Sofie Petersson

Livet i korthet...

Julmys!

Kategori: Mitt liv

 
Startar julmyset lite tidigare i år! Kristina kom nämligen och gav mig och Natta juldekorationer till vår lägenhet! Hon är ju så gullig! Så nu har jag några julkulor hängandes här och var i mitt rum och i köket. Det är ju inte som juldekorationer hemma direkt, men alltid något för att få lite julstämning! Sedan har jag ju pepparkakor också vilket ökar känslan ytterligare!
 
Man får ju som sagt göra det bästa av det man har, haha!
 

Vapiano

Kategori: Mitt liv

Middagen på Vapiano igår kväll var kanon. God mat och trevligt sällskap! Det var ju nämligen första gången jag åt på detta väl omtalade ställe. De andra här, förutom Kristina, har nämligen tjatat om detta stället sedan vi kom ner hit till Marseille och de var även mycket förvånade över att jag inte ätit på detta ställe tidigare. Men som sagt nu har jag ju då äntligen tagit mig dig. Och det var väl värt det. Visserligen var jag lite tråkig och åt en Carbonara, men den var riktigt god. Det är lättare att avgöra om man tycker de gör god mat om man tar något som man verkligen tycker om än att chansa och prova något nytt. Men pasta älskare som jag är så ska jag garanterat försöka åka tillbaka en till gång innan hemfärd, och då lovar jag att pröva något lite mer spännande!
 
För övrigt har jag en "ledig" dag idag, dvs att jag inte har några lektioner idag. Men tro inte att jag inte har att göra för det. Har nämligen fått veta vilket företag vårt case ska handla om på finalen som jag har i kursen international marketing cases på lördag. Och ja, jag har en final på en lördag morgon. Det känns ju sådär, men det är ju inte direkt så att jag har så mycket andra helgbestyr i mitt liv här. Så idag har jag spenderat dagen till att förbereda mig inför lördagen samt tagit en sväng ut i parken på en av mina PW/löpturer! Man måste ju ha lite paus i plugget, och framförallt lite frisk luft! Det är ganska kul faktiskt detta med att jag börjat springa. Jag märker för varje vecka att min kondition faktiskt ökar och jag orkar springa längre och längre utan att vila. Det är kul! Hoppas bara att motivationen kommer hålla i sig när jag kommer hem... Det återstår att se, ska försöka hitta den där självdiciplinen någonstans där inom mig och gå iväg och köra ett par pass på Friskis&Svettis i alla fall!
 
Nej nu måste jag fortsätta med mina case förberedelser samt förbereda mig inför en presentation som jag har imorgon i kursen International and european marketing!
 
 Ha det bra!
 
Puss&Kram
 
Mitt fina sällskap under middagen igår, Nathalie och Sofia!
 
 
 

Study abroad fair

Kategori: Mitt liv

Hej!
Idag har jag spenderat en del av dagen på en "Study abroad fair" som skolan anordnade. Fick ett mail om detta för längesen där de bad oss internationella studenter att delta och prata om vårt land och det universitet vi kommer ifrån. Och som den person jag är brukar jag ju tycka sådana saker är skoj, så jag anmälde mig.
Klockan 10 imorse var jag där, fick fråga mig fram om vad det egentligen var meningen att vi skulle göra. Detta då jag inte fått någon information om eventet förutom det mail där de bad oss delta. Men jag fick tillslut ett litet bord där jag hade lite broschyrer och information om Karlstad universitet och vid detta bord stod jag ett tag själv, tror ca två personer kom fram till mig. Sedan kom en tjej vid namn Sara från Umeå universitet så hon satte sig vid mig och ja, där satt vi tills klockan blev två. Visserligen pratade vi med några som var intresserade av att plugga i Sverige men för att vara helt ärlig så är nog inte Sverige de flestas förstahandsval bland studenterna här i Frankrike. Och de flestas fråga var: Hur överlever ni vintern? En frågade till och med om vi hade någon slags underjordiska gångar som vi befann oss i under vintern, för vi kunde ju väl inte vistas utomhus i minus 20 grader? Det var nog bland den roligaste fördom jag hört om Sverige, ja förutom den om att det går isbjörnar lösa på gatorna förstås!
Förutom det svala intresset för Sverige var också en begränsning språket. Som vanligt här i detta land. De är så sjukt dåliga på engelska och vågar dessutom inte prata. En tjej kom och berättade (så gott det gick) om att hon ska plugga i Sverige till våren. Kul sa vi och pratade på tills vi insåg, hon förstod inte ett ord av vad vi sa. Hur ska denna stackars tjej överleva en utbytestermin? Jag förstår inte riktigt hur hon tänkt genomföra denna... Men man måste ju ge henne att hon är bra modig som ska göra det!
 
Så det var en del av min dag. Sedan jag kom hem har jag egentligen bara pluggat lite, sett på serier och nu väntar jag på att klockan ska bli 6 då jag och Nathalie ska bege oss mot stan för att käka middag på Vapiano med Sofia!
 
Hoppas ni har det bra hemma!
 
Puss&Kram
 
 
 

Aix en Provence- bilder

Kategori: Mitt liv

Här kommer några bilder från lördagens tur till Aix en Provence. Vi gick som tidigare berättat runt i staden under dagen, besökte ett museum och en godistillverkare. Sedan avslutades dagen med en så kallad "ljusshow". Detta var som en gigantisk fyverkerishow med musik, ljusstrålar och eld! Mycket häftigt! Ska se om jag kanske kan få in en video från showen här på bloggen senare!
 
Nu måste jag kila på lektion, sista international marketing cases idag och sedan final i samma kurs på lördag!
 
Puss&Kram
 
På marknaden hade varje försäljare ett litet sött trähus som de sålde sina varor inne ifrån.
Det var bröllop i stan!
Tydligen pågick även en modeshow/fotografering utanför en av butikerna...
Här är en bild på det museum vi besökte. Detta var en skum upplevelse då det bestod av en utställning av en väldigt udda typ av konst. Vi förstod oss inte alls på dessa så kallade konstverk... Tyvärr fick man inte ta några bilder där inne så kan inte visa hur dessa såg ut!
Bild från ljusshowen
 Hela staden var juldekorerad, på bilden ser ni stadens största fontän som nu inför vintern gjorts om med ljus istället för vatten. Mycket fin!

Ridning i Provence!

Kategori: Mitt liv

På denna gården fanns allt! Här är små söta kaniner i en liten hage!
 
Uppbindningsplats för hästarna
 
Låt mig presentera: Impac, ett litet sött ponnysto med ett glatt humör. Trots hennes storlek var det absolut inga problem att hänga på de stora hästarna. Pigg och framåt tjej!
Och ja, självklart var jag den enda som fick den lilla ponnyn (är man kort så är man). Gissar på att hon skulle bli mätt som en C-ponny hemma i Sverige.
Ridturen var uppe i bergen, kan minst sagt säga att det var en ordentlig klättring vi gjorde på vägen upp. Har dock inga bilder på detta då jag hade fullt upp att parera för grenar och diverse träd.
Matpaus (och rökpaus för vår fransman till ledare) Det här är Mara, en tyska som agerade tolk åt mig under dagen. Supergulligt av henne att översatta åt mig då alla hela tiden pratade franska under turen.
Det är delvis ganska likt de värmländska skogarna faktiskt!
Nöjd som vanligt när jag får rida!
Mara med hennes häst
.
Gården hade en lama....
 
Och en get (?)
Och en gris!!
 
 

Aix en Provence!

Kategori: Mitt liv

Har idag varit i Aix en Provence, men orkar tyvärr inte ladda upp bilder och berätta om det ikväll, jag är för trött.
 
Så ska nu istället ta kvällen så jag är ordentligt i form inför morgondagen då jag äntligeeeeen ska RIDA!!
 
Hoppas ni har/haft en bra helg!
 
Puss&Kram
 
Vår fina ridskolehäst Rizzy med mig på kurs, Strömsholm sommaren 2012
 

Heja Ridsporten!

Kategori: Mitt liv

I år har Svenska Ridsportsförbundet blivit utsett till årets idrottsförbund med motiveringen:
 
Ett mångårigt seriöst ungdomsarbete med utbildning, ansvarstagande och jämställdhet, kombinerat med stort tävlingsfokus har på ett föredömligt sätt lett till en stabil plats i världstoppen, krönt med EM-medaljer i flera discipliner.
 
Detta gör mig stolt över att vara en del av Svensk ridsport och dess ungdomsverksamhet!
 
 
Flaggan i topp för Svenska Ridsportförbundet - Årets Förbund.
             FOTO: Roland Thunholm

Godmorgon!

Kategori: Mitt liv

 
Idag var jag uppe redan vid klockan åtta, duktig som jag är. Anledningen till detta är ju inte att jag lider av plötslig morgonpigghet, utan att jag har prov som det måste pluggas inför. Idag har jag nämligen mitt slutprov i franska och imorgon har jag mitt slutprov i International Business. Som om inte detta var nog för en vecka har jag även en presentation av vårt Starbucks projekt imorgon i European and international marketing. Puh! Så med andra ord har jag i princip suttit framför mitt skrivbord X antal timmar de senaste dagarna! Så nu framöver ska jag ha totalt sex slutprov. Två denna veckan som sagt, ett nästa vecka, en veckan därpå och sedan avslutar vi med ytterligare två den sista veckan. Skriver sista på torsdagen och åker hem på fredagen den 13e. Japp otur, men det är vät risken!
Jag längtar tills denna tentaperiod är över och jag får åka hem. Jag vet att jag måste plugga hemma också, men inte riktigt i samma tempo som här!
 
För att nämna något lite roligare än detta pluggandet ska jag till helgen åka till Aix, grannstaden till Marseille. Sedan på söndagen blir det äntligen en ridtur (den som skulle vart förra helgen men som blev inställd)! Så lite skoj måste man ju ha emellan allt detta pluggandet, eller hur?!
 
Ha det bra sålänge!
 
Puss&Kram
 
Reklam för vårt projekt, vår påhittade Starbucks glass!
 

Ridningens vackra konst!

Kategori: Mitt liv

 
 

Ytterligare en vecka har förflutit!

Kategori: Mitt liv

Ridningen blev inställd idag... Så tråkigt! Men de har bara ändrat datumet som tur är så nu blir det nästa söndag istället. Det var egentligen ganska bra då jag egentligen måste plugga en hel del idag då jag har två finals nästa vecka. En i franska på onsdag och en i kusen International business på torsdag.
Jag är superstressad som vanligt när det är dags för tenta. Och att jag inom kommande veckor har sex utav dessa så kan ni ju tänka er min stressnivå just nu! Men ska försöka tänka positivt och göra mitt bästa. Det är ju trots allt inte allt som hänger på slutprovet i denna skolan utan de grupparbeten man gjort tidigare räknas också. Så på det viset kan man ju bli lite räddad av de resultaten...
Så idag blir som sagt en pluggdag, fokus på franska samt international business. Och kanske ska jag ta mig ut och träna lite, innan det börjar regna. Det ser aningens mörkt ut idag nämligen och det ska enligt väderrapporten regna.
 
Men igår då, vi gjorde ju vår reklamfilm för Starbucks glass som jag skrev om! Resultatet blev riktigt bra. Jag kan dock inte lägga ut den här då de inblandade troligen inte skulle uppskatta det så mycket, hihi! Men den blev bra och jag hoppas läraren blir riktigt imponerad!
Så när vi ändå var nere på stan igår passade jag och Kristina på att gå på en liten shoppingrunda. Det blev puder från den mycket populära butiken här, Sephora och en puderborste till detta. Kikade även in på Yves Rocher, som har en stor butik här (inte så förvånande då det ju är ett franskt företag) och där fick jag tag in min superbra handkräm. Sedan blev det en termosmugg från Starbucks med Marseille på, tänkte att den skulle vara både praktisk och kul att ha som ett litet minne härifrån. Och sist en inte minst köpte jag ju självklart ett par nya skor! Det är så sjukt billigt med skor här, jag älskar det! Dock får jag nog försöka begränsa mig, ska ju ändå få hem allt också, haha! Men i vilket fall som helst är jag supernöjd med mina skor!
Efter en mycket lyckad och trevlig dag tog jag sedan kvällen med lite popcorn och en bra film. Perfekt lördagskväll, det enda som saknades var såklart min bättre hälft!
 
Hoppas er helg varit kanon, nu ska jag återgå till mitt pluggande! Wish me good luck!
 
Puss&Kram
 
 
De har flyttat parishjulet, det står numera nere i hamnen vid julmarknaden!
 
 
Det börjar så smått bli lite julkänsla Marseille, Starbucks har nu sina julmuggar samt påsar. Söta!
 

Och här har vi skådespelarna samt vår kameraman Jeremy, in action! :D
 

Middag!

Kategori: Mitt liv

 
Igår var jag och Kristina ute och käkade. Vi provad en ny restaurang i ett område som vi annars inte brukar äta i. det var riktigt trevligt. Mysig restaurang, trevliga servitörer och god mat. Detta trots att jag var så tråkig så jag åt pizza, men har varit sugen på det ett par veckor nu! Kristina däremot åt musslor, vilket är väldigt populärt här nere. Nästan alla restauranger har dem här, samma sak gäller Marseilles stadsrätt (?) Boullabaise, vilket är en fisksoppa. Tyvärr äter ju jag varken fisk eller skaldjur så jag går miste om dessa upplevelser här nere. Så jag roar mig med att berätta vad alla andra äter för intressant istället för min mat!
 
Har för övrigt precis klivit upp så ska käka lite frukost, försöka plugga lite och sedan göra mig iordning för att åka ner till hamnen och spela in en film. Vi har nämligen ett grupparbete ( inte så förvånande) där vi ska lansera och planera för en ny produkt på marknaden. Så vi har vald att lansera Starbucks egna glass som ska säljas i deras caféer. Så förutom vår rapport om vår marknadsföringsstrategi, marknadsanalyser osv. så måste vi sätta ihop en reklam av någon form för vår produkt. Så som sagt vi har valt att göra en liten reklamfilm som vi idag ska spela in nere i hamnen.
Efter vår lilla inspelning tänkte jag och Kristina passa på att gå lite på stan, kolla lite skor och jag behöver även inhandla en ny väska då min är så gott som utsliten. Inte så konstigt då jag haft den i såå många år så nu ka det bli en update. Hur jag nu ska kunna välja, det finns ju så många olika! Gaaah!
 
Nej nu får det bli frukost här, vi hörs!
 
Puss&Kram
 
 
 
 
Bilderna är tyvärr tagna med min gamla telefon så det är därför de har då dålig kvalité.

Fredag!

Kategori: Mitt liv

Inväntar Kristina just nu för några öl och sedan middag inne i stan, kommer bli en trevlig kväll! Äntligen fredag!
Är idag även bara 4 veckor kvar tills jag kommer hem, längtar!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Puss & Kram

Grupparbete, Kedge BS favorituppgift

Kategori: Mitt liv

 
Och jag skriver och skriver och skriver lite till. Så varför inte fortsätta här?
Idag har jag haft en lektion på morgonen och sedan har dagen tillägnats mina kära grupparbeten. Jag är vid det här laget så trött på grupparbeten att jag vill spy. Fy fan vad energikrävande det är. För att inte tala om att det där med prestationsångest inte riktigt går så väl ihop med grupparbeten tyvärr. Men jag försöker tänka positivt och göra mitt bästa, det är ju ändå mer än vad vissa på denna skolan gör som dyker upp lite när de vill, är sena in med abeten till gruppen osv.
Men som sagt det tar på krafterna men snart har det kommit till sin ände. Jag har två som ska vara inne nästa vecka plus en presentation av en av dessa. Och som tur är har jag gruppkamrater som man faktiskt kan lite på i båda grupperna så allt ska förhoppningsvis gå smidigt hela vägen.
 
Nu är det ju snart helg igen också, tiden gr så fort. Skönt! Börjar dock bli lite stressad inför finals som jag har två av nästa vecka och sedan rullar det på ändå tills jag ska åka hem.
 
Fick idag också en inbjudan till mitt alldeles egna välkommen-hem party! Jag har ju så gulliga vänner, speciellt tack till fina Lina som planerat ihop detta, du är bäst! Ska bli såå himla kul att träffa alla mina underbara vänner igen! Och få en update av deras liv, jag har ju ändå varit borta i 3,5 månad när jag återvänder hem!
 
Nu ska jag nog ta och packa ihop detta med pluggande och lägga mig i sängen och se på serier! Har precis börjat se på Downtown Abbey, en perfekt serie för mig, och ja ni tycker säkert den låter astråkig men jag kan säga att det är den icke!
 
Ha det bra sålänge!
 
Puss&Kram
 
 

Presentation!

Kategori: Mitt liv


 
Precis haft presentation i min kurs International Business. Detta är den sista lektionen för detta ämnet så nu är jag otroligt glad att allt förutom slutprovet faktiskt är klart! Inget mer grupparbete där jag vill slita mitt hår då kommunikationen i gruppen inte varit fungerande överhuvudtaget! (arbetsmoralen mellan de internationella studenterna och de franska är minst sagt olika!) Så jag är glad att det är över trots att jag nu verkligen måste börja tentaplugga på riktigt inför slutprovet.
 
Så nu sitter jag faktiskt på lektionen fortfarande, ja jag vet att jag borde lyssna men jag orkar verkligen inte. Det är fortfarande presentationer och jag har inte en aning om hur läraren tänkt att alla grupper faktiskt ska hinna presentera sina arbeten då vi är på grupp 3 av 10 och ca halva lektionen har redan förflutit. Så ja, den franska tidsuppfattningen slår till igen! Det hjälpte ju inte heller att läraren var sen hit så allt blev försenat. Detta med framförhållning existerar uppenbarligen inte i detta land...
 
Så jag sitter nu och hoppas hinna till min franska lektion 12.45. Annars får jag väl smit i förväg eller något. Franskan är ju bara en timme så det är inte värt att komma sent då man missar alldeles för mycket.
 
Annars kommer dagen bjuda på en tur in till stan då jag måste fylla på mitt busskort samt inhandla en jacka. Det börjar bli lite kallare här nu (eller ja typ 15 grader och typ enbart 8 grader på morgonen istället för 20) så jag måste ha en jacka som jag kan ha till t ex promenader och min inplanerad ridning till helgen. Med risk för att jag annars kommer frysa fruktansvärt. Insåg detta när jag bara har med mig en tygjacka, en skinnjacka och en lite tjockare kappa. Men ingen av dessa är direkt brukbara för ridning eller träning. Så behöver någon form av träningsjacka/vindjacka. Hoppas kunna hitta detta i någon affär, även då jag inte sett en sportaffär överhuvudtaget i denna stan. Kanske är de inte så sportiga som i Sverige?
 
Ja det var nog allt för idag skulle jag tro... Nu kanske jag ska försöka fokusera något på lektionen... Alternativt plugga lite inför finals.
 
Ha det bra!
 
Puss&Kram
 
 
Bild från förra ridturen jag var på i Camargue!
 

Äntligen något att sysselsättas med

Kategori: Mitt liv

 
Humöret har blivit något bättre idag då jag har haft saker att göra. Började dagen med lite motion, sedan min franska lektion, en tur till affären och har nu på kvällen haft min lektion i Business strategy. Är grymt oroad för den tentan som kommer i den kursen men hoppas det går vägen. Jag och Kristina bestämde oss för att köra en pluggdag i helgen inför denna och försöka få ordning på alla de olika stegen han gått igenom osv.
 
Fick idag även reda på att jag fysiskt måste gå till ett kontor och anmäla mig till ridningen som anordnas till helgen. Det var en himla tur att jag tillslut förstod detta, jag trodde man kunde anmäla sig genom facebook-sidan, men icke. Så imorgon efter min franska lektion ska jag försöka leta upp detta kontor och anmäla mig.
 
Morgondagen bjuder även på International Business på morgonen och där har vi en presentation av vårt arbete. Så önska mig lycka till, det lär behövas med den där gruppen. Herregud vad dåligt vårt arbete är. Får hoppas läraren rättar snällt.
Nu ska jag göra klart det sista inför imorgon, gå igenom vad jag ska presentera och sedan ta kvällen,
 
Puss6Kram!

Ledig dag

Kategori: Mitt liv

Idag är det någon form av "bank dag" som de kallar det här i Frankrike. Och därför är jag ledig idag. Dock är jag så uttråkad så jag håller på att avlida. Och det värsta är att jag inte riktigt vet vad jag ska göraJag har funderat på att ta en promenad, men vad tar det en timme typ, och sen då? Jag. Är. Uttråkad. Och det är det värsta jag vet, även om det i mitt "vanliga" liv hemma väldigt sällan inträffar. Jag är inte riktigt gjord för att inte göra någonting.. Det där med att slötitta på saker, läsa bloggar osv tröttnar jag fort på och plugga, ja det kan jag ju inte göra heela dagarna. Jag har varit ensam hela helgen och ingen av de jag umgås med är hemma förrän imorgon... Inte kul. En väldigt stor nackdel med att ha såhär tråkigt är också att jag vill hem mer än någonsin, den där hemlängtan slår till med stor kraft. Men så inser jag, det är inte så länge kvar nu och det kommer gå himla fort då jag har en massa finals (sluttentor).
 
Okej, från det mycket negativa till en liten händelse som kommer att lyfta upp min tråkiga inställning. Nästa helg ska jag nämligen iväg på uteritt, alltså jag ska få rida igen! Två timmars uteritt tydligen på ett ställe som ligger 3 mil från Marseille. Så äntligen har jag något att se fram emot! Ska bli riktigt roligt, även om jag inte riktigt vet vad jag ska ha på mig, börjar bli lite kallare här nu och jag har ingen jacka med mig som är passande för ridning... Men det löser sig, jag ska ju få rida! Kanske lugnar detta min hästabstinens något, eller ökar den, det återstår att se.
 
Hoppas ni haft en bra helg, och förhoppningsvis en något mer händelserik än min varit!
 
Puss&Kram

Shopping!

Kategori: Mitt liv

 
Idag blev det lite sovmorgon, skönt då jag försökt att faktiskt gå upp lite tidigare på morgonen den senaste veckan. Åkte sedan in till stan efter att jag käkat frukost. Hittade en skobutik med mycket billiga skor, perfekt för en skoälskare som mig! Så hittade efter lite provande tillslut ett par snygga boots. Kostade mig enbart 20 EUR, sååå billigt! Så det kommer garanterat bli ett återbesök till denna butik, de har ett otroligt stort utbud!
Strosade sedan runt lite i området i Castellane, tänkte gå lite på marknaden men tyvärr hade de redan börjat plocka ihop så får bli en annan dag istället. Tydligen plockar de ihop runt ett, halv två även på helgen.
 
Annars ska jag idag få lite plugg gjort och sedan ta en lugn kväll med lite gott och en film.
Hoppas ni får en kanon helg!
 
Puss & Kram
 
Dagens inköp! Det syns inte på bilden men på baksidan av bootsen är en dragkedja, mycket fin detalj!
 

Fredagsmys!

Kategori: Mitt liv

 
Då var det redan fredag och nu är det enbart 5 veckor kvar, sedan är jag hemma i Sverige igen! Idag har jag spenderat dagen med lite träning, skola ett par timmar, läsande av marknadsföringsartiklar och sedan nu sett på Idol. Eller ja, sett delar a Idol i alla fall då sidan inte är den bästa och oväntat stänger ner lite då och då. I vilket fall som helst har jag fått lite fredagsmys, poppat popcorn, käkat svenskt lösgodis och druckit Cola, mums!
 
Och igår var vi som sagt på en välkomstgrej här i Marseille. Vi var som ni såg på bilderna ute med båt nästan två timmar runt Marseille. Mycket trevligt då vädret var kanon! Efter båtturen åkte vi tillbaka till hamnen och stadshuset där självaste borgmästaren av Marseille höll ett tal för oss. Dock var detta tal mycket långt och enbart på, såklart, franska. Dessa fransmän, suck... Även guiden på båten bör nämnas att hon pratade även hon enbart franska i två timmar. Men i vilket fall som helst fick vi efter att genomlidit detta tal äta buffé. Det var gott, mycket trångt med mycket folk men gott med lite plockmat. Provade t ex för första gången de väldigt populära "macaroons" (eller hur de nu stavas), de var faktiskt över förväntan goda!
Dagen var överlag mycket trevlig och jag är nöjd med att jag anmälde mig. Detta trots att jag fortfarande är fascinerad över fransmäns logik när de bjuder in internationella studenter till ett välkomstevent och enbart genomför detta på franska. Men jag är ju å andra sidan inte direkt förvånad. Ni vet den där klichén om att fransmän inte vill prata engelska, den stämmer överlag ganska väl här i Marseille.  
 
Nu ska jag avsluta kvällen med lite serier. Helgen bjuder inte på något spännande alls tyvärr utan det blir hemmamys, kanske en tur på stan och såklart lite plugg, för snart är det finals som gäller!
 
Ha en trevlig helg!
 
Puss & Kram
 
Stadshuset med de rosa färgerna som symboliserar att Marseille Provence i år är utnämnd till kulturhuvudstad!

Bilder från dagens båttur

Kategori: Mitt liv

Jag med Zoey och Sarah från U.S.A.
 
 
Den första byggnaden jag sett som ser riktigt modern ut här i Marseille
 
Den gamla hamnen här i Marseille, så fint!
 
 
 
 

Onsdag

Kategori: Mitt liv

 
Då har ännu en dag förflutit här nere i södra Marseille. Det har idag varit riktigt fint väder, även om jag nu tyvärr inte njutit av det alls lika mycket som jag velat. Hade idag lektion på morgonen, International Business och därefter franska lektion, Franskan förbättras faktiskt för varje lektion, nu kan jag säga vad jag gör, i form av aktiviteter såsom ridning. Mycket stolt så jag mer än fördubblar mitt ordförråd vid varje lektion jag har. Detta då med tanke på att jag i princip kunde Bonjour när jag kom hit på sin höjd, haha!
 
Har förövrigt varit ner på stan idag också för att lösa mitt svarta byxor problem. Och jag hittade ett par! Tråkigt nog på Zara men tönkte att vafan, ett par svarta byxor, hur intressant kan det bli. Så var bättre att köra det safe.
Så nu är vardagen räddad, bara ett par höstskor som saknas, sedan är det bara at tuta och köra!
 
Imorgon ska jag med Myriah och troligen några fler som jag inte vet vilka åka till stadshuset här i Marseille. Jag har inte så mycket detaljer om vad vi egentligen ska göra under denna dag förutom att vi ska åka båt, få någon form av välkomnande av någon viktig person och dricka coctails.Så det får bli en update om detta imorgon, Ska även försöka ta lite fina bilder eftersom vi ska ut på havet!
 
Hittade inbjudan till eventet, där står följande:

In order to make you discover Marseille, the Town Hall of Marseille offers you the opportunity to participate to a guided tour of Marseille, followed by a cocktail-reception under the patronage of Mr Jean-Claude GAUDIN, Mayor of Marseille.

Spännande!
 
Allt för idag, hörs imorgon!
 
Puss&Kram
 
Då jag inte har några bilder från dagen, här är min bästa Mikael uppe vid Sacre coer (kyrkan) med utsikt över Paris.
 
 

Det där med träning...

Kategori: Mitt liv

 
Jag kämpar på med detta med motion. Jag har ju aldrig varit ett direkt fan av detta med att vara ute och springa så detta är troligen den första gången jag faktiskt hållit uppe min träning på egen hand flera dagar under en kortare tid. Nu låter det ju som att jag aldrig rör på mig i vanliga fall, det är ju inte sant. Jag är normalt i stallet flera dagar i veckan och har ju tidigare i mitt liv spelat både fotboll och innebandy. Så helt hopplös är/har jag inte varit under mitt liv.
Men detta med att jogga har aldrig riktigt varit min grej, tror jag vid ett tillfälle till och med kallat det för självmordsframkallande... Men nu är det skärpning som gäller, eftersom jag inte har någon annan fysisk aktivitet för mig här i Marseille så är det PW/jogging som gäller! Så idag har jag dagen till ära gått 2,5 km i svag uppförsbacke och sedan joggat 2,5 km tillbaka. Vet inte hur bra/dåligt detta är men jämför jag med mina tidigare försök till att börja gå ut och springa är jag riktigt nöjd med min insats.
 
För övrigt har jag precis kommit hem från min franska lektion, idag lärde vi oss lite grammatik plus vad familjemedlemmar heter på franska. Och jag upplever nog franskan som en av mina roligare kurser här, trots det faktum att uttalet är ett rent helvete. Men det går bättre och bättre! Kul att få lite avbrott från business klasserna och istället gå på en språklektion.
 
Planer för veckan är som vanligt pluggande, grupparbeten osv. Men sedan är tanken att jag ska ta mig ner till stan för att gå på en liten shoppingrunda. Behöver verkligen köpa ett par boots, det börjar bli lite tråkigt att enbart gå i endera Converse eller ballerina. Sedan är jag i stort behöv av ett par nya svarta jeans då mina favoritjeans igår gick sönder, utslitna. Må de vila i frid! Så detta kommer bli mitt mission, jag kan inte överleva utan ett par svarta jeans har jag kommit underfund med. Så hoppas, hoppas på att hitta ett par fina och bekväma par på stan!
 
Allt för mig idag... Nu ska jag göra lite mat för vid halv fem ska jag träffa en i min grupp och göra klart vår del av grupparbetet och sedan blir det Business Strategy klockan fem. Känslan inför denna kurs: Skjut mig, ungefär.
 
Puss&kram
 
Min lilla väg som jag utför den så kallade motionen på häromdagen, kvällstid. Fint, eller hur?
 

För alla vädertokiga svenskar

Kategori: Mitt liv

Idag regnar det faktiskt, för ovanlighetens skull. Sedan jag kom hit i början av september har det nog bara varit några dagars regn på den perioden totalt. Vilket passar mig alldeles utmärkt! Jag älskar vädret som är här!
Dock är det ju lite tråkigt när man planerat att ta en jogging/promenad tur i parken. Eftersom jag här inte är utrustad för detta väder. Jag har nämligen ingen regnjacka. Och jag känner inte för att bli genomblöt och möjligen sjuk uppe på det. Så jag fick så snällt stanna inne och hoppas på att det skulle sluta regna. Kan meddela att det regnar än. Så den där motionsturen får vänta tills imorgon då det förhoppningsvis inte regnar. Skulle det mot all förmodan göra det ändå får jag väl bli blöt, sjuk, kall och allt vad det nu är, alternativt springa lite fortare, bli lite varmare och komma hem snabbare!
 
Har förövrigt precis klivit ur duschen och väntar på min franska lektion som börjar om 45 min. Jag har gjort läxan tills idag och jag hoppas på att jag blir vald att lämna in den. Min franskalärare har nämligen ett lite annorlunda system där alla förväntas göra sin läxa men endast de som hon väljer ut får lämna in den. Jag har bara lämnat in en gång än så länge så antar att det blir min tur idag. Jag gillar inte riktigt detta system då jag anser att det måste vara svårt för henne att kunna ge oss betyg enbart genom att utvärdera våra insatser muntligt under lektionerna, men jag antar att det är hennes pedagogik helt enkelt. Jag lär mig åtminstone något när jag gör läxan, trots att jag inte alltid behöver lämna in den.
 
Under veckan har jag även fått tillbaka två av mina gjorda midterm-exams. Blev godkänd och lite därtill så jag är otroligt nöjd och lättad över detta! Ett var provet i International Business kursen och det andra var en midterm i form av en "case study" av Chiquita bananer i kursen International marketing cases.
 
Nu ska jag ta och käka en banan och göra mig iordning, ha en trevlig måndag allesammans!
 
Puss&Kram
 
Här är förresten två bilder som visar på hur det förändras utanför mitt fönster sedan jag kom hit, det känns nu snarare som en svensk vår än höst/vinter! Börjar bli väldigt grönt trots att det är november! Skönt är bara förnamnet på detta!
 
 
 
 
 

Fiskmarknad och söndagsstrosande

Kategori: Mitt liv

 
 
 
Idag har jag och Kristina varit nere i hamnen på den populära fiskmarknaden. Denna är mycket omtalad när man läser om staden Marseille och är en sådan där grej som alla turister här vill se. Så nu har vi checkat av detta på listan av måsten i Marseille, detta trots det faktum att jag inte ens äter fisk och tycker det stinker fruktansvärt.
 Tyvärr tror jag vi var lite sena dit för den var inte alls stor, bara några få fiskförsäljare var kvar. Men antar att om man kommer tidigare på morgonen så är det betydligt fler.
 
Vädret har i vilket fall som helst varit kanon, eller ja det är fortfarande det. Mycket varmt och skönt, Kristina sa till och med att hon skulle haft shorts på sig idag! Riktigt så varmt ansåg jag det inte vara, men sedan är ju jag inte heller typen som springer runt i shorts speciellt ofta.
 
Så efter vårt besök på fiskmarknaden i hamnen strosade vi runt lite på de öde shoppinggatorna i stan (eftersom det är söndag är majoriteten av butikerna stängda), gick upp till Castellane för att se om det var marknad även där. Men tyvärr var den inte där, kanske för att det är söndag eller kanske för att vi helt enkelt var för sent ute.
På vägen tillbaka hem hoppade vi av på ett ställa kallat Obelisque där vi köpte frukt i en liten mysig butik/fruktstånd.
 
Nu ska jag käka lite mat och sedan blir det plugg, franska grammatik och läsning av artiklar om marknadsföring står på att göra listan för dagen.
 
Hoppas helgen vart bra och att ni firat lite Halloween!
 
Puss&Kram
 

Lördag

Kategori: Mitt liv

Alla verkar prata om Halloween just nu på alla de sociala medier. Detta i form av diverse bilder på utspökade människor. Och det slog mig precis att jag i år faktiskt inte kommer att delta i någon halloween fest, vilket i och för sig kanske är bra då det blir svårt att toppa de två senaste årens utstyrslar. Men det är ju ändå kul, jag är en av de få som faktiskt uppskattar och tycker det är oerhört kul med maskeradfester! 
 
Idag är det förövrigt, förutom halloween även lördag. Planen för idag är att plugga lite, ta en promenad/joggingtur och sedan senare träffa Kristina som idag kommer tillbaka från sin lilla semester i England. Ska bli kul att höra vad hon haft för sig. Så officiellt sista dagen jag är helt själv här i Marseille under vårt höstlov. Men det har ju bara varit två dagar så känns helt okej ändå.
 
Idag har jag även insett att det är en röd dag och med denna information undrar jag därför om min närliggande matbutik har öppet... Det är nämligen inte speciellt säkert här i detta landet. Butiken har i normala fall nämligen helt stängt på söndagar, vilket det som svensk tog ett tag att vänja sig vid. Så nu sitter jag och funderar på om jag ska chansa och ta bussen till Casino bara för att kolla, skulle behöva handla... Och ja, jag måste åka buss för att handla då vi bor ute i ingenstans...
I mitt närområde för er som missat denna information tidigare finns i princip en nationalpark, vår skola, två andra skolor och lite lägenhetshus. That's it.
För att handla måste vi ta bussen till en butik med det udda namnet Casino. Denna resa tar inte lång tid, kanske ca 10 min beroende på trafiken, men det är ändå lite bökigt att släpa på matkassarna när busschaufförerna kör som om de var jagade av något.
För att komma in till själva centrum, eller staden måste vi ka buss och sedan byta till tunnelbana. Totalt ner till t ex hamnen där de flesta restauranger och barer finns tar det ca 45 min. Ett område något närmare som vi kan ta bussen till är Castellane där de har en liten marknad varje morgon/föriddag samt lite butiker och caféer. Från detta område kan man promenera ner till hamnen på ca 10 min, så det är inte alltför långt.
Ja det är väl ungefär så det är och ser ut här i min nya vardag. Så en hel del bussåkande blir det med andra ord.
 
Nej nu ska jag försöka få lite plugg gjort. Hoppas ni har en trevlig helg!
 
Puss&Kram
 
 
 

"Hemma" efter en vistelse i Paris

Kategori: Mitt liv

Tillbaka i Marseille igen efter att jag och Mikael varit i Paris under några dagar. Micke åkte hem igår och det blev med ens väldigt tomt här i in lilla lya. Men det är ju bara sex veckor kvar, sedan är jag på svensk mark igen.
 
Men Paris då, vi har haft det kanon. Bott på ett superfint hotell, med bra läge och närhet till mycket. Så vi har åkt båt på Seine, sett Eiffel tornet, Sacré Coeur, Notre Dame, Louvren, Triumfbågen, m.m Vi har ätit gott och njutit av varandras sällskap. Så med andra ord har vi gjort allt man "måste" göra när man besöker Paris några dagar. Det enda som var tråkigt att vi missade var Katakomberna, detta för er som inte vet är någon form av underjordisk grav så helt enkelt tunnlar med människoskelett. Spännande! Men man ska väl ha något kvar att göra om det kanske är så att vi kommer tillbaka någon gång. Och ja såklart, Disneyland får ju också upplevas en annan Paris semester dp det inte heller hanns med.
Vädret under vistelsen var varierande, allt från sol och varmt till ösregn och storm, det regnade ett tag i sidled. Men som jag förstått så var detta vädret som var över i princip hela Europa under helgen. Läste även något om att denna storm blivit namngiven, vilket ju betyder att den var tillräckligt kraftig för att vara värd att namnges?
Mina fötter var som vanligt inte alls så nöjda med detta med ännu en massa gå, gå, gå och gå lite mer. Jag ska nog i ärlighetens namn inte åka på storstadssemester nu på några år, typ tio. Om jag ska kunna uppskatta det på bästa sätt igen. Detta med tanke på att de senaste åren bestått av både London under nyår 2012/2013 (har ALDRIG haft så ont i ett par fötter), Aten i somras och nu under hösten trippen till Nice, Monaco och Cannes där det blev en hel del promenad och nu var det ju Paris. Så som sagt nästa semester ska nog bli en äkta charter, slappa, sola och typ inte göra något alls. Sen är jag troligen nog uttråkad för ytterligare en storstadssemester!
 
Denna fredag har dock enbart bestått av en mindre sovmorgon, tvättning, hängning av tvätt överallt i mitt provisoriska hem, plugg och motion. Ja ni läste rätt, motion. Jag har nämligen försökt att hålla uppe det lite nu när jag typ gör ingenting om dagarna förutom plugg och andra onyttigheter. Och tro det eller ej har jag börjar springa, eller ja snarare jogga. Men för att inte chocka min kropp alltför mycket med dessa backar i nationalparken här intill så går jag upp och sedan springer jag hela vägen tillbaka. Detta blir totalt 4,5 km vilket jag tycker duger gott och väl för att jag ska orka hålla motivationen uppe till att göra det några dagar i veckan. Man måste ju börja någonstans, eller hur?
Har senare tänkt mig att jag ska börja springa uppför också, en bit i taget. Bara att hoppas att motivationen håller i sig,.. Men som sagt, jag har ju inte alltför mycket aktiviteter att göra här.
 
Hoppas allt är bra med er! Och ja, jag ska försöka uppdatera lite mer framöver de sista veckorna härifrån.
 
Puss&Kram
 
Utanför Louvren
Utanför Louvren
Bron som är känd för kärleksparens hänglås
La Fayette (köpcenter)
Eiffeltornet