Sofie Petersson

Livet i korthet...

Pluuuuuuugg, I haaaateee it!

Kategori:

Struktur-Sofie håller på att rasa ihop, inte bra detta. Jag ligger efter i skolan, är stressad så jag vill gå och lägga mig under täcket och skita i allt vad skolan har med skolan att göra. Hur i helvete får folk sin tid att gå ihop?
Nu är det allvar, jag måste dra ner på aktiviteter, kan inte ha det såhär längre, allt blir ju bara värre och värre ju längre tid det går. Men frågan är ju nu bara vad, vad ska jag sluta med? Eller i vilket fall som helst dra ner på för nu har det kommit ett dilemma och jag orkar inte bry mig mer. Orkar inte vara den superambitiösa, supereffektiva och engagerade Sofie längre. Nej nu räcker det folk får klara sig utan mig. Jag ska ta det lugnt, jobba på att tycka att saker och ting är roligt igen till och börja med. Skolskiten som jag ligger efter i ska göras klart sen skiter jag i allt. Så det så! Och denna gången ska jag hålla det! Kanske behöver som någon personlig coach som gör så att jag står på mig och lär mig säga nej? Det vore något det!

Okej slut på negativa jag. Var bara tvungen att avreagera mig något. Och som sagt var vill ni inte läsa så skit i det då svårare än så är det inte.

Puss <3

Sista dagen i skolan för denna vecka :)

Kategori:

Återkomma var det ja... Nu är det nästa dag och det med att komma tillbaka med ett inlgg senare, ja det gick ju inte riktigt som planerat då. VAr helt snurrig i huvudet igår så och hade som vanligt fullt upp så det kanske inte var så konstigt.
Hade ju nationellt prov i EN B igår, den skriftliga delen. Kändes inte bra alls men vi får väl se hur resultatet blev. Efter detta var jag så duktig att jag gick till polisen och överlämnade mig själv. Nejdå men jag fixade passet så jag får åka till Cypern nu efter alla om och men. Så NU är vi verkligen påväg, gött det ska bliiiiii!!
Var och tränade med Madmax igår också, gick finfint, han skötte sig faktiskt. Hade förväntat mig något helt annorlunda men han var cool.
Min bil kom hem igår också, morfar hade varit och hämtat den så nu blir det till att åka ut och provköra den idag :) Så himla skönt med egen bil, inget krångel alls. Den enda nackdelen är ju att bensinen är så jävla dyr! Kan vi inte starta en kampanj för att få ner priset på bensin? Haha det vore något det!

Fint väder är det ute idag också, underbart med lite sol och varmt är det ju också! Känns inte direkt bra att veta om att jag kommer bli inne hela dagen i en skola med massa massa jobb, jobb, jobb.
Har suttit på lärarrekryteringar två dagar i rad nu också, den tredje är idag. Det är riktigt kul faktiskt, och lärorikt! Man får ju en hel del tips på hur man inte ska vara när man är på anställningintervju! Men även många goda tips på hur man ska vara också!
Nu sitter ni som läser detta och funderar på vad i helvete denna bruden snackar om men det är nämligen så att på min skola (infokomp) så är elevinflytande mycket viktigt. Därför får en grupp elever vara med vid rekryteringarna av nya lärare. Och denna gången har jag och Eve blivit tillfrågade om vi vill sitta med i den här gruppen och självklart sa vi ja! Bra att ha inför framtiden som sagt var.
Så vi får väl se vem som blir den nya läraren på Infokomp under HT-09. Men vi ska hitta någon som passar in, de två första är starka kandidater men saknar ändå det där lilla extra så vi får väl se hur det blir :)

Nej nu blir det kaffe, adjö så länge!

Ushameja

Kategori:

Nationellt prov i EN B nu, återkommer senare :)

Måndag, skitdag som vanligt.

Kategori:

Helgen har gått och jag ser att ni flitigt har läst min blogg. Kan ju passa på att säga redan nu att under helgerna blir det inte mycket som händer här. Har aldeles för mycket annat för mig då.
Tänkte att jag i stora dra skulle dra min helg. Har tillbringa den med Lina, vi hade hemmakväll på fredagen, hur mysigt som helst. Under lördagen tog vi hennes lilla gula fara oh begav oss till Karlstad. Där skulle vi delta på stora ledardagen. Denna dag var det fullspäckat schema med föreläsningar om ledarskap och liknande. En mycket givande dag med många skratt. Det avslutande föredraget var lätt det roligaste av dem alla. Förläsaren var en kille som arbetar som delvis komiker och delvis informatör av olika saker. När jag såg honm kan jag säga att jag skrattade så jag grät, ortroligt bra var han!
Den som inledde dagen var den man som vi känner till vid "Pölsa" och även han var något över det vanliga, skratt blev det även när han kom in med sina helgalna skämt. Och hans stil, ja den är en klass för sig.
Satt även på en föreläsning av en man vid namn Jim Turesson Turesson (nej jag har inte skrivit fel, han har två efternamn som är likadana). Han förelästa om positivt ledarskap och även han bjöd på en hel del skratt. Mycket givande föreläsning, han fick en att verkligen tänka efter om hur saker och ting egentligen är, om mitt eget ledarskap osv.

Sen kom den kära lördagskvällen som blev aningens för händelserik, inget jag tänker skriva ut här med andra ord. Men jag, Lina och Karin var ut iaf, hade trevligt med brudarna :)

Och nu har vi kommit fram till söndag, vilken jag spenderade på Bosses med Karin en stund innan det bar av hemåt för att ta med Max och rida för Katarina (tränare i Sunne). Gick super och han skötte sig riktigt bra. Katarina är bra duktig hon ska ni veta. Det får bli fler gånger det!

Nu har jag skrivit och skrivit och skrivit så nu ger jag mig. Ni får ha en bra dag allihop!

Puss puss <3



Snart är det dags igen, är ni redo brudar? :D

Fredag

Kategori:

Hej på er!

Kom på nu att jag glömt att blogga idag, haha viktigt viktigt! Än har jag inte övergett er ;)

Sitter just nu och väntar på att dryg Lina ska göra sig klar så ska vi ta brumbrum bilen hem till mig ich rida. Ikväll blir det tacos och filmkväll här, gött! Är så hungrig så det är jobbigt att tänka på mat just nu känner jag, ush ush!

Vet ni vad jag fick idag då? JO en BIL YEEEEEEEI :) (ja jag vet jag är bortskämd) En liten gammal skrutt men vad gör det, den går ju framåt och jag behöver inte vara rädd att den får någon repa eller liknande. Gud så skönt med en bil MEN nu får jag ju dock överge min Hundai, pärlan <3
Nya bilen är en Audi, vilket jag älskar, dock en gammal modell (audi 80) men som sagt vad gör det nu jag jag ju ta mig vart jag vill, när jag vill! Så är det någon som vill ha skjuts, bensinpengar sen är det fixat vet ni, hihi :)

Nej nu torr jag faktiskt att hon är klar så ha en trevlig helg gott folk!

Byebye <3

ÅÅÅÅÅÅÅÅH

Kategori:

Förlåt men jag måste bara uttrycka mig om hur förbannad jag blir över folk som sitter, tar upp en dator och spelar KYCKLINGSPEL! Sen ska det tjatas, det ska bråkas och det ska skrattas!!! Klart att man måste få skratta men vafan ibland går det överstyr, jag menar går vi fortfarande i högstadiet?? Trodde vi lämnat det bakom oss?

Ush jag kommer aldrig få något klart. 

Fan .

Ushameja,

Kategori:

Humöret är inte på topp idag vill jag lova. Så jävla trött är jag. Ska väl gå och köpa mig en kaffe alldeles strax tänkte jag, så jag vaknar lite. Ush jag känner mig sur och jävlig idag, tur att jag inte ska göra något mer än att rida idag.
Ja men just det ja mitt körkort har kommit nu också så jag måste in till Kil en sväng men förutom det så är det lugnt. Än så länge iaf.

Jag har upptäckt en ny radiokanal, eller ja inte direkt ny men iaf för mig. Extremt rolig musikblandning har de. Passar mig perfekt! Lyssna på den!
Jag har nämligen på senaste tiden blivit ortroligt irriterad på exempelvis ICA-Stig som säger sin reklam sjuttioelvatusenmiljoner gånger på ungefär en minut! Sen är det ju fan bara reklam, reklam och åter reklam på kanaler såsom mix megapol och rix fm. Är ju även aningens tråkigt att höra samma låtar dag ut och dag in MEN jag är en jävel på låttexterna till alla pop låtar som radion spelar nu iaf, haha!

Igår hade jag bilen till skolan, gud så skönt! Jag kunde åka när jag ville och framförallt vart jag ville! Det är man inte van vid eftersom jag alltid måste passa bussar och liknande. Men det har ju även sina nackdelar, det är mycket dyrt. Inte ekonomiskt för fem öre. Varför har bensin blivit så dyrt? Jag kommer ihåg när man var liten och det stod typ 5,95 på de där stora bensin skyltarna! Ta den gamla tiden tillbaka?

Lina pina fina hjälpte mig med hästarna igår också, snällt! Var även och kika på Karins ridlektion igår. Första lektionen för henne på flera år, men det gick riktigt bra för henne trots detta!

Nej nu blir det kaffe, over and out för kaffekärringen!




 
Gammalt kort på mig och kusin vitamin. Nej släkten är inte som den ska, vem har sagt det? (:

Onsdag,

Kategori:

Skola idag igen då, idag brummar vi till skolan. Känns skönt, kan ju åka hem när jag vill nu! Ska betala min Cypern resa idag också är det tänkt. Om jag nu hittar till Sundsta för att hämta Lina, haha! Lokalsinnet fungerar inte hos mig kan jag säga!
Har PSA nu, tråkigt as hell! Jag och Natta är myyyckeeeet effektiva. Jag bloggar och hon spelar spel, haha! Inte bra detta, nu måste vi nog snart ta tag i detta med skoltröttheten skulle jag tro.
Hittade en tavla i matsalen idag är de börjat räkna ner till när betygen ska vara satta och när vi slutar skolan. Känns skönt att se på papper hur mycket det kvar plus att jag och Eve får dra bort åtta dagar då vi åker. Sen är det ju en massa lovdagar och sånt också så det närmar sig nu den efterlängtade sommaren vill jag lova! GÖTT!

Onsdag idag då, blir betala resa, hem till hästarna och sen in till ridskolan med Karin. Hon har bestämt sig för att börja rida lektion nu så jag får lov att följa med annars kommer väl hon få ett nervöst anfall eller liknande, hihi!
Sov hos Emilia inatt så är lite trött och har ont här och där, men vafan man får ju inte vara kinkig! Men inatt blir det iaf till att sova i min egna sköns, stora säng. Ska försöka lägga mig i tid idag också är det tänkt annars kommer jag att vara helt död imorgon. Alltså värre än jag är idag.

På tordag har jag och Emilia betämt att vi ska åka till Arvika också, fanns tydligen en sorts outlet där. Lika bra och åka dit och kolla om det finns något vettigt. Alltid kul med mårkeskläder till lågpris! Snål som man är, haha :)

Nej nu ska jag sluta tjata, längesen jag skrev såhär mycket börjar få kramp!

Ha det bra, PUSS <3

Tisdag

Kategori:

Nu är jag glad, min lilla Emilia har bestämt sig för att börja på mig skola. Yeeeei! Sitter brevid mig just nu faktiskt, trevlig. Jag ska vara moraliskt stöd i hennes nya klass nu på samlingen på morgonen. Se så ingen är dum mot min lilla flicka ;) haha!

Idag blir det skola, hämta mormors brum brum bil, träna hästen på banan, ridlektion för Cissi och till sist slagga i Kil hemma hos Emilia, gött! Fullt påställt som vanligt men måste säga att allt blivit betydligt mycket lättare nu när jag fått körtkort! Min underbara mormor lånar ut sin lilla bil till mig, fränbilen ;)

Nej nu ska jag vara ett seriöst stöd och inte sitta här och skriva, ha en bra dag!

JAAAAA!

Kategori:

Har hört ryktas om att mina kära bloggläsare att jag varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna och jag måste säga att så är det faktiskt. Ber om ursäkt för detta och ska bättra på mig, det lovar jag!

Lovet kom och lover gick. Tyvärr. Men det har varit skönt och mycket roligt har hänt. Orkar inte dra det hela men en sammanfattning är ju Elmia med Eve, ut med Karin, jobba, sola, grilla. Första grillningen i år! Sååå gött! Smakade helt underbart trots kall majskolv och kyliga kvällar.

I helgen blir det Stockholm för min del, ska bli helt sjukt kul och skönt att komma ifrån Kil ett tag. Inget illa menat, haha! Har blivit lite mycket av det nu på sistone bara (:

Ja men just det ja JAG TOG KÖRKORT IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!! Såååååå jääääävla sköööööööönt!!

Okej nu ska jag dra och ha idrott, ha det bra idag och passa på att vara ute i det fina vädret!

Pusss <3

Så var det med det

Kategori:

Tjenare!


Kom alldeles nyss hem. Har varit nere vid banan med Max, måste testa honom lite nu innan jag bestämmer mig helt om jag ska ha honom eller inte. Det ser mycket positivt ut just nu iaf.
Tänkre att jag nu skulle sitta här och slappa lite innan det blirr mat och sen iväg och hoppträna. Ridskolehäst blir, inte speciellt kul men det duger.
Som vanligt kommer jag att vara helt  slutkörd när kvällen kommer. Får se vad det blir efter ridningen, kanske kan leka med någon, haha :)

Tyvärr så har jag som vanligt inget vettigt att skriva så ja jag ger upp för idag. Take care!


Onsdag

Kategori:

Uttråkad är vad jag är just nu. Blä! Tar mig ingenstans heller så det känns lite trist. Eller ja jag kan ju åka på min kära pärla men ja, orka. Kanske skuööe man dra till Emilia eller ngt vem vet.
Sov hos Karin inatt, hade djupa diskussioner ända in på natten, haha! Vi övar på att bli tjejer, tolka saker och ting osv. men jag kan inte riktigt säga att det går speciellt bra. Varför kan det inte bara vara enkelt och folk säger exakt som de tycker och tänker? Förstår ni vad skönt det skulle vara?!

Okej är inte på humör för detta idag så nu drar jag, ha en bra fortsatt dag!

Puss



Ursäkta posen, haha xD

Tisdag :)

Kategori:

Ja då sitter man här då, förbannad över dagens teknik. Försöker lägga in bilder från Elmia på facebook men det går ju sådär kan jag säga. Fan för datoreer just nu alltså!
Men jag är relativt glad för idag är det ju bara andra dagen på påsklovet. Så nu har jag en hel vecka på mig att göra vad jag vill, ta det lugnt och bara ha det gött!

idag har jag varit i Kil och uträttat en massa ärenden. Varit hos tandhygenisten, tagit kort på experrt och varit på banken för att fixa leg. Måste ju ha ett leg. Saker och ting blir lite lättare då, exempelvis att handla på kortet i affärer utan kortgrej. Blir bra detta ska ni se. Ja just det ja jag var även och klippte  mig. Bara luggen dick neb det ser mycket mer ´friskt ut bara med det. Var Louise som gjorde det och jag kan erkänna att jag var riktigt nervös men resultate blev riktigt bra!
Snart ska jag käka lite mat, gå ut och rida mina hästar  och sedan in till Kil och rida lektion. Kommer vara helt slut efter denna dagen men det är nyttigt med motion och saker att göra! Aktiviteter :D

Nej nu drar jag och käkar, over and out!



YES!

Kategori:

God morgon på er!

Måndag idag och jag är inte i skolan vilket känns sjukt underbart. Kan säga att detta lovet är välbehövligt! Elmia blev ju i lördags, hade grymt kul och för en gångs skull tog jag faktist med kameran, inte dåligt eller hur?
Jag kommer väl däremot inte orka lägga ut alla bilder, det blev en del men ni kan ju få se några iaf. Så långt som mitt tålamod räcker med datorn idag.
Är förövrigt mycket piggare idag, trodde jag skulle dö igår. Det tar på krafterna att festa en hel dag+en hel natt! Utmattande är vad det är men det är det faktist värt med tanke på hur kul man har!

Idag blir det till att ta det lugnt, rida båda hästarna en svängg och fixa allt med dem sen får vi väl se vad jag gör men det vore riktigt skänt att bara sta en riktig slappdag. Eller om jag skulle åka ner till mormor, ta en fika och mysa där. Det vore nnågot det ni.

Okej nu ska jag börja lägga in bilderna, vi höres någon annan dag och jag vill även passa på att hälsa alla som går i skolan att ni ska ha ett härligt, gött och trevligt påsklov!

Enojy!












Och  med denna bild på underbara Eve så avslutar jag detta inlägg. GLAD PÅSK!

Elmia

Kategori:

Elmia hela lördagen och kom hem idag. Är så trött så jag orkar verkligen inte skriva n¨got nu. Ni får bli uppdaterade med bilder och sånt bågon annan dag! eller senare, får se hur pigg jag är.

Puss och kram <3

Host, host, host

Kategori:

Jag hostar och hostar och hostar. Detta har jag gjort heeeela natten. Ush vad tråkigt  det är. Känns ärligt talat som att jag ska hosta upp lungorna på mig själv.

Sitter och ser på någon dålig spansk film nu. Varöfr finns det inga bra sådana? Alla är bara knepiga och jätte seriösa. Tråkigt är det men jag tänkte att man kanske kan träna på lite spanska iaf. Eller höra lite pratas i vilket fall som helst.

Nej jag orkar inte ens skriva. Nu ska jag gå ut till mina hästar och bli på bra humör.

Ha en bra långfredag (?) PUSS <3

Påsk=elmia, godis, Eve, mat, lov, sova - Ja bara goa saker :)

Kategori:

Okej nu ska vi se om jag lyckas samla mina  tankar och skriva ett vettigt inlägg. har alldeles nyss sett klart på filmen "benknäckargänget". helt sjukt bra film, älskar den <3 Värd att se!

Idag har jag sovit länge länge. Sov ända till klockan två vilket  jag nog inte gjort på ett bra tag kan jag säga. Kom hem vid två inatt från K-D. Var ju inne och såg på matchen, har skrikit så att jag är alldeles hes idag, mysigt!


DE VANN!! SM-GULDET KOM HEM!!


Och detta var ju tvunget att firas så det böev att dra ut på stan med alla galningar. Att en seger kan göra nästan en hel stad skrika av lycka, underbart! En helt sjuk känsla var det aatt stå där mitt i kalabaliken, folk stod på bussarna, klättrade på lyktstolpar och smällde raketer. Ja alla var som tokiga, men gud var kul det var!
Så det blev sent och Frida körde hem mig, snäll hon!

Sitter här och laddar inför lördagen.. Har ju gått och blivit förkyld så jag vilar upp mig nu för till Elmia, det ska jag pavsett förkylning eller inte punkt slut.
Imorgon kommer min babe Eve hit och stannar här tills lördagen. Eftersom vi ska åka halv åtta från kil på morgonen och hon bor i Filipstad kom vi överens om att det skulle vara lättast att hon sov här. Det blir kul, hon har faktist inte varit hemma hos mig än, så det är på tiden :)


Nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer, det är som vanlig. Jag har en massa idéer om vad jag ska skriva om men när jag väl sätter mig framför datorn, letar fram bloggen så har jag inte en aning om vad jag ska skriva om. Därav gör mina inlägg så att jag framstår som en mycket egocentrisk människaa, men ärligt talat, vem bryr sig?

Okej ska försöka sova lite trots att jag sov hela dagen. Kommer troligtvis inte fungera, men vem vet.


GLAD PÅSK PÅ ER FÖRRESTEN OCH GÖR INGET SOM JAG INTE SKULLE HA GJORT ;)


Hihihihi

Kategori:


LOOOOOOOOOOOV!


Score ikväll, HOCKEY!

Färjestad <3

Inte igen

Kategori:

Hej!

Tisdagen är här, bara en dag kvar till lovet, härligt! Längtar som bara den, är inte pigg alls just nu. Måste tyvärr jobba som en tok idag också, hur det nu ska gå till... Är så omotiverad som man bara kan bli.
Annars idag förutom det kommer en kiropraktor till mig idag. Ska kolla på Jossans rygg så vi får se vad som är problemet med den. Efter hon varit hemma ska jag sova, sova och sova.

Börjar bli förkyld nu igen också, jävla skit är det. Jag är fan förkyld jämt, vad är felet?! Ska ju åka bort till helgen så att vara sjuk är inget jag hinner med. Nej har alldeles för mycket att göra för att hinna det!
Ska gå in och betala min kära utlandsredsa idag också är detg tänkt. Om jag hinner och blir klar med allt som ska vara klart idag vill säga. Vilket känns ganska tveksamt. Men blir det inte idag får jag fixa det imorgon. Sen ni brudar då är vi op väg!

Nej nu ska jag dra ovh göra något annat, börjar ju snart! Vi höres!

Puss <3

Evinnerliga måndag

Kategori:

Sitter här med min lilla dator och tölar med Pernilla, trevlig prick det! självklart är min högra hand kaffet med mig. Försöker at t vakna och för en gångs skull, det går faktist bra! Inte ofta det!

Idag skulle jag ha varit på möte ikväll, detta komnmer inte hända. Allt har kört ihop sig idag, somm vanligt. Kunde inte vara på mötet igår heller för då hade jag ingen skjuts. Tror ni jag längtar efter körkort eller? Ååååååh!

Färjestad vinst igår, gött det! Heja heja Färjestad! Iår blir det SM guld, ja ja ja!!

Okej nu ska jag vara social igen, ha en trevlig start på veckan!


Puss och kram <3

Shit...dålig karaktär

Kategori:

Näej nu är söndagen här igen, ush ush ush! Ångest hela dan. Jag verkligen hatar söndagar, värdelöst och hemskt.
Fast jag får väl glädja mig åt att jag bara ska vara i skolan tre dagarn näste vecka så det blir ju skönt.

Jag har tänkt på detta med blogg, varför det finns så mycket kritik mot det och folk är negativa som fan mot det. Men jag menar att om man hatar alla som skriver blogg och de anser det vara egocentristiriskt att skriva om sig själv. Men varför tycka så? Dett är ju inte direkt så att någon tvingar dem att läsa!
Jag anser att vill jag skiva om vad jag åt till frukost, hur jag spenderat min dag osv så får jag göra det och jatt ag ska kunna göra det utan att folk blir irriterade.
Trött på folk med en massa skit åsikter och som mer än gärna låter hela världen veta om det.

Nej nu blev det för seriöst! Ska vi ta lite om helgen kanske? Fredagen var lugn, hemmakväll med chips och hyrd film. Såg en film som heter Juno men är inte riktigt så övertygad att filmen var s¨bra somm kritikerna sagt.
Sedan led dagarna till lördag och då blev det full rulle hela dagen, upp tidigt och ta hand om hästarna, jobba och därefter hem och fixa resten av sakerna i stallet.för att sedan bege mig till Kil. Filmkväll med brudarna var som stod på schemat och som sedan slutade med en runda på Killingen och därefter till någon fest hos nåogn. Skit också, jag skulle ta det lugnt.

Jaja men nu är det mångag och nya tag för att jobba järnet dessa dagarna och bli klar med så mycket som möjligt innan lovet är vad som är tänkt.
Sen på lördag blir det ju Elmia, det närmar sig, skojj skojj! Var förresten och bokaade resa, igen nu i veeckan. Vi skulle ju från början åka till Rhodos men fick nu byta destination. Så nu blir det Cypern occh Ayia Napa. Så jävla kul ska vi ha, sola, bada, festa GÖTt!!

Nej nu ska jag slappa freamför teven, inte göra ett sskit, underbart!

PUSS <3



Friday

Kategori:

Fredag idag, skönt det!

Jag vet inte vad jag ska skriva, hade världens idé imorse men ja den försvann ganska fort.

Ha en bra helg!

PUSS <3

Onsdag, helvetes dag.

Kategori:

Hej på er, kan bara berätta för er att just nu sitter jag och gömmer mig på övervåningen. Mamma har nämligen Swipe-party, ta mig härifrån! Tanterna anfaller!
Hahaha skadeglädje har jag också, Lillemor har nämligen tvingat med Pamela på det moahahah. Hon lär ha kul, inte!

Idag har det annars varit en helvetes dag från det som jag åkte till stan tills jag kom hem. Det är dock fint väder ute idag vilket iochförsig är totalt underbart. Var ute och red med Karin förut också. Tog en ganska lång tur, skönt som bara den var det! Solen sken och det var varmt! Äntligen vårkänslor!

Nej nu ska jag gå ner och kika på om de möjligen skulle kunna ha fika till mig där nere, ha det bra!

Puss <3