Sofie Petersson

Livet i korthet...

Nollning

Kategori: Mitt liv

Måste bara börja med att säga att jag är sjukt irriterad över att jag tydligen inte kan blogga från mobilen... Hur dumt är inte det? Då skulle jag ju kunna hålla en mycket bättre uppdatering. Menmen får väl se hur det funkar framöver.
.


Då var det igång. Universitet och självklart nollningen. Första kvällens nollning igår, vart lite lagtävlingar och korvgrillning. Riktigt trevligt och skönt att börja med en nykter kväll.
Skolan verkar toppen, hade en skrämmande första lektion idag men det blir väl bättre när man blir mer insatt förhoppningsvis. Värdetepri var den lektionens namn för er som är nyfikna. Och endel matematiska termer och för er som känner mig vet ni att det är vad jag har allra svårast för tyvärr. Så ingen mjukstart här inte.
.
Så ikväll då, förfest på en studentbar kallad "bunkern" och sedan vidare mot Tempel för studentfest. Vi har fått order av våra generaler att alltid under nollningen bära våra t-shirtar samt ett gult band på huvudet och ett blått band på armen. Snyggt? Nej inte ett dugg. Men det är en kul grej, sen har ju alla något liknande såsom overaller eller andra t-shirts.
.
Ser fram emot ikväll, shit vad kuul!
.
// Sofie

Lösa hästar

Kategori: Mitt liv

.
Idag möttes jag av en intressant syn när jag skulle åka till jobbet. De två islanshästarna som bor hos oss var ute lösa i trädgården. Rymlingar!
Så vart ju bara att slänga in dem innan jag åkte till jobbet. Tur att de är snälla att fånga, annars hade det blivit att göra.
Blev senare uppringd av mamma på jobbet som meddelade att de rymt igen och det var ett himla liv på allt. Men de lyckades lösa det här hemma iaf. Tydligen smiter de under tråden, trots ström på! De kan de där.
Men nu instängda med extra tråd nertill och ström så hoppas de håller sig inne.
.
Så har som tidigare nämnt jobbat på ridkolan, första lektionerna efter sommaren. Sen tog jag och Malin en ridtur i det fina vädret. Åskan kom allt närmare så vart en mycket kort tur tyvärr. Men det gick bra iaf, både Rizzy och Adonis skötte sig bra.
.
Just det, har ju varit på tvådagars kurs på Strömsholm också. Hästkunskap med föreläsningar av personal från ridskolan strömsholm, veterinärer samt en foderexpert. Mycket intressant och rolig kurs. Trots att det snurrade fint i huvudet på väg därifrån, för mycket info på för kort tid gissar jag på.
.
Hoppas allt är bra med er!
.
Puss&Kram

Iväg på kurs

Kategori: Mitt liv

Fortfarande sitter jag som ett frågetecken ang. denna telefonen. Kan jag vara 60+ tro?
Nej men får väl hoppas att jag lär mig så småningom. Försökte ringa till Telia förut men oj vilken väntetid det var där. Så jag la på. Orka med att vänta? Nej.
.
Idag är jag och Malin stolta över vår älg kan jag säga. Skötte sig utmärkt plus att vi kunde gå en skrittur i skogen OCH ett HELT varv på utebanan. Skogen har ju tidigare fungerat någorlunda men utebanan har ju varit ett stor problem. Han har ju varit som en rodeohäst så fort vi gått ut dit. Och nu fixade han ett helt varv utan att ens bry sig. OM vi var förbluffade!'
.
Ikväll bär det av till ridskolan igen för en ridlektion, första på terminen. Det ska bli kul. Senare vidar till stan och imorgon bär det av mot Strömsholm för tvådagars kurs. Spännande!
.
Nej nu måste jag packa inför min lilla resa. Ha det bra!
// Sofie

New phone

Kategori: Mitt liv

Idag har min telefon kommit, jag är så glad! Men ligger på laddning just nu så får väl inte börja greja med den riktigt än tyvärr. Om jag nu kommer fatta något alls? Manualboken ska nog läsas en hel del misstänker jag. Känner mig oteknisk! Men har ju ett snille till pojkvän så löser sig nog, haha!
.
Sitter just nu och väntar på Malin som ska komma så ska vi åka upp till Anki och rida en tur med islandshästarna. Ska bli trevligt.
Har förövrigt idag ridit Adde och inte så mycket mer. Blev kvar en stund efter på ridskolan också och prata med Ciss, Kattis och Tina. Trevligt nu när det drar igång igen tycker jag.
.
Helgens bravader då. Vart tur på lördag och sen på kvällen vart det inflyttningsfest hemma hos Roger och Sandra. Det var trevligt, mycket folk så vart lite trångt i lägenheten men det gick.
Sen bakfull igår, orkade inte med alltför mycket då jag och min kära kavaljer. Så vart soffan, pizza framkört till dörren och film. Men det är mysigt det med.
.
Om exakt en vecka börjar skolan också, känner mig pirrig som när man var lite och skulle börja skolan för första gången, hihi! Trevlig känsla ändå.
.
Denna veckan ledigt men ändå inte, som vanligt. Imorgon relativt lugnt, ridlektion på kvällen bara. Sen onsdag åker jag till Strömsholm och stannar tills torsdag. Torsdag kväll blir det brukshundsklubben med Nellie på andra gångens agilitykurs. Fredag tur, lördag jobb ridskolan och söndag lugnt. Så som sagt, precis som vanligt fullt upp i mitt liv. Men det är bara bra, då trivs jag som bäst.
.
Hoppas allt är bra med er och att ni överlevt helgen!
Puss&Kram

Impuls!

Kategori: Mitt liv

NU har jag äntligen beställt en ny telefon. Sony Ericsson Neo vart det, en svartblå. De hade sänkt den på Elgigantens hemsida och med lite övetalning från Mikael är nu en beställd.
För mig som inte är så impulsiv av mig utan alltid måste känna efter och framförallt tänka efter innan jag köper något dyrt så är detta en impulsinvestering. Bra jobbat!
Så nästa vecka kommer den, spännande!
.
På dagens schema förövrigt gäller en ridtur med Mailin på Adonis och sen flytt av honom tillbaka till ridskolan. Får hoppas allt går bra och att hans nu under sommaren så goda uppförande fortsätter. Håller tummarna för att poletten för polacken äntligen trillat ner!
.
Trevlig helg!
.

Hihi!

Kategori: Mitt liv

Alltså kolla in denna bilden på mig, Mikael och Nellie på Ransäter. Vem ser surast ut, och vad hände egentligen med mitt ögonbryn? Hahaha!
.
Onsdag idag va? Är helt dagvill känns de som nu när jag är ledig. Efter lite fix oxh trix nu på morgonen känner jag mig äntligen lite lugn och samlad inför nästa vecka. Ska nämligen på hästkunskapskurs på Strömsholm onsdag, torsdag. Och nu har jag lyckats fixa en att åka bil dit med, så skönt med tanke på att om jag skulle ha åkt tåg hade jag fått tre, fyra byten vilket inte är roligt. Men som sagt nu är det problemet löst, skönt.
.
Sen till det andra problemet med att få till ett DUS möte, går inte lika bra med detta tyvärr. Så lösningen för det får helt enkelt vänta lite.
.
Idag står en ridtur med Malin på Adonis på schemat sen till Mikael och hitta på något där.
Imorgon ska jag och Nellan på agilitykurs. kul!
.
Ledig men fullt upp, trevligt!
.
//Sofie

Grillat!

Kategori: Mitt liv

Sanna och jag på Fryksdalsdansen
.
Godmorgon på er!
Hoppas ni haft en bra helg, och kanske fortfarande har? Själv är jag snart på väg upp till Anki för en korttur med några besökande som kommer upp.
Igår vart det en trevlig kväll hemma hos Sanna med grillning och trevligt sällskap. Jag som vart nykter avslutade kvällen ganska tidigt medan de andra festade vidare. Rätt skönt att vara pigg idag faktiskt!
.
Nej nu måste jag skynda mig lite, ha det!
//Sofie

Sony Ericsson Neo

Kategori: Mitt liv

Kanske något att ha?
.

Första dagen på sista veckan

Kategori: Mitt liv



Äntligen är måndagens jobb slut. Alltid lika sega dessa måndagar. Sen när man bara har en veckas jobb kvar känns det som om den går så långsamt som det bara går. Känner igen den däår känslan, sista veckan i skolan, en vecka innan julafton, fördelsedag osv. Men det är väl som de säger, den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.
.
Nu blir det mat och möjligen en film. Skön och lugn dag med Mikael, underbart.
.
//Sofie

Berättarladan i Rottneros

Kategori: Mitt liv

Söndag, varför är denna söndag alltid lika jobbig? Knepigt. Med tanke på att jag bara har en veckas jobb kvar nu och i princip ingenting att göra idag så borde det inte vara så segt som det är.
.
Men i vilket fall som helst har jag haft en mycket trevlig helg. Liveshow gånger tvp faktiskt. I fredags vart det ju Diggiloo till och börja med. Trevligt, bra hålligång och show. Var väl bara det där mittenpartiet när showen höll på att förvandlas till en Di Leva konsert som jag vart lite skeptiskt.
Men det var absolut värt att gå på, och att jag fick biljetterna gratis gjorde ju inte saken sämre!
Så igår då, då vart det upp till Rottneros och Västanå teater som satte upp Gösta Berlings saga. Vart bjuden av Mikael på detta. Det var bra, en rolig upplevelse. Väldigt lång pjäs men bra så det gjorde inget. Två pauser mellan akterna som tur var också, träbänkar gör ont att sitta på alltför länge kan jag säga!
Så vi åkte dit till halv fyra på eftermiddagen och åkte därifrån halv tio. Heldag? Japp!
.
Så idag blir det bara lugnt. En promenad med hundarna, lite pyssel med hästarna och bara ta det lite lugnt. Skönt.
.
Hoppas ni haft en trevlig helg!
Puss&Kram
.

Ikväll

Kategori: Mitt liv

Fick två gratisbiljetter av Eva-Lena i stallet så ikväll blir det första parkett på...
.

Trötter

Kategori: Mitt liv

Underbart väder, ligger en stund på balkongen men skulle bara ta en liten paus i värmen inne i soffan. Och vad händer? Jo självklart somnar jag. Denna förbannade soffan alltså, den är lurig!
.
Men nu vaken och har slängt i min en pirog. Ska alldeles strax börja röra på mig, upp till Adde för en ridtur med Malin, trevligt!
.
Hoppas allt är bra med er!
.
Puss&Kram

Hello!

Kategori: Mitt liv

Måndag igen. Tiden går som vanligt alldeles för fort Sommaren är inne i det sista och jag har ca 1 månad kvar till skolan börjar. Det känns bra ändå, slippa allt letande efter jobb samt att slippa ta skitjobb. Nu vet jag vad jag gör tre år framöver, perfekt.
.
Idag har jag inlett min sjätte vecka på posten samt ridit Adonis med Malin och Eva-Lena. Den stora älgen var glad idag minsann, bockbock. Haha, men söt är han. Inte några dumheter iaf utan bara glädjeskutt, vilket bara känns kul. Vill ju att han ska må bra och vara glad, och det är ett bra tecken på det.
.
Så nu sitter jag hemma hos Mikael och fördriver tid. Han är i Kil så väntar in honom tänkte jag. Lite musik, lite internet och soffan. Skönt!
.
Ransäter vart det i söndags förresten. Jag, mamma och Mikael gick runt och kikade på alla söta hundar i det fina vädret, mys!
Hoppas ni haft en trevlig helg!
.
// Sofie