Sofie Petersson

Livet i korthet...

Lördag men känns som söndag

Kategori: Mitt liv

Godmorgon
.
Om man nu kan säga det kvart i tolv? Jaja för mig som varit ute inatt är det berättigat. Vaknade för en stund sen av att Karin ringde. Sen ytterligare en stund efter så kom hon och hennes far körande med ett släp in hemma. Så tydligen ville hon bara säga att de kom. Så nu är det en soffa mindre i lillstugan. Skönt, då kan man ju gå där igen.
.
Gårdagen var trevlig också. Satt hemma hos Anna före sen drog vi ner till Kolsnäs. Missade Swingfly och såg en låt med The Moniker. Bra jobbat?
.
Nej nu ska jag ut och ta vara på det fina vädret, ha det!

Äntligen fredag!

Kategori: Mitt liv

Åh vad skönt med helg. Planen lyder: mot Sunne! Blir fryksdalsdansen då min kära mamma är snäll och hämtar mig (och troligen Karin) under natten.
.
Har förövrigt idag jobbat, slutade tidigt då det var mycket lite post. Sen vart det hem och en joggingtur med Nellan. Har numera gjort en deal med mig själv om att springa en dag i veckan. Åtminstone tills jag får upp lite motivation och kanske tom konditiion för mer. Sen var det ju detta med tid också, med ett hektiskt schema är det svårt att hinna med att träna. Men som tur är har ju jag ett ganska aktivt liv, så är inte hela världen om jag inte skulle hinna någon gång.
.
Imorgon är planen nada då jag fömodlingen inte är speciellt pigg. Så tar det lugnt, soffläge. Skönt det också ibland. Söndagen ska förmodlingen spenderas i Ransäter på deras hundutställning, hoppas på fint väder och någon att åka med bara!
.
Trevlig helg!

Helvete.

Kategori: Mitt liv

Inte nog med att jag faktiskt är rödhårig och får kämpa som en idiot för att ens lyckas få någon form av färg. Nej då ska vädret jävlas med mig också. Kom hem från jobbet, la mig i solstolen och vad händer efter 5 minuter så kommer det massiva moln. Va fan?
.
Så nu är jag bitter över detta. Dränker mina sorger med en stor kopp kaffe och soffan.
.
Ville bara meddela detta.
/ Sofie

Nice

Kategori: Mitt liv

.
Japp såhär ser man ut när man jobbar på posten. Eller ja, iaf jag. Dumt att inte ha speciellt långa armar ibland. Och de där dumma jävlarna som ställer sina postlådor på de mest dumma ställen. En del människor alltså...
i vilket fall som helst är jag nu inne på mitten av min femte jobbvecka, skönt. Bara två och en halv kvar tills jag faktiskt (!) har två veckors ledigt innan skolan börjar.
.
Dagen idag har bestått av jobb, solning och en ridtur på Adonis. Både Malin och Eva-Lena var med ut idag, alltid trevligt med sällskap. Och älgen sköter sig över förväntan.
.
I helgen blir det troligen fryksdalsdansen en kväll och troligen även Ransäter på hundutställning någon av dagarna.
.
// Sofie

Skön dag

Kategori: Mitt liv

Kort dag på jobbet (utan reklam, oh så skönt), solning på Mikaels balkong och nu grillat. Underbart skönt. Ge mig mer sånt här väder, mår prima!
Senare får det bli en promenad in till staden, en glass kanske på det också för att toppa dagen?
Hoppas det är fint med er!
.
Puss&Kram

Ännu en vecka

Kategori: Mitt liv

Ny vecka nu igen då. Inne på den femte jobbveckan, gud vad tiden går fort. Vad hände egentligen?
Jobbat idag sen upp till Adde för en trevlig ridtur. Helgen bestod av frykstafesten samt 90 års kalas. Trevligt med kalas, mindre kul på fryksta. Menmen trevligt att komma ut och träffa nytt folk iaf.

Hoppas det är bra med er!
// Sofie

Vad händer egentligen

Kategori: Mitt liv

Hallo!
Helg igen, så jävla skönt. Vart till Frykstafesten igår med Karin. Det var trevligt men nästan bara 40plus folk, som vanligt. Typ Killingen fast nere vid Fryken istället. Menmen nu var jag där i vilket fall. Jag börjar bli duktig tycker jag, ute förra helgen med Sanna och Hanna och denna helg igen. Och nästa helg, om jag nu orkar blir det Sunne och fryksdalsdansen. Kan bli kul.
.
Men förresten detta i Norge. Hur jävla sjukt är det inte? Vart är världen påväg egentligen? Vad händer härnäst? Det är ju bara sånt man ser på film ju. Ofattbart!
.
Hoppas ni har en bra helg!
Puss&Kram

Tar det med ro

Kategori: Mitt liv

Idag har vi varit ute på promenad, med träns. Baldur i skogen och Minning runt på gården. Mysigt! Och de sköter sig så bra, I'm impressed!
.
Ikväll blir det utgång med bästa brudarna. Men först en sväng till Kil med Mikael till hans kära mor och far. Trevligt!
.
Trevlig helg!

Försöker varva ner...

Kategori: Mitt liv

Min energi är nere på noll. Och likförbannat kan jag inte slappna av. Vafan är det för fel på mig?
.
Äntligen helg iaf, underbart. Imorgon blir det en ordentlig sovmorgon, det kan behövas. Känns som jag den senaste tiden varit igång med nåt tjugofyrasju! Detta med ett i princip heltidsjobb med raka veckor, hur får man det att gå ihop med resterande?
Eller är det helt enkelt bara jag som har alldeles för mycket att göra?
.
Sitter och funderar på att övertala någon att gå och se den värsta tjejfilmen av dem alla på bio i sommar, "Bridesmaids". Verkar vara en egentligen helt värdelös men underhållande "feelgood film". Kanske vore nåt?
.
Harry Potter var förresten helt fantastisk, de har lyckats bra med allt. Det var spännande, underhållande och dramatiskt. Precis som en bra film ska va. Det gillas. Dock sorgligt att det nu är slut, vilken film ska man se fram emot nu, år efter år?
Möjligen Twilight serien då, men kommer aldrig uppnå samma nivå, iaf inte i min värld.
.
Nu tar jag som sagt helg innehållande sovmorgon, utgång och allmänt lugn. Ska bli skönt.
.
Ha det!
Puss&Kram


Plugg

Kategori: Mitt liv

Jag kom in på universitetet, så skönt.
Så till hösten blir det fastighetsekonomi som gäller!
.

Ikväll blir det

Kategori: Mitt liv

Liseberg

Kategori: Mitt liv

Mycket trevligt men alldeles för mycket folk tyvärr. Menmen det var värt det, vi vann en stor Marabou choklad iaf. Gott!
.

Slit och släp

Kategori: Mitt liv

Trött efter denna jobbvecka, speciellt idag. Sjukt mycket att göra, stressstress. Men nu äntligen helg. Och imorgon drar jag och Mikael till Göteborg och Liseberg!
.
Trevlig helg!

Nu är de här!

Kategori: Mitt liv

Låt mig presentera, Baldur (brun/vit) och Minning (grå) som idag flyttat hem till mig på sommarbete. Så fina småttingarna. Spring? Nejdå det finns ju gräs!

Tidspress

Kategori: Mitt liv

Mitt liv löper på. Jobbat min första vecka förra veckan. Kändes bra, om än något stressigt. Men det löser sig alltid, pengar blir det iaf. Sen vart det helg och tvådagars tävling på ridskolan. Ponnyhoppning, så sekretariatet ena dagen och ute på banan andra. Banan är väldigt mycket trevligare måste jag säga. Då får man ju se lite.
Grillade på lördagskvällen också, så trevligt så.
Men med andra ord så hänger utmattningen i sig även nu. Sen hem från jobbet idag också, blir långa dagar. Sen har de ändrat min arbetstid också så jag kommer numera börja halv åtta. Suck, jag som tyckte det kändes så skönt att få börja i en "lagom" tid. Menmen är ju bara en halvtimme visserligen... Men den känns!
.
Idag kommer Ankis treåringar hem till mig också! De ska bo här över sommaren, hur mysigt som helst. Nu kommer det kännas som hemma igen här på gården. Visserligen är de inte inridna än men pyssla går ju alltid. Och ta promenader, kan vara skönt.
.
Till helgen var det planerat Liseberg med Sanna, Mikael och Eve men nu drog sig Sanna ur så får se om der blir något av. Annars får vi väl försöka hitta på något annat. Jag kan ju inte enbart jobba hela sommren känner jag. Någon form av semester vill jag ha, även om det bara är över en dag.
.
Hoppas det är bra med er alla!
Puss&Kram