Sofie Petersson

Livet i korthet...

Skön låt

Kategori: Mitt liv

Kör som en biltjuv

Kategori: Mitt liv

När man börjar jobba varje dag så blir detta med blogg inte så mycket av. Och inte heller under helgen då jag var hos Mikael. Har inte orkat.
Men lite snabbt av vad som hänt då. Blev ju inget midsommarfirande tyvärr, inte kul alls menmen så kan det går ibland.
Så jag  och Mikael gjorde lite mat och såg på film under kvällen, det vart mysigt iaf. På lördagen kom Karin in till stan så grillade vi och gick senare in till stan och satte oss på en uteservering där. Så trevligt så.
Söndag, pizza. Gott det!
.
Har börjat på posten nu också, gjort min andra "riktiga" jobbdag idag. Det går bättre och bättre. Var bara igår det gick lite drygt då jag inte var klar förrän tjugo i se och sen direkt upp till Anki för att leda tur. Heldag med jobb vart det. Men ush vad lång tid det tog med allt krångel på postutdelningen, reklam osv. Betydligt mer smidigt idag då det inte var någon reklam alls! Men tror på att komma in i det mer och mer ju längre tiden går. Positivt med ett sådant stressig jobb som det är något att göra på hela tiden är ju att tiden verkligen flyger fram. Skönt!
.
Nej nu ska jag ta kvällen och bara ligga och läsa min bok, snart slut på den nu fakitkst, så spännande så!
.
Puss&Kram


På ridtur med Rizzy längst upp i slalombacken. Spännande tyckte han.

Midsommardagen

Kategori: Mitt liv

Idag blir det grillat med Karin och Mikael, trevligt!
Vart lugnt igår sokm sagt med mat och mys hemma hos Mikael. Hände inte alltförmycket. Menmen inget att göra åt, får ta igen med Eve och Johan vid något annat tillfälle.
.
Trevlig helg!
Puss&Kram

Små grodorna, små grodorna...

Kategori: Mitt liv

Midsommar ja. Skulle ha varit till Filipstad men pga tråkiga omständigheter vart det inget med det. Så jag och Mikael får istället underhålla oss själva och fira eget litet midsommar hemma hos honom. Grillat och jordgubbar möjligen?
.
Mormor har förresten en ny katt, detta är Pricken!
Så söt så!
.
Trevlig midsommar!

Sommarlov för ridskolehästarna

Kategori: Mitt liv

Rizzy på väg ut i hagen med mig

Lillebrors "ministudent"

Kategori: Mitt liv

Spännande!

Kategori: Mitt liv

Idag mina vänner så ska jag först ta och bege mig till ridskolan för en ridtur på Rizzy, Sen senare i eftermiddag blir det ridtur med älskling, Eve och hennes kille Johan. Detta ser jag fram emot, undra hur detta kommer gå? Hihi! Är ju bara jag och sen Eve som ridigt lite tidigare, de andra två är helt ovetande om vad de gett sig in på, så ni fröstår att detta ska bli roligt!
.
Nej nu ska jag dricka upp mit kaffe sen sätta lite fart, är ju så dryg känner jag....
.
Ha en bra dag och start på veckan!

// Sofie


skogsberg.nu

Helgen är över

Kategori: Mitt liv

Söndagen är kommen. Men jag, jag har ingen ångest alls. Varför? Jo för det första att jag inte varit ut något alls plus att jag är ledig imorgon! Jeei!
Startar imorgon min andra "ganska" lediga vecka. Jobbar onsdag på posten enbart och sen har jag lite turer men de ser jag mer som en kul grej än jobb.
.
Så helgen då, allmänt lugnt. Jag och Mikael satt här och såg på film och käkade jordgubbar igår, mys!
Såg förresten den där filmen "The rite", den var riktigt bra! Rekommenderad. En som jag däremiot inte gillade alls igår var "The green hornet", värdelös och tråkigt. Kanske något mer av en barnfilm förutom vissa sekvenser då.
.
Så nu har jag en helt ledig dag som jag ska spendera i stan. Undrar vad jag ska hitta på?
Imorgon blir det ridskolan för att rida Rizzy sen på eftermiddagen kommer Eve och hennes kille upp så ska vi ta en tur på islandshästarna. Mikael ska med också, det ska bli spännande det här. Hihi!
.
Hoppas ni haft en trevlig helg!
Puss&Kram


Tråkväder

Kategori: Mitt liv

Helo!
Nu är det helg ni. Skönt! Jobbar ju visserligen imorgon på ridskolan men nu är det sista gången sen sommarlov.
Sitter nu och käkar lite mat och funderar på vad jag ska göra med dagen. Är ju väldigt tråkigt väder också så ute är väl ingen idé att hitta på något. Ush vad trist det är med regn!
.
Jag har insett att jag i princip inte har något alls inplanerat under sommaren. Jobba då och liseberg över en dag om några veckor. Men förövrigt ingenting. Men det löser sig väl förmodlingen. Nåt går ju alltid att hitta på, har ju faktiskt lediga helger, hellediga!
.
Trevlig helg!
// Sofie
Har inte orkat fixa med korten riktigt än så får bli detta från mammas kamera sålänge.

Påväg

Kategori: Mitt liv

... till stan för en lunch med Sanna, mys! Fint väder så att sitta ute någonstans bliiir!
Vatr på sannerudsskolan igår också när lillebror gick ur nian "ministudenten" som det är i Kil. Bilder kommer så fort jag får tid!
.
Nej nu måste jag kila!
Puss&Kram

Passar på

Kategori: Mitt liv

Nu när jag har två veckors ledigt måste jag passa på att göra saker som jag troligen sen inte kommer hinna med eller orka för den delen när jag jobbar varje dag.
Så började igår med att färga mitt hår i en lite ljusare nyans. Passade då även på att plocka lite ögonbryn samt måla naglarna, på både händer och fötter.
Idag fortsatte detta arbete med en tur till Malin på Cabello i Kil för att färga mina bryn och fransar (var sjukt ljusa nu) och efter detta solade jag  även solarium faktiskt. Något som inte tillhör vanligheterna för min del. Ska bli spännannde och se om det blev något resultat av det senare ikväll.
.
Jag och mamma var även till ö&b imorse, köpte med lite nödvändiga saker såsom shampoo, balsam, hårinpackning osv. Sen även saker till imorgon då min lillebror faktiskt går ur nian, ojoj vad tiden går fort.
Och självklart när jag ändå var där så gick jag in i skoaffären bredvid ö&b och ut kom jag med ett par skor, haha! Det går inte att motstå, frestelsen är för stor!
//Sofie

Solen värmer skönt

Kategori: Mitt liv

Skulle igår lägga mig och läsa en bok. Detta gick väl inte riktigt som tänkt då jag helt plötsligt hade en sovande katt tvärs över min bok. Hon är ju för go den där, även om det är lite irriterande ibland med en förföljande katt.
.
Solen skiner, jag är ledig och tog en sovmorgon. Superskönt! Så nu ska jag ta en kaffe och sätta mig ute i det fina vädret för att sola lite. Ska bli himla skönt faktiskt innan det bär av till ridskolan för ett träningspass med Adonis.
Hoppas ni haft en bra helg!
Puss&Kram

Photogenic?

Kategori: Mitt liv

Hello!
Allt går i ett men nu är jag äntligen hemma iaf. Har käkat lite mat och sitter nu och inväntar Mikael. Mys framför tvn blir ikväll, jag orkar inte annat känner jag. Jobbat hela veckan, idag och jobbar imorgon. Så det blir inte annat än lugnt det.
Hoppas helgen är bra!
// Sofie
.
Bilderna: Skulle från början visa en mugg som jag fick på köpet när jag var in och köpte Emilias studentpresent (hon fick ett vinglas med Lasse Åberg motiv) men mitt i detta sätter sig Nellie precis där. Tänkte då att jag istället skulle ta ett fint kort på henne, gick väl sådär skulle jag nog säga....

Trött och sliten

Kategori: Mitt liv

Fy vad jag är trött nu. Men får väl skylla mig själv när det är fullt upp de senaste dagarna. Jag har ganska nyss kommit hem idag faktiskt. Jobbade tills ca fem idag, vart sena med posten. Efter detta slängde jag med mig lite mat från donken hem till Mikael för en snabb middag med honom. Sen direkt vidare mot ridskolan och ett ridpass på Adonis. Gick hur bra som helst, skönt. Så nu ser jag fram emot träningen med honom för Cissi på måndag!
.
Imorgon blir det jobb igen men denna dag på ridskolan (som vanligt på mina lördagar). Ska rida Rizzy också så får jag sällskap av Malin och Adonis när jag slutat.
Annars ska jag faktiskt bara försöka ta det lugnt och inte göra allt för mycket, Micke kommer sen får det vara bra. Blir filmmys tänker jag, tror att jag skulle vara i behov av det nu faktiskt.
.
Söndag jobb igen men en kortare tur uppe hos Anki så är inte så ansträngande som tur är.
.
Trevlig helg!
.
Puss&Kram

Torsdagen

Kategori: Mitt liv

Hejsan!
Hur skönt är det inte med uteserveringarna nu? Awesome!
Bilden är från helgen efter vi varit på Sandgrundsudden. Jag och Sannas mamma Maritha.
.
Jag har nu nästan överlevt hela veckan på posten, mitt nya jobb. Det är faktiskt kul, mycket nytt att lära och komma ihåg men kul. Man har ju så himla mycket att tänka på och göra hela tiden så klockan går sjukt fort! Känns som man inte hinner börja förrän det är slut sen igen. Haha, skönt!
.
Så jobb som sagt idag och sen direkt till Emilia för att fira hennes student. Grattis till henne! Och efter detta var jag till ridskolan en sväng och red Rizzy. Så nu är det ganska skönt att vara hemma, trots min rastlöshet men får väl gå och lägga mig eller nåt så är den saken löst. Att somna är inget problem för mig, som tur är?
.
Snart helg mina vänner! Jag ska jobba men ni andra som är lediga får ju passa på att njuta!
.
Puss&Kram

Det rullar på

Kategori: Mitt liv

'
Puh vilken dag. Jobbade första dagen på posten idag och shit vad mycket att komma ihåg. Och vilka vägar, hur ska jag lära mig allt på fyra dagar undrar jag?
Drog till ridskolan direkt efter jobbet också, orkade inte åka fram och tillbaka hemifrån. Red en turboladdad Rizzy och sen lektion på Calytano. Gick bra så jag är nöjd.
Nu däremot är jag ordentligt trött. Jobb imorgon igen, hoppas lite mindre rörigt och ett bätte minne samt lokalsinne från mig? Jag är nervös, och det är inte ofta mina vänner som jag är det. Ska köra imorgon, på höger sida, med en gubbe jag inte känner. Shit!
.
Imorgon blir det även möte med distriktsstyrelsen samt middag på Barbros Brygga. Full rulle, nu kör vi!
.
//Sofie

Måndag igen

Kategori: Mitt liv



Hello!
Överlevt helgen? Det har iaf jag, knappt. I lördags till och börja med åkte jag faktiskt med Lina ut i Kil, Killinmgen. Där spelade snowstorm. Hade trevligt under kvällen, dock inte så trevligt att somna halv fyra och senare inse att jag skulle upp och sitta i sekretatiatet kl åtta på morgonen.
Men det gick det med, tre timmars sömn men i sekretariatet satt jag ändå.
Efter detta vart det jobb, en tur till tjärnet för att efter denna skynda iväg till stan för att se Starboys med Sanna och Anna på Sandgrundsudden. Jag hann se slutet och sen drog vi vidare in till uteserveringarna på stan, mysigt!
.
Och fullt upp som det som så ofta äår i mitt liv så ska jag idag alldeles snart bege mig iväg upp till Anki för en tjärntur.
.
Ja just det ja, imorgon börjar mitt provjobb på posten. Wish me luck!
Semester vecka 24, 25 och börjar sedan jobba vecka 26 och sju veckor framöver. Så har någon nåt rolgt att göra under de veckorna så är jag öppen för förslag. Hihi!
.
Händelserik helg ändå måste jag säga. Full rulle, sova kan jag göra när jag blir gammal (?).
.
Puss&Kram

18.02

Kategori: Mitt liv

Är uttråkad så jag tror jag dör. Får ta upp mitt senaste läsprojekt i brist på annat. "Da Vinci Koden" av Dan Brown it is!

Älska vädret!

Kategori: Mitt liv

Stek i solen, underbart! (ser ut som jag har en korv på låret förövrigt?? Haha!)
.
Snart kommer Karin, då blir det fikamys i det fina vädret!
.
Trevlig helg gott folk!
Puss&kram

Torsdag

Kategori: Mitt liv

Feila
Torsdag idag. Vill att det ska vara sol men ser mörkt ut med det. Regnar ju iaf inte... Blåser fortfarande, kommer det någonsin ge sig med det?
Idag blir det hoppträning vid halv två för Cissi. Och senare idag bär det av till ridbanan med Feila. Ska bli spännande att se vad hon säger om det!
.
Annars inget planerat för dagen och imorgon blir det jobb. Sex timmar bara så känns helt okej.
.
Noll motivation till detta just nu känner jag!
Ha det!
Puss&Kram

Hästeri, hästera

Kategori: Mitt liv

Sådär, hemma från ännu en dag på ridskolan. Var och provred Adonis ännu en gång. Går bara bättre och bättre, hoppas det håller sig som så också. Han har ju haft lite dumheter för sig med ägaren...
.
Så nu blir det lite nudlar, vart så himla hungrig nu när jag kom hem! Sola sen också kanske, är ju fint väder så vore skönt att lägga sig en stund. Kanske sova lite? Hihi!
Senare idag kommer Mikael också, alltid lika trevligt tycker jag. Så får vi se var dagen blir av.
.
Igår hände förresten inte allt för mycket, var och jobbade istället för Anki, sen till ridskolan och red Adde och sen kvar där för en lektion för Cissi. Mycket häst blir det.
.
// Sofie
Adonis