Sofie Petersson

Livet i korthet...

Favorit i repris

Kategori:

Måndag idag då, känns lika segt som vabligt. Blev stan idag med mamma, mormor och morbror, haha hela släkten bara för att handla! Köpte lite smått och gott och bytte julklappar som inte passade.
Sitter just nu och ser på mitt favorit program PB (min fina förkortning på Prison Break) med mamma, shit vad det händer grejer i den serien. Ja jag vet det är extremt många som tycker att serien fullkomligt har pårat ur men jag är fortfarande lika frälst som första gången jag såg det.

Har även idag när jag kom hem färgat håret, back in red. Inte direkt förvånande att jag blev rödtott igen men trivs i den färgen. Ska väl fösöka ta en bild senare så lägger jag in den imorgon!
Fick idag reda på att mamma var tänkt att köpa en liten laptop till mig i julklapp men då kom min smarta far med åsikten att den var fjantig och inget att ha. Tack så mycket för den pappa!

Har äntligen kommit till skott med att anmäla mig till körskolan också. Karlstad trafikskola blev ddet. Hoppas det är bra där, men jag har inte hört något dåligt om dem än så länge iaf. Det känns oerhört skönt att få dra igång så kanske kanske om jag har tur så får jag körkort om två månader! Okej kanske tre eller fyra men jag ska försöka att ta det så nära min födelsedag som möjligt.

Nej nu måste jag verkligen fortsätta se på teven, annars lär jag aldrig hänga med. Vi hörs!

PUSS OCH KRAM <3

God Morgon,

Kategori:

Är hemma hos Lina igen (lina dammsuger så det är därför jag sitter här), börjar känna mig riktigt hemma här nu igen efter allt trassel som varit. Trevligt, trevligt!
Är helt förälskad i hennes dator också, liten och söt som bara den. Ska nog ta och önska mig en sådan i 18-års present tror jag...
Ridskolan blir idag, ska upp och ta en tur på några av ridskolehästarna. De måste ju få komma ut och röra lite på sig tjockisarna.

Mitt nya liv också gott folk kommer bestå utav träning och träning. Lina kom med det briljanta förslaget att vi skulle träna på mån, ons oh fredagar. Vet inte hur jag ska ställa mig till detta men man kan ju alltid prova och se vad som händer. Kanske jag blir i form haha! Nejdå men det skadar ju inte att motionera lite, saken är ju bara den att jag har hästen att rida också, hon måste faktist prioriteras högre än min egen träning. Så är det att vara djurägare, ständigt ansvar och massor av planering om man ska göra något.

Nej nu får det vara nog med skrivandet om absolut ingenting så hörs vi!

Lördag

Kategori:

Ännu en dag av mitt kära jullov har flutit förbi. Dagen i sig har inte varit något att direkt skryta över, varit ute med Jossan sedan suttit här och tittat på sex&the city. Detta är en sådan sak som gör att jag funderar över vart mitt liv egentligen är på väg. Jag menar det är lördag och jag har absolut ingenting att göra! Samma sak på nyår, NYÅR för i helvete och jag har ingenstans att vara. Vart är världen påväg egentligen, eller är det jag som inte har några vänner? Hm...

Nej ush ush nu ska jag fortsätta mitt beroende, puss på er!

Godkväll,

Kategori:

Stan blev idag, var rejält trött imorse när jag skulle gå upp kan jag säga. Var hemma hos Lina igår, jag lina och Louise satt uppe till halv tre och bara töla. Sen var det upp vid halv tio för att åka in på rean. Dessvärre blev det inte speciellt mycket handlat. Var till Ur&penn och bytte klockan jag fick av mormor och så köpte jag ett träns till Jossan.
Var och fikade också, trevligt!

Nej nu ska jag fortsätta mitt sex&thecity beroende!

Puss<3

Sötnosen min

Kategori:



Hittade denna bilden på mig och Jossan, ärevarvet i julklappshoppningen :)

Godkväll!

Kategori:

Godkväll mins kärs läsare. Nu sitter jag h´är hemma hos Lina med hennes nya lilla dator. En 10" laptop, en sån där perfekt bloggdator som de kallar dem. Skulle verkligen kunna tänka mig en sån här, tänk så bekvämt, jag skulle kunna ha med den överallt. Med översllt menas ungefär skolan och inte så mycket mer visserligen. Eller ja det vore ganska gött att ha med den på alla möten och så också. Bara att föra in allt vi pratar om direkt in i datorn! Det vore något det. Men om jag jobbar ordentligt i sommar så kanske jag skulle kunna ha råd med en. Sååå dyr är den ju inte eftersom den är såppas liten.

Har förövrigt vääääldigt tråkigt jag och Lina eftersom vi barn inte kan gå ut på krogen så är det inte mycket annat att göra än att sitta här och ungefär dö av tristess. BLÄ för det. Alla kompisar är ute och roar sig och här sitter vi.... Det är straffet man har för att man umgås med äldre folk.

Nej nu ska jag gå och tjura på något annat ställe!

Ha en superkul juldag alla ni som ör ute ;) (och alla ni som är hemma också, om det nu är ngn mer än vi)

PUSS <3

Veschule ut på jaaale

Kategori:

Juldagen och jag har inga som helst planer för kvällen. Är det inte sant att folk säger att juldagen är en gigantisk partydag, eller? Men det kan ju bero på att jag som är liten unge inte kommer in någonstans och får därmed stanna hemma och uggla ikväll, kul? NEJ!

Sitter just nu och roar mig med min kära Sex&thecity-box. Är redan inne på den andra skivan, del 8. Detta är en grym drog, otroligt beroendeframkallande. Snart kommer någon att få slita mig ifrån min stackars teve! Men det var ju en himla tur att jag fick den ändå för nu har jag något att göra under lovdagarna, ja förutom att vara ute hos hästen men det är jag ju inte hela dagarna.
Imorgon blir det in till stan på rean, får se om jag hittar något roligt. Det finns en väldigt stor risk att jag hittar mer än bara något när det kommer till att det är rea. Jag menar det händer ju bara en gång om året så man får ju ta och passa på!

Måste bara berätta en rolig historia som min morfar berättade igår. Det var såhär att för några år sedan vad det ju en sorts "storm" eller vad vi nu ska säga här. Gudrun kallade de den om jag inte minns fel. Då var det så att min morfars vedbod flög iväg och han skulle ringa försäkringsbolaget för att berätta detta. Han uttryckte sig såhär:

" Hejsan, jo de är såhär att veschule har blåst ut på jaale förstår du och......."

Telefonisten var en stockholmare kan jag ju då även lägga till. Han fattade absolut ingenting av vad morfar sa! MEN han fick sina försäkringspengar efter att ha skickat en bild på hur det såg ut iaf.

Ja så kan det vara, inte lätt att vara värml'nning ibland ínte haha :D

Ha en bra dag! Puss och Kram från lilla mig <3

GOD JUL!

Kategori:



  • Årets julgran (skitdålig bildkvalité jag vet)



    Jag och Josephin vill önska er alla en god jul! :)



    Julklappar
  • Chokladask
  • Salomonmössa
  • Termomugg
  • Ridväst
  • Tumvantar
  • Mysiga tofflor


  • Mountainhorse ridvantar
  • Klocka
  • Pärlörhängen
  • Sex&TheCity-boxen
  • RENT-filmen
  • 500kr
  • 300kr på Affection
  • 200kr på GinaTricot
  • 1100kr på valfri butik i Mitticity
  • 1000kr på färjestads rid&trav butik

TACK FÖR ALLA DESSA FINA JULKLAPPAR NI ÄR UNDERBARA!

Nu återstår bara att jag hoppas att ni haft en superjul, för det har jag!

GOD JUL!

Snart är det julafton :)

Kategori:

Ja ni ungdomar utan liv som sitter vid datorn och läser detta. Jag känner mig patetisk, sitta här timme efter timme, vad har det för mening? Ensamt är det, tomt, ja visst familjen sitter nere och ser på bingolotto-uppesittarkvällen men jag orkar verkligen inte med den skiten. Kanske orkar jag inte med jul? Ush och blä är det nu. MEN jag blir npg på bättre humör imorgon när paketöppningen börjar nalkas. Grejen med det är ju bara att det är på kvällen och man måste lida hela dagen och proppa i sig en massa julmat innan den stora stunden. Paket, det får mig glad! Fullkomligt ääääälskar att få paket vare sig det är julafton eller om det är min föredsedag. Min födelsedag, ja just det jag fyller ju för fan 18 i feb, JAAAAA vad skänt det ska bli, körkort :D:D:D:D

Nej nu ska jag gå och frösöka skapa lite julstämning genom att hänga upp min julstrumpa, ja jag har en julstumpa OCH en chokladkalender. Kommer aldrig, aldrig att växa ifrån detta vad ni än säger haha :D

God Jul på er alla!


Den lilla julpyntning jag lyckades åstadkomma i år, ja förutom mina gardiner :)



jag och Lina för nästan exakt ett år sedan, är vi oss lika? :D

Dagen före dopparedan,

Kategori:

Dagen före dopparedagen är här. Jag är för första gången i mitt liv klar med juklapparna utan att ha behövt in till stan dagen innan. Känns verkligen hur skönt som helst att ha koll på läget, inte ofta det.
Idag blir det julpyntning vilket jag inte hann med igår. Vad hemskt tråkigt jag tycker att det är, detta skrämmer mig jag som alltid varit den värsta sortens julpyntare i alla år. Kanske har jag gått och växt upp? Hjälp.
Ingen snö än heller, fan vad tråkigt. En grön jul i år igen det är fan inte sant. Kansk är därför jag tappat julkänslan, för att det inte är någon snö, vem vet.

Just det ja allt är ju inte riktigt klart, jag ska ju slå in paketen också! Tar ett kort på mina undervek senare så får ni se hur duktig jag varit ;)
Någon mer än jag som kommit på hur skönt det egentligen är med lov? Jag kan sova hur länge jag vill och jag behöver inte tänka på n¨gonting allas, ingen skola, inga möten, ingenting! Lugnt och skönt med andra ord.

Mellandagsrea snart också, självklart ska jag in och slåss med alla andra kvinnliga varelser som förvandlas till monster så fort de ser en röd skylt med bokstäverna R E A på! Fast visste jag är ingen shopping-oman som t ex min kära vän Karin men jag kan jag med ska ni veta, haha :)

Ha en bra dagen före julafton (vilket är en helt värdelös dag enligt mig)

PUSS och God jul om vi inte hörs innan julafton ;)

Julstädning och tävlingsmänniskan Sofie är igång igen

Kategori:



Jag i mina fina tävlingskläder haha, okej kavajen saknas. Redo för fight, eller inte haha :)




Väääldigt suddig bild, tagen med mobilkamera. Men jag och Jossan på prisutdelningen iallafall. Var med på julklappshoppningen och kom tvåa så jag är riktigt nöjd. Första tävlingen med Jossan :)



Idag gott folk förstår ni att jag, sofie petersson har varit duktig. Jag har alldeles själv strukit och satt upp dessa julgardiner. Och jag lovar mamma hjälpte mig ingenting. Detta är jag mycket stolt över med tanke på att jag inte ens kan tvätta. Har även städat hela rummet och imorgon är det julpyntning som gäller!
Får se om jag tar någon bild imorgon när allt är klart!

Nej nu ska jag fortsätta se på Prison break, ha det bra så hörs vi imorgon!

Hahahaha, vilken kväll

Kategori:

Bio blev igår, sexdrive var namnet på den (alltså inte sextrip som jags krev igår). Så himla bra var den! Perfekt humorfilm och verklugen en film jag rekommenderar er att se, om ni har lite sjuk humor vill säga.
Efter bio drog jag och Karin till Sandra och Benny, hade riktigt trevligt, sjöng singstar och spelade spel. Efter ett tag vill folk ut och åka och Karin fick den stora äran att köra volvo 240:n i kil fram och tillbaka. haha! Men hon tyckte det ju var kul iaf, tur det :)
En trevlig kväll var det men det roligaste av allt måste ha varit när Karin kläcker: "Är det där en domkraft?" Till ett par som skulle byta däck! Haha :D (Okej det var roligare i verkligheten men ja).

Nej nu ska jag julstäda, kan ju inte se ut såhär när det snart är jul!

Imorgon blir det tävling också, önska mig lycka till :P

Köss på er <3

Julshow

Kategori:

Julsow i skolan idag men först blir det julmys med Andreas som han själv så fint kallade det! Blir nog julmust och pepparkakor, gött!
Slutar tidigt idag också, åker med tolvtåget hem, fyfan så gött! Komma hem när det är ljust. Det är så himla tråkigt att varje dag komma hem och det är kolsvart ute, man blir inte direkt motiverad till att ge sig ut och rida i mörkret.
Pratade med Karin igår och det blir troligen bio på lördag, ska bli kul det var längesen jag gjorde något med henne nu. Ska se en film som heter sextrip elle något sånt. Haha just en sån där sjuk film som vi gillar :)
Vi kom förresten igår fram till att vi kommer så bra överens för att vi båda tölar om oss själva lika mycket, egon haha :D

Vet inte vad jag ska skriva idag så det blir nog bara såhär tyvärr mer kan jag inte åstadkomma för tillfället.

Puss & Kram <3

In the land of women

Kategori:

Jag har kommit på att jag älskar väldigt knepiga filmer. Sådana där med en massa tragedier och draman. såna som få inte ens orkar se halva utav, just de filmerna fullkomligt älskar jag. Satt häromdan och såg på en film som heter "In the land of woman", en helt underbar film men mycket tragisk. Handlar om en kvinna som får bröstcancer, hennes man är otrogen och en kille flyttar in i huset mittemot. Denne kille och kvinnan får ett sorts band till varandra samtidigt som han även träffar hennes dotter och sen är det en massa psykiska grejer.Egentligen en väldigt svår film att förstå och jag insåg just vad svårt det var att föröska förklara dess innebörd. Ni får helt enkelt se den själva men jag varnar er jag skulle tro att ni tycker den är seg om ni inte gillar drama-aktiga filmer.

Hittade bilderna från luciashowen också så här får ni se dem:



Vi tigrar på vårt US-spex



Och våra tappra motståndare älgarna som förlorade vårt dancebattle :)



Vi i personalen tävlade mot styrelsen och vann :)



Vi pristagare som vunnit och blivit utsedda till något under året

Nedräkningen är snart över,

Kategori:

NU är det torsdag OCH imorgon är det julavslutning, underbart!

Fick igår reda på att jag får godkänt i matteB-kursen JAAAAAAAAAAAAA! Är så jävla glad över detta, ingen mer matte ja ja ja ja jaaa :D

Mötet och middagen igår gick prima förresten, syyrelsen var mycket trevliga speciellt Sture ordförande Hihi :) Linas kommentar om honom: "Alltså jag tycker Sture ser ut som en bäver, eller nej inte en bäver ett MURVELDJUR! Är det ingen annan som tänkt på det?" Jag menar hur kommer man på något sådant? Haha :D
Hade även igår ett Once-in-a-lifetime-happening, om ni nu fattar vad jag menar med den formuleringen! Exakt vad det var som hände avslöjar vi inte här i bloggen inför offentligeheten! Ni får helt enkelt vara nyfikna!


Jag är helt uppe i varv så det är inte ens någon idé att jag skriver något mer, blir bara flumm ändå!


PUSSSS snöggingar <3

Buisnesswoman Hihi :)

Kategori:

Onsdagen är här vilket betyder möte och middag ikväll för min del. Låter lite läskigt att ha möte och äta middag med värmlands ridsportsförbunds styrelse men jag har hört ryktas om att de är väldigt trevliga så det går nog bra.
Annars händer det inte mycket idag, ska försöka få någon julklapp köpt efter skolan innan mötet och sådär. Mamma får ta hästen, hur det nu ska gå. (?) Nej då det går nog bra, bara Jossan är på rätt humör, igår fick jag jaga henne 45 min i hagen innan jag fick ta hene. Kan säga att jag var inte alltför glad.

Idag är jag förresten riktigt duktig! Jag är i skolan redan nu men börjar inte förrän tjugo i elva. Jag och Eve har nämligen en sista examination i matteB kursen kvar sen är det KLAAAART! Det kommer kännas underbart skönt, aldrig mer behöver jag läsa matte. Eller ja vem vet vad jag ska bli så kanske är jag så illa tvungen? Men just nu känns det som att jag aldrig mer tänker läsa det iaf.

Jag har tänkt på en sak som stör mig lite. Det är ofta som någon frågar var man går och som vanligt svarar man med att jag går på infokomp. Inte alltför sällan får jag svaret "jahaaaa är det inte där ni inte har några läxor och prov? Ååååh vad slappt och gött". Det dessa människor inte vet att denna skola är ännu mer krävande än en vanlig skola som har utanintillärning, alltså läxor och prov. Sen är ju detta självklart något som varierar från person till person men i mitt fall är det så att jag lär mig mycket bättre genom detta arbetssättet. Att få skriva uppsatser, verkligen fördjupa sina kunskaper och på egen hand lära sig saker. Då sitter dessa saker fast i mitt minne. Om du t ex frågar mig om något jag skrivit ett prov på och fått MVG i nian eller så kommer jag inte ihåg ett dugg av det. Detta pga att jag då bara memorerade allt till provet och sen inte tänkte på det mer. Det är därför jag uppskattar denna skola oerhört mycket, visst det kan vara slitit ibland men jag verkligen lär mig saker och jag får ta det i mitt eget tempo. Jag kunde faktist inte hittat en bättre skola för mig än denna.
Det jag troligen ville komma fram till är att tro inte att man inte kan komma hit och göra ingenting bara för att man inte har några läxor eller prov för så enkelt är det inte. Här jobbar vi som på universitetet, eget ansvar för dina studier.

Okej nog med smartgrejerna för nu kom Eve och vi ska gå och pluuuugga :D

Puss och ha en bra dag!

Tisdag, igen

Kategori:

Skola idag igen då, ska komplettera min matte idag så jag blir klar innan jul. Det vore oerhört skönt. Om det hinns med blir det även svenska och kanske lite PL.
Annars händer det inte mycket idag, skola, hem, rida och sen åka till ridskolan och ha lektion. Ser ut som en helt vanlig tisdag.

Bara tre skoldagar kvar nu (om man inte räknar med idag), gud så skönt! Jag verkligen lääääängtar efter lov, sova och bara må gött! Äta julmat och massa massa godis MUMS :D Jag kommer bli fet haha!

Imorgon ska jag på en avslutningsmiddag för DUS (distriktets ungdomssektion). Vi ska äta mat med styrelsen för värmlands ridsportsförbund (!). Eller ja allra först ska vi ha möte angående det gångna året och sen blir det middag som avslutning. Vad har man på sig för kläder då? Svårt! Nej tar nog någon tunica med leggings till så blir det varken för uppklätt eller för vardagligt.

Nyår börjar krypa närmare också och jag har inte en aning om vad jag ska göra, någon som har ett förslag? Nej vi får se det dyker väl allti upp något förhoppningsvis!

 Har förresten inte fått tag i några bilder från luciashowen än men det kommer, håll ut hihi :)

Nej nu ska jag sluta, ha det!

Puss <3

Bilder :)

Kategori:




Mina priser för KM :)



De fina blommorna, observera glittret!



Hittade en karaktyr-bild målad när jag var i Kroatien, vad tycker ni, är det likt? Haha :D

Sista skolveckan,

Kategori:

Snart är det jullov! Känns helt underbart och vad mycket man kommer att hinna göra! KUL :D:D

Så var årets luciashow genomförd, känns väldigt skönt efter alla spex- och luciaträningar. Showen blev lyckad med massor av skratt och uppskattningar från publikens sida.
Jag och Jossan var med och kämpade om äran att vinna i duellhoppningen men hamnade efter en god kamp tvåa. Jag är extremt nöjd eftersom jag hade räknat med att bli utslagen i första omgången!
Personalspexet gick mycket bra, vi i personalen slog sryrelsen såklart :D Ungdomssektionens spex gick bra förutom like tekniska problem i början, vi fick tillslut igång vår kamp. Tigrarna mot älgarna och som ni såg på bilden igår var jag tiger. Vi genomförde ett dancebattle och gissa vilka som vann? Jo vi tigrar hihi :D
Jag fick även mottaga ett vandringspris för att jag blev klubbmästare i både hoppning och dressyr i år. Blommor och pokaler :)
Denna årliga luciashow avslutades enligt traditionen med ett superbra luciatåg! :D

Nej nu orkar jag inte skriva mer så vi hörs imorgon då jag även ska försöka få in lite bilder från showen, om jag kan få tag på några!

PUSS & KRAM


Årets lucia, Anna Brunzell på hästen Bellen :)

LUCIASHOW 2008

Kategori:



Bilden får tala för sig själv så får ni mer info om showen imorgon :)

Fredag

Kategori:

Ja, snart bara en vecka kvar sen är det efterlängtade jullovet här! Gud så härligt det ska bli!
Sitter just nu och bara tar det lite lugnt innan jag ska iväg till Kil. Genrep inför luciashowen blir. Kanske ska ta och svänga förbi Tomas en sväng också, vi får se vad som händer. Kan ju lika gärna bli så att jag bara är hemma också, vem vet.

Nej nu ska jag alldeles strax äta mat så bye bye på er och ha en trevlig helg ;)


Det är ju trots allt lucia=snart jul <3


Min Tuva när hon var bebis :)


Så underbart fint, vill tillbaka :)

Luciafirande i skolan idag

Kategori:

Idag har vi luciafirande i skolan, som tur är! För den väldigt duktiga Sofie försov sig och sitter fortfarande hemma utan att  varken ha duschat eller klätt sig. Som tur är så börjar vi egentligen inte förrän halv tio så mamma kör mig ner till tåget i fagerås så komer jag i tid ändå :)

Fredag igen då, skönt! Genrep inför spexet på söndag blir det ikväll sen hem och bara dö i soffan, gött gött! Varje dag jag läser Karins blogg så står det mycket ofta om pizza så nu har hon gjort att jag måste käka pizza haha :D Känner mig extremt sugen på det! Tack Karin! Hihi ;)
Lördagen kommer bestå utan jobb (som vanligt) sen har jag faktist inte en aning om vad det blir på kvällen, funderar på att vara hemma faktist, man kan ju inte vara ute jämt. (!)

Nej nu ska jag gå och duscha!

Puss & Kram <3

Ska vi få en vit jul?

Kategori:

Snön vräker ner idag och det känns helt underbart. Kommer det iår att bli en ordentlig vinter?

Lycklig som bara den är jag, snart kan man åka bräda :D:D Kanske får åka upp till Branäs eller så men Karin har ju körkort så det blir ju inget problem egentligen. Någon som vill hänga med? Hihi :)

Tordag idag då, segt... Skulle egentligen få sluta efter lunch men jag är ju så kass så jag måste stanna kvar och komplettera min matte! Fast imorgon får jag nog sluta efter luch iaf.
Träning med Jossan idag också, om jag lyckas ta mig dit genom all snö, inte så säkert! Det blir ju inte bättre av att mamma kör i ca 10 km/h så fort det blir halkigt heller. Vi lär få åka hur tidigt som helst!

Luciashowen närmar sig med stormsteg, är ju på söndag redan! Oj oj oj hur ska detta gå? Har blivit tilfrågad att vara med i duellhoppningen med Jossan också så vi får väl se hur detta ska gå Hihi :)

Tror fan jag är med i nästan alla nummer i hela julshowen! Men det är kul, stressigt men kul!


Nej nu ska jag gå och lämna in min engelska, argumentative essay FÖR JAG ÄR KLAR!!! JIPPIE! (första gången på länge som jag är klar med något i tid)


Ha det bra och glöm inte att gå ut och hoppa i snön :D

PUSSSS <3


Jobba, jobba, jobba

Kategori:

Känner mig riktigt duktig faktist, håller på med engelskan och är snart klar! Kan ni tro det? Haha :D

Lyssnar på Mamma I'm coming home med ozzy, fan vilken bra låt och vad längesen jag hörde den, underbart <3 Det är bra att lyssna på radion ibland så man får lite variation i musiken :)

Tisdag

Kategori:

Ska försöka att göra denna blogg lite mer positiv skulle jag tro, inget roligt förer att läsa om mina neg-dagar hela tiden, haha!
Tisdagen här igen då, snart jul jippie :D Ska komplettera min matte idag för jag ska fan ha godkänt i matteB kursen. Annars har jaf ju slitit med den här dreten i onödan! Om jag hinner blir det till att ta tag i engelskan och svenskan också men det är inte så säkert att det blir tid över till. Vi har ju hela tisdagarna på oss men ändå känner jag att jag inte riktigt hinner. Hur går det ihop? Hur hinner alla andra människor som har lektioner hela veckorna? Jag är imponerad av dessa människor det kan jag säga!

Trött som fan är jag som vanligt, har kommit in i någon sorts sömnperiod då det känns som om jag skulle kunna sova förevigt hihi!
Ska försöka ta det lugnt i helgen tror jag, vila upp mig lite. Har ju luciashow på ridskolan på söndagen och den kommer som vanligt bestå av en massa stress för att få ihop allting. Men när den väl är över kommer jag att vara nöjd. Det är alltid lika kul att se på alla olika delar av showen, även om det iår kommer bli att jag är med i de flesta delar av den. Ska vara med på duellhoppningen med Jossan, US-spexet, personal-spexet, luciatåget och även mottagningen av mitt pris för att jag vann KM-et i både hoppningen och dressyren. Kul :D

Genrep för lucian imorgon och genrep för US-spexet på fredag. Torsdag blir det hoppträning med Jossanbusan och lördag blir det jobb som vanligt. Helteori har vi på lördag så då är det körning som står på schemat, det är alltid kul med lite variation i schemat! Inte bara ridning och barnen får lyssna på mitt eviga tjat!

Fullspeckat schema som vanligt för Sofie Petersson. Att jag aldrig tar det lugnt? Ibland är jag faktist imponerad av mig själv!

Nej nu får ni ha en bra dag denna nionde december! Hihi!

Puss och Kram, Sofie <3

FAN

Kategori:

Bajs för skolan, det är så mycket just u att jag orkar inte mer. Det känns även som högen med att-göra-saker bara växer och växer! Ush jag rokar inte, hur klarar alla detta är det bara jag som cepar ihop?! Ligger efter hur mycket som helst och det ör bara två veckor kvar!!!!!

:O :O

Omotiverad

Kategori:

Känner mig helt tom, går som en zombie och bara finns just nu. Och anledningen som vanligt är att det är en ny vecka med nya uppgifter. BLÄ! Jag är nog den mest negativa människan på jorden just nu. Jag får tänka på jul så går det nog lite lättare. Eller nej förresten då blir jag bara stressad eftersom jag inte börjat köpa julklappar och har hemskt mycket att lämna in innan jullovet för att slippa ta med det hem.

Vet ärligt talat inte vad jag ska skriva om. Det blir lugnt idag förresten, har inget att göra, ja förutom att ta hand om hästen och kanske kolla lite på PL-arbetet. Men VEM orkar med den dreten? Inte jag iallafall.

Nej nu ska jag gå och ha MatteB (åååh hoppar av lycka), önska mig lycka till att jag överlever :S

Ha en bra dag hörni ;)

PUSS OCH KRAM // SOFIE <3

Söndag

Kategori:

Så var söndagen här igen och med den kommer söndags-innanskolan-ångesten. Ush vad jag hatar den!

Helgen har varit mycket, vad ska man säga....spännande! Mer än så säger jag inte för att ni ska ha något att reta er på :)

Har faktist inte en aning om vad jag ska blogga om just nu så det får bara bli såhär!

Hoppas ni haft en bra helg för det har jag!


PUSS & KRAM // Sofie <3

Meningslösa torsdag

Kategori:

Äntligen har det frusit ute, slakset är borta! Visserligen är det ersatt av livsfarlig is men hellre att jag halkar och slår ihjäl mig än går och är blöt om fötterna hela dagen!
Tordag igen då, tiden går för fort! Skulle jag kunna så skulle jag stanna tiden för en stund för att slappna av lite och slippa tänka på alla inlämningar till skolan. Alla dessa lärare, att de aldrig förstår? Det har alltid varit såhär i alla år med att de lyckas alltid lägga ALLT stort arbete precis innan jul, jag är trött på det! BLÄ!
Är allmänt neg idag, var inte tänkt att gå till skolan överhuvudtaget men insåg att jag var tvungen, annars lär jag komma efter ännu mer än jag redan är.... Fan, fan, fan vad jag hatar skolan! Känner för att hoppa av, helt meningslöst är det och det allra värsta är att jag måste läsa hundra år till på universitet för att bli någonting överhuvudtaget.

Har ni tänkt på vad allt var mycket lättare när man var barn? Då hade man inga problem och blev man ledsen så gick det över efter en gråtattack (som varade ca 1 min). Man behövde inte bry sig om någon framtid, ingenting. Nu har man däremot panik, vad ska jag göra med mitt liv? Min största rädsla är att bli en svensson, skaffa familj, hus, bosätta mig på samma ställe som jag växt upp. Jag är allvarligt talat livrädd! Jag vill ha ett spännande liv, jag vill se världen men jag vet också vad lätt det är att hamna i den bekväma sitsen med att ha en fast plats med någon att lita på som man vet aldrig lämnar en. En trygghet helt enkelt, men vad kul kan det vara i längden? Jag skulle troligen tröttna ganska fort!

Förkyld är jag också ( ja jag vet IGEN) och fick inte sova nästan någonting inatt, bara hostade som en idiot. Och när Sofie inte får sin sömn så ja, vad ska jag säga? Jag är inte direkt den roligaste och trevligaste människan som du vill vara med då.

Okej förlåt för ett sånt deprimerande inlägg men ja sånt är livet, det finns bra dager, dåliga dagat, mittemellan dagar, dagar som man inte vill någonting, ja osv.

Ha en bra dag allihop ;)

PUSSSSSSSSSS från en snorig Sofie <3

Slask, slask!

Kategori:

Promenerade till skolan idag men insåg ganska snart att det inte var den ljusaste ideén som jag haft. Nu sitter jag här och fryser som fan. Mina fötter är blötare än blötast och jag fryser! Jag hatar verkligen slask, just nu vill jag bara att det ska frysa och vi får en helt underbar vinter. Men som jag sagt förut är ju deta något som aldrig lär hända så länge jag bor här.

Var tvungen att gå till skolan idag, har matte examination (igen). Kommer inte att gå bra med tanke på hur det gick förra gången men jag får försöka mitt bästa och hoppas på att det håller. Är fortfarande snorig och hostar men det får gå. Det värsta är att jag lär ju inte bli bättre av att jag har iskalla och blöta fötter!

Var ute med Jossan när det snöade så mycket igår. Hon var överlycklig, tror hon tycker om snö riktigt mycket :) Så idag blir det ut och fräsa i snön med Lillemor och Molly. Vi får se om jag sitter kvar haha :D

Satt imorse och funderade på det här med skidsemester. För första gången på länge så är jag riktigt sugen på att åka snowboard! Jag åkte faktist inte bräda under hela förra året och detta var inte för att det nästan inte var någon snö utan jag var helt enkelt inte sugen på att åka överhuvudtaget. Var iväg en gång men då åkte jag skidor. Men i år så är jag grymt sugen på att åka iväg redan nu och skulle inte tacka nej till en skidemester i år inte! Var inne på stadium för ett tag sen och stod och glodde på en assnygg bräda som jag vill, vil, vill ha men ja det är ju inte direkt gratis!

Som jag skrev igår fyllde mamma år, jag hade inte köpt present men pappa räddade mig, han hade varit och köpt mamma mia filmen till henne. Så den satt vi igår och såg på, helt underbar film! Jag är helt förälkskad och kommer att sitta och se på den om och om igen. Det är verkligen en MÅBRA-film och jag rekommenderar den starkt!

Måste även berätta vad som hände igår. Karin fixade körkortet till att börja med. BRA JOBBAT KARIN! Självklart kom hon och hälsade på igår och bestämde sig för att hon skulle köra mig till Kil. Efter ett bra tag sniglande i den moddiga snön kom vi slutligen fram til Kil och skulle tanka. Allt funkar bra och vi tankar MEN SEN skulle vi stänka locket och åka och tror du vi får igen locket då? NEJ just det. Vi får gå in och fråga om hjälp och det pinsammaste var att anledningen till att det inte gick att stänga var för att Karin låst bilen efter att hon tankat så man behövde bara låsa upp så stängdes luckan. PUCKON vi är! Men det är som vi igår sa, detta är bara en sån här grej som händer mig och Karin, ALLTID!

Nej nu ska jag ge mig innan ni tror jag blivit galen och bara skriver och skriver!

Puss och ha en bra slaskdag!

// Sofie <3
 

Snorigt,

Kategori:

Hemma idag, vaknade och var förkyld, blä för det. Kunde inte komma lämpligare än just innan jul. Det är så typiskt som det bara kan bli! Får se hur jag mår imorgon annars får jag väl ta och släpa mig till skolan, jag har inte tid att missa en massa nu när jag redan ligger efter!

Idag blir det plugg, fika med mamma och mormor här hemma. Det är mammas födelsedag idag, hon fyller hela 40 år, GRATTIS till henne! Det värsta är att jag hade tänkt att köpa hennes present efter skolan idag och jag är hemma så hon får väl ta och få den imorgon istället. Ush vad dum jag känner mig. Men jag kunde ju faktist inte veta att jag skulle bli hemma.
Ikväll ska jag till ridskolan, har lektion och JA jag vet att jag kanske borde stanna hemma och ta det lugnt men nej ni, jag ska rida. Om jag så tippar av hästen haha :D

Nej nu ska jag skriva engelska så vi hörs senare!

PUSSELIPUSS <3

Måndag,

Kategori:

Trött som fan är jag, sitter och ser på vänner. Ska försöka göra lite engelska innan jag ska gå och lägga mig också men vi får väl se hur det blir med det. Ush jag hatar verkligen måndagar, förutom att det är PB ikväll (min förkortning på Prison Break) Slutar sent och var inte hemma förrän vid kvart över fem, ush. kolsvart var det redan innan jag kom hem, jag blir helt deprimerad på denna årstiden. Tänk om det bara skulle kunna komma lite lite snö så skulle det genast kännas lite bättre, slippa slask och regn!

Nej nu ska jag se på Färjan på femman, haha helkasst är det men har någon skum dragning ändå så jag bara måste se!

Hörs imorgon ;)

PUSS, Sofie <3