Sofie Petersson

Livet i korthet...

Möte bland annat

Kategori: Mitt liv

Mycket kort jobbdag. Passar mig perfekt, utan en massa slit och släp på åtta, nio timmar. Så planen för idag är att rida Max, passa på innan han åker. Sen duscha och fixa så man ser ut som en människa igen och därefter bege sig iväg till Karlstad för ett styrelsemöte. Det första för året faktiskt, om man inte räknar årsmöte samt det konstituerande mötet. Så ska bli spännande att se vad "stora" styrelsen gör. Alltså Värmlands ridsportsförbunds styrelse.
.
Så när jag ändå kommer tillbringa eftermiddagen i stan så stannar jag hos Mikael ikväll. Vad vi hittar på det återstår att se, inte så mycket skulle jag tro. Jag är garanterat väldigt trött med tanke på att det tar på krafterna att gå upp 05.15...
.
// Sofie
Bara för att Micke tyckte den var underhållande och tydligen lagt in den på min dator??

Jobb idag

Kategori: Mitt liv

Är så jävla trött. Blev en betydligt längre dag än jag räknat med på jobbet... Kanske ska ta och sova en stund på maten? Som den pensionär jag är?
.
Är i valet och kvalet om jag ska rida idag eller inte. Jobbigt ju mer jag är med honom känns det som. Nu eftersom han flyttar på fredag. Det kommer bli oerhört tomt, ush! Vill inte detta, vad ska jag tillbringa mina dagar med?! Vad gör "vanligt" folk?? (alltså icke hästmänniskor)
.
Snart valborg också. Vad gör man egentligen då? Känns som att den enda koppling jag har med valborg var när man gick i högstadiet och tillbringade kvällen uppe på Höjda i Kil. Känns ju inte riktigt aktuellt då om man söger så... Vi får helt enkelt se vad det blir. En hemmakväll fungerar lika bra för mig känner jag. Inte motiverad ett dugg på at gå ut. Eller ja det har ju i och för sig inte jag varit på mycket länge. Jo kanske i Sälen men inte här hemma.
.
// Sofie
Nellie som för dagen är nyfriserad. Så söt så, nu kan man ju faktiskt se ögonen. Haha!

Så skönt

Kategori: Mitt liv

Jag har inte skrivit det här än men min sommarjobb kris har hittat en lösning! Jag har fått jobb på posten, karlstad i sommar. Så skönt att få detta löst. Så efter midsommar kommer jag åka runt i en liten postbil, brumbrum!
.
Idag förövrigt blir det ingen mer solning, min hud fick nog av det igår tror jag tyvärr... Så ska rida Max, fixa stall så kommer Mikael senare när han slutat jobba. Så får vi se vart det bär av, vad vi ska hitta på.
Passa på att njuta av sista lediga dagen innan jobb nu! Faktiskt så har till och med jag jobb hela veckan lång! hihi!
.
Puss&Kram

Påskmiddag hos mormor

Kategori: Mitt liv

Efterrätten som morbror stod för, "Glass au four".
Riktigt gott!
Bror och Mamma
Morbror Thomas
Jag och mormor, gillar minen jag har. Haha!

Påskafton

Kategori: Mitt liv

Nu är troligen min älskade Max såld. Var en familj och tittade på honom igår och de vill ha honom. Så nu återstår bara att Hanna bestämmer sig så är det till dem han blir såld. Och det är blandade känslor inför detta kan jag säga. Panik den ena sekunden lugn den andra. Ush vad detta kommer bli jobbigt. Men som tur är hamnar han endast 20 mil bort och inte 60-70 som de som tittat på honom tidigare bott på för avstånd. Så är väl något bra...
Men var ju som sagt en bra och trevlig familj så han kommer få det bra där om de köper honom, det är jag säker på.

Långfredagen

Kategori: Mitt liv

Ja då var det påsk också då. Inte för att det spelar så stor roll eftersom jag ändå inte har något direkt firande planerat. Men ändå!
Sitter just nu och VILL DÖDA FÅGELJÄVELN! Jag hatar den, bara skirker och skriker och skriker. Och vad är resultatet av det? Jo huvudvärk och absolut ingen ro på morgon så man kan sova! Någon som vill ha? Bortskänkes!
.
Strax blir det ut till stallet igen för att fixa det innan jag ska till ridskolan för dag 2 på vår lilla hoppkurs. Så nu ska jag och Rizzy hoppa minsann! Taggad till tusen!
Därefter blir det hem, kommer en tjej och ska titta och provrida Max idag. Hoppas att det kommer gå bra nu så vi löser detta med honom. Hoppas, hoppas...
.
Ha en trevlig helg och vad säger man? Glad Påsk kanske?
// Sofie

Våren

Kategori: Mitt liv

Ser mer och mer vårtecken för varje dag, känns underbart bra!
Har idag invigt Mikaels balkong med solning också, nu kan man ju bli en människa igen!

Haha!

Kategori: Mitt liv

Glömde att skriva med förut att de har en roligt tävling på Ica i Kil. Man ska nämligen hitta grodor som är gömda i butiken. Och självklart var jag och Anki in vid lunchen idag och letade. Och visst hittade vi en!
Så till kaffet idag vart det gratis prinsesstårtebakelser som var priset för att hitta en groda. Sen fick jag grodan också, söt va?

Sälen no. 2

Kategori: Mitt liv

Sälen del 1

Kategori: Mitt liv

Söndag

Kategori: Mitt liv

Hemma från Sälen och jag lever. Men det är knappt. Vart lite för mycket av det goda under denna resa, haha! Tänkte lägga in bilder osv imorgon eller så. Orkar verkligen inte nu. Men vi har haft det askul och detta gör jag gärna om igen!
.
Vart till Mikael en sväng innan jag åkte hem förut också. Vi grillade på balkongen, underbart! Snart är det fan sommar!

Sälen here we come!

Kategori: Mitt liv

Imorgon åker jag till Sälen med Sanna! Ska bli så jävla roligt! Har nu fixat skidor, pjäxor, stavar, snowboard osv. Har bestämt mig för att ta med både brädan och skidorna. Ifall att jag känner för variation. Eller vem vet kanske får jag kramp och behöver byta?
.
Så nu tar jag helg och även paus från omvärlden över helgen. Ha det bra!
Puss&Kram


Det trodde jag aldrig

Kategori: Mitt liv


Jag erkänner. Jag ha börjat se på Big Brother. Och inte bara det jag har i princip blivit beroende av det. Helt sjuk! Jag som i alla år har vägrat att se på denna skit är nu fast. Och jag kan inte sluta! Missade prgrammet igår då jag var så trött så jag däckade innan det ens börjat. Men kanske var lika bra för jag var därmed inte lika trött imorse när klockan ringde...
.
Jobbat idag med, istället för Bitte. Helt okej schema som hon har. Jobbar ungefär till tre varje dag och börjar halv sju. Och inte alltför ansträngande ställen heller. Skönt.
Ikväll ska jag till ridskolan på teorilektion men innan dess blir det en ridtur på Max. Verkar vara skitväder ute men det får väl gå ändå....
.
// Sofie

Underbart vårväder!

Kategori: Mitt liv

Sedär nu har jag äntligen fått upp den fina ljushållaren som jag fick av Karin i födelsedagspresent. Ja jag vet det var ett tag sen men jag är inte direkt känd för att vara snabb med saker som inte jag tycker är speciellt roliga.
.
Dagen då. Klev upp 05.15 idag. Typ mitt i natten, fy fan vad jag bara ville försvinna när telefonen ringde! Men upp blev det, till jobbet och jobbade hela dagen. I nya skor också, inte en bra idé! Ajaj är öm i fötterna än!
Efter jobbet direkt hem oh rida Max. Blev en lite mer intesiv ridning så han vart faktiskt riktigt svett. Skönt att få honom lite trött för en gång skull.
Sen kom min älskade Mikael och hjälpte mig med att byta däck. Jag trodde det var den sista som de skulle vara bytta till men icke. Den 15 e var det tydligen så en himla tur att jag fick hjälp. Med tanke på att jag åker till Sälen på torsdag.
.
På tal om det så åker jag till SÄLEN på torsdag. JAA ska blir så himla kul, och SKÖNT! Vi kommer ha så jävla roligt alltså!
.
Hoppas ni fått en bra start på veckan nu.
Puss & Kram

Söndag

Kategori: Mitt liv

Så husdjursmässan då. En stor besvikelse tyvärr. Litet och nästan inget att se. Tråkigt eftersom den tidigare år har varit himla stor och med massor av folk!
Så på vägen hem snängde vi in i Skåre och in i skobutiken bar det. Och självklart kom Sofie ut med ett par skor. Var rea iaf och ett par svarta pumps, precis som jag faktiskt behövde då jag gått sönder mina under förra året.
Lagom höga, lagom låga. Sådana som man kan ha till jeans, leggings, bara ben. Ja allt möjligt, perfekt nu till våren!

Mysigt!

Kategori: Mitt liv

Idag blir det husdjursmässan i Karlstad för mig och mamma. Har inte varit där på flera år så ska bli trevligt tycker jag! Mysigt att gå runt och kika på djuren! Man kan tänka sig att jag borde bli trött på nalla dessa djur hemma och överallt, men icke!
.
Hoppas helgen varit bra!
Puss&Kram

Have a nice evening!

Kategori: Mitt liv

Nu drar jag till stan, ha en bra kväll allihopa! Ta det lugnt med spriten ;D
Puss till er!

Än är jag kvar

Kategori: Mitt liv

Nej jag har inte blåst bort o0ch nej huset står kvar. Har jobbat hela dagen lång. Eller ja tills två iaf.Sen hem och rida, fixa och skynda in till hockeyn. Fick se sista perioden iaf så jag är nöjd.
HEJA FÄRJESTAD!
SM guld nästa?
.
Nu ska jag duscha och göra mig iordning, in till Mikael ikväll blir. Vad vi ska hitta på det får vi se senare.
Trevlig helg gott folk!
Puss & Kram




Jag och Mikael fick för oss att spela "Eye Toy" häromdagen. Skitkul! (Ignorera att han när bilden togs hade ledning)

Från nya skivan med Foo Fighters

Kategori: Mitt liv

Kan hus blåsa iväg?

Kategori: Mitt liv

Känns att det är vår, lerigt och blåsigt. Men dock sol så något positivt iaf!
Var och tränade med Max igår som sagt, gick väl sådär men längesen vi var iväg nu också. Så gick bra med tanke på allt annat. Däremot trodde jag att ridhuset skulle blåsa bort. Shit vad det blåste igår alltså, storm!
.
Verkar som det ska göra det idag med. Har ju varit ute under morgonen och släppt ut hästar och jodå det blåser idag med. Verkar ha börjat mer nu också låter det som. Gammalt hus, knakar i väggarna.
.
Just det är ju fredag idag också. Skönt, ska nog åka in till Kil och köpa en stor godispåse. Fan vad gott! Ska bara finna orken för att åka också...
Annars har jag faktiskt inte heller denna helg något planerat förutom jobb 8.15-14.15 imorgon. Så återstår att se vad jag hittar på. Mikael har ju jobbhelg så är lite drygt. NEJ men just det ja! Jag, mamma och Karin ska ju på husdjursmässan på söndag. Det är ju alltid lite roligt!
Nej nu får jag önska er en trevlig helg!
Puss&Kram

En dag närmare helg

Kategori: Mitt liv

Min video fungerad ju tydligen inte här i bloggen. Och jag orkar inte krångla med detta så det får vara helt enkelt.
Tordag idag då, sitter hemma hos Mikael och gör egemtligen ingenting. Himla skönt alltså och med sovmorgon imorse också.
Ska snart åka då Micke börjar jobba vid ett så passar jag på att åka med till Kil där min bil är. Idag blir det annars träning med Max för Katarina och sen ikväll HOCKEY!
.
Ha en bra dag, snart helg!
PussKram

Youtube

Kategori: Mitt liv

Suttit och fixat med att få in två klipp på Max på Youtube, och jag lyckades! Var inte alls så svårt som jag trodde det skulle vara. Så här är en av dem.
Nu är det bara att vänta och hoppas att kvinnan i Skåne är intresserad...

Början på en ny vecka

Kategori: Mitt liv

Hej på er!
Hoppas helgen varit bra. Min har varit helt okej. Hälsade på Jennie och käkade pizza i fredagskväll och filmmys med Mikael under lördagen. En lugn och skön helg med andra ord. Var och träffade Sanna och Julia igår också, planerade lite inför sälen, käkade gott och bara umgicks. Blir inte att man ses så ofta nuförtiden. Jobbigt att bli vuxen, haha!
.
Nej nu ska jag byta om och bege mig till ridbanan för att rida Max. Ska ta med mamma så hon får filma lite. Är tydligen någon nere i skåne som är intresserad av honom nu men som vill se en film på honom först. Och det är ju förståeligt när man bor 60 mil bort.
.
Ha en bra dag!
Puss & Kram


Fredag

Kategori: Mitt liv

Sitter i Karlstad hos Micke och känner mig faktiskt första gången på länge riktigt utvilad. Så skön känsla! Har inget att göra då han står i köket och diskar...
Idag ska jag och DIana ut och rida faktiskt. Får se vad Max säger om detta, om han kanske kan vara lite lugn. Hoppas.
Förövrigt inget planerat. Kanske ska en sväng in till Jennie i Kil under kvällen men får se vad det blir. Mikael ska ju till nöjes och se Danko Jones. Jag vill också! Ibland är det inte roligt att jobba lördagar...
.
Nej nu ska jag göra något vettigt...Vet inte vad men det löser sig. Trevlig helg!

Puss&Kram