Grattis redan nu och sedan blir ju min käre pojkvän 19. De fyller även ganska tätt så det blir till att köpa presenter för fulla muggar! Allltid lika roligt och gå och klura på vad man ska köpa. Karin kanske har födelsedagsfest t o m eftersom det är ju ändå hennes 18-års dag.

Nej nu ska jag plugga lite spanska, alltså stänga in mig i ett grupprum och prata på spanska för mig själv, haha roligt om någon hör mig, de skulle tro att jag var galen! Men träna måste man ju annars lär man inte bli något bättre.

Buenos dias!

Muchas besos, Sofie <3



Jag ser väldigt stirrig ut men Karin är lika fin som vanligt! Lägger ut en till bild den dagen hon fyller år också! (en bättre)

Har tyvärr ingen bild på älsklingen på denna datorn så det får vi lägga in en annan dag! :)

Tillbaka igen,

Kategori:

Jag sitter och väntar på att min lektion ska börja, pedagogiskt ledarskap heter kursen. Men när jag satt här slog det mig att jag igår skrev att jag skulle skriva lite om teveprogrammet "generation fett". Klockan blev alldeles för mycket igårkväll för att jag skulle orka skriva om det igå.

Men programmet i sig var rikigt bra, jag tror att de ville väcka människors uppmärksamhet och det gjorde de verkligen! Personen som det handlade om igår däremot var ju så fet att han inte kunde gå och då undrar jag, hur kan någon låta det gå så långt?! Jag tycker att vid en viss gräns måste man ändå inse att det inte är normalt. Och angående mannen i Mexico så tror jag precis som de tog upp i programmet att han gjort sig känd genom att vara så fet som han är och han tjänar ju grymt mycket pengar på det! Jag tror att om han verkligen ville gå ner i vikt så skulle han kämpa lite mer, jag menar han drack ju ävdå cola varje dag och sådant. Det skulle inte en perosn som var otroligt målmedveten göra. Fast om man ser det ur hans perspektiv så kanske han vill ha uppmärksamhet och vara en sorts "kändis". Han kanske behöver den uppmärksamheten och som de även sa i programmet att om han skulle gå ner i vikt skulle han bara vara "en i mängden" av tjocka personer och det stämmer ju om man tänker efter. Fast han skulle också kunna vara som en förebild för andra människor som lider av fetma att kanske inspirera dem och visa att det går om man bara kämpar.

Mer än så säger jag nog inte utan nu är det bara att vänta på nästa veckas program som skulle handla om feta kvinnor som trivs med dem själva och livnär sig på sin fetma. De utför något som kallas för "squaching" eller liknande och tydligen gick det ut på att de sätter sig på folk och får betalt för det. De var också "modeller", de blev plåtade som en vanlig modell och bilderna säljes till män som gillar extremt stora kvinnor. Jag i vilket fall tyckr att det är hemskt, de kan ju aldrig må bra av att ha så mycket överflödigt fett. Det kan inte vara direkt hälsosamt för kroppen, eller vad tror ni?

Nej nu måste jag gå, lektionen börjar!

Vi hörs senare eller imorgon!

Puss, Sofie <3

Torsdagmorgon,

Kategori:

Inte så trött som resten av veckan idag, kanske beror på att jag sov på bussen? Känner mig så himla osocial när jag gör så, förlåt Frida! Jag är ju en sån här människa som så fort jag sätter mig på bussen sätter musik i öronen och sen sooooovaa, helt underbart är det! Ja, förutom när någon bekant sätter sig brevid och kanske vill prata hihi


Ganska lugn dag idag skulle jag nog säga, först skola sen blir det att åka till Jossan och senare kommer Mario älskling så blir det troligen mys vid teven.
Resten av veckan däremot känner jag redan nu att den kommer bli hektisk! Imorgon så ska jag och Lina ha något sorts telefonmöte eftersom vi inte hinner träffas och göra det. Vi ska nämligen hålla en föreläsning på ungdomsledarkursen som jag ska gå under helgen. Lördag till söndag kommer jag att bli borta. Vi ska på denna kurs prata i en timme om DUS verksamhet och sedan ska vi under en timme ha någon form av aktivitet. Så vi får se hur detta kommer att sluta eftersom vi känner oss oerhört oförberedda, men det fixar sig alltid på något sätt. Vi funderar på att ha ett upplägg som det här ungefär:


30 min- Presentation av oss själva, styrelsen och vårt arbete inom distiktet.
30 min- Diskussionsgrupper (ca 5st) Diskutera vad de tycker DUS ska arbeta med, förslag och tankar.
5-10 min PAUS
50 min- Aktivitet



Hoppas detta blir bra annars får vi improvisera lite på plats. Det känns faktist bra även om vi inte är så jätteväl förberedda. Vi vet ju ändå väldigt mycket om DUS så vi skulle ju nog egentligen kunna presentera det utan en planering men det är alltid bra att ha en plan att gå efter!

Jag kommer alltså inte vara ledig denna helgen heller, fast jag ska inte klaga för detta är ju något som jag vill göra och framförallt valt att göra, det är ju ingen som tvingar mig. Men ändå ibland med sådana här grejer så känner man att man inte kanske orkar, vill ha en ledig helg snart!
Kom på igår också när jag kollade kalendern att jag tydligen har möte med US:en på söndag men jag får ringa till ordförande och säga att det inte kommer hinnas med. Helgens kurs är peliminärt slut vid fyra och mötet börjar klockan sex så det  är lite dåligt om tid där så det blir nog inget möte för min del men de klarar sig ändå utan mig denna gången! :)

Jaja nu får det vara bra, skriver kanske mer senare annars så hörs vi imorgon!

Puss, Sofie <3

Sandbäckstjärn,

Kategori:

Sitter hemma i min fina slitna soffa och ser på 2½ men, igen haha jag vet. Nej du nu var det slut! Då blir det något annat medans jag väntar på att Idol ska börja. Man måste ju hänga med lite och se vad som händer i detta program som blivit lite av en långkörare. Men det är ju alltid kul att se vad vi har för sångtalanger i landet, eller hur?

Har slitit och jobbat med natyrkunskaps arbetet under dagen och äntligen så tror jag att jag fått det klart sen ska förstås Crister bedöma det och då är det inte säkert att det känns alls lika bra misstänker jag. Svårt med nya lärare som sagt. Vad är hans speciella krav?

Satt och fixade så jag får med mig spanskan till skolan också, mitt fina Costa Rica arbete! Eller ja det är ju inte bara jag som gör det eftersom det är ett grupparbete men jag är iallafall riktigt nöjd med min del av det.

Har senare tänkt att se den där nya dokumentären på 3:an om den tjocka mannen som ska gifta sig. Om jag nu orkar hålla mig vaken, är ju så himla kvällstrött! Jag ska iallafall se vad det är så skriver jag en liten utvärdering av vad jag tyckte om det imorgon. Kan även skriva lite om kvällens idol imorgon. Om jag inte kommer på en massa annat att skriva om kanske?

Just det, jag har ju planerat mina lektioner för mina elever på ridskolan idag också. Fixat planeringen för hösten osv. Känner mig för en gångs skull riktigt nöjd med mitt arbete idag, känns som om jag äntligen fått någonting gjort. Har ju självklart massor av annat att göra  i skolan men det har varit detta som varit mest brådskande med.

Nej nu ska jag ta och käka lite kvällsmat, vi höres imorgon om jag får tid!

Puss och god natt, Sofie <3

Hektisk gårdag..

Kategori:

Sitter i skolan som vanligt när jag bloggar. Ska snart ha matte, trååååkigt! Nej men jag måste jobba ikapp en massa för att jag missade i måndags när jag var hemma. Annars har dagen flutit på ganska lugnt. Vaknade imorse och insåg att det ösregnande och då sjönk ju humöret som en sten i vattnet ungefär. Fin jämförelse? Som tur var så slutade det att regna just när jag skulle ge mig iväg till tåget. Detta upptäckte jag dock när jag redan var ute på gårdsplan och skulle hämta min kära moped, fullt påklädd med regnställ och allt. Men jaja man kan väl aldrig klä sig för mycket! Jag hann iallafall med tåget och sedan dagen till ära tog jag faktist stadsbussen till skolan. Jag har ju lekt hurtig en tid nu och gått till skolan alla dagar/alla väder men idag har jag en sån där ner dag, vilket är det värsta jag vet för jag är inte på humör för någonting.
Ni vet när man har en sån där dag då allt bara är fel och liknande? Sån "dag" har jag haft hela den här veckan, känner mig inte pigg på något alls.

Kan ju förresten berätta om den kära gårdagen eftersom jag inte hann skriva något om den igår så gör jag det nu.
Dagen började med att jag gick upp, duschade och gjorde mig iordning som vanligt. När jag sedan skulle gå ut till min pärla till cykel upptäcker jag till min förskräckelse att denna är borta! Så jag fick alltså gå det fortaste jag kunde till bussen och jämt när jag börjar närma mig busshållsplatsen kommer bussen, jag springer som jordens idiot men just när jag nästan är framme så åker bussen iväg, sakta men säkert. Så då stod man där, kallt och jävligt var det och jag hade inte en aning om hur jag skulle ta mig till skolan. Gick hem igen och ringde mamma som ringde mormor som kom och hämtade mig så jag fick skjuts till en senare buss. När jag väl stressat mig till skolan för att inte komma försent får jag reda på att vi tydligen skulle på någon föreläsning på morgonen på andra sidan stn ungefär och då var det bara att springa dit det fortaste jag bara kunde. Faktist så hann jag precis in innan det började men herregud vad jobbig morgon det blev. Iockförsig så fick jag ju en ordentlig promenad!

Efter detta morgon-kaos lunchade jag Evelina och Nathalie nere på ett café i duvanhuset. Pröva deras lasange, jag rekommenderar den verkligen, jättegod! Tycker jag som är kräsnare än kräsnast!
Denna dag är ju också min "jossan-dag" så jag kom på den smarta tanken att eftersom det regnade som bara den kan jag ju ta med mig henne till ridskolan på min lektion så slipper jag rida i regnet och så blev det. Hon skötte sig exemplariskt den lilla hästen, riktigt nöjd var jag.

Nej nu tycker Evelina att jag skriver en massa så nu får jag ge mig Hihi! Är det någon som orkar läsa detta egentligen?!

Nej ha det bra idag allihopa!

Puss, Sofie <3