Sofie Petersson

Livet i korthet...

God kväll,

Kategori:

Hoppas ni haft en bra helg, för det har iallafall jag haft :D

Sitter hemma och tar det lugnt just nu, äntligen efter en hektisk helg (som vanligt). På lördagen var jag riktigt fuktig och släpade mig upp ur sängen tidigt för att hinna ut och rida innan jag åkte iväg för att jobba. Efter jobbet var det stress, stress och mer stress för jag skulle med bussen till Filipstad. Pressat tidschema och samtidigt hade mamma 40-års kalas här hemma så det var folk överallt och jag skulle göra mig iordning och äta och sen åka mitt i allt. Men till Filipstad kom jag tillslut. Jag, Eve och Natta hade superkul och det blev en riktigt bra kväll. Det enda tråkiga var att de som hade festen gav sig väldigt tidigt så då var det inte annat att göra än att åka hem när festen var slut. Men kanske är det bäst att sluta när man har som roligast, vad vet jag?

Dagen har förövrig bestått av en två timmars bussresa från filipstad till kristinehamn och slutligen till karlstad och sen hem. Hade go träsmak i röven kan jag lova! När jag kom hem så blev det till att bygga vinterhagar åt hästarna, fixa i stallet, ha stallmöte och självklart käka pizza. Alltid lika gott med pizza dagen efter!

Nej nu ska jag fortsätta titta på Bones ;)

PUSSS, Sofie <3

En argsint Karin :)

Kategori:

Karin, ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte ringde till dig igår angående volleybollen MEN du kan följa med nästa vecka? Och rida till helgen? Söndagen? HIHI :D

Snön är helt borta här i Karlstad nu, ush vad tråkigt. Jag vill ha massor av snö, snö, snö. Men så är det att leva i helvetes jävla Sverige. Jag ska flytta, fy fan. Island eller något (eller är det snö där?). Nej det kanske räcker att flytta lite längre upp i vårt land så får jag nog snö skulle jag tro!

Torsdag förövrigt, vilket betyder att jag måste vänta i stan 1½ timme på att bussen går. Inte speciellt kul, fast jag brukar ju ha Eve och Natta med mig så det löser sig. Finns alltid något sätt att döda tiden på.

Okej, är helt slut på ord idag så det blir fakltist inget mer för mig!

PUSSS på er alla <3

Varmare idag, snön börjar smälta! :S

Kategori:

Inte bra detta, var varmt idag. Snön kommer försvinna och det tycker jag inte om. Det kommer garanterart att bli en lika dålig vinter i år som förra. Deprimerad jag blir. Jag kommer ihåg när jag var liten, då det var snö i stora högar och man kunde bygga snögrottor och massor av roliga saker. En sån vinter har vi inte haft på mycket mycket länge. Inte ens en vit vinter får vi nuförtiden. USH!

Idag blir det en lååång dag i skolan sen hem, rida och sen ikväll blir det volleyboll med mamma och tanterna. Riktigt roligt är det faktist! Jag är ju inte speciellt bra men det duger. Jag är inte helt misslyckad iallafall inom denna sport hihi!
Får se om jag kanske skulle kunna locka med Karin också. Hon har pratat på att hon vill med men det vet man aldrig! :D

Är allmänt sliten idag, mjukis och håret åt alla håll och kanter, men vet ni vad, jag bryr mig faktist inte. Orka gå runt och vara uppklädd i skolan? Nej nej jag är för lat för det. Skönaste som finna att lufsa runt i mjukisar, vilket jag gör ungefär varje dag hemma. HAr jag jeans eller limnande i skolan åker de av så fort jag kommer hem och så blir det mjukisar på.

Ha en bra dag i slasket!

Puss, Sofie <3

Bildstund för att fylla ut bloggen ;)

Kategori:


Nu vill jag ha mer, mer, mer snö så glajjerna åker på! :)


Sa jag att vi var normala i min släkt eller? :D


Gulligt kort? xD


Ååååååh vinter, börna runt i snön, vilken känsla :)


Detta var ett tag sen nu du Sanna

:)
Och vi avlutar med en julig bild sen förra året! :)

Jobba, jobba joooobbaa!

Kategori:

Tisdagen har kommit och som vanligt så betyder det att jag faktist måste jobba. Ska göra klart mitt matteprov om förstagradsfunktioner och mitt PL-arbete OCH min engelska. Vi ska se vad jag lyckas med men det är mitt mål är det tänkt.
Ikväll har jag träning och för en gångs skull ska jag faktist inte ta med Jossan utan det blir en ridskolehäst. Vilken det får vi se senare.
Fick tidningen häst&ryttare igår och i värmlandsbilagan är jag med på kort om ungdomsledarkursen. Det är även ett reportage om den ridgrupp som jag går i på ridskolan, även s k tantgruppen! Det är tanterna och jag, de brukar säga att det var bra att jag gick med i gruppen och sänkte medelåldern lite. Hihi :) Ska se om jag kan få in bilden från tidningen här, hur nu det går till, men det SKA gå. På något vis. Okej nu har jag letat, hittar den inte, fan! Aja skit samma.

Nej det blir kort idag, orkar inte skriva mer för tillfället, måste ladda upp för denna ansträngande dag med lite kaffe så jag vaknar! :) Allltid lika gott.

Puss och ha en bra dag!

// Sofie <3

Trött, vill gå i ide

Kategori:

Förstår ni vad skönt det skulle vara att gå i ide, bara för en liten stund, men ja det skulle behövas. Helgen har varit spännande, som vanligt har jag inte hunnit blogga för att det har vart en del att göra. Ska försöka skärpa mig denna veckan och komma igång och skriva lite mer.

På fredagen så var jag först på spexträning inför luciashowen på ridskolan, sen blev det pubafton i bygdegården. Var riktigt roligt trots att medelåldern ungefär var 40+ haha! Nej men några ungdomar fanns det allt!
På lördagen blev det jobb som vanligt, längesen jag såg mina kära elever nu så det var riktigt kul. Efter jobbet så åkte jag hem och gjorde iordning mig för kalas. Tomas fyllde nämligen 20 och då skulle det ju självklart vara kalas. Jag hade grymt roligt och massa folk var det. En lyckad kväll!
Söndagen däremot, ja den var ju inte direkt intressant. Luciaträning vid tolv sen blev det hem och lägga sig i soffan och dö. Efter två dagars partaj är inte mitt huvud och kropp som den ska än idag. Det är därför jag är så trött attt jag vill gå i ide kan jag säga. Men vad gör man inte för att få ha lite kul? :D

Idag blir det lugnt, ska vara hemma och plugga har jag faktist tänkt. Jag ligger grymt mycket efter så det är bara för mig att plugga på som en idiot. Hur nu detta ska sluta det vet jag inte. Inte långt kvar till jul nu!

Ha det gött!

PUSS, Sofie <3

Torsdag=träning

Kategori:

Hoppträning med Josefinan idag.m Ska bli riktigt skoj eftersom det gick så himla bra i tisdags på kursen med henne. Just det ja, jag har ju inte skrivit om det. Jag var nämligen på heldagskurs inriktning hoppning i tisdags. Hade med Jossan och var med på en lektion på kursen. Nervöst var det som bara den p g a att det stod ca 15 st utbildade ridinstruktörer och granskade mig när jag red. Kursen var en fortbildning för ridinstruktörer (jag, lina och jennie fick följa med ändå) så den gick ut på att de skulle få mer kunskap inom hoppning och skulle därför granska vad vi som gjorde kunde göra bättre och vad som var bra, de diskuterade en massa med tränaren Stig L (kommer inte ihåg hans efternamn). Ja det var i största allmänhet något väldigt nyttigt och lärorikt.

Gårdagen var lugn, pluggade och var ute en sväng med Jossan. Somnade sedan som en stock direkt efter Grey's Anathomy. Sjukt bra det programmet är! Jag försökte helt enkelt ladda batterierna så jag orkar med resten av livet tänkte jag säga, nej men iaf resten av veckan.
Ja just det ja min härtjävel, nej så säger man inte...Min häst, ja det låter bättre. Hon knäckte kedjorna vid uppbindningen igår (de är visserligen av plast men ändå), jag var inte för glad kan jag säga. Så tråkig är hon när hon ska hålla på att kasta sig. I och med detta så kom jag och tänka på att det inte är så konstigt att hästmänniskor så ofta är väldigt hårda. Jag har nu kommit på att det är därför att det inte bara är att kontrollera ett djur på 500 kg. Det krävs en del för att man ska våga och man måste vara tuff för att komma någonstans i sporten. Man tröttnar aldrig på att se dessa kaxiga stora killarna bryta sig och när man tar med dem till stallet håller de på att kissa ner sig! ALLTID lika kul!

Nej nu ska jag ge mig för idag, Julia kom :D

Pussheeeej, Sofie <3

Måndagshelvete igen,

Kategori:

BLÄ för att det är måndag.

Under helgen har jag nu slutfört steg två av tre på ungdomsledarkursen. Nästa steg skulle vara i januari om jag inte minns fel och efter det är jag utbildad ungdomsledare! Känns skönt att det bara är ett steg kvar.
Kursen har varit bra, lika trevligt att möte dessa roliga kurskompisar som steget innan.

Det negativa med kursen är att hela helgen blir borta. Vilket resulterar i att jag nu är så trött att jag skulle kunna dö. Jag verkligen hatar att vara så här trött. Jag är en människa som behöver minst en sovmorgon på en hel vecka. Den behöver inte vara lång men så att jag får iallafall sova till tio eller så. För denna veckan har jag varit uppe halv sex mån, tis, tors, fre. kvart i fyra på onsdagen. halv sju på lördagen och slutligen tjugo i åtta på söndagen.
JAG VILL SOVA!

Nu har vi även nytt schema i min kära skola och då startar det två eller är det tre? hm, jag tror det är två. Dessa är svenskaB och psykosocialt arbete. Vad det sistnämnda 'är det har jag inte den blekaste aning om. Jag får återkomma om den kursen när jag själv vet mer än i nuläget.

Nej nu ska jag gå och ha matte och som tur är så slipper vi vår examination idag för att min lärare inte är här! JIPPIE!

Ha en trevlig november dag allihopa!

Puss&Kram, Sofie <3

Fredag igen!

Kategori:

oj vad veckorna går fort. Blev inge mer inlägg igår, mitt humör blev dock bättre men jag var och träna med Jossan så det blev lite väl sent för att sätta sig vid datorn. Träningen gick super, hon skötte sig mycket bra min lilla häst. Vi var bara två stycken som var med men det är ju bra för desto mer hjälp får man ju.
Som jag kanske redan skrivit om så ska jag på hoppkurs i kristinehamn på tisdag, kursen är egentligen för utbildade ridintruktörer men Cissi fixade så jag, Lina och Jennie fick följa med. Och fär några dagar sen frågade Cissi mig om jag kanske ville ta med Jossan. Så så blir det jag och Jossan på en kurs med massa intruktörer hihi! Tycker det är väldigt roligt att jag blev frågad iaf! Inte varje dag man får träning utan att betala för den.

Idag så vill jag egentligen ta det lugnt men har spexträning inför luciashowen vid 19.00 och innan det så ska jag fixa hästen, vi ska raka henne och snygga till inför tisdagen. Kan ju inte komma med en långhårig häst som har manen åt alla håll haha! Efter denna kära träning blir det kanske att sova hos Lina, inget bestämt än. Eftersom jag ska på ungdomsledarkurs del 2 på lördag till söndag kom vi fram till att det vore lättare om jag sov hos Lina och sen åker vi direkt från henne till kursen. Men vi får se hur det går, beroende på hur trött jag är. Himla massa kurser just nu känns det som, men det är ju alltid nyttigt för framtiden!

Imorse regnade det så jag höll på att drunkna, nej inte riktigt men det regnade ordentligt, gör fortfarande också förresten. Så jag åkte med mamma ner till Fagerås för att få stå i en busskur för där jag bor ute på landet där kan man ju inte slösa med sådana bekvämligheter inte. Ska fan köpa en egen och sätta upp vid min busshållsplats! Jag åkte iaf med den bussen som fortsätter mot Hammarö och den är ju alltid så full så jag hamnade innanför en kille. Sen när vi kommer till stan och jag ska gå av så sover han, jag typ petar lite, fan panik tänk om han inte vaknar men som tur är så gör människan det och jag kommer ut ur bussen innan den åker iväg. Hatar när det blir sådär att man blir fast innanför någon man inte käner och denne somnar så man måste peta på personen för att få den att vakna. Jag kan säga att han såg grymt förvirrad ut när jag väckte honom! haha :D

I helgen kommer det troligen inte bli någon uppdatering eftersom jag inte tar med mig datorn på kursen. Så vi får väl höras på söndag! Om jag orkar vill säga. Den där kursen kanske sliter ut mig.

Ullaredresan orkar jag inte skriva om mer än att jag köpte en massa grejer och inte minst överlevde alla galna kärringar. Kanske lägger ut några bilder senare någon gång på vad jag köpt om ni har tur ;)

Ha en bra regnig fredag!
PUSSSSS, Sofie <3

Tordag

Kategori:

Ush ush ush, har sån jävla ångest över att prestera hela tiden så resultatet blir bara bajs och att jag inte gör någonting istället. Jag vet att jag har en utskällning att vänta just nu eftersom jag inte arbetat tilsräckligt mycket med min ledaranalys. Hennes mål är extrema utan att man får någon som helst hjälp med hur man ska lägga upp arbetet för att hon ska bli nöjd. Hur ska detta sluta det förstår inte jag. Denna analys ska vara klar nästa vecka har jag förstått och jag har knappt börjat för att jag inte förstår vad det är hon vill ha. HELVETE! Jag orkar inte med det här jävla pluggandet hela tiden. Jag måste sakt ner innan det inte blir alls bra.... Men hur gör man det? Hur saktar man ner när det är en massa folk som väntar sig saker av mig hela tiden. Förväntningar på att man ska fixa allt, man ska hinna med. Kan vi inte bara förlänga dygnet så kanske det skulle finnas åtminstonde en liten chans att hinna med att ha ett liv också. BLÄ det här går inte. Dumma, dumma idiotiska skola. Jag vill bara sluta. 

Förresten överlevde jag gårdagen med nöd och näppe! Skirver mer om den senare om jag lyckas muntra upp mig själv snart. Hoppas, hoppas på ett bättre humör. Positiva tankar, positiva tankar.

Puss puss sötnosar <3 

tisdag kväll,

Kategori:

Kom nyss hem från stallet, har haft ridlektion. Jag och Lina har även börjat på vår film om ridskolan, grymt oseriös är den men jaja man får ju bjuda lite på sig själv!

Nej imorgon åker jag till Ullared så då hörs vi inget. Så på tordag får det bli uppdatering igen ska ni se!

Vi hörs om jag nu överlever denna resa!

Puss, Sofie <3

Arbete själv tisdag,

Kategori:

Imorgon är jag ledig, skönt! Ska ju till det käns ullared och göra av med lite pengar är det tänkt. Alltid lika kul. Alltså inte att spendera massa pengar men att gå runt en hel dag och kolla på en massa skit för en mycket billig summa. KUL :D
Jag vet det är en kärringgrej men huvudsaken är att jag tycker om det, eller hur? Fast man får passa sig där inne för de där tanterna är som galna de typ springer med sina kundvagnar (som för övrigt är så fulla att de snart välter) och har man tur hinner man flytta på sig för de de har minsann ingen respekt för att man står still och tittar på något. Det är kaos ibland, nästan så att de skulle kunna slita saker ur händerna på en om man skulle råka hålla något som de vill ha. vilddjur, starkast överlever så är det jag lovar!

Tisdag idag förövrigt. Jobba med vad jag vill-dag här på skolan. Jag försöker och försöker att komma någon vart på min novell MEN som vanligt går det åt helvete och det blir inget bra överhuvudtaget. Jag är ju faktist klar med min reflektion så det är ju iallafall något jag kan vara stolt över och inte behöva tänka något mer på. Det känns verkligen skönt.

Nej  nu ska jag gå och äta, för jag håller på att dö ut av hunger. SVÄLT!

Puss och ha en bra dag <3

Bilder

Kategori:


Jag är sååå snygg när jag är i stallet :P


Min fina Josephine :)


Jag och Karin för läääänge sen nere på västkusten! Hihi :D


Herregud så längrsen, vår musikal i åttan, 80-tals tema :)


Jag saknar denna människan otroligt mycket, Emilia snart kommer du hem till mig <3


Haha ännu en filur jag inte sett på väldigt länge, saknar så kul vi hade :D Härlig killkompis detta ska ni veta!

God kväll,

Kategori:

Kladdkaka och kaffe, mums! Och om ni känner detta rätt så är det meningen att jag ska plugga lite nu ikväll. Innan Prison Break börjar såklart. Det missar man ju inte för allt i världen så är det bara.
Måste bli klar med EN och PL så fort som möjligt. Inlämningsdatumen på båda har gått ut och jag har panik känner jag.
Dessutom är jag baokad ungefär varje helg fram till jul känner jag. Det var inte direkt planerat men så är det när man är engagerad. Straffet man får ta ungefär.
Jag har bestämt mig för att jag ska sitta kvar i både US och DUS nästa år också. Jag tror faktist att jag kommer att ha nytta av det i frantiden eftersom det är väldigt givande, mycket ledarskap och styrelsearbete. Passar mig perfekt! :)

Nej nu ska jag försöka att plugga lite, måste, måste få bort det här ur mitt huvud. Mår bara skit av att ha det släpande.

Puss <3

GOD MORGON,

Kategori:

Måndagen är här igen. Men denna veckan känns det ändå ganska okej eftersom jag åker till ullared på onsdag och därmed är ledig då. Så det blir ju bara två skoldagar och sen ledig en och sen är ju nästan helgen här igen! Och ja jag vet jag är kärring som åker till ullared haha :)

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men mina helger är alltid så fullspäckade att jag inte hinner blogga något. Men vi kan ju köra en uppdatering av helgen på måndagar istället, som vanligt.
Fredagen var faktist ganska lugn, gjorde inget särskilt utan var bara hemma och red och så. På lördagen släpade jag mig upp tidigt för att åka på islandshäst-grejen. Det gick sådär, jag förstår inte varför de krånglar till allt i den stilen utav ridning? Jaja men jag ska nog dit igen någon gång så jag kanske får lite mer grepp om det då.
Lördagkväll är ju alltid lika rolig som vanligt, var till en kompis som fyllde år. Riktigt roligt var det även om jag inte stannade på själva festen speciellt länge haha! Jag drog med ett par folk och åkte ut på Kil! Lagom sleten jag kände mig, åkte i en gammal sleten merca! Men jag menar vad gör man inte för att ha lite kul? De var så gulliga att de körde hem mig tillochmed. Jag menar det är ju inte direkt så att jag bor i närheten av Kil. Tack för det killar! :D
Söndagen  bestod av att sova läääänge för att sen vakna och inse att jag hade en katt som låg och sov på mig, jag tog mig slutligen upp och red en sväng med Lillemor innan jag skulle på möte. US möte var det som gällde och planering av luciashow. Gick riktigt bra för vi kom faktist på vad vi skulle göra! Detta kommer jag dock inte att avslöja här eftersom det är hemlighetsstämplat hihi :D

Denna dag så ska jag inte göra något speciellt, ja förutom det vanliga att rida och fixa. Kanske måste jag ta tag i detta med skolan också, ligger ju en del efter. Fast jag har ju mig själv att skylla för detta egentligen för hade jag bara gjort det när jag skulle så hade det inte känns så jobbigt nu. Men så tycker jag det är jämt. Man skjuter på verkligen allt bara för att man tror det blir bättre så men inser alltid sen at det blir lika jobbigt. Konstigt att man aldrig lär sig, eller hur?

Ha en bra dag!

PUSS, Sofie <3


Min fina lilla Tuva som väckte mig i söndags, hon ser lite trött ut tycker jag :)


Utgång blev på lördagen, är riktigt nöjd med den nya tunikan :D

BLÄ, BLÄ

Kategori:

Dricker kaffe, som vanligt. Min drog är det. Plugga ska man försöka att göra också, vilket som vanligt håller ¨på att gå åt helvete. Men herregud jobba på en fredag det känns ju sjukt! Men ligger man efter så måste man väl. Jag får tänka på vad skönt det kommer att kännas när jag är klar, när jag nu blir det. UUUUAAAAAARRRRRGGGGGGH så känner jag just nu.

Ska nog inte skriva mer just nu för det blir ändå inget bra när jag är på detta humöret!

Puss <3

Fortfarande fredag hela veckan,

Kategori:

Sitter och väntar på att min kär NK lektion ska börja, har hur tråkigt som helst. Jag har till och med varit inne på lunar för att haa något att göra. Det ni. Men det har ju faktist en annan anledning också vilket är att mina "äldre" kompisar bara har lunar för att de inte hänger med i dagens samhälle med blogg och bilddagboken haha :D Så enda sättet förutom telefon att kommunicera med dem är genom den sidan.

Så nu förbereder jag mig mentalt för min lektion då jag och Julia ska vara mest ambitiösa av alla. Vi ska slita häcken av oss så vi får vårt efterlängtade MVG i slutbetyg. Vi håller på med massa labbrapporter och liknande, hur tråkigt som helst men vad gör man, måste ju anstränga sig lite!

Pratade med Eve och Carro förut och diskuterade hur mycket man hade av skor och dylikt och kom fram till skrämmande resultat angående min mängd av allt. Jag kom på att om jag skulle tvätta alla mina kläder samtidigt skulle de inte gå in i garderoben. Men och andra sidan har jag ju endel att välja på när jag ska klä mig hihi :D Skor har jag en uppsjö också, mamma klagar alltid över att det är för mycket skor i hallen så inte hennes och familjens får plats. Men bara för att de har ungefär två skor var och jag tar upp hela skostället haha :D Köp ett större skoställ då mamma! :)

nej nu blir det bara en massa dravel jag skriver så jag går och gör något vettigare!

Höres senare igen skulle jag tro ;)

Pussheeeeej <3

Fredag hela veckan,

Kategori:

fredag, fredag, fredag hihi :D


Nej så kul är det egentligen inte. Ska inte göra något speciellt, lär bli till att sitta i soffan och vräka i sig chips och hoppas på ett bättre liv. Haha nej då men myskväll kan man säga. Kanske ska ta och hyra någon bra film vem vet.
Imorgon blir det ju islandskurs med vad heter han nu då... Hm ja just det Gardar! Han är isländsk (heter det ens så?).
Det blir kul det....
Lördagen skulle ju jag och Karin på bio MEN nu blir det inte så utan det blir fest istället. Ja vår plan fungerade inte riktigt så bra va Karin? Det var så att när vi bestämde oss för att vi skulle på bio var det för att vi varit ute så många helger nu så det skulle vara skönt med en helg utan partaj men vad säger man vi måste ju leva livet medan vi är unga och kan haha!
När vi blir gamla lär det ju aldrig vara lika kul som det är att gå ut med vänner nu. Jag är ju rädd för att bli gammal också :S Jordens största noja för att bli trettio, jag menar vad gör man då? Jag vill ju inte ha barn så vad ska jag hitta på vid den åldern? Hmmm..... Resa kanske?

Jaja men så kan det vara nu vet ni iallafall planen inför helgen! :)

Puss så hörs vi senare <3



Durin, US:ens ponny. Till salu som sällskapshäst om någon är intresserad :)
Haha vadå smygannons :P

Helt slutkörd,

Kategori:

Såhär ser jag ut just nu:



Och jag är heeeelt slut.

Lagom sleten jag känner mig. Var riktigt hårt på träningen, den där hästen är bra envis ibland kan jag säga!
Men förutom det så gick det super vi hoppade en meter jag och Jossan och jag är riktigt stolt över mig själv. Jag menar det är ju inte direkt så längesen som jag skaffade henne och det känns redan så bra att vi börjar komma upp i lite höjd Hihi. hur kul som helst är det. Saknas bara en sak och det är att jag ska lära mig andas när jag hoppar, glömmer bort det haha :D

Nej nu är jag trött, sängen nu kommer jag!

Pussss och Gooood natt <3

Rubrik?

Kategori:

Är det någon mer än bara jag men visst är det hur mysigt som helst nu när vintern närmar sig och inte nog med det. Det blir vinter och snart jul. Jul är den bästa högtiden som vi har i Sverige om jag skulle få välja bara en skulle jag ta den. Det är ju det mysigaste som finns nu när man börjar se att affärerna ute i stan börjar plocka fram julgrejer och förhoppningsvis får vi även snart höra julmusik. Jag älskar julmusik, utan den ingen jul det säger jag bara. Nåde den som förbjuder julmusiken. Och igår när jag gick förbi Mitticity vad tror du inte jag upptäcker då? JO att de satt upp de fina julbollarna som pryder taken där inne. Jag fick en varm känsla i hela kroppen när jag såg det, detta är hög mysfaktor.

Jul, Jul, Jul nananana :D :D

De 6 bästa sakerna med jul:

* Julklappar (såklart)
* Julpynt
* Julmusik
* Cholklad-Julkalender (jag vet jag är barnslig men detta är något jag aldrig kommer växa ifrån)
* En ridtur på julaftonsmorgon i snön (och då måste det vara snö, ingen snö ingen riktig jul)
* Pepparkakor


Jag kommer garanterat komma på en massa mer men jag tycker detta är det bästa för tillfället. Men sen är det ju alltid så att när denna tid är över vill man inte höra ordet jul och julsångerna vill man riva sönder och ser du en tomte skriker man. Men så är det ju jämt.

Senare samma dag,

Kategori:

Ligger i sängen och skriver, ska alldeles strax sova är det tänkt... Är förvånansvärt pigg för och vara mig. Jag brukar säga det att jag är varken morgon eller kvällsmänniska av någon konstig anledning. Oftast brukar man ju vara något av det men nej inte Sofie inte.
Den tråkiga onsdagen flöt på ganska bra ändå tycker jag även om det gick oerhört segt imorse. Hoppade över volleybollen idag, kände mig helt omotiverad till det idag och det känns som att det är ingen idé att bara åka dit för  sakens skull och inte tycka det är något roligt. Nej jag är ju bara med för att jag vill variera mig lite från det vanliga intresset med hästar. Det är ju nyttigt att inte bara få ridmuskler utan också träna spänst och sånt, eller det är väl sånt man får i volleyboll? Hm, jag tror det iallafall.
Var ute med Jossan en sväng förut också även om jag egentligen kände mig alldeles för sliten för det. Men det är som vanligt om jag bara orkat släpa mig ut i kylan så är det kul när man väl är ute. Det är ju all denna påklädsel och att tevemänniskan Sofie ska orka dra sig från teven en stund.
Satt även förut och smörjde två av Jossans träns, de var inte alltför dina men nu är de glänsande svarta igen! Självklart såg jag även på Bonde söker fru under tiden jag gjorde detta hihi.
Känner mig riktigt nöjd över mig själv ändå idag att jag gjort en massa när jag egentligen var tänkt att skita i allt och bara ta det lugnt. Fast känner även att snart någon dag så blir jag nog tvungen at sätta mig ner en stund och bara va. Annars kommer det sluta med att det går ut över skolan och det vill vi ju inte riskera. Vill inte sänka mina kära betyg inte. Förresten på tal om betyg, jag fick MVG på debatten i naturkunskapB, jag är helnöjd måste jag säga! Det kändes inte rikigt så bra, hade hoppats på ett VG men nör jag kollade så blev det ju bara bättre. Så nu skulle jag tro att jag kommer få MVG i slutbetyg på kursen om jag har tur. Jag har ju fått MVG på två arbeten och ett VG+ på ett aå det borde bli så. Men jag blir troligen nöjd även om han sätter ett VG som slutbetyg också. Jag jobbar på att sönka kraven på mig själv förstår ni och jag kan lova att jag är sju gången bättre nu än jag har varit. ushamejen vilken period jag hade ett tag. Jag var tvungen att få MVG om möjligt kanske ett VG men om jag inte fick det kände jag mig usel och "klankade" ner på mig själv hela tiden, kanske finns någon som känner igen sig? Jag var aldrig nöjd även om jag fått VG+ skulle jag ha MVG och ja ush. Men som sagt jag har jobbat på detta och är mycket mycket bättre tycker jag.

Nej men gud vad jag tjatar, kommer väl inte finnas en själ som orkar läsa detta så nu ger jag mig innan det blir för mycket!

Puss och God Natt på er <3

Onsdag,

Kategori:

Tråkigaste dagen på hela veckan har vi nu kommit fram till. Detta är på grund av att det är i mitten av den, lika långt till helgen som det är tills den förra. Mitt emellan dag helt enkelt. Vilket inte är så kul.

Kallt var det idag också, var först tänk att ta skinnjackan på mig men insåg ganska snabbt att det inte var den smartaste idén. Så det blev den vanliga vad kallas den yllejacka(?) Varmare är den iallafall.
Engelska snart också, kom igår på att jag inte gjort min novell. Det var meningen att jag skulle göra den under lovet men yr som jag är hade jag självklart glömt detta och har nu lite smått panik eftersom det skulle vara klart för så längesen.
Blir säkert till att börja något nytt idag också. Ush hur ska jag hinna? 

Den där Obama vanmn valet också såg jag... Är all denna hysteri äntligen över? Säkerligen inte för det finns väl alltid något denna Obama gör snart som det ska bli ännu mer hysteri om. man vet aldrig med de där.

Jag har redan planerat min helg. Vilket måste betyda att jag är en extrem planeringsmänniska. Tror jag har planerat vad jag ska göra flera veckor framöver. Det är alltid en massa att göra och kommer någon och vill hitta på något måste jag alltid kolla min kalender så att jag inte dubbelbokar något. Min älskade kalender. Den är mit liv, jag skojar inte! Utan den skulle mitt liv inte gå ihop. Ja men iallafall var det jag skulle berätta att jag och Karin bestämt oss för att gå på bio på lördag eftersom det inte blev något sist vi tänkte det. Ni kanske kommer ihåg den kalabaliken? Så nu ska det bli, det är spikat. Mamma mia blir troligtvis bion också, om den fortfarande går?
Lördagen kommer också att bestå utan att jag ska på ytterligare en kurs och den här gången med en islandshäst-tränare. Hon jag jobbar för med turridningen tyckte att det skulle vara nyttigt för mig eftersom jag i normala fall bara håller på med vanlig ridning förutom på turerna hemma hos henne. Det är ju viktigt att jag kan om jag ska lära ut det till andra. Dessa turister som knappt vet fram och bak på en häst haha :D

Nej nu måste jag gå, inte komma försent inte!

Ha en bra dag!

Pusspuss, Sofie <3


Snart är vintern här! :)


Mina älskade converse :)


Satt och frös i busskuren imorse. (eller säger man tågkur när det är vid tågstation??)

PL, PL, PL

Kategori:

Ledargrejen idag gick bra, det var ganska intressant och givande faktist. Men samtidigt mycket läskigt. Vi höll på en hel del och prata om känslor, självkänsla osv och detta är något som jag har mycket svårt för. Speciellt när det gäller känslor, jag har blivit bättre med åren men för det mesta bär jag runt på allt inom mig så jag blir sur utåt mot andra människor (Jag ber om ursäkt om detta drabbat någon i min närhet). Jag vill bara säga att det är inte något personligt utan handlar om hur jag själv mår, fråga inte för ni får heller inget svar. Sån är jag helt enkelt, lev med det.
Nej nu blev det för allvarligt!  Jag är iallafall i det stora hela nöjd med dagen och tyckte Kristin lyckats bra.
Det negativa med detta är dock att vi måste skriva en reflektion av dagen, vilket jag har väldigt svårt för. Sen har man krav på sig att det ska bli bra och allt blir pannkaka och man blir besviken. Hon är lite knepig den där Kristin när det gäller bedömning.

Mötet förut gick för övrigt också bra förutom att jag var så trött att jag blev övertrött och gick över i något jobbigt energistadium. Svårt att koncentrera mig osv. Men lyckades genomföra mötet och få lite arbete gjort. Lektionen som var efter gick för övrigt bra den med.
Fick också reda på en maaaassa möten, kurser och ett föredrag som vi ska på och hålla. Mer om detta tar vi efter hand som det dyker upp. Vet inte hur jag ska hinna med allt men det får bli att pussla ihop så gott det går. Allt har blivit så mycket krångligare nu när jag har häst på heltid, man måste hela tiden passa in så man i första hand tar hand om hästen och sen kommer de andra sysselsättningarna. Jag kan inte förstå folk som har pojkvän, skola och hästar samtidigt, hur går det ihop? Jag menar jag har fullt upp och jag har ju ändå ingen pojkvän längre(!)

Måste bara tillägga att vilket liv det är över detta val i USA. Jag tycker såhär: varför bryr vi oss ens jag förstår inte det här, det är ju inte sp att det direkt påverkar oss. Och varför ska det aalltid och då menar jag alltid vara ett sånt jävla liv när det gäller amerikaner? Jämt är det skrik och gap på alla teveprogram t ex extreme home makeover och nu detta val det ör ju sp extremt uppblåst det hela att ett helt land står still och t.o.m i Sverige är folk helt engagerade. Nej jag föstår inte och kommer troligen aldrig att förstå mig på politik heller om jag ska vara ärlig. Inte min grej helt enkelt.

Ja nej nu får jag försöka skriva åtminstonde liiiite på reflektionen innan jag går och lägger mig. Jag har för övrigt blivit jordens tröttaste människa som somnar överallt, tåg, buss, bil, soffan m.m

Vi hörs imorgon igen mina kära läsare haha ;)

Puss & God Natt <3



Har varit och shoppat lite så tänkte ni skulle få se vad det blev :)



Halsband, Ahlbrekts guld



Tunika från WearIt

Tisdag,

Kategori:

SItter i skolan just nu och stirrar på denna skärmen... På min promenad hit kände jag att tankarna flög omkring i huvudet på mig och att jag behövd få ner dem här på något sätt men när jag nu sitter här är de som bortblåsta. Hur kommer sig detta? Läskigt.

Idag är det tisdag vilket i vanliga fall brukar betyda att vi på min skola  får jobba med vad vi vill. Detta är jag oerhört tacksam över och tror att även många andra också är det. Perfekt om man ligger efter eller behöver jobba lite extra+ att det är så mycket roligare att jobba när man får lägga upp arbetet själv. Infokomp ni är bäst!
Fast denna tisdag är det ju inte det vanliga arbetet som gäller för mig utan jag ska under dagen ha en ledarskapskurs. Hela dagen kommer detta hålla på, eller ja 9.30 till 14.00 så kanske inte riktigt hela men ändå. Ska bli riktigt roligt faktist. Jag återkommer senare med vad som hände under denna mystiska kurs senare eftersom jag i nuläget inte vet vad som väntar överhuvudtaget.

Efter skolan blir det som vanligt hem och ta hand om Jossan, rida, pyssla och städa i stallet. Sedan klockan 18.00 har jag personalmöte på ridskolan i ca 1 timme och efter det har jag teorilektion i en timme. Med andra ord kommer jag att vara helt slut i huvudet när jag kommer hem. Ska bli skönt att sätta sig i soffan, dricka varm oboy och bara slappa framför teven. Eller datorn vem vet?

Nej nu får jag nog gå så att jag inte kommer försent!

Puss på er <3


 Bild sen ettan när vi just börjat på Infokomp. Detta är Sanna och jag  (såg vi ut så? :D)

Måndag,

Kategori:

Nemen god morgon mina kära läsare!
Eller kanske inte. Vaknade vid kvart över fem imorse av att min brors väckarklocka ringde. (Han hade glömt att ställa rätt tiden till vintertid!) Med andra ord var Sofie inte speciellt nöjd över detta, låg och kunde inte pmna sådet var inte annat än att gå upp och hoppa in i duschen. Det är nog både det bästa och värsta som finns att göra på morgonen. Det bästa för att man vaknar väldigt fort och det värsta för att man fryser som bara den när man går ur duschen och innan man hunnit få på sig kläder känns det ungefär som om man skulle dö.
Tog mig iallafall till skolan imorse trots alla tvivel. Är redan skoltrött och min första lektion har inte ens börjat(!). Fick reda på att jag har idrott sist idag också så det blir till att ta det sena tåget hem vilket resulterar i att jag inte är hemma förrän det är mörkt. Ush vad jag hatar den här tiden. Det enda positiva just nu är att det har frusit så leran är borta vilket jag är otroligt lycklig över, men jag lovar det är det enda. Jag är verkligen ingen höstmänniska, vinter och sommar ja men inte inte höst!

Har nu på morgonen grejat lite med hemsidan för ungdomssektionen jag sitter med i och fixat med bilder och liknande som skulle läggas ut. Hittade bland dessa bilder en bild på mig som spöke eller liknande. Lägger ut den sist i inägget sen, jag ser förjävlig ut haha!

Hade verkligen sett fram emot min träning imorgon också och fick nu på morgonen reda på att vi har teori vilket självklart är mycket nyttigt och viktigt men inte alltd lika roligt. Speciellt inte när man varit i skolan och suttit och lyssnat på lärare hela dagen för att sedan komma till stallet och sätta sig i ett teorirum och lyssna på min instruktör.

Positiva tankar, positiva tankar


Nej nu blir det inget mer för tillfället! Ha en underbar måndag allihopa!

Puss, Sofie <3





Något suddig men barnet brevid mig ger mig en lite skeptisk blick tycker jag! :D

Söndag=skolångest

Kategori:

Så var söndagen här, den sista dagen innan helvetet börjar igen. Jag verkligen hatar söndagar då man är hemma och bara väntar på att dagen ska vara slut och man ska gå och lägga sig för att sedan slita sig upp vid 6 på morgonen. Hemskt är det! Att ett lov kan gå så fort, det är ju helt otroligt. Jag tyckte inte det var längesen som det var fredag och jag var överlycklig över att det var en veckas lov. Jag känner mig verkligen inte utvilad överhuvudtaget men det får väl gå ändå. har ju haft en hel del att göra under lovet och skulle tro att det är därför som det gått så fort.

Idag har jag bara varit hemma, skulle gentligen varit in till Karlstad på en tävling men hade ingen skjuts så det blev inget med det. Hoppas att det gick bra för dem ändå utan mig. Det fanns inget jag kunde göra, bor man i skogen så gör man. Så jag har tillbringat dagen med att rida, pyssla i stallet, städat i lillstugan osv. Har haft fullt upp hela dagen så att jag när jag kom in förut insåg att jag inte ätit något på hela dagen. Det lustiga är att jag inte varit hungrig heller men när jag nyss åt mat så var det mycket gott kände jag.

Ja skola imorgon då, hemska tanke. Det enda positiva är egentligen att man får träffa alla igen, man får bli lite social igen. Den andra delen med plugget, ja det kan man ju hoppa över.

Morgondagen så blir det skola och sen blir det faktist inte så mycket mer förutom att ta hand om hästen självklart. Kanske skulle ta och städa mitt rum, det ser inte så bra ut direkt så det skulle garanterat behöva städas lite. Jag kanske tom hinner med det ikväll om jag har tur?

Nej nu avrundar vi här så hörs vi säkert imorgon!

PUSS, Sofie <3

Lördag,

Kategori:

Lungt ikväll, hemmakväll blir med chips, godis och dricka, inte ovanligt jag vet!
Har inte varit speciellt engagerad i denna blogg under veckan men tiden räcker inte till. Dygnets timmar borde vara längre tycker jag, tänk vad mycket vi skulle hinna med!
Kan sammanfatta en del av vad jag gjort. Veckan började med att jag och mamma drog till syan för att inhandla saker till stallet och liknande, blev en hel del köpt faktist. Har även under veckan varit och hämtat Jossan så nu står hon ute i sin nya box och mumsar. Verkar trivas riktigt bra. Det var även spökkväll på ridskolan, gick bra det var trettio barn med så vi ledare hade fullt upp vill jag lova! Inga större missöden förutom att man inte får sova speciellt mycket med så mycket barn och folk som ska åka hem mitt i natten och så. Men vad säger man, de är ju barn.
Fredagen var jag med Louise i Sunne, varför i sunne det har jag inte en aning om. Sov där och kom hem vid två-tiden idag för att sedan åka upp till min kära mormor för att äta mat, gottigottgott var det. Hade extremt roligt med Louise i vilket fall som helst, underbart skön människa det d'är som jag märkte att jag saknat oerhört mycket. Var ju så längesen vi var själva och hittade på något....

Nej nu är jag trött så det blir teve och sen sooova. Blev inte speciellt mycket sömn igår natt.

Ha en bra Halloween allihopa!

Puss&Kram, Sofie <3





Jag och kusin Johanna på ett kalas för ett tag sen, något suddig bild men jaja!