Sofie Petersson

Livet i korthet...

Ute i god tid

Kategori:

För en gångs skull kan man ju säga. Julgardiner uppe och stjärnan letade jag fram nu på morgonen. Måste sätta i någon form av ståltråd för att stjärnan ska sitta bättre bara men det får bli senare...
Mamma köpte med röda längder på beställning från mig i år med. Blev väldigt mycket finare än förra året tycker jag. Visst blev det? Trots att mina palmer förstör idyllen lite ;) (har de enbart för att det är de enda blommor/växter som jag inte lyckats döda!)
.
.

Tuva

Kategori:

Har jag en söt katt eller? Undrar vad hon gömmer sig för, haha!

Tänd ett ljus...

Kategori:



Godmorgon!

Sitter här och käkar en välbehövlig frukost efter att ha varit ute i stallet under morgonen. Ska se senaste avsnittet av Ensam mamma söker är planen men vi har ju jordens segaste internet här ute i bushen så jag kan kanske lika gärna lägga ner, suck!

Dagens planer består av egentligen ingenting. Tråkigt men sant. Får försöka gå en sväng med hund och häst så får vi se vart dagen bär av sedan. Fika hos mormor kanske, det vore mysigt...
Insåg även precis att det faktiskt denna vecka är första advent. Åh herregud vad detta året gått fort! Tycker inte det var längesen man tog studenten och nu är det redan dags att börja öppna julkalendern och ta fram stjärnor och ljusstakar.

Mysigt måste man ju ändå säga att det är men ja fort går det. En månad kvar till jul nu, det ni! Julpyssel, julstäd, julbak. Im ready! Haha!

Have a nice day!
/ Sofie

Made up my mind

Kategori:

Har äntligen bestämt mig och jag behåller mitt hår blont ett tag till. Bokade tid för klippning och färgning av utväxten hos Malin på Cabello. Det behövs kan jag säga även om det svider endel att klippa av mitt nu långa hår!
/ Sofie

Today

Kategori:





Dagens planer:
.
.
- Veterinären med Max: Check!
.
- Fixa stallet
.
- Åka in till Karlstad för en fika med Sanna och Julia
.
- Möte på ridskolan ikväll.
.
.
Otroligt skönt att ha något att sysselsätta sig med i arbetslösheten!

Inväntar möte

Kategori:

God eftermiddag mina vänner!

Hoppas allt är bra med er i snöovädret! Med mig är det helt okej, lite smått uttråkad pga att jag inte har jobb och liknande men ja jag får det att funka ändå. Har nämligen idag fixat stallet, ridit en skrittur, skjutsat mamma till mormor, hämtad mormors lilla räserbil för att nu invänta ett DUS möte. ska dagen till ära ända upp till Hagfors denna gång. Inte så kul men det får  väl gå det med. Ska möta Frida och Anna en bit upp mot Sunne så plockar de upp mig där. Skönt att slippa köra hela vägen iaf...
Annars kan jag berätta att jag spenderat helgen i Filipstad hos Eve. Mycket trevligt var det även om det inte riktigt gick enligt våra planer. Tanken var att vi skulle ut och käka, ta några öl och se om det dök upp något folk. Men jag tror att alla i princip flytt Filipstad denna lördagskväll så istället slutade det med en filmkväll med chips och cola, haha! Men som alltid lika kul att träffa Evelina, blir ju allt för sällan nuförtiden..
Ser ni på Idol förresten? Tycker att Olles röst är så underbar, lyssna!

Nördigt?

Kategori:

.
.
Har insett att det enda någorlunda bra programmet som går på tv under torsdagskvällarna är Robinson. Och det är ju inte ens speciellt bra? Duger men inte något program jag bänkar mig framför tvn för att se om man säger så.
.
På tal och tv och dess program så har jag som den nörd jag är ett litet schema av program som jag ser varje vecka, eller ja försöker hinna med det iaf. Och denna lista lyder:
.
.
.
Måndag: Svenska Hollywood fruar 21.00 (Egentligen enbart för Marias underbara kommentarer och funderingar) pch självklart det nya Pensionärsjävlar 22.00 och därefter Raw comedy club 22.30
.
.
Tisdag: Desperate housewifes 21.00 och därefter mitt kära Cougar Town 22.00
.
.
Onsdag: Grey´s Anatomy 21.00 (Alltid ett måste, allt annat kan kvitta. Detta är det absoluta favoritprogrammet)
.
.
Tordag: Ja jävla dåliga torsdag, blir som oftast Robinson 20.00 i brist på annat eller läsa. Förslag på något bättre?
.
.
Fredag: Idol 20.00
.
.
Lördag: Nada, oftast annat för mig denna kväll.
.
.
Söndag: Ensam mamma söker 20.00
.
.
Och nu när vi offentliggjort detta måste jag bara försvara mig med att jag under resterande av dagen är mycket aktiv med stall, jobb eller hund/häst promenader. Jag är en soffliggare kvällstid, men det är jag värd. Så det så!

Bokmal

Kategori:

Har sorterat lite i min bokhylla nu när jag kommit in i en period av att handla böcker. Så plockade bort och rensade ur gamla mappar som jag haft på denna hylla och satte dit några av mina böcker istället. Blev mycket bättre än det var tidigare. Lite mer böcker bara så kommer hela fyllas.
Fick nämligen en trevlig överraskning förra veckan då tre pocket kom som jag tydligen tidigare under hösten beställt av mina två småkusiner. Självklart går även dessa böcker under "Sofie kategorin". Presenterar dem allt eftersom jag läser dem men det går ju att kika på bilden där de finns med.
Min nyinköpta bok som jag läser just nu, ska bli spännande att läsa eftersom den inte riktigt är sådan som jag läste senast.
Senaste boken var "Trasig" av Shy Keenan. Handlade om en tjej som växer upp i fruktansvärda förhållanden av övergrepp och misshandel. En sann historia (såklart) och verkligen gripande. Har upptäckt att jag fascineras av människor som är störda, i detta fall pedofiler. Hur fan kan deras hjärnor egentligen fungera om man anser det att vara okej att våldföra sig på barn?
Men som sagt bra bok, verkligen läsvärd och man gillar denna genre.
// Sofie

Helgens händelser

Kategori:

Helo!
Haft en bra helg? Min har varit helt okej. Var till Karin under fredagskvällen och käkade chips, såg på idol och allmänt skvaller. Riktigt mysigt, var längesen vi gjorde något sådant nu.
Under lördagen jobbade jag som vanligt under förmiddagen. Därefter bar det in till stan och en halvdöd pojkvän. Släpade med honom på kvällen ut på torget där Idol var och hade en liten show. Och liten kan man ju minst sagt säga att den var. Först en massa ståhej inför kameran sedan sjöng de fem idolerna en sång var sen var det slut. 30 minuter tog det allt som allt. Tycker väl kanske att de åtminstone kunde ha framfört två låtar var när de ändå var så få men nejdå. Jaja men trevligt att se och höra dem live i vilket fall som helst.
Nu ska jag på promenad med Max, ha en bra början på veckan! Ny vecka, nya tag. Eller nått....
Puss & Kram

Hackar tänder typ...

Kategori:

Fryser i mitt eget hem, fy fan. Har dubbla lager med kläder och strumpor men fryser ändå. Förstår ni hur kallt det är i detta hushåll? Baksidan med att bo i ett hus på landet som man måste elda för att hålla varmt. Det lustiga är dock att golven aldrig blir varma oavsett hur mycket man eldar.
Har under morgonen tagit ut hästarna, mockat och fixat stallet. Så har sedan en stund tillbaka suttit här vid datorn. Kikat på senaste avsnittet av Kenza och Tyra Show, sett på värdelös tv, käkat frukost och försökt att allmänt underhålla mig själv någorlunda... Har insett att jag typ får någon ångestabstinens liknande känsla när jag inte har något att göra. Vilket jag inte heller kommer att ha under denna dag. Funderar på att baka mig en kladdkaka, problemet med det är väl det att det inte tar långa tiden innan jag är klar med den och sen då?
Min bil är trasig kan jag även passa på att nämna så tar mig ingenstans, ushamejen. ska väl förhoppningsvis bli lagad till veckan iaf....
Jobb har jag inte haft på hela veckan heller, hoho någon som har ett gömt till mig kanske? Vore nått det...
Jaja nog tjatat om egentligen ingenting. Nu ska jag sätta min plan i verket, kladdkakebak jaaa!
Måste bara tillägga att ordet: Facerape måste vara bland de fulaste på länge. Vart är världen påväg?
Trevlig helg!
/ Sofie

Sos animals

Kategori:

.
Underbara Nero som bodde i min och Pamelas lägenhet nere i Malaga har nu fått ett hem. Pamela har nämligen adopterat honom! Så nu blir det till att hälsa på godingen, ja och även Pamsan såklart ;D
.
/ Sofie

Extreme Home Makeover

Kategori:

Hej på er!
Har ni sett Extreme Home Makeover, det programmet som är på bilden ovan? Jag satt nämligen och såg på just detta tidigare idag och insåg att jag blivit extremt blödig. Kom på med själv med att sitta med ögonen fulla av tårar. Oj vilket känslosamt program. Inte vet jag om det var just det avsnittet men fick en känsla av att det är något fantastiskt fint de gör för människor som verkligen har det svårt och det i sig är otroligt. Borde finnas fler som dem dvs personer som vill göra något för andra utan att kräva  något i gengäld.
/ Sofie

Tillbaka till gamla vanor

Kategori:

Boken jag läser för tillfället. Otroligt bra bok men hemsk. Man blir chockad bara av tanken på att sådana här saker faktiskt sker.
Återkommer med mer när jag läst klart den men den är minst sagt läsvärd!
Fick den av Mikael med kommentaren: Jag tittade i Sofie hyllan, du vet den med alla bedrövliga missöden som är sanna historier. Han har lärt känna mig den där, haha!
/ Sofie

Hurtigt Sofie!

Kategori:

Min underbara mormor med Nellie och Casper (förra vintern)

God morgon!


Nu har jag äntligen fått mitt kaffe och frukost efter att varit ute i stallet under morgonen. Kallt var det idag med, snart blir det termobyxor på morgonen ut till stallet. Hatar att frysa så är lika bra att klä sig ordentligt!
Någon som har ett förslag på en effektiv metod för att en undulat ska dö? Får snart spel på den där jävla pippin!!
Okej men i vilket fall som helst är det måndag. Ingen speciell dag alls och faktiskt så händer det inte heller något speciellt för mig. Ska väl försöka ta en längre promenad som igår och självklart även en kortare med Max. Känns himla skönt att röra på sig, eller ja iaf efteråt. DÅ känner man sig himla duktig. Knepet är bara att inte komma in i tankar såsom:
Nu har jag varit duktig och motionerat och kan därför unna mig....
Ush nejnejnej, bort!!
Ha en bra början på er vecka!
// Sofie

Det går bra här, haha!

Kategori:

Snart dags

Kategori:

Börjar frysa på och jag försöker därför se till det positiva. Längtar tills det blir tider för att plocka fram snowboarden. Satt så sent som i fredags och pratade med Emilia om att i år blir det mer skidresor.
Någon som vill med?

Blev ju förra året lite dåligt, tror vi var iväg enbart två gånger, en till Kilsbacken och en gång till Ski Sunne. Så som sagt en ändring på det ska bli. Ska fixa mig ett par nya snowboardboots också, mina gör så fruktansvärt ont efter ett tag. Där kanske vi har anledningen till att jag inte åkt så mycket?
Nej nu ska jag fortsätta njuta av min lediga helg, ha det!
// Sofie

Hösten är vacker?

Kategori:

Det må den vara för er som bor i stan med asfalt och gatubelysning. Men denna lera och detta mörker som är här ute, ush och blä.
Höstdepp och en senskadad häst, heja. Fan vad tråkigt det är.

Vore underbart med sommar igen

Kategori:

Gilla

Kategori:

Planering, ge mig planering

Kategori:

Ush vilket väder vi har vill jag bara börja med att beklaga mig över. Samt självklart att det blir mörkt vid klockan halv fem, fem. Inte kul alls. Ge mig kallt och lite snö, nu.
Dagen har tillbringats på mitt inte alltför glamorösa jobb. Efter att fått ett samtal innan jag vaknat imorse om att jag ska börja jobba om ca 45 min var jag inte alltför motiverad. Inget alls faktiskt. Får försöka göra något åt denna jobbsituationen nu alltså. Den stör planeringsfreaket i mig, haha!
Ska alldeles strax ge mig av till ridskolan för ett möte med min chef/tränare där. Diskutera lite kring mina och Linas lektioner. Och kanske kan vi även få några användbara tips, vem vet.
Hoppas även på att få rida lektion, om det finns något återbud vill säga. Har ju nu inte ridit på ca fem veckor så vore skönt att komma upp igen.
Nej nu får jag sätta fart, ha det bra!
Puss & Kram

På hemmaplan

Kategori:

Hemma igen efter en fantastiskt givande helg. Trött men nöjd som sagt. Tre dagar av heta diskussioner angående moral och etik inom ridsporten. Är fruktansvärt glad att jag valt att engagera mig i saker som Dus styrelsen. Är något som verkligen utvecklar mig som person på ett helt annat sätt än något annat kunnat gjort och det känns bra.
Så nu är motivationen på topp, massa goda idéer som nu ska bli till handling. Värmländska DUS, nu kör vi!
Hoppas er helg varit bra!
Puss & Kram
Vår värmlandstrio. Alexandra, jag och Rosie. Bara Johanna som är vår DUS ordförande som saknas.