Sofie Petersson

Livet i korthet...

Lugnt

Kategori:

God kväll på er,

motivationen till bloggen går upp och ner. Just nu ligger den lågt, sommar ni vet. Måste ta vara på den korta sommar vi har! Har idag solat, promenerat med vovvarna, hälsat på Karin + sett på fotboll (Fagerås BK, haha!) och varit nere i Tolita på hoppträning. Var träning för Eva R (från Rudskogen), gick bra och var roligt! Kul att variera tränare ibland, få en annan synvinkel, en mer objektiv som inte vet något sen tidigare. Tips är alltid bra att ha för att utvecklas!

Nu: chips, dricka och tro det eller ej: fotboll. (vad händer med mig?? Illa!)

Puss & Kram

Skynda, skynda

Kategori:



Hinner inte skriva, ska gå ut och få en travhäst (leiken) att galoppera.

GLAD MIDSOMMAR!

I believe its thursday

Kategori:



Ja ni, torsdag är det va?
Ska jobba alldeles snart, lilla Max ska med han. Turledare, hoppas han är lugn...

Banhoppningen igår gick bra, några stopp längs banan bara men en fjantig häst i första klassen och i andra var bå
de han och jag slitna så ja då fick det bli som det blev.

Orkar inte skriva mer nu, eller ja hinner inte heller för den delen. SÅ ha en superbra dag, var inte ute för länge i solen, den bränns (ni skulel se mig just nu, säger bara tomatooo!).

Pussda!

Måndag

Kategori:

Godmorgon på er,

inte så ofta man hör den kommentaren från mig vid denna tiden på en ledig dag. Men som nu tidigare vet så har jag skapat ett nytt problem: jag kan inte sova på morgonen! Det är skrämmande.. Börjar jag blir gammal?

Denna måndag bjuder inte på allt för mycket spännande. Ska rida vid halv tolv med Rebecca och Leiken. Måste bara tillägga att Leiken vann sitt lopp igår, grattis till honom!
Därefter blir det en sväng till Kil, glömde mobilen hos Emilia igår, självklart. Känner mig handikappad, det är ILLA!

Mys var det igår hos Emilia med, såg på film, drack kaffe och tjatade som en hönsgård. Ungefär .

Nej nu får ni ha en bra dag, sola det kanske vore något? :)

Puss & Kram

Följande: Bilder från en mysig utekväll













Bröllopstiderna är över

Kategori:

Då var det över, det omtalade bröllopet. Och ja det var fint, vackra utsmyckningar och en mycket vacker klänning som Victoria hade på sig (jag såg faktiskt själva vigseln). Jag anser dock att det var lite väl mycket tjat om detta innan själva bröllopet. för i själva verket är det ju bara ett bröllop? Vad ska de diskutera, älta, upprepa nu?

Sitter förövrigt med en kaffe och ett halvt glasspaket varvat med musik och blogg. Fungerar bra, lite paus bara då och då, haha! Det är nämligen så att Micke skickade med ett USB med en massa musik på och än så länge verkar det lovande. Stålande start!

Ska alldeles strax röra mig mot Emilia och tillbringa min sköna söndagskväll där. Helgen har varit underbar. Det som nästan får mig att känna mig ännu bättre är vetskapen om att det inte är skola imorgon. alltså ingen ångest inför en ny skolvecka, skönt!

Hoppas er helg varit lika bra som min!
 Puss


Min fina Max som idag höll på att kasta av mig och därefter satt av i full galopp hem. Dock utan sin ryttare, alltså mig. Oj vad glad jag vart då! Men i själva verket var det väl inte så konstigt, blev biten, fick tokspel för att få det att sluta. Jag hoppar av för att kolla vad som biter och han sliter sig, full galopp och promenad för mig.

Konstigt väder?

Kategori:

Hej på er,

jag har tänkt på en sak.. jag verkligen gillar människor som inte följer de svenska normerna. Ni vet de som inte gör som alla andra, de är öppna, de anses av omvärlden som lite "konstiga". Jag tycker nästan att alla bprde vara så. Vi är så himla inställda på oss själv, individualiteten osv. så vi missar att egentligen se varandra. Jag menar vi umgås ju knappt med varandra längre! Och om vi umgås, ja vad gör vi då? JO vi super rent ut sagt.
Sen en annan typisk "svensson" grej som kan kännas störande iböand, ibland inte. Det är detta med att man absolut inte ska framhäva sig själv som bra. Man ska vara lagom, allt ska vara lagom. Varför? Jag tror att fler skulle få ett bättre självförtroende och utvecklas mer som människor om de fick mer cred för vad de gör, tror inte ni? Sen handlar det självklart om vad personen gör med denna, men det är en annan sak.

Har för övrigt precis avslutat min sista ridlektion med mina elever inför sommaren. Ni anar inte vad skönt det känns att äntligen få sova på lördagsmorgonarna! Samt att jag även kan gå ut fredag och ha hela helgen kvar, perfekt!

Träningen med Max igår för Kattis gick super, så duktig så!

Ha en fortsatt trevlig lördag/helg!

Puss & Kram

Bygg, jobb, träning

Kategori:

Min sån där statistik grej verkar inte fungera. Bisar inga träffar alls. Eller så är det så att ingen läser? Det är inte så att om någon nu läser kan ni kommentera något. Ni kan vara anomnyma ni som bara är inne och snokar och antingen har något emot mig eller är fruktansvärt avundsjuka på mig ;)

Måste passa på att rapportera att banhopp. träningen igår gick jättebra. Ett stopp (vägran) på ett hinder i klass ett (80 cm) sen gick han en klockren runda på 90 cm, klass två. Min Max har blivit så duktig! Tränade för Kattis idag med, fick igenom en massa bra grejer. Känns skönt att det går framåt i utvecklingen! Så siktet inställt på nästa veckas midsommarhoppnings tävling på ridskolan.

Har även byggt en ny sommarhage idag, med hjälp av Cissi, mamma, Micke, Emilia. Tack för hjälpen, det uppskattas enormt!
Efter det bar det iväg upp till Anki för en tur, klarade oss någorlunda från regnet så det var skönt.

Hoppas ni får en tevlig helg, ladda för midsommar nästa ;)

Puss & Kram på er!



Ninja-style, eller nått!

Torsdag, en anings seg Sofie

Kategori:

Hello på mer alla,

nu har jag vaknat. Jag har lyckats sova länge idag med, grattis till mig. Eller berodde det kanske på ölen? Hm? Var mycket trevligt att komma ut lite igår, vi blev ett litet gäng tillslut med en massa folk. Så george, leprechan (stavas hur då?) och slutligen score sen ankan. Vi vandrade en del med andra ord. Det blir så när alla stänger vid olika tider...

Idag blir det banhoppningsträning med Max. Nu: Greys Anathomy. säsongsavslut!

Puss på er!

Onsdag

Kategori:

Kan ni tala om för mig hur jag lyckas ha fullt upp trots sommarledighet? Helt otroligt. Menmen det blir väl vad man gör det till. Var igår på ungdomsforum på Idrottens Hus. Var med som hjälpledare från DUS. Det var trevligt som vanligt med nya människor. Vi passade på att ha lite möte med och som det är nu så har vi en hel helg inplanerad under juli där vi ska övernatta på Arnäsgården. Spännande, spännande.

En sak slog mig igår när jag satt på tågstation, som vanligt spanande på alla intressanta människor som vi har i världen. Men då ser jag en hund som ligger fastbunden inne i väntsalen. Min första tanke var: varför har någon lämnat sin hund där? Är hundar tillåtna inne på stationen? Tänk om en hunrädd människa dyker upp?
Medan dessa tankar snurrade i huvudet så dyker en lustig kvinna med ett litet barn upp. Deras uppseende påmin de om en hemlös person ungefär. De kommer i vilket fall, knyter upp hundens koppel och går iväg. Hunden ser förjävlig ut kan jag även berätta, smal, helt raggig och tilltuffsad. Den ser även mycket folkskygg och rädd ut. Den ser hemsk ut alltså. En stund senare kommer de tillbaka, lägger hunden därinne igen och går iväg.
Min undran är då, varför lämnar man en hund som verkar så rädd, inne på en station med massa folk oh bara vandrar iväg som ingenting? Finns det några regler om sådant här eller vad gör man?

Nog om det. Idag blir det ridning nu på morgonen, fixa stallet. Sedan ska jag in till stan för att tillbringa en dag på stan med Micke. Ska byta lite grejer sen studenten. Fick en klocka som var för stor osv. Kvällen bjuder på ett par öl på Ankan, kvackkvack!

Ha en trevlig dag!

Puss & Kram

Effektiv, t.o.m på morgonen

Kategori:

Jaha så här sitter man, måndag förmiddag. Borde egentligen släpa mig in i duschen och mot arbetsförmedlingen men som sagt jag drar lite på det. Har under morgonen släppt ut hästar, mockat åt Max och Leiken, ridit och nu fick de gå ut en sväng i stora gräshagen. Skönt för dem det!

Annars har jag inte speciellt mycket planer under veckan. Banhoppning med Max på torsdag och kanske dressyrträning för Kattis på fredagen. Jobb fredag samt lördag som det ser ut just nu. Skönt att jag inte blir helt fattig iaf!

Måste bara delge en sak som jag tänkt på med. Jag verkligen hatar, eller nej fel inte hatar (alldeles för starkt ord). Vi omformar: jag stör mig oerhört på människor som inte kan stava. Alltså nu menar jag inte något litet fel här och var (det gör ju alla). Nej utan nu menar jag de som ALLTID skriver felstavnngar eller ännu värre särskrivningar.
Och nu vet jag att jag har väl inget med hur folk skriver att göra men ja, jag bara stör mig helt enkelt. Irritationsobjekt ^^

Hoppas ni får en fin dag mina vänner!

Puss på er ^^

Slutet på studentveckan

Kategori:



Hej på er,

jobb hela dagen igår, halva idag. Känner mig hemskt sliten ska jag säga! Har nu fått i mig lite kaffe och hoppas på att få lite energi.
Ny vecka imorgon med, vet inte riktigt hur jag ska känna. Sommarlov eller arbetslös? Det är frågan! ka i vilket fall som helst släpa mig iväg till arbetsförmedlingen imorgon eller någgon annan dag under veckan. Gjorde inskrivningen över internet i varje fall och skönt att slipapa gör allt där.

Hoppas er helg har varit trevlig!

Puss & Kram

Andas ut

Kategori:

Studenten var det ja.. Äntligen över, eller vad säger man? Det känns bra, det känns skrämmande. Mixade känslor helt enkelt, ush!
Sitter just nu och ser på tv, bloggar, kollar bal och student bilder osv. Lite allt möjligt. Försöker fördröja lite tid tills Micke kommer bara.

Skrev in mig på arbetsförmedlingen idag med. Bara det känns ju förjävligt. Åh så tråkigt, någon som har ett jobb till mig? Jobbar ju en del med turridningen men till hösten, vad ska jag göra då?

I helgen blir det jobb, jobb och åter jobb. Middag uppe hos Anki imorgon dock så skönt med lite annat att göra. Trevligt med middag!

Hoppas ni har det bra och ni som tog studenten har överlevt hela kalaset!

Puss & Kram på er!

Skolavslutning

Kategori:



Massa balkort på bloggen ny men ja, det är ju de tiderna. Sedan kommer studentbilderna ska ni se.
Idag blir det skolavslutning. Lärarna skulle tydligen showa med något, trevlig, trevligt.

Jag ahr svårt att ta in allt som händer just nu å blir lite dåligt skrivet här. Men ni överlever, ska hålla er uppdaterade under denna hektiska tid innan jag påbörjar min arbetslöshet ska ni se, haha!

Ha en trevlig avslutning!

Puss & Kram

Lyckat

Kategori:

 

 

Balen var trevlig igår, idag = trött

 

Hem snart sedan stan ikväll igen. Ha en bra dag!

 

Puss & Kram

Balfrisyr

Kategori:



Nyss hemkommen från Cabello där Louise fixat mitt hår och smink. Jag är nöjd!
Nu återstår bara fotografering sen mot staden!

Ha en trevlig kväll allesammans för det ska iaf jag ha!

Puss & Kram

Färjestad

Kategori:


Det var kul, det gick som fan och vi måste absolut göra om det!

Bal imorgon!








Lördag

Kategori:



Hej på er,

allmänt neg idag tyvärr, hoppas på bättring framåt kvällen dock. Inte för att något intressant sker denna kväll men ja i vilket fall kan det ju vara skönt med lite bättre humör.

Har idag jobbat på morgonen, ridit en sväng samt fixat stallet åt både Max oxh Leiken. Så nu är sysslorna gjorda och jag behöver därmed något att göra. Min kära pojkvän slutar inte förrän åtta.. Hm, så vad gör man?
Mamma och gänget ska iväg och grilla hos Lena, kanske ska jag hänga på dit? Eller näe, inte ikväll, not in the mood.

Imorgon blir det en rolig sak och en mindre rolig. Den första är att jag ska vara funktionär på dressyrtävlingen som arrangeras på ridskolan, ansvarig  för uppstallningen det är jag det. Den andra saken jag ska göra är att åka till Färjestads travbana med Max. Han ska få springa med Leiken (enda skillnaden är att Max blir riden och Leiken körd), det blir nog fart av det. Om nu Maxbusen hänger med i deras tempo ^^
Gissa vilken som är den roliga saken?

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

Puss & Kram



PS. Det har strulat till sig för mig, natta och eve med bil till balen, någon som kan hjälpa oss med problemet??

Sommar

Kategori:



Släppte hästarna några timmar i sommarhagen idag, det tyckte de var kul ^^







Better

Kategori:

Sedär nu börjar humöret bli bättre igen, skönt! Har varit hemma en stund nu, solat, mockar, fyllt vatten osv. Nyss ätit och väntar nu på att Cissi och Rebecca ska komma så vi kan ta oss en ridtur i det underbart fina vädret!

Ha en bra dag!

Snart hemgång

Kategori:

Jag tänkte skriva något i stil med: alla får mvg och jag vg. MEN jag ska inte göra det.

SÅ därför skriver vi något annat!

Idag är det tisdag, sista veckan inför studenten, pressen är stor men allt löser sig tillslut, det är jag säker på. Spenderade gårdagen med ridning och sedan med Micke, myskväll med djävulsrallyt och Petra Mede. Så trevligt så!
Måste bara tillägga att jag tycker att Petra Mede är såå skön! Vilken stil alltså, speciellt men verkligen värt att se!

Har verkligen inte motivation till detta just nu så, jag ger upp. Ha en bra dag :)

Pussda!