Sofie Petersson

Livet i korthet...

Seeeeegt

Kategori:

Hola chicos,

Idag är ingen bra dag ska ni veta. Är tröttare än tröttast, har mått illa hela dagen, bläblä. MEN här ska inte klagas inte. Ska vila lite nu och sen blir det iväg till ridhuset med Max, han har stått hela helgen så nu är det time för arbete.

Helgen har blivit spenderad i Filipstad, mycket trevligt. Söndagen hade kunnat bli bättre men det är ju självförvållat...

Vet verkligen inte vad jag ska skriva.. Ni får helt enjelt ha det så bra så höres vi imorgon ;)

Godmorgon, godmiddag, godkväll

Kategori:

"För nu är det slut på veckan nu är det dags för fredagsmyyyyyyyys"




Ber om ursäkt för att det mest är bilder på alla dessa djur, men ni får överleva. Bättre det än att inte ha några bilder alls känner jag!

Idag är det fredag, vilket känns fruktansvärt underbart förutom att jag missar idol. Men det får jag leva med, får ju gå på bio vilket gillas. Men för tillf'llet sitter jag här och njuter av att slippa vara i skolan. Så himla skönt är det! Så min tanke med dagen var att sova ett bra tag för att sedan ta tag i vettigare saker såsom att åka iväg och träna med hästen. Problemet var att när jag vaknade var ingen hemma, vilket betyder att jag inte har någon bil som kan dra transporten, vilket betyder att träning idag blev uteslutet.

Slappt är det, kan inte slita mig från dator, tv etc. heller. Har jag en sjukdom? Det är kört om jag så bara sätter mig framför något av alternativen och just idag har jag lyckas hamna famför båda. Åh så trött jag blir. Måste rycka tag i detta nu... snart. (den eviga tanken; jag ska bara...   ?)

Satt och såg på det där programmet "cheaters" som går på tv400, ganska hemskt faktiskt. Tycker så himla synd om dem som är med i detta program. Främst för de som blir förrådda men jag tycker även synd om dem som inte har nog med mod för att säga sanningen till deras partners, patetiska är vad de är! Därför kan det vara nyttigt att sådana program finns även om vissa kan anse att de är förnedrande osv.

Nej nu ska jag ta tag i mig själv, ha en supertrevlig helg folks! Själv drar jag imorgon till Filipstad, up up and away!

Over and out .


Jag är farlig, jag är det, lovar XD

En dag kvar till helg, gött!

Kategori:

Godmorgon mina vänner,

idag känns det som att dagen kommer bli något bättre än igår. Solen verkar kika fram lite och inget regn än så länge. Nu gäller det bara att det håller i sig.
Läste i NWT förut att det var 18, 19 grader varmt i Spanien nu också. Blir nog een ganska lagom temp med tanke på att vi ska promenera hundar en hel del och det är mycket fyiskt arbete. Hade det varit mitt i sommaren hade det troligen blivit lite kämpigt. 

Och vad säger ni om denna hysterin med grisgårdarna då? Men snälla, visst grisarna lider men är detta något nytt? Grisgårdar har garanterat alltid varit skitiga och dåligt skötta. Det är ju egentligen de som sköter inspektionerna som vi ska vara arga på. Det är deras ansvar att se till att gårdarna sköts på rätt sätt och tar de inte det ansvaret så blir det ju den situationen som vi har just nu.

Såg den där dolumentären igår med, blev faktiskt riktigt besviken. Inte kul alls. Jag trodde att de skulle gräva mer i bordellverksamhet men vad de istället gjorde var att besöka lapdance klubbar. Visst de hittade stippor som erbjöd sex MEN en bordellverksamhet anser inte jag att det kunde kallas. 

Nej nu ska jag jobba med min spanska,

muchos besos <3

Onsdag

Kategori:

Mitten av veckan, lång dag. Mörkt på morgonen mörkt på eftermiddagen. Tristess och regn. Ush jag vill inte vara i Sverige längre. Tragiskt, ush och blä.

Min resa till Spanien börjar däremot sakta men säkert närma sig. Ändrade planer har det blivit också, ja och Pamela som ska åka ner. Ser verkligen fram emot att komma bort en stund, skönt att kunna koppla bort den gråa vardagen som man har här hemma...

Annars händer inte mycket idag, jagy är ju inte hemma förrän strax efter fem och då känns det som om det inte finns speciellt mycket kvar av dagen. Absolut inte när jag är klar i stallet osv. Kanske ska åka till ridhuset idag, är ju alltför tragiskt, kallt och mörkt att rida ute ikväll.

Ska se på dokumentär ikväll har jag bestämt, såg reklamen i tidningen om den. Handlade om en dold bordellverksamhet i England, spännande spännande! Älskar sådana dokumentärer, massa smygfilmande och liknande. Se den, 3an 22.00 (jag är nästan säker på att det var då).

Men ni får ha en bra dag allihop <3

Jag ska vara seriös, jag ska, jag ska... försöka

Kategori:

Tisdagen är kommen och jag ska arbeta med matte C om exakt 12 minuter. Känns underbart, eller inte.. Sen blir det redovisning av vår finfina dans till idrotten. Vi är så himla bra!
Skönt med att sluta lite tidigt idag också, redan klockan två. Sen får vi se var det bär av, hem eller någon annanstans. Ojoj såå hemlighetsfullt!

Bio blir på fredag också, ska se den nya 2012 är det planerat. Har hört att den är bra så ser verkligen fram emot det. Sen vill jag ju även se New moon men den sparar vi till ett senare tillfälle. Vet någon som inte kommer bli alltför glad om jag inte går med henne på den.

Nej nu måste jag kila iväg, ha en bra dag!

 

Måndag

Kategori:

Tog sprutan idag, orkar inte bry mig om allt tjat om denna. Ont i armen har jag men inte något som inte går över. Så så är det med det...
Annars har jag varit i skolan (eller ja det var ju där jag vaccinerade mig). Sen blev det donken med Eve och Lina, hade så trevligt så. Pratade minnen från Ayia Napa, underbart roligt!
Möte blev det även, DUS denna dag. Kom faktiskt fram till en hel del spännande. Massa nya projekt,  det gillar vi! Så nu ska vi allt sysselsätta ungdomarna i distriktet, vi ska synas och finnas till. Är på rätt spår nu kåänner jag!

Så är det men hoppas ni får en trevlig fortsatt kväll! Nu ska jag återgå till 2½ men, underbart!

Puss och kram


Min fina Evelina :)

.

Kategori:



Snart är en ny vecka med nya utmaningar här

Kategori:

En bild på min frisyr just nu och några bilder sen helgen med kadriljen, enjoy!



Vi vann, vi är bäst, shalalalala!



Den lille skitponnyn :P


Vi var "the blues brothers", snyggt va?


"High five"

Godmorgon

Kategori:

Ja för min del kan vi nu säga godmorgon, eller iaf nästan! Sitter hos Lina och ska snart bege mig hemåt, så fort som hon åker till Dömle. Så glad att jag inte behöver följa med dit.. För det första har jag inte råd, bankrutt och gick ut igår, smart där Sofie!

Var ute med ett helt gäng från ridskolan igår och käkade middag på Killingen. Mysigt som bara den, sen kunde det ju inte bli så mycket bätttre när vi även vann kadriljutmaniingen. Så nu blir det tydligen luciashow för den. Ojojoj jag vill verkligen inte, nej nej nej!

För övrigt mår kjag mycket bra, blev sent men inte så mycket av det goda. Skönt att bara få komma ut lite känner jag, se lite andra vyer än typ, Kil. Liiite trött på det nu faktiskt så därför har jag bestämt mig för att dra till Filipstad i helgen igen. Så trevligt så att träffa mina flickor och alla andra filipstadsbor.

Nej nu ska jag göra något vettigar, typ åka och handla kinderchoklad, ååååh så gött!

Puss och Kram


Bild från Napa

En gång var vi på konferens...

Kategori:



Helu (:

Kategori:



Ibland ni, då känner man verkligen att det finns folk till allt. Lite kikande här och där på facebook och man kan hitta i princip det mest avskräckande, chockerande och fula som någonsin funnits. Hjälp, jag blir rädd! Vart är världen på väg, vart är Kil på väg??

Onsdag är det idag, jag sitter här av endast den anledningen att vi skulle träna på vår dans men har inte hittat någon i min grupp så får nog lägga ner den tanken. Känns värt, eller inte. Ush jag som är så trött.
Var duktig igår också så nu vet jag inte riktigt vad jag ska jobba med om jag ska vara ärlig. Har ju en lång religionslektion snart så känner inte för att börja göra massa extraarbete nu innan. Men det löser sig. Det finns ju alltid en kaffemaskin, dator och musik så då är jag nöjd!

Idag har jag insett på mden korta stunden jag varit vaken detta dygn att snart är det jul. Ojoj panikkänslor blandat med en förväntansfull spänning. Så nu ska jag börja skriva önskelista, köpa julklappar och myspysa. Sen är det ju snart december och då får jag göra det jag aldrig kommer sluta med, oavsett! Den ärade chokladkalendern, den symboliserar verkligen för mig julmyskänsla. Så jag har bestämt att den ska med till Spanien också, haha!

Ha en bra dag allihopa, hoppa i en vattenpöl eller något annat roligt! Liva upp den grå vardagen, ät kakor (:

Puss, kram och kläm på rumpan!

Kvällen är kommen

Kategori:

Jag och kusinen för snart 2 år sedan, att tiden går så fort!


Jag är ledsen, mitt hår är officiellt avklippt. Buhu! Jag var hos Carola för en stund sedan och jag lovar jag höll på att börja böla när hon sa vad mycket hon var tvungen att klippa bort. Jävla skit. Blev ca en decimeter så det känns som om jag inte har något hår kvar. Ser kanske inte så farligt ut om jag gör iordning det men det är just vanan förstår ni. Jag som kämoat för att få det långt och allt... Men lite förändring fick jag ju iallafall då, det ville jag ju. Får ta och lägga in en bild någon dag ska ni se ;)

Fick min katalog från EF idag också, spännande spännande. Funderar starkt på att åka på språkresa kanske någon gång nästa vår eller så. Det vore så himla kul, så har jag något att hålla tankarna på när jag vet att fyra från skolan får åka till England. Tror ni jag är avundsjuk, sur och besviken? JA!

Nej nu ska jag faktiskt dricka upp mitt kaffe och sedan bege mig till ridskolan för att rida kadrilj med tantgruppen. Eller ja tant och tant, jag, maja, sandra och lina kan väl knappast gå under den beteckningen. Men man kan ju alltid låtsas! Hihi!

Ha en trevlig kväll allihop!


Goddag församlingen,

Kategori:

Idag ni, idag idag idag har jag jag jag för en gång skull gjort något! Det ni, haha! Lämnade in min etikdebatt-uppgift till Pontus förut och tror att jag är klar med min andra etikuppgift sen förra året. Katarina ska väl läsa igenom den men just nu känner jag baram orka bry mig. Jag ska bli en G människa. Eller ja jag ska försöka tänka som en iallafall. Tror det skulle göra mig gott..
Redovisade mitt Darfurarbete igår med för Jens, kändes sådär men det gör det ju alltid. Återstår att höra domen MEN jag ska vara nöjd oavsett vad den är. Ja för det ska jag.

Annars är det ju tisdag, första tisdagen på ca tre veckor som jag är här tror jag. Vad håller jag på med på tisdagarna egentligen?!
Efter skolan idag ska jag till Carola och klippa mig är det tänkt, åååh jag är så nervig. Tänk om det blir för kort, fult, snett, inte nöjd ååååh. Okej jag är fanatiskt pedant med håret men ja..
Vill inte vara ljushårig längre heller har jag kommit på, haha! Velig är jag med, eller rättare sagt har jag väldigt lätt för att tröttna på saker och vill helst ha förnyelse hela tiden. Men vi får se, jobbigt om jag skulle ändra mig ju.

Nej nu ska jag gå och äta lunch, stuvade makaroner och köttbullar, mumma!

Puss och Kram,

Sofie

Hej jag heter sofie och jag är allt förjävla trött på't

Kategori:





Orka skriva blogg, ni överlever ;)

Pussss


<3

Kategori:

Söndagen är kommen och jag tänka förvända uttrycket "nej inte söndag igen". För just nu känns det mest himla skönt att det är just söndag och inte till exempel måndag som vi alltförofta våndas inför. Speciellt denna måndagen MEN vet ni vad? Jag försöker att inte tänka på det. yckas just nu men vi får väl se hur det känns senare under dagen. Kvällen tänkte jag skriva men det blir ju lite fel. Bara för denna jävla delen av året är mörk. Halv fem och det är kolsvart, bläääääääää!

Idag har jag tillbringat min dag på ridskolan där vi i US:en har anordnat en minihopptävling för de små eleverna. Gick hur bra som helst och både de och vi var nöjda med dagen.
Annars har det varit lugnt, det vanliga ni vet, ditten och datten. Funderingar på vad jag ska göra med mitt liv, framtiden och all den där dreten ni vet. Ushameja vill inte ens tänka så långt, det enda jag kommer fram till är att allt vore möjligt om man hade massa pengar vilket är just den lilla del som man saknar när man är fattig student.

Sitter och lyssnar på musik nu igen också, drogen för mig sen jag fick spotify. Har just nu kommit på att jag är en periodare när det gäller musik. Har nu börjat lyssna på Timo Räisänen igen, som jag skrev igår. Detta vilket jag gjorde för en hel massa år sedan. Roligt är det att man kan komma tillbaka i vanor man haft tidigare i livet. Så är det väl med allt? Kan komma på mig själv ibland med att göra något som jag inte gjort på väldigt länge. Men det är väl sånt som gör variation i vardagen?

Nej nu ska jag plugga inför imorgon, puss och kram på er!


 


I Filipstad, där händer det grejer förstår ni, hihi!

Lördag, fortfarande

Kategori:

Jag är hemma, jeei heja. Tänkte vara seriös men vet inte riktigt hur det går med det just nu. Såg en dokumentär om mitt arbete om Darfur men den la jag ner, inte bra, inte bra..
Så nu sitter jag här, hur rastlös som helst och lyssnar på Timo Räisänen. Någon sån där depp låt också så man blir sådär lagom nere. Jag är nog inte så bra på att vara själv en lördagskväll känns det som. Vad ska man hitta på egentligen? Orkar verkligen inte åka till Kil, har inte råd heller för den delen. Om man ändå kunde bo lite närmare civilisationen.. Nej inte för att Kil är så mycket att hänga i julgranen men där finns det människor att umgås med iaf! Alltíd något..

Nej nu ska jag ycka upp mig, käka något och slänga mig framför tv, det är nyttigt att ta det lugnt har jag hört (?)

Puss på er och ha en fortsatt trevlig kväll <3



Jag vill ha den känslan NUUUU

Lugn dag är på schemat

Kategori:

Lördag igen då, ush vad fort det känns som om tiden går, Blir bara mer stressad för varje vecka som glider förbi..
Så nu sitter jag här och kikar på mina smått galna husdjur. En katt som tror att hon är en hund och som leker med NEllie. De får spel här i köket, ojojoj dessa djur alltså.

Jobbat har jag gjort idag också så nu återstår bara att ta tag i jobbet ute i stallet också. Drar mig något oerhört för att gå ut idag, är verkligen pissigt väder ute alltså. Kallt ja det kan det väl få va men denna regningen hela hela tiden, den tar kol på mig. Ush för den!
Annars har jag bestämt att det inte ska hända så mycket mer idag förutom just stallet och sen plugg. Har en redovisning i min internationela relationer kurs på måndag så det är lika bra att ta tag i det varken jag vill eller inte. Kan vara skönt att ta det lugnt en helg ibland också. Billigt om inte annat, haha!

Nej nu ska jag släpa ut min lata arsle och göra något vettigt. Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Puss och kram,

Sofie



Och snart är det dags för ännu ett spex...

Torsdag

Kategori:

Jag börjar bli sjuk, tråååkigt. Jag har verkligen inte tid för detta. Nej nej nej!
Har varit en relativt trevlig vecka bortsett från det, kurs tisdag-onsdag för Elisabeth Lundholm. Riktigt intressant och lärorikt vill jag säga. Kallt med att sitta i ett ridhus två dagar, kan ha med att göra att jag inte mår så bra nu?

Annars är det fortfarande lite kaos, börjar få tillbaka lite struktur i vardagen men det är inte mycket det. Blir ju inte direkt bättre av att jag börjar bli sjuk, det är mörkt och jävligt ute. Brr!

Imorgon är det fredag, skönt. Då lär det bli cheps och coca cola, sååå gött! Helg, helg, helg, jaaaa!

Okej är alldeles för flumm för att skriva idag, så vi höres senare eller en annan dag ;)

Puss & Kram <3

Måndag 13.20

Kategori:

Hej på er,

längesen jag skrev nu känner jag. Men har varit rörigt i mitt liv ett tag nu så strukturen som jag alltid haft börjar sakta falla isär. Oroande men det löser sig..
Idag har varit en oerhört seg dag, ju mer jag försöker få något gjort desto långsammare går det. Har gjort en prioriteringslista över det jag har att göra. Problemet är att jag inte vet om denna gynnar mig eller bara gör mig mer stressad (?).

Idag är det hursomhelst måndag och början på en ny vecka. Ska försöka fokusera på skolan och få något gjort känner jag. Men ska imorgon på kurs på KRK med jobbet så då blir morgondagen och även onsdagen borta fö mig. Det går bra känner jag. Ska bli kul med kurs men den kom lite vid fel tillfälle...

Såg på grannfejden igår, något som jag absolut inte brukar göra ofta. Men de gånger jag ser detta program blir jag lika förvånad varje gång. Det finns folk som verkligen kan ta priset. Ojojoj har de inget annat att göra än att bråka med grannen över egeltigen ingenting? Skulle aldrig kunna vara programledare till något sådant, skulle bara vara fruktansvärt förbannad på alla idioter hela tiden. Samma sak är det med lyxfällan också ett sånt progrsam som får en att börja fundrea på vad som egentligen är felet på vissa människor..

Nej nu ska jag försöka ta tag i min etik uppgift.

Ha en bra dag, löve you ;)

Bu !

Kategori:





Ett blogginlägg kommer senare under dagen ;)

Jag se det snöa, jag se det snöa...

Kategori:

Eftersom mina kära vänner är hemma idag så tänkte jag roa dem med ett litet inlägg i min blogg. Det blir ju så när man är hemma, tv och dator bästa som finns! Vad gjorde de förr när detta fenomen inte fanns?

Så idag är det torsdag, känner mig som om jag blivit tumlad i en tvättmaskin tjogohundraelva gånger uppochner ungefär. Med andra ord en vecka med mycket kaos. Men sånt är livet ibland, bara att hålla i sig och följa med i svängarna.
Snön är här också, ett positivt i vardagen. Äääälskar snö, men det lär väl inte vara något som ni kunnat undgå! Så snart ni är både jul, nyår och skidsäsongen här, Jeeei me like!

Var inne på fb förut och blev medlem i en grupp där det stod att julkalendern var bättre förr. På en gång tänkte jag att ja men självklart var den det. Men när jag sedan började fundera insåg jag att nej så är det nog inte. Utan det är nog bara alla vi som har växt upp. Jag menar kom igen, man tyckte ju allt var bra som barn.

Men ni får ha en trevlig dag folks!

Puss, Sofie <3

spaghetti, skog, emilia och sofie

Kategori:

Söndagsskrivaren, det är jag det. Det är då allt börjar lugna ner sig efter mina på något sätt omtumlande helger. Såå NU i helgen har det varit kul förstår ni. Mycket nöjd! Var först på fredagen med Karin och Micke till Örebro på hockey. Malmö mot Örebro, fråga mig inte varför han håller på malmö och bor i kil men jaja så är det. Så där stog jag och Karin som några fågelholkar och hejade på ett lag med en massa skåningar. Men som sagt var en rolig resa allt som allt.

Lördagen var ju den kväll som jag älskar mest på hela året, eller ja nästan. I festväg iaf. HALLOWEEN, blir det så mycket bättre? Nääääeej! Så jag och Emilia var taggade till max! Först blev det spökkväll på ridskolan, jag, emilia, spaghetti och en mycket livlig fantasi i skogen säger jag bara. Slänger in lite bilder så får ni se! Men Emilia var iallafall vampyr, hade köpt fangs och allt men så gick det inte att sätta fast dem, buhu! Själv var jag docka, dock ingen fin och gullig sådan.

Idag skulle jag velat ta det lugnt, ligga på soffan och bara vara slö men icke med mitt liv. Så gick upp nio, kändes som jag inte hade sovit något alls under natten så humöret var ju lite sådär. Som vanligt på morgonen menmen. Sen bar det iväg till ridskolan för träningstävling. Gick åt helvete, springer som en tok så fort han kommer in på banan gör han. Knäpphäst men det ska väl gå att få ordning på honom också någon gång förhoppningsvis..

Japp så är det, skola imorgon. Orka? Näääeej!

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Puss <3