Sofie Petersson

Livet i korthet...

Födelsedagsfirande nummer 1

Kategori: Mitt liv

.
.
Och resten kör vi med vännerna den 12, ska bli astrevligt att för en gång skull fira ordentligt!

Grattis till mig 20 år!

Kategori: Mitt liv

Min underbara häst

Kategori: Mitt liv

Tillbaka! Har idag jobbat som jag nämde tidigare. Fixade mitt eget stall direkt efter att jag kom hem från jobbet så gick jag ärligt talat in och sov en stund i soffan efter det. Skönt!
Har annars idag promenerat med hundarna och även gått med Max i brist på annan sysselsättning. Han skulle ha vilodag idag men eftersom jag är så rastlös när det inte finns annat att göra så vart det en promenad även med honom. Men nu är jag inne igen och tänker försöka tagga ner och bara sitta framför tvn resten av kvällen. Alltså vad ska jag ta mig till när jag inte ha någon häst att spendera min energi och tid på? Kommer bli hemsk...Abstinens efter sysselsättning eller något sådant. Shit.
.
Som sagt nu tar jag kvällen, lär väl gå och sova i tid med eftersom det är jobb imorgon igen. Upp klockan sex och iväg till ridskolan för ett arbetspass.
Fredag och helg imorgon mina vänner. Och vad betyder det? Jooo freedagsmyyyyys, chips, dricka, gott JAA!
.
Puss till er!


Trött

Kategori: Mitt liv

Är så trött, ska sova en stund tror jag. Stalltjänst andra morgonen nu. Imorgon blir det samma sak igen, jobbigt men bra träning är det iaf! Får se om jag vaknar till senare och får lust att skriva..
Annars får ni ha det så bra, snart helg!
Puss&Kram

Inte kul alls...

Kategori: Mitt liv

Katten ville vara med och bygga bord tydligen. Knäpp den där...
.
Sådär ja, stallet klart och sitter som vanligt och käkar frukost med mitt älskade kaffe. Känns sorgligt att jag kanske inte får göra det så länge till.
har glömt att skriva det tror jag men Max blir troligen såld vilket betyder ingen häst för mig och ett tomt stall på gården. Hemskt. Vem är jag utan häst? Har ju blivit lite utav mitt liv, eller iaf livsstil. Har glömt bort vad jag gör om man inte har häst? Vill inte, vill inte...
.
Så idag då, ska rida Max en sväng sen senare ikväll blir det möte med ridskolechefen och lina. Därefter ridning men lånar dock idag en ridskolehäst. Lika bra när jag ändå inte ska ha Max kvar...
Mikael kommer senare ikväll också, när han slutat jobbet. Mys!
.
På söndag fyller jag år med, tjoho! :D
.
Puss & Kram

Fint

Kategori: Mitt liv

Sedär ja, gick ju hur bra som helst det. Det enda som saknas nu är en ny och fräsch soffa sen kanske även en matta så är mysfaktorn på topp. Nöjd!
.

Trotsat mitt ogillande av IKEA

Kategori: Mitt liv

Har otroligt nog idag stosat runt på IKEA med Mikael. Och hem kom jag med ett nytt soffbord oh lite ljus. Så nu har inredningssuget kommit fram. Har kikat på en bokhylla som jag vill köpa någon gång framöver samt en soffa som också ska kollas ut. Så nu har jag en byggsats att bygga ihop ikväll, skönt med något att göra.
Köpte även med ett par solglasögon eftersom jag upptäckt att mina var sönder. Sen gick ju inte min bil genom besiktningen heller så vart en styrled plus lite olja till den med. Så nu ska snälla Tompa hjälpa mig med mitt vrak till bil nu till helgen. Han är snäll den där Tomas, min personliga mekaniker. Haha!
.
Tjuvtitt! Det färdiga resultatet får ni se imorgon! (förhoppningsvis)
.
Bokhyllan som jag vill ha, fin va? (är alltså den sektionen med tvn i mitten jag vill ha)
.

Är "bloggig"

Kategori: Mitt liv

Måste bara få vara lite tjejig och visa hur nöjd jag blev med min sminkning idag. Otroligt, inte ofta det du. Haha!
Så nu färdig som jag är ska jag alldeles strax bege mig mot Karlstad och ungdomsledarkursen som hålls under helgen. Ska dit och anordna kvällsaktivitet för de deltagande samt en presentation av DUS. Ska bli riktigt skoj, jag är taggad!
Hoppas ni har en bra helg!
Puss till er!

Fredagsglädje

Kategori: Mitt liv

Äntligen helg så jag får öppna min fina chokladask som jag fick av Mikael. MUMS!
.
Så nu sitte jag och mumsar på mina chokladhjärtan med en kopp kaffe till. Kort dag på jobbet så nyss hemkommen. Och solen skiner, kan det bli bättre? Ja såklart det kan men just nu känns det ganska skönt.
Ska ut och rida i det fina vädret snart är tanken. Är det enda jag har planerat idag förövrigt. Förutom Lets dance såklart. Med andra ord kommer jag bli rastlös sen som vanligt när jag inte har något att göra men jaja det får jag ta och lösa när det kommer. Kan ju alltid slänga mig i soffan och käka något gott... Vi får se helt enkelt.
.
Jobb imorgon igen men då som vanligt med mina elever på ridskolan så känns inte så betungande. Vore skönt med en sovmorgon visserligen. Men säger som någon vis person en gång sagt: Sova det kan man göra när man blir gammal, haha!
.
Ha en trevlig helg allesammans!
.
Puss till er!

Städtant, städare, lokalvårdare?

Kategori: Mitt liv

Så jävla  snygg när jag är på jobbet. Ojoj sletnare än sletnast (städtant) haha!
.
Så har nyss kommit hem från jobbet. Ingrid ringde i onsdags och frågade om jag kunde jobba torsdag, fredag. Och självklart måste jag säga ja. Är hur jävla tråkigt som helst menmen pengar är ju pengar. Vad gör man inte?
Sen är det tråkigaste nu över, trappor i måndags, tråklägenhetsstäd tisdag och ännu mer trappor idag. Så imorgon blir det lugnt och skönt med enbart ett dagis och en skola. GÖTT!
.
Var igår in till Sannerudsskolan förresten och ansökte om en plats som vikarie. Pia som jag pratade med vart överlycklig och lät oerhört positiv så det tror jag kommer bli bra. Så nu ska bara en blankett från polisstyrelsen fixat sen in och prata med dem igen. Vore så jävla skönt att få jobba med lite annat än städningen!
.
Så nu ska jag bara ta en kopp kaffe och slappa på soffan tills det är dags för mockning och intag av hästar. Ridningen den hoppar vi över idag, är alldeles för trött så skulle ändå inte bli bra.
.
Snart helg!
.
// Sofie

Mums!

Kategori: Mitt liv

Har ni sett min fina kaka som jag bjöd Mikael på i måndags? Lite halvt misslyckad men vafan det skiter vi i. Gott var det iaf!
Sitter just nu och lyssnar på morgonpasset i P3. Tina Thörner är som gäst denna morgon. Varför låter det helt plötsligt så roligt bara för att det kommer en värmlänning med bred dialekt?
Så känner redan nu att det ska bli kul att se Let's dance på fredag. Det har verkligen blivit mitt lilla fredagsnöje, haha!
Idag har jag redan fixat stallet så nu är det bara en ridtur kvar sen ska jag bege mig mot stan och Mikael. Ska bli skönt att komma hemifrån och skönt med SOVMORGON imorgon! Sen får vi inte glömma att det är alltid lika mysigt att träffa min Mikael!
Ha det bra!
Puss & Kram

Min älskling!

Kategori: Mitt liv

Är inte så mycket för alla hjärtans dag men min kära pojkvän kunde bara inte låta bli. Sötast! Se vad han kom hem med efter jobbet, passade perfekt eftersom jag städat (jobb) heeela dagen och enbart jobbiga jävla trappor!
Så nu sitter jag bara och väntar på att helgen ska infinna sig så att jag kan få käka utav chokladen, hihi!

Se där ja

Kategori: Mitt liv



Är inte riktigt nöjd med den nya designen. Men det får väl gå ändå, orkar inte krångla med det mer.

Vart tgång igår, föprsta gången på lång tid. Så jag Marie och Linapina drog till stora staden oh in på Ankan. Hade verkligen astrevligt, bra att någon tar med mig ut. Det behövdes, pensionär som man blivit. Haha!

Så nu sitter jag här hos Mikael och myser, tyvärr själv men är ju så när vissa måste jobba... Ska väl hem n¨gon gång också.. När det vet jag inte, när får jag ens köra?

Hoppas er helg varit lika bra som min!
/ Sofie

Lördag

Kategori: Mitt liv

Lördagen är här och jag absolut inga planer på att göra någonting. Kul liv? Näe inte speciellt faktiskt. Micke jobbar hela dagen också, buhu..
Själv har jag precis kommit hem från jobbet. Sitter och dricker lite kaffe och käkar mackor. Ska väl bege mig ut på en tur i det fina vädret med Max sen. Man får ju passa på när det är sol! Mamma har köpt med ett nytt regntäcke till Max också. Var halva priset på täcken på Hööks så lika bra att passa på. Hoppas nu bara att det passar också, ingen bytesrätt tydligen.
Annars är livet lite som vanligt. Årsmöten nalkas så småningom och det återstår att se vad man får för post i nya DUS, spännande! Fick förfrågan om att sitta med i stora styrelsen på ridskolan också men tackade efter mycket fundering nej till detta. Får inse att jag inte kan ta på mig för mycket. Bättre att lägga min energi på skolan till hösten samt arbetet med DUS som i år kommer bli mer intensivt iochmed att det är ny styrelse på g.
Hoppas ni får en trevlig helg!
Puss & Kram

Rally Sweden

Kategori:

Lillebror var med :)
Och älskling!

Jobba i eftermiddag

Kategori:

Hej på er!
Tisdag idag då.. Min bil är förövrigt iväg på besiktning nu med mormor och mamma, tack för att ni åkte in med den. Detta medan jag just nu inte gör så mycket. Ska snart ut till stallet och fixa det innan jag ska till ridskolan för att jobba istället för Kattis. Ska bli roligt, lite hoppning skulle de ha också så ännu roligare. Skönt att få lite jobb som inte involverar städning!
.
Träning med Max ikväll också. Ska se hur jag ska hinna detta bara... Blir till att bara åka hem och direkt tillbaka till ridskolan. Snabba ryck alltså.
.
Ha en bra dag!
/ Sofie

Måndag

Kategori:

Dricker kaffe och skulle precis ta fram en riskaka till detta. Och vad finner jag i lådan lagom tills det blivit måndag om inte ballerinakakor, mazariner och självklart sådana där chokladfingrar. Helvete.
Alla dessa lockelser, tråkigt men jag är glad att jag kan stå emot iaf. Har ju som  tidigare nämnt ätit alldeles, alldeles för mycket godsaker i helgen redan....
.
Så veckan då. Har precis kommit hem från jobbet (städning, fyfan) och laddar nu för att gå ut till stallet, rida Max osv.
Kvällen bjuder på träning med Karin, medelgympa står på schemat. Något i stil med friskis&svettis pass tydligen? Blir nog skoj och förhoppningsvis jobbigt!
Annars blir det rally super stage på torsdag  (invigningen för Svenska rallyt på färjestads travbana) med Mikael. Precis som vi var på förra året också, tänkt att det redan gått ett år!
.
Hoppas ni haft en trevlig helg iaf!
Puss&Kram

Mmm...

Kategori:

Nyss hemkommen från jobb på ridskolan. Lika trevligt som vanligt. Aldrig roligt att kliva upp tidigt lördagsmorgon men har väl blivit till en vana nu efter tre år(?)
Så nu sitter jag här och har satt i mig ett par mackor och en mugg kaffe, allt för att hålla mitt humör och mig själv på en lagom nivå. Är hemsk om jag är hungrig....
Känner mig även allmänt fet, trots träning som jag börjat med. Ush, skulle köpa gott igår. Kunde inte bestämma vad så blev allt. Fan. Chips, dricka, choklad och godis. INTE bra! Så nu blir det träning måndag, torsdag sen kanske fredag. Beror lite på Karin hur hon känner. Men måndag bokat iaf.
.
Hoppas er helg varit bra hittills!
Puss&Kram

Helg

Kategori:

Äntligen helg för vissa iaf. Själv ska jag alldeles strax bege mig av till ridskolan för ett arbetspass. Vart med Lina idag eftersom Bettan tydligen blivit sjuk. Men det gör desamma, är ju ren rutin att jobba med Lina.
Dagens händelser förutom det lär inte bli många. Ska väl rida min lilla häst en tur men annars är det lugnt. Let's dance ikväll i min ensamhet. Får köpa lite gött när jag är i Kil så känns det bättre, haha!
.
Känner mig inte ett dugg motiverad till att sitta och skriva här just nu så vi säger trevlig helg!
.
Puss & Kram

Träna, träna, träna

Kategori:

Nyss hemkommen från en träning med Karin. Idag blev det ett pass med hantlar och lite mer styrka istället för simningen. Men nästa torsdag tror jag minsann jag kör på simning igen, gillar det mer än styrkepass. Däremot ska vi nu på måndag vara med på medelgympa vilket jag garanterat kommer tycka är roligare. Tydligen ska det vara lite som på friskis&svettis. Och det är ju kul.
.
Jobbat har jag gjort en kort sväng idag med Sofie. Är fruktansvärt skönt att få jobba med någon då städjobb verkligen annars lätt blir hjärndödande.
Så imorgon jobb på ridskolan och sedan även på lördag som vanligt. Sen tar jag helg, eller vad man nu ska säga?
Pratade även med en gammal lärare från högstadiet (var i slöjden och städade idag) när jag jobbade också. Hon tyckte att jag skulle prata med de på skolan som är ansvariga för vikarierna. Vikarie på högstadiet? Ja varför inte? Allt är bättre än städningen...
Så kanske ska jag svänga förbi och prata med dem, lämna CV eller vad jag nu behöver göra.
.
Ha en trevlig helg!
Puss&Kram

Mitt i veckan

Kategori:

Godmorgon!
.
Allt bra med er? Här är allt fint förutom några mindre problem med stallet. Sitter här med Nellan som mysit ner sig i filten och snarkar och sover. Söt den där!
Har som vanligt redan varit ute sedan tidigare och fixat stall. Möttes denna morgon av ett helt stall iaf, vilket är skönt. Igår var jag helt ensam hemma och fick leka byggmästare i stallet eftersom den nya jättehästen haft ner en planka samt massakerat en del av väggen. Roligt häst jag fått in, nej.
Igår var förövrigt en sån där dag då allt går fel, fy fan vad jag krånglade innan jag lyckades laga stallet och då resulterade det i att jag blev försenad till mötet på ridskolan, suck.
På mötet fick vi reda på att Lina fått jobb i gbg och flyttar dit troligen. Så vem ska jag jobba med framöver? Så det var en negativ sak men kul för Lina! Annars diskuterade vi lite kurser som jag kanske ska gå. Däribland kom ridledarkursen upp på diskussion. Så frågan är nu om jag ska göra ridprovet och se om jag kommer in eller  inte. Problemet med den kursen är för det första att den är dyr och för det andra att den är tre veckor under sommaren. Så med andra ord kan jag inte gå den om jag nu får jobb... Menmen det återstår att se om jag ens vågar och framförallt klarar av att få godkänt på ridprovet!
.
Jag tog förresten mod till mig och gick in och lämnade CV i affärerna i Kil i måndags. Gick riktigt bra, hade inget ledigt fram till sommaren men lämnade iaf in CV för sommarjobbet. Så nu är det bara att hoppas!
.
Ha det bra!
Puss&Kram