Sofie Petersson

Livet i korthet...

23.55

Kategori:

Klockan är exakt 23.55 och jag kan inte sova. Vad är felet? Jag som är expert just på det området alla andra dagar. Eller ja nästan iaf. Det värsta är hur jag ska ta mig upp imorgon, helvete. Har en kort dag som tur är men har ju träning imorogn kväll som jag visserligen kommer dö på. Hälsosamt, dra åt helvete med det. Kan det bero på att kag känner mig överaktiv? stressad? måsta lugna ner mig? JA FÖR I HELVETE SOFIE!

Okej jag är helt neg för att jag inte kan sova så det är inte ens någon idé attt jag skriver något mer.


GOD NATT (om jag nu somnar)

PS.

Kategori:

Måste bara tillägga att jag har varit mycket effektiv idag, först dans och yoga i skolan och sen har jag städat ur hela Jossans box. Alltså bort med all gammalt spån och in med nytt, det mina damer och herrar var varken kul eller lätt. PUH!

SATC

Kategori:

Idag är det sorgens dag. Jag har nu sett klart på hela satc boxen. Det är tragiskt, jag vill ha mer, mer, mer! den serien 'r nog det underbaraste jag vet, jag mår så himla bra utav att se den. Och nu är det slut, fan .

Okej nej Sofie ryck upp dig. Detta är lite beroende varning, snart kommer ni tro att jag är knäpp om jag fortsätter såhär, eller?

Nej vad luddig jag är, ska äta och sova nu, sov gott mina kära läsare!

Kukbruk

Kategori:

Hade föreläsning först idag på vår kära tema-vecka. Ska även passa på att nämna att vårt tema är sex, hälsa och kärlek. Dagens föreläsare är författaren till boken Kukbruk och heter Manne Forsberg. Jag kan ärligt säga att jag tror alla tjejer som satt inne på föreläsningen blev lite småkära i honom. Nu kan ju jag visserligen inte prata för alla men jag vet att jag iaf blev det. Hans sätt att prata var så roligt, engagerande och otroligt intressant att lyssna på. Han fångade oss alla. Det är tom så att vi troligen skulle vilja gå och lyssna en gång till, även om det kommer handla om samma sak. Så fångade av honom var vi  (Med vi menas jag och Eve).

Nej men nu måste jag dra och äta, pusshej!

...

Kategori:

Måste bara tillägga att bankett-kaffe, åt helvete med det, Smakar samma som löfbergs, falsk marknadsföring! ;)

Godmorgon!

Kategori:

Kanske gentligen är lite sent för att säga god morgon men jag var hemma från skolan idag så jag tycker jag har rätt att säga så!
Vi har temavecka i skolan men varken Eve eller Natta skulle dit idag och då kände jag att nej, har inte lust att typ sitta själv hela dagen. Det går bra att vara själv vanliga dagar, då jag på något underligt vis får väldigt mycket gjort (?). Men nu när det är tema-vecka känns det ju inte så rockigt.

Idag har jag hittills hunnit med: Gå upp, äta frukost och städa. Vilket inte ser speciellt mycket ut men jag håller ju på med detta att lugna ner mig själv. Kan säga att det går inte så bra. Jag borde ju egentligen lägga mig i soffan och bara slappa, känna att det är lugnt du hinner Sofie. Men nej. Är det fel på mig?
Vi gjorde ett stresstest igår i skolan. Alla som fått över 35 poäng rekommenderades att söka hjälp. Gissa vad jag fick? Jo 45 (!) Bara jag och eve i hela klassen som fick så högt. Men jag vet inte hur jag ska göra, hur lugnar man ner sig när man vill vara så engagerad som det bara går i allt?
Men jag har slutligen kommit fram till att jag ska lugna ner mig med ungdomssektionen, inte vara med på alla aktiviteter, möten osv. eftersom jag insett att dettta funkar inte. Jag kan inte hålla på såhär, kommer fan få hjärtinfrakt innan jag är trettio!

Idag har jag tänkt såhär: Städa klart, kaffe-break, sätta upp gardiner(!), ut och rida, fixa stallsysslorna, PL(!), spanska- filmen och slutligen ska jag vid sju till Trekå och träna aerobic med Emilia och Lina.

Fan det där var för mycket för en dag va? Hm, får kanske ta bort något...

Jag har förresten bestämt mig för att bli nyttig, eller ja nyttigare än jag är just nu. Jag och Lina tränar på Trekå två dagar i veckan, varvar mellan aerobic, hit n box och spinning. Än så länge håller det faktist i sig och vi tränar för fullt men frågan är ju egentligen hur länge vi kommer orka. Jag klämmer ju in träningarna i mitt speckade schema kan jag säga.
Den andra delen i mitt nya nyttiga jag fungerar inte speciellt bra...

Måndag: Jag: Nu ska jag fan bli nyttig, inte äta godis eller massa fikbröd på veckorna!
Tisdag:   Eve: Oj det är en timme tills bussen går.....
    Vi tittar på varandra....
                 Jag: Okej vi fikar, vart ska vi gå? MEN jag ska INTE äta något gott, bara kaffe.
                 Väl framme vid caféet ser Sofie alla bakelser och det slutar med att jag sttter och käkar kärleksmums med  grädde på.


Självbehärskning? Nej tyvärr jag äger ingen sådan. Fan .


Ha en bra dag!

PUSS på er <3




Ungdomsledaren Sofie (:

Kategori:


Hejsan, längesen man var här, ush det går bara längre och längre mellan mina dagar som jag skriver. Förlåt men ni får ha lite överseende med att det har varit mycket ett tag nu, eller rättare sagt är mycket.

Var på sista steget i ULK-kursen nu under helgen så nu är jjag färdigutbildad ungdomsledare. Skojj :)

Jaja ni får några bilder sen helgen sen orkar jag inte mer!

PUSSHEJ <3





You have oficial been pimped

Mrs Darcy

Kategori:

Hej på er gott folk. Sitter just nu hemma hos Emilia med hennes sötnos till katt i knät, lilla Mrs Darcy (:
Ännu mer snö idag, kan inte beskriva hur skönt det känns! Underbart, var ute och red förut i snön med Jossan. Grymt skön känsla att galoppera i snön!

Snart ska jag bege mig till Trekå (stavas det så) för ett träningpass med Lina, Hit n Box är vad som står på schemat, hur jobbigt det kommer att bli återstår att se!
Känns gött att äntligen komma igång med träningar och liknande nu igen, man måste ju någon gång försöka vara ilte nyttig ;)

På tal om nyttig, min pizza slice är varm nu så solong så hörs vi, haha ;D

Mobbning?

Kategori:

Okej jag tänkte att jag skulle skriva lite om hur jag ställer mig till detta med mobbning. Och jag kan säga att detta är allt förutom okej. Det ska inte behöva finnas personer som mobbar och det ska absolut inte behöva finnas människor som blir utsatta för detta! Speciellt hemskt är det ju när det sker i skolan eller inom sporten. Det finns faktist folk som är rädda för att gå till skolan, som inte ens vågar gå dit. Sen finns det ju de som uthärdar och är starka och går ändå. Vad är meningen med detta? Varför finns det människor som vill förstöra för någon annan. När mobbning sker i skolan kan fakltist det vara så illa att det drabbar den utsattes framtid. Kanske orkar inte denna med skolan och hoppar av, får inget jobb och kommer ingenstans i livet. Hur kan man vilja att någon ska drabbas av det? Jag vet att jag i vilket fall inte skulle kunna önska någon den framtiden.
Jag skulle vilja be er alla som är den där "coola" killen/tjejen i skolan att bara sluta, väx upp, skaffa er ett liv och sluta gör andras till ett helvete! Ja jag vet vissa kan inte växa upp men försök då åtminstonde för fan!

Oj, såhär seriös har min blogg nog aldrig varit? Men men någon gång måste vara den första (:

Ha det bra!



Vill du bli utsatt för detta? Tänk!

Onsdag

Kategori:

Ingen bloggdag så ja, jag orkar inte.

Dagen i helhet: Skola, Emilia, Träning, Sova.

Tisdag,

Kategori:

Hej på er, vill ni höra något otroligt? Jag är glad idag, och vet ni varför? JO självklart för att min kära snö är här! Oj oj oj så glad jag blir. Och ja jag vet att ni som läser detta sitter och tänker, är hon galen? Men icke förstår ni för vad vore Sverige utan en riktig vinter med snö? Jag vill ha en overall och gå ut och leka i snön men jag får nog ta och lugna mig tills jag kommer hem. Fast jag har ju inte någon overall, bajs. Jaja men det funkar ju lika bra med termobyxor och jacka skulle jag tro :)

Idag blir det skola, där jag ska vara grymt effektiv idag har jag bestämt. OCH jag SKA bli klar med åtminstonde PL arbetet sen flera veckor tillbaka. Och oavsett vilket betyg jag kommer att få så har jag bestämt mig för att vara nöjd. För tydligen var jag förr en positiv människa ;)
Efter skolan blir det bort från slasket i stan och hem till snön (jo det ät visserligen snö i kd också men inte lika mycket). SKa ut och rida idag men Anna som ska komma och rida Jossan så det blir Molly för mig. Skojj! Det var längesen jag hade det busfröet nu men det ska nog gå bra, jag landar ju mjukt om jag åker av ;)
Sen blir det ju som vanligt min ridlektion ikväll, hoppning står på schemat. Något som jag inte gjort med någon annan häst än min egen på väääldigt länge så vi får väl se hur det går!

Jag är förresten glad idag, eller ja just nu iaf, även om det satt en snorunge bakom min plats i bussen och dampade men sätet så jag inte kunde sova på hela vägen till Kil DÅ var jag inte för nöjd men när jag kom in till stan och tog min kära promenad till skolan i snön blev jag otroligt glad! Tänk vad lite snö kan göra (:

Nej nu ska jag sluta tjata med er, ha en bra dag och snälla gå ut och hoppa lite i snön, det behövs ;)

PUSS <3

Fredag

Kategori:

Goddagens mina kära läsare, jag ser att ni hänger i trots mitt dåliga skrivande. Jag är imponerad!

Jag har för tillfället en grymt dålig tid, stress, skoltrött, allmänt trött och helt neg. Ser inget roligt med någonting, det är nästan så att jag inte vill rida ut längre heller och då är vi ute på hal is kan jag lova! Hatar att vara såhär men det är tyvärr inget jag kan göra åt! Så ni får helt enkelt leva med det och ha överseende med att det inte händer alltfär mycket i bloggen, jag försöker iaf (:

Äntligen frredag förresten gott folk. Skönt med lite helg nu efter första långa skolveckan. Dagen har bestått av två muntliga diskussioner/redovisningar. Ett i spanska som resulterade i total kaos och flummighet. Och ett annat i PL vilket gick lite lättare även om det var en del flumm där med... Fick VG på det sista iaf så jag är nöjd. Oj förresten såg ni det? JAG sofie petersson är nöjd när jag bara fått VG på en muntlig övning, detta kan ju inte vara sant! Ett bra exempel på att jag inte orkar med något nuförtiden.
Resterande av dagen blir det hästen och sen troligen något skojsigt (?) ikväll.n Det märks.

Jaja trevlig helg på er!

PUSS & KRAM



Dagen till ära får Smulan (Karins hund) vara med på kort, sötnosa (:

Back from the big city

Kategori:

Okej förlåt för att jag är sämst i Sverige på att uppdatera!

Tiden räcker bara inte till...
Sitter iaf just nu i skolan med min kära Emilia vid sidan, hon har äntligen efter många om och men flyttat tillbaka från den stora staden haha! Sov hos henne inatt, var uppe och tjatade tills klockan halv två. Vilket betyder att jag känner mig som en zombie just nu. Sju imorse fick vi gå upp, fick skjuts till stan vilket var otroligt sönt mpste jag säga. Sju är ju visserligen sovmorgon för mig men ni skulle ha sett Emilia imorse, oj oj oj säger jag bara.
Idag blir det att vara i stan ett tag sen hem, fixa hästen och sedan åka till Kil för att ha möte och ridlektion. Känns skönt att komma igång med allt nu igen måste jag säga!

Jaja nu vet jag inte vad jag mer ska skriva så vi nöjer oss såhär tyvcker jag, hihi :)

Puss på er <3

Seriöst

Kategori:

Kan man allvarligt talat bli skoltrött redan första dagen efter ett lov? Detta kommer inte sluta bra. Jag får kanske helt enkelt se fram emot min och Eves varma, sköna, underbart roliga resa! Hihi så skoj vi kommer att ha :)

Dagen har som tidigare nämt bestått utav skola, endast två lektioner men jag har redan fullt upp med uppgifter att göra. Vår skola har inte riktigt hajat det där med "mjukstart".
Efter skolan blev det en ridtur med Lillemor och jag lovar jag höll på att frysa röven av mig! Så inåthelvete kallt var det och ändå så var det varmare idag änn andra dagar, hur går det ihop egentligen?

Okej jag har överlevt första skoldagen och bara två kvar till en efterlängtad helg, gud så patetisk jag är. Längtar redan efter helgen och det har gått en dag. Jaja det är sånt man får leva med...
Imorgon blir det träning med Jossan också, ska bli skönt att komma igång nu igen efter julvilan. Fredag blir det troligen spinning eller kanske ett besök hemma hos min vän, vem vet. Lördag blir jobb som vanligt, kvällen återstår det att se vad som händer på.

Och ja jag är fortfarande beroende av sac.... Snart är boxen slut, jag funderar faktist lite på vad som ska hända då (?!).

Puss och godnatt på er darlings!



Ja jag vet vi ääär snygga ;)

Allmänt neg.

Kategori:

Okej, jag har klippt av mig mitt hår, igen! Fan vad trött jag blir på det här, hur lyckas människor få långt hår? Så fort mitt hår växer och blir någorlunda långt så blir det slitet!! AAAAAAAH fyfan vad jag hatar det. Jaja men det är bara att leva med det, borta är borta. KLIPP KLIPP KLIPP!

Och när jag ändå är inne på den sura sidan av mig själv: Fan ta elektriskt hår (och nej det hjälper inte med balsam!)
Enda negativa med vintern som jag kan komma på är just detta...

Nej nu ska jag plugga (igen) Jippie så kul, eller inte.

Plugghäst

Kategori:

Måste bara s'ga att jag är ett hopplöst fall när det gäller att göra skolarbete. Är expert på att göra allt annat istället. (Som t ex att blogga) Detta måste sluta jag måste seriöst ta tag i detta nu, blä vill inte, vill inte!
Så dagen kommer som jag vet just nu att bestå utav plugg, hästen och troligen åka till kilsbacken. Om Karin kan vill säga, vill ju inte åka själv. Är verkligen sugen på att åka nu igen och måste ju passa på idag sista dagen på lovet att göra något vettigare än att sitta här. Kilsbacken är visserligen inte så stor och rolig att åka i men det är nära och det är billigt så det duger bara jag får åka lite! Abstinens efter att åka haha :)

Nej nu ska jag vara duktig och göra mitt skolarbete, ha det bra!



Jag kom på att jag lovat att lägga in en bild på min nya (?) hårfärg så här är den, blev dock inte lika rött som jag velat men det duger!



Sötnosa fick vara med på bild också :)

Fullbokat och skolan har inte ens börjat!

Kategori:

Jaa så sitter man här igen med min kära dator. Sen jag blicit singel kan jag säga att mina timmar vid datorn har ökat oerhört! Hm konstigt detta..
Måndag idag då, min panik inför skolan börjar nu att krypa sig på. Jag kom idag på att jag har massa att göra som vanligt de sista dagarna på lovet. Varför gör jag alltid såhär? Varför kan jag inte bara sätta mig och göra det i början av lovet för att sen njuta av min lediga tid. Nej för då ska jag plåga mig själv så att jag får panik och sitter här två dagar innan det börjar igen med MASSOR att göra. Bajs på det.
Det enda positiva med skolan som jag kan komma på just nu är att halva min gymnasietid är gjord och jag kan se ett slut på det hela. Det känns extremt skönt!

Var på möte idag också och det visade sig att min kära tränare planerat att vi ska ha teori på måndagar i några veckor framöver. Vilket inte är speciellt bra för min del eftersom jag har anmält mig till teorikurs inför körkortet som kommer hålla på i sex måndagar framöver. Ush att det alltid ska köra ihop sig med allt det är så jävla typiskt!

Jaja men hoppas ni får ett bra slut på lovet ni som går i skolan ;)

Over and out!

Snowboarding <3

Kategori:

Okej det här med bogg börjar veeeerkligen att gå segt nu. Jag lovar att när skolan börjar och jag får tillbaka rutitnen i vardagen kommer jag att bli effektiv igen! Okej jag kanske inte ska lova för mycket men jag ska försöka om inte annat.

Igår blev det att åka till Skisunne med Karin och Fanny. Så hävla roligt var det att komma upp på snowboarden igen. Det fick mig verkligen att fatta vad jag saknat det! OCH för en gångs skull så tog jag med kameran och fick faktist lite bilder i backen.



Karin med sin snygga bräda i backen ;)



Jag försöker vara lika cool men med en dock inte lika snygg bräda :D


Och Fanny :)



Vem säger att alla snowboardåkare sitter i backen ;)

PUSS PÅ ER <3

Gott nytt år

Kategori:

Här sitter man utan liv och ser på sac (Sex & The City)- Mitt beroende börjar bli läskigt. Hela dagen har jag spenderat i min soffa, är nästan så att det är ett hål där jag suttit. Okej jag var ute en sväng förut eftersom jag var tvungen ut till Jossan men förutom det har det varit sac och R.E.N.T hela dagen.
På tal om R.E.N.T, vilken underbar film det är! Eller ja musikal ska vi väl säga. Jag får bara inte nog av den kan se den om och om igen. Ååååh säger jag bara.

Det tar emot hemskt mycket att erkänna detta men jag längtar faktist till skolan. Inte allt arbete osv men jag vill ha tillbaka rutinen i vardagen. Som läget är nu så kommer jag att bli fest inom några veckor. Ush jag är verkligen en människa som inte klarar av att bara ta det lugnt. Skulle aldrig kunna se mig själv inte ha någonting att göra. Herregud jag skulle få abstinensproblem! Snart drar allt gång igen och jag kan känna mig lite nyttig här i livet.

Ska också passa på att be om ursäkt för att min blogg rasat en aning med inläggen och bilder. Har bara inte orkat ta tag i att sätta mig och skriva. Och eftersom jag inte för tillfället gör något om dagarna blir det automatiskt att jag inte tar några kort.

Just det ja det öll jag på att glömma, nyår var det ju igår! Det blev kalas, vilket jag inte hade räknat med från början men så är det ju alltid. Innan nyår har man inte en aning om vart man ska vara och paniken smyger sig på och dagen innan eller samma dag så har du sju ólika alternativ att välja på. Alltid samma visa. Men jag hade mycket trevligt iallafall, var med Lina och vi kom fram till att det troligen är fjärde nyåret som vi firar tillsammans. Trevligt!

Nej nu ska jag fortsätta mitt beroende, vi hörs!

Gott nytt år på er!