Sofie Petersson

Livet i korthet...

Frusen morgon

Kategori:

Good morning my dear readers!

Ja här sitter man med en kopp kaffe och smörgås, frulle gott det! Försöker få igång mitt spotify men det verkar inte vara på min sida idag tyvärr. Har nyss kommit in från en morgonpromenix med hundarna. Blev hundvakt idag eftersom det endast är jag som är hemma. Så mysigt så.
Jag har konstaterat att Casper (den stora hunden) röker gräs och Nellie (den lilla) går på e eller liknande. Herregud vad knäppa de är, finns det inget mallanting?

Funderar lite på att byta design här på bloggen också, sådär lagom till hösten. Men vi får se vad det blir med det, tråkigt är det iaf med att ha samma hela tiden.
Har även kommit på att jag aldrig läser mina texter innan jag lägger upp dem så är det oläsligt ibland och lite slarvfel så får ni leva med det ;)

Idag kommer hovslagaren hit så planerar en ridtur nu så fort jag har ätit och så. Han behöver väl bli av med lite energi om hon ska komma misstänker jag, adhd-hästen...
Senare har jag faktiskt ingenting planerat, skönt det! Kanske tar en sväng in till Kil eller så för att utöva lite social träning med min lilla råtta. Så kaxig den där så hon behöver träffa andra hundar och framförallt folk. Hon skällde ut en som kom hem till oss igår, helt besatt.

Ja så är det, ha en trevlig torsdag hörrni! Och ni som har lov, njut!

Puss <3



Trött jag blir

Kategori:

Ååååh vad trött jag blir på mig själv, har ju en viss besatthet av Grey´s anathomy OCH idag kom jag på att fan det har redan börjat. Missade halva programmet,  grattis Sofie PUCKO!
SÅ då tänkte jag vara smart och se det på kanal5play.se MEN det fanskapet fungerar ju inte. Åh vad jag har dagens teknik ibland alltså. JAG VILL SE, jag MÅSTE se !!

Okej ska andas lite så ska ni få reda på hur min dag varit... Puh !

Jo idag har jag kämpat och varit duktig. Eller ja inte på morgonen, men vafan det är lov då får man sussa till elva, tolv. Så det så!
Har sedan spenderat dagen till att bygga en ny hage, vilket inkluderar en massa arbeta. Har slagit ner stolp så jag är helt slut i armarna. Sedan medan jag ändå höll på tog jag ett ryck i stallet för att få ordning igen, städa städa! Därefter kommer ju självfallet det vanliga stallarbete med ridning och allt vad det innebär innan det bar av till ridhuset för ett träningspass. Fick idag rida en bekants häst. Gick någorlunda, inte så utbildad häst så kan ju inte kräva och förvänta sig för mycket.

Med andra ord borde jag vara trött nu men icke icke. Ush skulle vilja känna mig jättetrött så jag kan gå och lägga mig snart, dumt detta med att vända på dygnet. Varför blir det så så fort det blir lov?

Yes så är det. Och i helgen är det halloween, vilket jag fullkomligt ääääälskar! Åååh så kul det är med att klä ut sig, smink, kläder, allt! Så först på lördagen väntar en kväll i skogen vid ridskolan och skrämma barn och därefter blir det utgång på Killingen. Läääängtaaar!

Nej oj så långt det blir, nu får ni ha det så hörs vi! <3



Det är bara vi och så är det ;)

Onsdag och fortfarande lov

Kategori:



Jag känner mig kluven, ser man sådana här bilder längtar jag på en gång till sommaren men samtidigt är vintern mysig den med, snowboard och allt mys den innebär.

Känner inte för att blogga något speciellt heller för den delen så ni får nöja er med ën härlig sommarbild och en gammal bild på mig :)

Puss <3



Skönt med kortbyxor och lite solbränna det kan jag lova!

Äntligen lov

Kategori:

Hej på er!

Sitter i soffan och njuter någoot fruktansvärt av miitt lov. SKÖNT! Men samtidigt blir det inte direkt mindre att göra för det, ska alldeles strax gå ut och hjälpa morfar som kommer med en pall sån och massa plank som ska lastas av och in i stallet/logen. Åh vad skönt det vore med någon form av kram som bara kunde bära in allt. Speciellt när det inte är mitt spån.. Ja jag vet jag är bekväm :) Ska försöka få i mig lite kaffe innan han kommer också, stressnissen.

Annars blir det träning idag, ska fixa lite annat, som att städa mitt rum. Hur kan de bli så skitigt på så kort tid? Tycker inte det var längesen som jag storstädade hela rummet.
Håller på att letar efter min kamerasladd också, hittar den inte någonstans. Så jag är lite bildlös tyvärr. Ni får överleva en stund. Eller så slänger jag in något gammalt!

I helgen har jag varit i Filipstad på kalas och mys. Åkte dit efter jobbet på lördagen och blev kvar till  söndag kväll. Tack Natta för en trevlig helg!
På fredagen blev det Killingen en sväng, dock lugnt med tanke på att jag skulle upp och jobba dagen efter. Men skönt det med ibland, att bara träffa folkk och ha trevligt. Umgås helt enkelt.

Nej nu tror jag minsann att gubben kommer, höres människor ;)

Puss <3



Tänkte att ni skulle få se en bild på hur min pappa ser ut nu så förstår ni skillnaden ;)

Tisdag men ändå onsdag

Kategori:



Alltså kolla in detta, pappa för väääldigt längesedan, hahaha! (till vänster i bild)

Tisdag

Har inte så myclet att göra för tillfället, tråkigt är det. Bakade muffins igår igen så nu är de uppe i cafeterian, har nu utvecköats till muffins med chokladbitar i, mums!
Annars händer inte mycket idag, dras fortfarande med dessa förbannande glasögonen. Fick som sagt tid på torsdag men funderar seriöst på att gå in idag och höra med dem om jag skulle kunna få ett par nya redan idag. Vantrivs verkligen i glasögon...

Kallt är det idag med, måste ju gå till skolan eftersom jag tappat bort mitt åkpass. Om någon hittar det typ ute på stan kan ni väl slå en pling? ;)
Tror nämligen att jag hade det i fickan under lördagen då jag var ute så det blev nog inte allför bra då.

Ha en bra dag!

Puss!

Måndag kväll..

Kategori:



Hej på er!

Idag var mitt kära matteprov, gick åt helvete. Inte en aning om hur jag ska lösa detta men jag försöker bli mer som Nathalie. Allt kommer att ordna sig, det är hennes teori. Imponerande tycker jag!
Just nu är det film som gäller, någon knepig film om 1200-talet. Ganska bra hittills ändå faktiskt.

Imorgon är det tisdag men egentligen en onsdag, den ni! Nej men vi har studiedag på onsdag och då satte de in de lektioner vi har då imorgon istället. Och snart är det ju även lov, förstår ni vad underbart?
Har beställt tid för syngrejs hos optikern nu igen också. Insåg imorse att jag hade 1 och en halv lins. Inte allför kul så nu är det bara att bege sig in dit igen för att få nya. Glasögonorm är det som gäller fram till dess.
Kände att när jag ändå var igång med ringandet passade jag på att boka en tid hos Lotta på Cabello för en färgning av mina bryn och fransar. Ska bli skönt att kunna gå osminkad oftare nu igen. Allt går så mycket fortare om man slipper den där skiten man håller på med. Fåfänga, fåfänga.

Nej nu ska jag återgå till min film, ha en trevlig måndagskäll mina vänner!

Puss <3

Suck .

Kategori:

Ååååh detta kommer gå åt helvete, jag förstår iiiiiingenting av den här skiten. Jag hatar matte C.

Såå nu övergår jag till ugly betty och datorn istället för jag vet inte vart jag ska ta vägen. Får ett nervsammanbrott om jag ens försöker.
Nej nu tar vi och pratar om något annat. Igår t ex, blev det karlstad med Lina och Tove. Var på förfest hos Malin, hur trevligt som helst. Ja jag tyckte faktiskt det, tro det eller ej men jag kan faktiskt vara en riktig tjej om jag vill. Sen blev det en massa springande överallt. Skulle ha varit till blue moon bar men vi hamnade alldeles för länge på score och därefter blev det Plaza.

Ja just det ska passa på att tipsa om ett fik inne i stan, som faktiskt jag aldrig tidigare varit på, tror det är nyöppnat? Hur mysigt som helst iallafall. Mitt emot bk ligger det, coffeehouse by George. Så där blev det middag innan utgången igår. Ska bli mitt nya fika ställe tror jag, mycket mer mysfaktor än Waynes.

Slänger in några bilder från gårdagen, dock mycket mörka och dåliga bilder men hade glömt kameran hemma :(

Seg söndag

Kategori:



Blev taggad på fb, ser ni vart jag står?

Tycker det är himla kul med bilder som man inte har en aning oom att de finns dyker upp. Som denna, det måste vara minst åtta år sedan denna togd. Det är jag med några av mina tremänningar och min lillebror. Så fint så, är väl en av alla dessa husvagnsemestrar.

Jag kan sakna det där ibland, vad kul man hade som barn, jag menar skulle man åka på husvagnsemester idag skulle jag ju inte alls ha lika kul som då! Det var som att man kunde hitta på så mycket när man var mindre, vafan hade man en pinne i skogen så kunde man ju tom hitta på något hur kul som helst. Nu har ju jag visserligen  ganska mycket "lek" kvar i mig, men ändå. Ska vi köra på klassikern: Allt var bättre förr.

Okej nu ska jag ta tag i mig själv och plugga lite matte. Har examination imorgon, hjälp!

Puss <3

Brr..

Kategori:



Nyss vaknat, nu blir det av till ridhuset för ett träningspass, ha det bra folks ;)

.

Ännu en vecka har förflutit..

Kategori:

Regn idag men inte är jag depp för det, heja mig! Sitter på spanskan nu men kan inte riktigt hitta motivationen till att arbeta tyvärr. Så då blir det annat såsom blogg och fb (eller ansiktsboken som emilia stumpan kallar det).

I helgen får vi se vad det bli8r, troligen ta det lugnt. Men det vet man aldrig, finns alltid någon att hitta på något med, gå ut med. Det märks.
Idag ska jag gott folk åka iväg till ridhuset med Max, ja nu tänker ni att det är ju inget ovanligt MEN jag ska åka heeelt själv. Alltså jag kör, jag fixar, jag parkerar. Undrar hur detta kommer gå?

Jaja nu är jag helt slut på ideér om vad jag ska skriva så trevlig helg på er!

Puss, Sofie <3


Känns tryggt att alla har så underbart fina bilder på mig xD

Morgonen den femtonde oktober tvåtusennio..

Kategori:

Jag har åter igen begått misstaget att sätta på mig diadem till skolan. Använder jag ens hjärnan någon gång under morgonen? Så nu sitter jag här, har bajs ont i huvudet bara för att jag inte tänker. Ja jag får väl skylla mig själv skulle jag tro, men måste ändå beklaga mig över min icke existerande smarthet.

Idag ör det som sagt torsdag och vad denna dag har att erbjuda det återstår att se. Har nämligen inget planerat eftersom min valpkurs är slut nu och så. Eller ja avslutningen är på lördag men eftersom jag jobbar då kommer det bli mamma som får åka med henne. Tråkigt men jag måste ju jobba så inget att göra åt.

Lååång dag i skolan idag också. USh ser inte fram emot detta men räddningen är väl att jag har idrott som lättar upp det lite. Ska vara i bollhallen idag så blir ju garanterat någon form av bollsport, me like!
Undrar om jag blir själv idag? Natta kanske kommer? Hoppas :)

Nej nu får ni ha en bra dag mina vänner,

kram Sofie!

Stallarbete nästan färdigt..

Kategori:

Inne för en välbehövlig paus i arbetet. Har hand om Lillemors häst idag så det blir dubbelt upp med mockning och allt! Men nu är det mesta avklarat så är det bara Maxen kvar som ska få sig en omgång, haha :)

Kallt ute idag också, är ju tom fruset i marken! Is i hinkarna och grejer. Nu ni kommer snart vintern, härligt! Hatar verkligen den h'r mellanperioden så kommer vara oerhört lättad när snön kommer och förhoppningsvis stannar!
Nackdelarna med vintern är ju då att an fryser alldeles för mycket, måste vara hur påpälsad som helst bara för att gå ut  tio minuter! Och självfallet om det snöar, smälter och sen fryser, inte så uppskattat det heller! Okej mörkret hatar jag också. Ibland tänker jag på hur det skulle vara att inte ha häst, att krypa upp under en filt inomhus så fort det blir kallt, ruggigt och mörkt. Hur underbart vore inte det? Nu kan ju jag göra sånt också men inte i samma mån somm andra tyvärr. Åååh nu kom julkänslan, myyys. Längtar redan MEN ska inte börja tjata om det för mycket med tanke på alla anti-julare!

Nej nu blir det snart mat, ciao!

Bienvenido chicos

Kategori:

Nu ni gör jag något jag inte har gjort på länge, länge. Jag sitter i min säng hemma och skriver blogg. Så skönt känns det. Har aldrig annars tid för sånt känns det som. Mys!
Hemma från skolan idag, vilket ni garanterat redan räknat ut, kändes helt ovärt för att vara där en lektion och på den skulle vi ha snack med läraren om vår förra uppgift och 'ven betygssamtal. Vilket jag kände att jag lika gärna kan ta en annan dag med honom. Så bråttom är det inte att få reda att jag fått VG..

Så idag på min skollediga dag ska jag rida ordentligt, något som jag ofta inte hinner när jag slutar sent... Sen ska jag väl kanske ta ett städtag h'r i rummet igen, ordna lite i röran som uppstått.
Ikväll ska jag på ett info-möte om aloe vera produkter som ridskolan tydligen ska sälja. Inte så taggad men eftersom jag jobbar där så måste jag vara informerad om de produkter som ska säljas.

Alltså jag har märkt att på senaste tiden har jag börjat drömma helskumma saker, kanske något i mitt undermedvetna? Hur känner ni för detta med drömmar, något som bara är påhitt av vår hjärna eller undermedvetna "meddelanden"?
Själv är jag faktiskt inte riktigt säker men det känns som om det skulle kunna vara någon sorts av blandning. Annars skulle jag bli lite rädd med tanke på vad jag drömmer, eller rättare sagt om vilka  ;)

Nej nu ska jag övergå till fb eller något annat onödigt, ha en bra dag!

Puss Sofie



Ge mig vinter, ge mig snö, ge mig snowboard, NU!


Ser ni vad ful Nellie kommer bli när hon blir stor? Haha :D

Hemma :)

Kategori:

Tisdagsbok

Kategori:

Har kommit på att det är oerhört tråkigt att skriva blogg i skolan. Har ju inga bilder här mer än några flum från ettan men ja inget som världen behöver se!
Hungrig är jag också, ett fenomen som är ofta är jag skriver blogg, det eller kaffe. Bådar inte gott för framtiden detta, smällfet och kaffeberoende, hihi!

Idag är det ju tisdag vilket jag är ganska säker på att ni är medvetna om. Så det är eget arbete som gäller, ska just nu egentligen arbeta med min etik uppgift ang. livsåsåkdning. Men det är sådana frågor med i denna som man kan bli tokig av om man funderar för mycket på dem. Kan ge några exempel såsom; hur ser din världsbild ut?, människosyn?, grundhållning till livet?. Ja jobbiga saker att tänka igenom eftersom det inte finns några konkreta svar!

Förövrig har jag hoppträning med Max idag och därefter blir det möte med US:en och Rosie (kanslist för Värmlands ridsportsförbund). Ska gå igenom lite mål och liknande för vår styrelse. Hur vi vill arbeta för att utveckla gruppen och agera som ledare på bästa sätt osv. Ja en kurs i miniform med andra ord! Men som det ser ut just nu upplever jag att vår lilla styrelse är i gott samarbete och allt flyter på. Självfallet finns det en del att jbba på men i det hela stora fungerar det.

Veckan kommer att (tro det eller ej) vara relativt lugn. Har nästan inget inplanerat förutom gårdagens möte och dagens aktiviteter. Jobbar ju lördag också men förutom det är veckan perfekt! Ska lägga en massa energi på min lilla häst tänkte jag, så vi kommer i finfin form nu snart!
Har kommit på att det är sånt man kan lägga en massa tid på när man inte har en pojkvän, skönt är det! Veta att det inte är någon som väntar på att man ska bli klar med hästen varje dag för att åka dit osv. Utan bara kunna göra vad jag vill, hur fort jag vill! Okej jag ska väl erkänna att man saknar att ha någon som finns där för en men man lär sig leva med det och fina andra källor för de sociala behoven. Mina kära vänner som är änglar med tanke på allt stöd jag får från dem, puss på er <3

Ojoj massa text idag med, nu ska jag gå in och leta upp en bild till denna text så höres vi en annan dag ;)

Puss och Kram!

Hola chicos!

Kategori:

Spaghetti (stavas det så?) och köttfärssås till lunch i skolan idag, mumma. Ingen annan som direkt hurrar men det är verkligen det bästa jag vet. Klart mammas är bättre men hallå hellre detta i skolan än chili con carne!

Har projektarbetstid nu, vilket jag har fem gånger i veckan. Otroligt segt med tanke på att jag och Eve egentligen har allt arbete efter att vi genomfört vår resa. Så nu sitter jag här och gör absolut inget vettigt. Eve är inte här, Natta är inte här och Emilia har lektion, vad gör man? Jo man skriver blogg och annat onödigt när jag egentligen skulle kunna ta tag i allt annat som är släpande. Men nu ska jag bli bättre på att ta livet så som det kommer, så skit samma!

Helgen har varit super, är på bättre humör än jag varit på otroligt länge! Så skönt är det att bara ta det lugnt, slippa bakfylla och känna att man verkligen har tid över tilll sådana saker som oftast blir lidande just på grund av tidsbrist. Såsom städa, eller vad säger ni? ;)

Idag väntar en heldag i Karlstad, inte direkt överförtjust men det får gå. Har skola till tio över fyra sen blir det ner på stan för att käka något med Lina för att sedan slutligen bege mig till Idrottens hus för DUS möte. Alla dessa möten, ja jag vet! Men har kommit på att det är bra erfaremheter för senare skeden i mitt liv. Allt ideéllt arbete som jag lägger ner kommer förhoppningsvis löna sig i slutändan, likaså alla kurser, konferenser och föreläsningar jag är på. Det tar mycket tid men det får det vara värt!

Oj vad jag skrev helt plötsligt, skönt då är lite av tiden borta medan jag väntar på lunchen, ha en bra dag!

<3

En pigg söndag, tro det eller ej!

Kategori:

Hejsan,

nu förmodar jag att alla sitter och väntar på att höra aallt om min spännande helg MEN nu ska jag göra er besvikna gott folk. För jag har inte gjort ett dugg spännande, ja mer än tävlingen men den har i ju redan hört om!
Just nu sitter jag och fryser röven av mig ungefär. Har varit ute några timmar som socialt stöd till Tompa som varit här och fixat ljudet till min bil, man tackar! Blev någorlubda iaf men mer ska till. Lite andra högtalare osv. Sen ska ni se att det blir bra!

Tro det eller ej men idag har jag även en lugn dag, så skönt känns det. Ska ju självfallet fixa Max och så men jag har inget möte eller liknande som jag måste gå på, jaaaaaa! SÅ nu tränar jag på att bara ta det lugnt, ta dagen som den kommer. Hittills är jag glad över min insats! Städa imorse sen kom Tomas och nu sitter jag här. Yes så har min dag sett  ut so far, så det lär väl inte hända speciellt mycket mer heller som är något att hänga i julgranen.

Så nu folks är det dags att säga adjö, hoppas ni haft en trevlig helg ;)

Duktiga vi!

Kategori:



Tvåa i en klass, trea i en annan vilket slutade med att vi blev klubbmästare, nöjd är jag!

Sveriges nya radio, mest musik (?!)

Kategori:

Hälja som det heter på vår finfina värmländska är äntligen här. Hur skönt som helst känns det! Vet mycket väl om att jag jobbar imorgon, vilket innebär att jag måste gå upp kvart över sju, men ja det är ju ingen skola som man behöver anstränga sig i iaf!
Sitter här i skolan nu, börjar som smått få in vana på att skriva blogg igen, men hoppas inte på för mycket ni vet hur jag är!
Spanska snart då, utan Eve (ledsen i ögat) hur ska detta gå? Sol, semester och fika AB kommer dö!

Idag är planen att jag ska vara hemma rida min lilla skithäst och bara ta det lugnt förövrigt, med andra ord, ingen sunnemarten! Och försök inte övertala mig! snälla?
Och imorgon ska det ju bli utgång för mig och Karin (?). Är oktoberfesten på Killingen så man är väl så illa tvungen att dra dit. Främja vårt lilla samhälle!

Kallt börjar det bli ute också, på med mössa, handskar och halsduk känns det som! Tänk om ma vore liten och kunde gå i overall, åååh så skönt det vore, visst vore det?

Nej nu ska jag övergå till att göra något annat, dricka kaffe möjligen?

Trevlig helg på er!


snart ni, jeeei längta <3

.

Kategori:







Det regnar .