Sofie Petersson

Livet i korthet...

Torsdag

Kategori:

Jobbade enbart fyra timmar idag, fan vad det är skönt, och lagom.
Imorgon åker jag till Bålstad på konferens över hela helgen. Skönt att få en paus från vardagen, bo på hotell och träffa nya människor.
Hade en mycket trevlig dag igår med Evelina. Mat, fika och shopping på stan. Alltid lika kul att träffas nu när det blir lite mer sällan än tidigare. Får försöka ta en tur till Filipstad minsann...Fick iaf med mig lite hårvårdsprylar, smått och gott och självklart ett par skor! Men inte så farligt med tanke på att det nu faktiskt vad ett tag sen jag handlade skor, min favoritshopping. Var så illa tvungen nu eftersom mina kära låga höststövlar gjort sitt. Hela sulan lossnade och jag skulle på jobbinformation, haha!
Ha en trevlig helg nu och se till att fira Halloween lite för mig med!
Puss & Kram

Brr!

Kategori:

Kallt det är! Men försöker se till det positiva som t ex att hagarna inte är leriga. Men det är svårt att motstå att tänka på allt det där andra såsom en ännu mer halt häst för att det var halkigt i hagen. Man fryser så fort man kliver utanför dörren. Det börjar bli mörkt. Måste byta till vinterdäck då vi är som bambi på hal is. Måste planera sitt körande, eller iaf åka tidigare för att hinna i tid (vilket jag aldrig klarar ändå).
Måste bara påpeka innan ni klagar på ett negativt inlägg att alla de senaste inläggen faktiskt varit positiva!

Men slutligen en update:
  • Min häst har varit hos farbror doktorn, går på medicin och ska vila i fyra veckor. INTE kul!
  • Desto roligare är det faktum att jag idag ska på information om ett nytt jobb. Ska höra mig för vad det innebär eftersom det är ett säljjobb är jag lite tveksam. Men ändå mycket positivt att de ringde just mig efter att ha hittat just mitt CV bland alla tusen som finns hos arbetsförmedlingen! Jeei heja Sofie!
Ha en bra vecka!
Puss & Kram

Höstmys

Kategori:

Hett tips nu när hösten verkligen är här:

Tofflor!
Så mysigt att strosa runt i när det börjar bli kallt om fossingarna, iskalla golv och mörkt. Och för att höja mysfaktorn ännu mer, tänd lite ljus och fixa mys någon gång i veckan :)

Onsdag

Kategori:

Hej på er,
hoppas allt är bra med er trots att det börjar bli kallt och jävligt. Själv har man gått och dragit på sig en förkylning, inte roligt alls faktiskt. Det är nu en utlandssemester skulle sitta bra men det håller väl inte den personliga ekonomin med om direkt... Så till våren då drar vi istället så jag förhoppningsvis kan spara lite nu under vintern.
Annars är allt precis som vanligt, jobbar lite hit och dit samtidigt som jag försöker hinna med häst, pojkvän och vännerna såklart. Men tycker jag lyckas rätt bra faktiskt. Senast som i helgen vart det fredagsmys med Sanna och Julia i stan och på lördagen blev det bowling för mig, Micke, Emilia och Lene. Jag har med andra ord haft en mycket trevlig helg!
Har tyvärr på senaste tiden tappat lite av en sysselsättning som jag tidigare ägnat tid till. Detta är läsning. Kanske beror det till viss del på att jag just nu sitter utan någon speciell bok utan läser en som handlar om serien "Gömda". Ganska intressant läsning men tyvärr inte tillräckligt för att jag ska ta mig tiden.
Så jag undrar därför om NI som läser min blogg har något bra boktips??

Ha det bra!
// Sofie
Tre av oss i DUS (distriktets ungdomssektion) när vi hjälpte till på torget då beridna högvakten skulle ha uppvisning.
(Bild lånad från Värmlands ridsportsförbund)

Jag gillar just nu..

Kategori:

Hår, hår, allt detta hår

Kategori:

Har svårt att välja hårfärg... Hjälp mig!
2010 och blond
2010 blond (ignorera våra fina poser ;D )
2009 med blonda slingor
2009 brunt (bildens ljus är väl inte det bästa tyvärr..)
2008/09? Röd/brunt
2009 rött
2009, ungefär min naturliga färg...

Heja Färjestad!

Kategori:



Hockeyn igår då, underbart sällskap och en bra match. 4-1 till Färjestad. Känns bra att gå på hockey just när de vinner, då vill man dit fler gånger enbart pga stämningen! Detta trots levande mistelhorn som aldrig slutar skrka osv. Facinerande med människor måste jag säga. Mitt fokus enbart på matchen försvinner när jag ser/hör intressanta figurer. Då inte alltid intressanta på ett bra sätt utan även störande.
Men med detta måste det bästa ändå hha varit en gubbe som skrev något i stil med: Din jävla fitta! Och det stod då en liten grabb lite längre ner på läktaren. Då hör man denna gubbes vän som lite försiktigt säger till denne att så kan han ju inte säga och gubben blev helt tyst, haha!

Jaja jag är lite yr just nu i mitt skrivande, inget fokus alls! Men det får ni stå ut med!

Ha det bra så länge!

Puss & Kram

Ullared

Kategori:

Var i Ullared igår med mamma, mormor och farmor. Ja en massa pengar åt helvete, inte bra för min ekonomi vill jag lova! Men i vilket fall så blev det ju en hel del fina/användbara/bra grejer. Eller ja det var vad jag tyckte de var igår iaf, haha!
Körde vilse eller ska jag säga fel också. Fan vad jobbigt det var, jag körde hela vägen hem och oj så trött jag var den sista biten (NEJ DET VAR INTE MITT FEL ATT VI ÅKTE FEL! MAMMA VAR RESEGUIDEN!!!). Var slutligen efter ca 10 timmars shoppning ( ja du  läste rätt ) och 40 mils bilåkande hemma igen. Det har väl aldrig varit så skönt att komma in till sängen heller. Tog mig ca 0,0000001 sekund sen sov jag!
Dagens planer blir stallfix (som vanligt), promenad med Max och ikväll hockey med Mikael. Heja Färjestad :D
Ha det bra!
// Sofie

Äntligen fredag!

Kategori:

Äntligen jobbat klart för veckan, känns som om jag blivit överkörd av något, haha! Men pengarna sitter fint i slutet av månaden i vilket fall...
Jaa just det fick en massa beröm av personalen på skolan som jag städade på idag med, känns riktigt bra med uppskattning när man jobbar med sånt.
Dagens planer består av stallfix, lugn tur med max (nej han är inte helt bra än), duscha och fixa för att sedan bege mig av mot Karlstad med sikte på Mickes lägenhet. Här ska fixas innan kvällen, min älskling har ju fyllt år!
Så sånt är läget... Ha en bra helg nu min kära läsare ;D
Puss
/ Sofie