Sofie Petersson

Livet i korthet...

Tjärntur

Kategori: Mitt liv

Det vart en mysig tur i fredags med brudarna. Trots lite regn på hemvägen var vi nöjda och glada!

Utgång

Kategori: Mitt liv

Ska faktiskt ut idag, första gången sedan Sälen. Heja mig, haha!
Så har jobbat idag, kunde inte rida då Rizzy var skadad så vart det hem och nu är jag i Karstad och försöker att vakna. Är så tröt! Men det blir nog bättre sen, med lite energi från de andra så!
.
Trevlig helg!
// Sofie

Fredag

Kategori: Mitt liv

Idag blir det fullt upp!
Tur nu klockan elva med "turfolk" och sen vid klockan två kommer Sanna, Anna och Karin upp för en mysig tur upp till tjärnet. Vi ska grilla korv, fika, rida och bara ha det mysigt! Så nu hoppas vi på att även vädret håller sig på vår sida under dagen. Men tror i och för sig att vi skulle ha kul i vilket fall, men ändå!
.
Så nu vart det lite frukost och kaffe så ska jag alldeles strax bege mig iväg upp mot Anki och Skogsbergs Islandshästar! Gå gärna in och kika på deras hemsida och tipsa vänner och familj! Kanske är en rolig sak att göra på semestern?
.
.
//Sofie

Klockan är 09.55

Kategori: Mitt liv

Sitter och väntar på att solen ska kika fram lite mer på Mikaels balkong så att jag kan gå ut och bara njuta! Frågan är hur lång tid detta kan ta, hur fort flyttar sig solen??
Förövrigt så har han åkt till en jobbgrej på Scandic och jag blev kvar här. Var trött så stannade i sängen, man får ju passa på när man för en gång skull har en helt ledig dag!
.
Ledig dag men ändå smider jag lite planer, haha! Funderar på om det ska bli solen som sagt, kan inte motstå och senare kanske passa på att åka upp till Anki för en tur på Feila. Verkar ju inte blåsa så mycket idag?
.
Hade telefonmöte igår med en från CUS. Kändes bra och självklart roligt! Diskuterade ungdomsforum som ska hållas i Stockholm til hösten och de verkade tycka om mina idéer. Kul!
.
Hm vad gjorde jag mer igår...? JO just det jag var till ridskolan och red Loket och RIzzy, som jag tidigare nämnde MEN jag fick även prvrida en ny häst som står på ridskolan. Hon letar nämligen medryttare till honom så därför funderar jag på om jag kanske ska ta och bli detta? Så ska provrida lite till med henne med (då hästen kan ha ganska egna idéer för sig) tills jag lär känna honom lite. Herrn är ändå över 1,70 så är inte lilla hästen direkt!
.
Ooj vad jag skriver, nu får jag nog ge mig. Ska dricka lite kaffe och vänta förväntasfullt på solen, haha!
.
Puss&Kram



Idag kommer de hem...

Kategori: Mitt liv

Min abstinens efter häst är nu ordnad. De hade teoridag idag på ridskolan så då fick jag lov att rida två av ridskolehästarna. Skönt. Så Rizzy som vanligt men även en sväng på Loket, som jag inte ridit på år (?). Kul!
.
Senare idag blir det Karlstad och min underbara Mikael som gäller. Vad vi ska hitta på det återstår att se men jag ska i vilket fall som helst se Gray's och självklart Big Brother, hihi!
.
Just det ja föreläsningen igår med Sara Furulund gick kanon. Redan lyssnat på henne en gång tidigare men det är alltid bra att förfriska sitt minne!
Sen vart det även igår agilityträning på brukshundsklubben. Det vart väl helt okej men med en heltokig Nellie med maaaassor av överskottsenergi, då är det inte alltid så lätt.
.
Nu ska jag ta en promenad med de där galningarna som jag dragits med nu i en veckas tid. Får se om vi kanske blåser bort?
.
Puss&Kram


Min fina fina Max

Kategori: Mitt liv

Jag saknar min Max, hemskt mycket. Men framförallt saknar jag det att varje dag ha något att göra. Nu måste jag själv varje dag ha fantasi och hitta på vad jag ska göra. Vilket gör mig på något sätt mer stressad än när man vet vad man göra varje dag. Skumt.
Det har nu blivit precis som jag trodde det skulle. Jag tyckte till en början att det faktiskt var ganska skönt men nu har jag typ abstinens, vill rida, vill träna, vill ha en häst. Fan vad drygt att jag nu måste vänta i princip tre år innan det blir någon igen, suck. Menmen sånt är livet, eller vad säger man?
Letar efter en medryttarhäst men problemet är att så fort man letar dyker det enbart upp varmblod, islandshäst, fjording eller liknande. Och visst är det mysigt med det också, men är inte vad jag letar efter. Jag vill hitta en häst som man kan få träna på, jag behöver absolut inte tävla men iaf få rida "ordentligt"...
.
Jaja Massa hästsnack nu men ja det är väl en del av mig och mitt liv, bara att acceptera.
Idag ska jag till ridskolan också, som jag längtat efter att få rida igen men vad blir det då? Jo en förläsning istället. Garanterat lärorikt och intressant men vafan. Det går bra nu?
.
Hoppas ni överlevt början av veckan nu då. Och hoppas resten blir minst lika bra!
// Sofie

Bra måndag

Kategori: Mitt liv

Nu vecka nu igen då, tiden går väldigt fort just nu? Varför tenderar tiden att gå så mycket fortare på sommarhalvåret och i princip kryyypa fram under vintern?
.
Inget jobb idag för min del heller. Så har varit på promenad med hundarna nu på morgon och har precis käkat frukost. Funderar lite smått på om man kanske ska gå ut och sätta sig en stund i solen med en bra bok. Det vore skönt. Tyvärr blåser det ju rätt mycket ute så frågan är om man inte kanske fryser?
.
Ikväll blir det DUS möte där vi faktiskt idag har tagit med en utomstående person som ska hjälpa oss lite med att komma igång. Ska bli riktigt kul!
.
Jag ska lära mig att leva i nuet har jag kommit på. Eller ja ingen nyhet egentligen men för att minska min stress är detta någon jag veerkligen måste träna mig själv på. Jag kan inte ens läsa en bok utan att tänka: Åh nu är det inte så långt kvar till slutet!
Varför är det så? Det ska ju t ex bara vara skönt att vara ute en stund med hundarna eller bara sitta och slappa i soffan. Men jag kan inte bara vara utan att tänka på vad som är planerat nästa dag, senare samma dag eller vad som ska ske i mitt liv.
Stört och irriterande problem vill jag lova!
Så därför ska jag inte nu heller räkna upp hela min vecka utan istället ta det som det kommer, hur låter det? Ganska bra, tror jag. Måste ju börja någonstans kanske....
.
Ha en superbra start på veckan!
Puss&Kram

Aktivt liv

Kategori: Mitt liv

Nu äntligen hemkommen från en dag på ridskolan. De har haft tävling och jag har varit funktionär i sekretariatet. Ganska kul till en början men det drar ut på tiden när det inte finns så mycket att göra mer än på morgonen. Men nu är det gjort och jag är hemma igen. Skönt att jag är ledig imorgon så det blir en ordentlig sovmorgon. Kan behövas när man inte har haft en direkt ledig helg. Jobb lördag samt ridtur på Rizzy och funktionär idag. Så kan det gå när man är engagerad i sin klubb. Missförstå mig inte nu, det är kul!
.
Och igår vart det grillning, bara jag och Mikael. Så mysigt så, lugn hemma kväll och grillat, gottgott!
Så faktiskt så vart det lite kort från gårdagen, inte illa för att vara mig som alltid glömmer att fota när jag faktiskt gör saker!
.
Hoppas ni haft en trevlig helg. Nu ska jag luta mig tillbaka, andas ut och ladda för morgondagen och DUS möte!
.
Puss&Kram

Mesigt värre

Kategori: Mitt liv

.. Ser på "Så ska det låta" och funderar på vad Erik Gadd egentligen har där att göra? Kan ju sjunga egentligen men envisas med en falsk falsett. Vafan?
Det roliga är också att han inledde med att säga att han tidigare inte vågat vara med, synd att han tog mod till sig kände jag. Haha!

Mys!

Kategori: Mitt liv

Suttit i solen och läst nästan hela dagen. Mysigt! (Dock tycker min hud inte desamma, bränd!) Haha!
Läste ut 1984 efter många om och men och återupptar nu min nya bok "Om det så skulle kosta mig livet" av Margaretha Sturesson. En sann berättelse om när "Guds rike" skulle skapas i Skåne. Intressant läsning, men skrämmande.

Jag hjärta solen

Kategori: Mitt liv


.
Åh vad underbart. Fint väder plus att jag faktiskt har tid att njuta av det. Kan det bli bättre?
Så har nu spenderat förmiddagen med att ligga i solen och bara njuta. Så ska bli kaffe strax och senare kanske upp till Anki för en tur med islandshästarna. Om jag nu får med mig någon, Anki kan förhoppningsvis. Annars får jag utmana ödet med Feila och ge mig ut själv, kan bli spännande kanske, haha!
.
Igår vart jag och klippte mig också, så skönt att få det gjort med tanke på att mitt hår tidigare sett ut som ett fågelbo. Så nu är det fint och framförallt fräscht. Var till Mimmi på Kharma, himla trevlig tjej tycker jag. Och nöjd med klippningen blev jag också, helt otroligt!
.
Vart även och tittade på trningar igår samt banhoppingträningen i Kil. Kanske inte mitt bästa beslut med tanke på att det verkligen drar i mig efter att få rida och framförallt hoppa när jag ser andra göra det. Dumt att inte ha häst då...
.
Nej nu: Kaffe!
.
Puss & Kram

Massor av skoj

Kategori: Mitt liv

Igår hade jag massor av skoj för mig. Ja förutom attg jag började dagen med jobb då vill säga. Men i vilket fall som helst jobbade fm sen in till stan och fikade med Sanna. Därefter bar det av till universitet där Kodjo Akolor var och underhöll på mångfaldsdagarna. Han är sjukt rolig! Så där var jag, Karin och Mikael under em.
Sedan avslutades dagen med premiären av Pirates of the caribean 4. Perfekt avslutning på dagen, superbra film. Som alltid med de där. Är nog fan mina favoritfilmer när jag väl tänker efter...
3D glasögonen på, egentligen heöt värdelöst för mig som ändå inte ser alla coola effekter. menmen. Filmen var klart värd att ses ändå.
.
Nu måste jag kila, bråttombråttom. Klippning på Kharma blir!
// Sofie

Nya inköp

Kategori: Mitt liv

Helgen har varit lugn, vilket jag kände var behövligt eftersom allt gått i ett nu under föregående vecka samt helg. Så lördag jobbade jag och tog en sväng med Rizzy efter jobbet. Sen åkte jag till stan och bara hade en mysig kväll med Mikael. På söndagen åkte vi till hand föräldrar och käkade mat, alltid lika trevligt.
.
Idag vart det jobb efter att Ingrid ringde på morgon och frågade om jag kunde jobba. Ångrade mig ganska snabbt efter att jag sagt ja då jag klev upp ur sängen och blev påmind om att jag har mycket ont i mitt skulderblad (stavning?). Men en voltaren senare så var jag igång. Får nog bli en till morgonen igen misstänkter jag då jag ska jobba igen...
..
Nu när jag inte har så mycket hästutgifter har jag igen kommit på att det faktiskt är kul att handla kläder! Det var ju ett tag sen som jag handlade till mig själv och inte hästen, haha! Om man inte räknar det som jag köpte sist jag var iväg på shoppingtur, men jag räknar från och med innan det.
Så det vart en marinblå kavaj som går att använda som ytterplagg nu under sommaren. H&M har faktiskt kläder som jag gillar nu igen!
Sen vart det en tunn tunika, perfekt inför sommaren!

Helg igen

Kategori: Mitt liv

Shit, såhär ser det ut när man bara är hem och vänder.. Ojoj måste få ordning på detta med tanke på att jag inte orkade igår och bara välte ner detta på golvet i princip så får jag väl ta tag i min ouppackade väska m.m m.m
.
Har jobbat idag sedan tidigt, vart till ridskolan en sväng och titta på lite lektion samt lämna lotter. Därefter till Lina och hämtat min älskade termomugg, sedan till momor för en fika och sitter nu här. Har suttit och grejat med lite DUS saker en stund och letar telefonnummer till gubben på posten som jag på något vis tappat bort. Det är väl som mormor säger med mig, att skulle röven sitta löst så skulle jag väl tappa bort den också!
.
Ska alldeles snart bege mig upp till anki för att rida en sväng och vad jag ska göra resterande av kvällen det återstår att se... Kanske springa en sväng? Lovade ju att ta tag i det där....
.
Jaja men i vilket fall som helst är det äntligen helg. Så ha det bra!
.
Puss&Kram

Vårruset

Kategori: Mitt liv

Då var vårruset avklarat för denna gången också¨. Alltid lika roligt! Så här har vi målbilden, vi är snygga tycker jag, eller ska vi säga stiliga kanske?
.
Hemma nu efter en dag i grums med värmlands idrottsförbund, representerande värmlands ridsportförbund. Så Grums ridklubb var där med lite hästar, vi hade tipspromenad och raggade lite folk. Mycket trevligt och rolig grej de dragit igång tycker jag. Många olika sporter som deltog också såsom hockey, fotboll, handboll, rullstolsbasket m.fl.
.
Efter min dag i Grums bestämde jag mig för att åka upp till Anki och rida en sväng också. Så jag, anki och Diana tog oss een tur. Mycket roligt! Feila sköter sig exemplariskt!
.
Imorgon blir det jobb för min del, bara sex timmar men det räcker till när man börjar redan klockan sex på morgonen.
.
Snart helg också. Som vanligt inget "roligare" planerat. Jobb lördag, rida Rizzy efteråt sedan tillbaka till ridskolan söndag för städdag 11.00-14.00.
Så en lugn helg vad det verkar som. Mikael är ju ledig också så blir säkert Karlstad på lördag kväll tänker jag...
.
Puss&Kram

Onsdag

Kategori: Mitt liv

Det är sol idag med och det enda jag vill är att sitta ute och sola! Nu ska jag visserligen till stan så får väl försöka att sitta lite i solen när jag är där. Tyvärr så blir ju inte alls det lika skönt som att ligga i en solstol och glassa!
Men jag är glad för att jag ska få träffa Evelina i vilket fall som helst! Var ju ett tag sen nu. Blir så lätt så med de som bor långt bort, man tar sig inte riktigt tiden.
.
Sen har jag lite klädångest men den biten behöver vi inte ta här. Ha en bra dag nu, gå UT!
.
Puss&Kram


Torsby

Kategori: Mitt liv

Sitter kvar i Torsby och väntar på att jag ska få åka hem. Tåget går 18.14 så är en liten stund kvar. Så nu sitter jag här och fördriver lite tid. Har varit en lång dag även idag men det är det värt. Pengar är alltid bra att ha.
Imorgon ska jag in till Karlstad för att träffa Eve och även spendera lite tid med Mikael. Han fåt ju knappt se mig nuförtiden känns det som. Busy women, hihi!
.
Sen är det ju även vårruset imorgon, jag är taggad till tusen! Så vita ridbyxor på, DUS tröjor och på med joggingskorna så kör vi!
.
Puss & Kram

Känner mig sjukt inspirerad

Kategori: Mitt liv



Nu är jag och Linn (som är med på bilden) hemma från RIXU som vi så fint kallar det för enkelhetens skull. Och det har varit fantastisk! Vilka människor det finns inom ridsporten alltså, det är framtidens ledare det!
Fint hotell, intressanta diskussioner, goda middagar, trevliga människor, fin miljö och en rolig helg. Ja allt på samma gång, underbart!
.
Så kom hem igår kväll, passade på att umgås med Mikael en stund innan jag begav mig hem och dök ner i sängen. Man blir otroligt trött efter en sådan här helg!
Så just nu då sitter jag i Torsby tillsammans med Lina. Vi är här och jobbar lite på hennes morfars företag. Sjukt trött imorse men är ju skönt att tjäna lite extra pengar. Så åker hem imorgon kväll som planen ser ut nu iaf.
.
Under veckan blir det lite mer jobb samt att jag ska med Rosie som arbetar på kansliet samt sitter i distriktsstyrelsen inom värmlands ridsportsförbund till Grums. De anorndar "Ridsport on tour" och bad mig delta i detta på torsdag. Kul!
.
Oj vad text det blev, jaja så blir det när det äntligen börjar hända lite saker i mitt liv. Att vara lite trött, det är det värt!
.
// Sofie

På resande fot

Kategori: Mitt liv

Sitter nu på tåget till Sandviken. Fick låna internet av en snäll tjej hät på tåget. Drygt det är att resan menmen det går väl bra ändå. Så är framme strax efter elva och blir upphämtade på station då för att åka till Högbo bruks hotell. Enligt Sture som sitter i distriktsstyrelsen ett väldigt fin hotell. Så bara att hoppas på det. Blir säkert bra, om inte annat så är det ju ändå bara en natt. Så på söndag kväll då kommer jag hem igen.
.
Till veckan blir det jobb i Torsby måndag och tisdag till att bbörja med. Ridning på tisdag kväll samt på Onsdag ska jag och DUS springa/gå vårruset tillsammans. Vita ridbyxor och DUS tröjor på blir!
Så blir lite att göra till veckan som sagt. Det är när det blir en massa som jag faktiskt är glad att inte ha häst att ta hänsyn till längre. Även om det samtidigt är tråkigt att min Max inte är lvar hemma.
.
Så trevlig helg!
Puss & Kram

Nu händer det saker!

Kategori: Mitt liv

Sunnemarten nu på förmiddagen, sen blir det en tur med Anki på islandshästarna. Senare hem, packa och sedan bege mig till Karlstad. För imorgon drar jag och Linn från DUS till Riksungdomsmöte uppe i Sandviken. Åker tidigt på lördag morgon och kommer hem söndag kväll. Blir nog roligt, om inte annat skönt att komma bort och få träffa lite nytt folk igen. Och bo på hotell, är alltid mys!
.
Trevlig helg!

Tiden är inte min bästa vän

Kategori: Mitt liv

Jag blir så trött på mig själv. Helvete. Att jag inte bara kan säga nej jag hinner inte, måste åka. Förlåt Sanna, ska bättra mig framöver. Jävla skit.
.
Skulle ha varit och fika med Sanna nu på dagen men det hanns ju inte med. Så sitter hos Mikael nu med jordens dåliga samvete. Måste verkligen bli bättre på allt vad tid heter.
Ska en tur nu till Bergvik istället då jag inte har möte förrän halv sju ikväll med DUS. Och nu och framöver ska jag jävlar vara i tid till ALLT.
.
//Sofie, tidsoptimisten.

Äntligen

Kategori: Mitt liv

Tog äntligen tag i mitt shoppingproblem. Har nog inte shoppat något till mig själv på flera månader. Men nu blev det av. Skönt att vara i stan lite lägre ibland så man hinner med lite. Så några av dagens fynd då. Ojoj vad "bloggig" jag blivit. Förutom detta så vart det lite nödvändigt också inför sommaren såsom puder, solkräm, mjukgörande för ansiktet osv.
Sommarjacka från H&M. Samt ett par solglasögon från Bikbok.
Söt  och somrig top från H&M (försöker utöka min garderob med saker jag normalt inte använder) samt ett par "jeggings" från samma ställe.
Basic top från Vila.

Valborg

Kategori: Mitt liv

Grillning hemma hos Mikael på valborg med Emilia och Robert. Mys!
.
Deras mat...
Min mat.... Haha!