Sofie Petersson

Livet i korthet...

Idag är en stor dag.....

Kategori: Mitt liv

För det är dagen då Mikael kommer hit och hälsar på mig!
Ska bli så roligt och otroligt skönt att ha honom här. Och en hel vecka till och med! Så Marseille nu i två dagar och sedan blir det Paris som jag sagt tidigare. 
 
Hade sista lektionen för veckan idag också, så nu har jag officiellt höstlov! Det var inte igår man hade dt kan jag lova. Har vl egentligen inte haft höstlov sedan jag gick på gymnasiet antar jag. Men i denna skolmiljön är det verkligen välbehövligt då de aldrig verkar sakta ner på tempot. Så jag ska ta en vecka ledigt när Micke är här och sedan när han åker hem blir det att försöka sammanfatta det som vi hunnit gå igenom hittills i kurserna inför mina final exams. Jag kom på att det då kommer attt vara en utmärkt tid att göra det då i princip alla jag umgås här i Marseille med är endera ute och reser eller hemma över lovet.
 
Igår hade min fina vän som jag känt sedan barnsben födelsedag, hela 23 år blev hon. Så ett STORT grattis till Karin! Känns oerhört skumt att ha missat den fördelsedag jag firat de senaste 20 åren... Men jag fanns med henne i tanken och jag skickade henne ett litet kort på posten i alla fall. Alltid kan man göra något!
 
Nlej nu ska jag gå och steka pannkakor! Hittade efter 1 timmes letande i matvarubutiken äntligen jordgubbssylt så nu ska det firas genom att göra pannkakor!
 
Ha ett bra lov ni som har ett sådant, och ni andra får helt enkelt ha det fortsatt bra! Hörs efter att jag varit i Paris!!
 
Puss&Kram
 
Vieux Port (hamnen) i Marseille
 

Skriva, skriva och skriva lite mer...

Kategori: Mitt liv

Det är ungefär så jag kan beskriva min vardag just nu. Skrivande i massor. I söndags lämnade jag in mitt stora midterm case, äntligen. Jag har inte en aning om det var bra nog men det återstår att se... Det är inlämnat och det finns därmed inget mer jag kan göra. Dock berättade läraren idag att hon kommer lägga ut betygen offentligt så alla kan se och läsa det. DET tycker jag inte om. Vad är poängen med det? Att vi ska känna någon form av tävlingsinstinkt eller bara för att visa det är är toppen och detta är botten? Pedagogiken i det känns ju sådär.
Lämnade in den igår och idag fick vi en ny gruppuppgift som innebär ännu mer skrivande. Plus att jag ävenhar en del av ett grupparbete i kursen European and international marketing.... Så jag har att göra både imorgon och onsdag. 
För på torsdag ska jag vara klar med allt detta plugg för då tar jag lov och Mikael kommer! Äntligen!
Så han kommer torsdag, som jag längtat. Och sedan på lördag åker vi tillsammans till Paris och stannar där tills onsdag nästa vecka.
Sedan har jag tors-sön ledigt, eller ja jag är snarare den enda som är kvar här så får väl se vad jag roar mig med. Inga planer än så länge iaf. Möjligen en tur till IKEA? I brist på annat, hade jag ju aldrig trott om mig själv, haha!
 
Igår bokade jag även min flygbiljett hem då jag fått datumet för min sista final exam. Så den 13 december, dvs på lucia kommer jag hem gott folk!
 
Hoppas allt är bra med er hemma och att ni haft en trevlig helg!
 
I den lilla charmiga staden där vi var och red, ligger i Camargue distriktet.

Trött!

Kategori: Mitt liv

Torsdag idag då. Känner mig ganska sliten då jag för tillfället har mycket skolarbete som jag måste få gjort.
Har idag haft en lektion på förmiddagen, European and International marketing. Helt okej lektion men det är den andra jag har i en den kursen då två tidgare blivit inställda. Så han har istället bokat in dem onsdagsmorgon X2 när jag självklart har en annan lektion så få försöka ta ikapp den lektionen självständigt, suck....Annars har min dag idag enbart bestått av plugg, plus en tur till affären. Plugget består för tillfället av en midterm exam som jag har. Fungerar i princip som en hemtenta är hemma i Sverige. Har fått ett case och ska göra en analys av ett företag och dess omgivning m.m. 15 sidor tills på söndag. Så jag kämpar på, trots min brist på faktiskt kunnande inom marknadföring...
 
Annars var det ju ett tag sedan jag faktiskt orkade skriva något inlägg här. Har varit lite fullt upp plus att jag stundvis inte har haft något internet här i lägenheten! Det har gjort mig oerhört frustrerad! Kan säga att man känner sig väldigt strandsatt här utan internet.
Som tur är löste jag helgen ändå, för jag följde nämlige med Myriah (en amerikans tjej) och hennes två vänner, en amerikanska till och en kanadensiska till staden Arles! Och där fick jag äntligen RIDA! Jag var sååå glad, som ett barn på julafton! De hade nämligen en form av turridning där som vi var med på. Mycket intressant även om jag fick ta en tur med mestadels nybörjare var jag mer än nöjd.
Söndagen på helgen spenderades strosande runt i staden Arles, där fanns mycket att se!
Tågresan hem gick sådär, satt fast i tåget 1,5 timme exta då det gick sönder PRECIS utanför min tågstation!! Hur stora är oddsen för det?!
 
Veckan som gått har mest spenderats med skola men även en middag på stan med mina svenska vänner plus Kristina. Det var nämligen kanadensisk thanksgiving nu i veckan! Så det firade vi tillsammans med Kristina då hon är från Kanada.
 
Orkar verkligen inte skriva mer, är helt slut i huvudet idag efter allt pluggande.
Så, på återseende!
 
Puss&Kram
 
 
Det här är Rondo, min turridningshäst för dagen. Och ja han vilar sig i form för turen, äkta turridningshäst minsann!
 
 
Vår kanadensiska thanksgiving middag!
 
 

Sverigebesök

Kategori: Mitt liv

Ojoj nu har jag haft fullt upp sedan i fredags då mamma och mormor anlände hit till Marseille! Vi har haft några kanondagar här i staden, bott på hotell, undersökt staden och gottat oss. Vi har sett Notrde Dame de la garde, konstmuseumets byggnader, åkt litet turisttåg, ätit ute och promenerat i nationalparken i Calanques.
Även om det blev en hel del gående som vanligt på stadssemester så var de även mycket vi fick se, även sånt som jag ännu inte hunnit med att göra och se.
 
Men nu har de åkt hem och jag fick dra igång veckan på allvar med ett prov i kursen International Business idag. 40 st kryssfrågor, en del barnligt lätta och andra mer kluriga. Men överlag hade jag en bra känsla så hoppas att det gått vägen. Hade även muntligt prov franska på måndagen och en inlämning i Business Strategy kursen (som btw är den värsta kursen jag läser här nere). Provet idag var ett midterm test, vilket innebär att jag redan gjort halva min tid här nere, shit vad tiden går fort!
 
Nej nu ska jag skicka in min del av ett grupparbete sedan blir det att slöa i sängen med några avsnitt SOA. Är het fast i den serien, det trodde jag aldrig.
Imorgon har min lektion blivit inställd så det blir sovmorgon, lite eget plugg och grupparbete på eftermiddagen. Sedan på kvällen blir det lite barhäng med några hästintreserade faktiskt då jag inte har lektion förrän kvart i två på fredagen. Skööönt!
 
Hoppas allt är bra med er!
 
Puss & Kram
 
 

Knytkalas och hotelljakt

Kategori: Mitt liv

I helgen som var hade vi knytkalas som jag tidigare nämnt. Kvällen blev mycket trevlig och med mycket god mat. Till förrätt hade grabbarna fixat skagenröratoast vilket de andra förutom kräsna jag var oerhört lyckliga över. De sa att det var fantastiskt gott! Till middag hade Nils och Kristina sammanstrålat och den ene av dem ansvarat för råstekt potatis och Kristina som är kocken i gänget hade gjort biff och rullat in stekta grönsaker i dessa. Detta var mycket gott, så gott med riktigt kött eftersom jag inte ätit så mycket av det sedan jag kom hit. Efterrätten var det som tidigare nämnt jag och Natta som stod för. Vi hade ju varit och inhandlar en paj med jordgubbar. Supergod! Allt som allt vart det en lyckad kväll, många skratt, alkoholintag och kortspel.
 
Idag har jag inte haft någon lektion då den tydligen var flyttad till en annan vecka. Så jag började dagen med att plugga då jag har en individuell inlämning plus ett franska test på måndag, sedan ytterligare ett prov på onsdag i en annan kurs. Så plugg som sagt blir det även ikväll.
Men idag har jag även hunnit med lite hotelljakt, för imorgon kommer nämligen min kära mor och mormor hit till mig i Marseille! Så för attt det ska gå lite lättare för dem imorgon så letade jag reda på deras hotell idag som ligger vid tågstationen här i Marseille. Ett av de områden som sägs inte vara så trevliga här, men det var inte så farligt, visst lite skumt folk här och där för att jag var tvungen att gå runt hela stationen en gång innan jag hittade hotellet men inget värre. Så efter att cirkulerat runt hela insåg jag att jag gått ut fel utgång. Går man bara ut rätt så var det supernära stationen och superenkelt att hitta. Så det kommer nog gå bra för dem imorgon också hoppas jag.
De kommer som sagt var imorgon och stannar tills på tisdag, ska bli riktigt trevligt!
 
Nu ska jag käka middag och lyssna på Kings of Leons nya album, jeei det har kommit! :D
 
Ha det bra!
 
Puss&Kram