Sofie Petersson

Livet i korthet...

Nyårsafton

Kategori:

Hello!
.
Nyårsafton är här, sista dagen på året. Kanske ska försöka mig på en resumé av året? Eller kanske inte, har ju tyvärr inte det bästa minnet direkt...
.
Men de tillfällen som fastnat i mitt minne under året är:
.
- Självklart när jag och Mikael blev tillsammans (ett år på torsdag! ;D)
.
- London med Mikael



- Liseberg med Sanna och Mikael



- Studenten!



- Tre dagars ridsportsforum med slipsnissar och DUS representanter.




- Ridtur med brudarna på islandshästarna



- Gjorde ny tatuering



- Midsommar i Filipstad hos Nathalie.
(bilder saknas tyvärr)

- Två dagrs ledarkurs i Norge


.
.
Jag tror jag får försöka fylla på denna lista efterhand ser jag, haha! Jordens sämsta minne, det priset tar jag hem!
.
Ha ett bra nyår nu gott folk och drick med måtta ;)
.
PUSS!

Stugbyte?

Kategori:

Nu har det officiellt börjat. ALLA med familje kombi MED takbox är fullkomligt som galna vid den här tiden på året. Jävlar vad de kör alltså, tokiga! Är fan rädd att de snart mejjar ner mig i diket. Vet ärligt talat inte av hur många som jag blev omkörd av på vägen hem. Och då låg jag i 100 km/h!
Det är straffet det för att bo längs med 45an som leder upp mot nästan alla stora skidanläggningar.

Ta mig till varmare vidder

Kategori:

(Försök se på Max på bilden, jag ser lite halvt efterbliven ut tycker jag...)
.
.
Hej på er förresten!
.
Nu är det sådär jävla kallt ute igen. Ush för det! Kan det inte vara normalt kallt? JA jag vet att det inte är första gången jag tjatar om detta men vafan?!
.
Överväger idag starkt att skita i att rida. Bara fixa stallet och sedan mysa upp i soffan, ja det låter som en bättre plan det.
Har ju jobbat även idag, skönt att det inte är så många timmar. Men trots detta sätter de tidiga morgonarna(stavning?) sina spår. Fy fasen vilket humör man får, eller ja inte man utan jag rättare sagt. Inte kul alls, stackars mamma som får utstå det mesta av det...
.
Har förresten sett att nya Narnia filmen hade premiär nu på juldagen. Någon som sett den redan? Bra/Dålig?
Blir nog i vilket fall som helst en sväng in till Karlstad, kanske helgen efter nyår för att se denna. Den är en av de där "måste se" filmerna. Narnia och Harry Potter, de två måstena.
.
Ha en bra dag, två dagar till nyår. För er som ska fira vill säga ;D
.
// Sofie

Tisdag

Kategori:

Med tanke på bristen av kommentarer till mitt förra inlägg antar jag att det bara är jag och Mikael som tycker det är asroligt? Haha!
Måste bara säga att redan nu börjar jag tröttna på vintern. Eller ja iaf när det är kallt så man knappt kan vara ute. Vore skönt med lagom kallt. Men icke. Man fryser ju ärligt talat ihjäl, vill inte vara ute men är inte mycket att välja på när jag vet att Max måste ut. Suck...
Får glädja mig åt att jag köpt mig ett par snowboardboots som snart ska komma till användning. Efter nyår är det att börja träna som gäller och att jag måste ta mig iväg till backen för att åka. Blev ju bara en gång förra vintern upp till SkiSunne så nu är det skärpning! Någon som vill med kanske?
Har förresten jobbat både igår och idag. Ska jobba imorgon och torsdag också, gött med jobb! Inte det roligaste jobbet men pengar lockar! Ska försöka börja leta annat jobb efter nyår också. Gå runt till affärer kanske...
Nu bara tjatar jag känns det som så ska sluta med det. Hoppas ni haft en bra dag!
Puss & Kram

Unicorn!

Kategori:

Jobb, shopping, mys

Kategori:



Nyår, vad gör alla då egentligen? Känns som att det vore skönt att bara ta oh nbojkotta den där uppblåsta dagen / kvällen. ELLER övertala fröken Albinsson om middag oh mys hemma hos henne.. Hm ja kanske vore en bra idé!

Sitter för tillfället hemma hos Mikael efter en shoppingtur med mamma på Bergvik. Folk är verkligen galna när det är mellandagsrea alltså! Hjälp!
Men lykades i vilket fall som helst komma därifrån med ett par snowboardboots (äntligen!), två bh och en fbk mössa. Fick nämligen en helrosa av pappa i julklapp och bestämde mig då msnabbt för att byta denna till en svart stikad istället. Jag är nöjd!

Nej nu ska vi göra varma mackor. Trevlig kväll!

Puss & Kram

Julafton

Kategori:

Firades i år hemma med mig, mamma, pappa, markus, mormor, morfar, farmor, L-O, morbror, Egon och Mikael. Var hur trevligt som helst med massa mat och självklart massa julklappar!
Julklappar!
Fick två par tofflor. Känner på mig att de kommer att bli väl använda! :D
Mysiga ;)

Pepparkaksbak och montering av pepparkakshus

Kategori:

På dan före dan före dopparedan!

En jul(gran) blir till...

Kategori:

Och jag tycker vi börjar med granen...
Tror Micke missuppfattade det där med pärlorna...
Men tillslut kom de på plats..
Och kronan på verket
Voilá!
Myyys!

Tisdag

Kategori:


Hallo!
.
Hoppas er start av veckan vart bra igår. För mig var den mycket trevlig och spenderade en kväll hemma hos Micke. Tårta vart det hemma hos Thommy med, åh så gott det är!
.
Idag har jag sedan jag kom hem från Karlstad ridit Max, mockat, tagit in/ut hästar, ätit mat och bakat kladdkaka. Kände att det började bli dags för en sådan nu.
Har denna vecka gjort upp med mig själv att eftersom det är jul får jag äta godis, kaffebröd etc. Ja allt sånt som jag i vanliga fall inte äter under veckorna. Är ju bara jul en gång om året.
.
Leiken har blivit sjuk med så det är anledningen till allt hästfix som jag ägnat mig åt idag. De har fått stå inne idag och veterinären har varit här. Så nu får vi hoppas på att Leiken blir bättre och att Max håller sig frisk.
.
Nu ska jag glo lite på tv innan jag ska bege mig till ridskolan för att rida lektion.
.
Ha det!
.
Puss & Kram

Ny vecka, samma händelser?

Kategori:

Julafton snart då. Känns lika otroligt som vanligt. All denna väntan och stress för endast en dag. helt otroligt egentligen att vi utsätter oss själva för detta. Varje år samma visa. Varför ska vi behöva vara så stressade inför julen? så mycket att göra säger folk är den största anledningen. Men varför börjar man inte bara lite tidigare? Intressant det där...
Känns skönt att man slipper allt det där då jag har en fantastisk julkvinna till mamma!
Idag då, måndag, ny vecka. Känns bra. Har varit ut till stallet under morgonen och har nyss käkat frukost. Som vanligt alltså, haha! Är programmerad?
Ska under dagen ta en ridtur med Max, invänta att Mikael slutar jobba vid tre så ska vi senare bege oss till Thommy (Mickes bror) för att fira honom. Alltid trevligt med födelsedagsfirande!
That is my plan.. Ha det bra nu!
Puss & Kram


Söndag

Kategori:

Hej på er!
Söndagen är här, slut på helg. Och tur är väl det så jag får återgå till det vanliga, haha! Jag och Sanna hamnade under gårdagen i Sunne. Trevlig kväll trots lite väl mycket dryck för min del. Det får jag sona för nu, uuuh..
Så nu sitter jag här, funderar på att sova en stund. Eller ligga och dö i soffan iaf innan jag ska ut till stallet. Hoppade över att rida idag iaf, känns som att jag inte riktigt är i form för det. Skyller på att det snöar så känns det inte så illa.
Kom förut och tänka på vilken livsstil det egentligen är som man valt att ha. Att alltid veta att det är något som måste göras varje dag och som inte bara går att "hoppa över" om man inte känner för det en dag. Men jag ska inte klaga, är ju som sagt självvalt. Jag trivs faktiskt med det också, är ju inte alltid jag har sådana här dagar.
Nej nu vet jag ju faktiskt inte vad jag svamlar om, jag ger upp detta. Hoppas er helg varit bra!
// Sofie

Precis rätt idag

Kategori:

Stod i stallet och lyssnade på musikhjälpen i P3 när denna låt dök upp där på morgonen. Den är ärligt talat fantastiskt fin. Finare än vad jag minns till och med. Lyssna och njut!

Christmas lights

Kategori:

Coldplays nya jullåt, älskar den!

Paketinslagning

Kategori:

Se så fina mina julklappar blev!

Nu är jag klar, ja ja jaaaa!

Julklappsjakt

Kategori:

Sitter hemma hos min älskling och dricker morgonkaffe, mys! Vad skulle jag göra utan mit kaffe? Mikael är i dushen så passar på att slänga in ett inlägg.
Dagens planer är att jag ska ge mig ut på julklappsjakt, tyvärr själv så om någon är i stan/ska till stan så finns jag där. Mike ska ju åka och jobba snart så då blir jag själv, buhu. Nej då det är bara bra eftersom jag ska klura ut en julklapp till just honom idag med.

Annars händer inte speiellt mycket, inget jobb på hela vekan heller. Men tur har väl det varit eftersom jag gått och blivit genomförkyld igenb, jävla skit det där är. Att jag aldrig kan bli helt frisk?!

Ha en bra dag gott folk!

// Sofie

Vintertid

Kategori:

,
Hej på er!
,
Har ni tänkt på att det är tredje dagen i rad som det faktiskt är fint väder? Underbart om du frågar mig! Skitsamma att det är kallt, solen skiner ju. Helmysigt att vara ute och rida då solen gör att det glittrar överallt i snön.
,
Har ni kanske också tänkt på men dock förnekat att det faktiskt enbart är nio dagar kvar till jul. Ojoj skynda att fynda eller vad man nu ska säga. Jag ligger faktiskt fortfarande relativt bra till med mina julklappsinköp. Otroligt skönt!
,
Dagen har hittills som vanligt ägnats åt stallpyssel och jag ska nu snart bege mig ut på en tur med Max. Sedan är tanken att dagen och morgondagen ska spenderas i stan med Mikael.  Mys!
,
Ha en fortsatt bra dag!
,
Puss & Kram
,

Julkalender

Kategori:

Man blir aldrig för gammal ;D

 

 

 

Santa Lucia

Kategori:

Det är fullt upp som vanligt. Vilket ni märker eftersom då bloggandet blir väldigt dåligt. Helgen har förövrigt varit bra. Middag med jobbet (ridskolan) på lördagen och mys på kvällen. Fredagen ägnades åt Idol självklart och Jay vann vilket ni inte lär ha missat. Det är bra det, gillade inte Minnah. Helt okej men hon hade inte "det där lilla extra" som jag tycker de ska ha om de ska vinna. Så jag är nöjd med resultatet.
Så igår gick årets luciashow av stapeln. Jag har lite bilder från detta men kvalitén är dock inte den bästa då vi är inne i ett halvsläckt ridhus.
Själva showen gick förövrigt bra, Loket skötte sig så bra så vi vann duellhoppningen t om, det var kul!
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag! Nu ska jag ut och rida, senare blir det kaffe och tårta hos morfar som idag fyller hela 65 år. Grattis till honom!
Puss & Kram



Ungdomssektionen red kadrilj



Kattis hade dressyruppvisning med Lillen
Godisregn med lilla Orfeus och Sandra
Jag som "Tiger Woods" på personalens spex
Här är vi alla fyra. Jag, Kattis "Cat", Jennie "Pip", Carolina "Helge Älg"
Jag och Loket
Mamma och Casper
Jag som visade nya hästen Rizzy
De andra nya, Calytano och Pauline
Och som alltid avslutas showen med ett luciatåg

Städa, städa, städa

Kategori:

God eftermiddag på er, allt bra? Här är det helt okej, Ingrid ringde imorse så åkte iväg och jobbade efter att jag fixat stallet och ridit. Var trappor nu igen och kände inte för att ta 18 uppgångar idag så fick bli hälften så tar jag den andra hälften imorgon... Annars pallar inte min rygg, ush känner mig som en gammal kärring!
.
Så nu blir det bara till att att ta det lugnt, käka lite mat och så innan jag ska bege mig mot ridskolan och hoppträna. Inte med Max då för er som undrar nej utan ska låna en ponny från ridskolan. Detta av den anledningen att vi på söndag ska ha luciashow (för er som har vägarna förbi är denna 15.00 på Kils ryttarförening) och jag då ska medverka i en duellhoppning. Eftersom Max inte är ordentligt igång än så fick det bli Loket. Ska även nämna att vi tävlar hästar mot hundar så jag kommer att duellera mot mamma och Casper, spännande!
.
Förresten lyssna på denna låten, riktigt bra!
.
Ha det bra!
.
/ Sofie
.
.

Kortdag

Kategori:

Trav igår blev det och kallt blev det med. Ush så jag frös trots att jag och Micke faktiskt gömde oss inne i värmen och såg när loppet som Leiken var med i gick. Tyvärr så gick detta inte speciellt bra då Leiken inte placerade sig alls. Synd att det inte går bra för honom när man väl är iväg och tittar. Menmen blir kanske fler gånger, under en varmare säsong förhoppningsvis!
Hade en kort dag på jobbet idag med. Riktigt skönt är det när man jobbar på ordentligt dagen före så får man gå tidigare nästa. Perfekt då Max ändå skulle vila igår med. Så idag ska jag ge mig ut i kylan en sväng med honom tänkte jag.
Planen är nu att sätta igång honom nu under december för att sedan (självklart beroende på hur han känns) börja träna lite smått dressyr under januari och går även det bra så ger vi oss på hoppningen fram i februari.
Känns bra med en plan om något då ganska mycket annat känns som det kommer och sker lite hipp som happ! Tillbaka till det där med att tiden går så fort?
And that is all for today folks!

Hejdahejda!

Åttonde dagens jobb

Kategori:

Bilder från gårdagen då vi från Skogsbergs Islandshästar arrangerade ponnyridning mitt i Sunne. De var så söta våra gamla gubbar Feykir och Frami!
.
Annars mina vänner går livet vidare i rasande fart. Inte för att det händer något direkt roligt men jag tycker ändå att tiden går väldigt fort. Samma känsla hos er?
Kanske har det med att det snart är jul att göra. Tiden har ju en tendens till att kännas att gå fortare då. Julklappar som ska inhandlas, pynta våra hem, baka pepparkakor osv. För min del känner jag med att det är mysigt. Kan ha och göra med att jag i princip är klar med julklapparna, ovanligt att jag är ute i så god tid vill jag lova! Men som sagt känns riktigt riktigt bra.
.
Dagen har ägnats åt jobb för övrigt, inte varit hemma länge alls. Så ska snart bege mig ut till stallet och senare styra kosan mot Karlstad. Kvällen bjuder på trav på Färjestad, Leiken ska nämligen starta. Och till mitt underbara sällskap har jag Mikael, lovely!
.
Hoppas ni fått en bra start på veckan!
.
PUSS!

Max

Kategori:

Mysigt med ridtur ute i snön, kallt men det får gå :D

Tröttheten tar över

Kategori:


Uppdaterad bild på mig och Sanna från helgen. Här hemma hos Kristin innan vi begav oss till Score.
.
.
Dagen hat hittills bestått av hästutsläpp, stallfix och frukost. Och kan även tillägga en väldigt, väldigt trött Sofie. Har sovit tio timmar men är ÄNDÅ trött. Vad är det för fel på mig??!!
.
Sitter iaf här nu med min kaffe. Planen lyder som så att jag ännu en gång ska ta mig ut i kylan, ta en tur med Max för att senare fixa inför jobb. Ska upp med Anki och två av våra islänningar till Sunne för att där arrangera ponnyridning. Och jag kan säga att jag är oerhört (!) glad att det inte idag är -15 !
.
Såå ni andra som inte ska jobba idag, njut av er ledighet för imorgon är det måndag, moahaha ;D
.
// Sofeer

Lördag

Kategori:

Hej på er!

Hoppas ni hade en mysig eller rolig fredagskväll! Själv var jag ju som tidigare nämnt på "erotikparty" hemma hos Sanna. (Bilden ovan är från en tidigare utgång, alltså inte igår) Och jag kan säga att det var mycket trevligt, mycket skratt och fniss kan jag lova. Väldigt blandade åldrar kan man säga att det var också men det gjorde nästan saken ännu bättre.
Så jag är helnöjd. Efter vi varit hos Sanna bar det av till Kristin och senare Score. Varför ens går man in där? Jag har fan aldrig kul där och absolut inte igår när man är nykter också. Men himla tur att jag hade min fina vän Sanna med mig så vi kunde roa oss själva! :D
.
.
Fortsatt trevlig helg på er!
.
.
// PUSS

Äntligen helg

Kategori:

Äntligen är det fredag och heeelg! När man jobbat hela veckan känns det underbart när man slutar på fredagen. Tyvärr ska jag jobba lördag och söndag med men det är iaf roligare och inte lika slitsamt jobb som städningen är!
Har varit dålig på att uppdatera under veckan och även under förra, ja jag vet. Ber om ursäkt för detta. Men i vilket fall som helst beror detta på tidsbrist och prioriteringar av en hel massa annat. Har bl a varit på bio förra lördagen. Jag och Mikael beslutade oss för en lugn helg. Så tog en öl med Emilia och Madelene innan det bar av till bion och såg den nya Harry Potter och dödsrelikerna. Mycket bra film, bra att de delat upp den i två delar med. Tror att det skulle vara svårt för de som inte läst böckerna att hänga med om de skulle ha satt ihop allt till en.
Dagens planer är att rida en sväng med Max innan mörkret infaller, fixa stallet och senare göra mig iordning för att åka till Sanna. Hon anordnar nämligen ikväll ett "erotikparty". Ni vet att det finns sådana där plastparty, tupperware osv. Detta är samma sak fast med allt från sexleksaker till massageoljor och doftljus. Spännande, spännande!
Trevlig helg och glöm inte att tända det andra ljuset i ljusstaken!
Puss
Sofie

Update

Kategori:

Jag har....
Köpt en jättefin klänning, H&M
Inhandlat julpynt till Mickes lägenhet.
Pyntat med Micke i hans lägenhet, myys!
Spenderat tid med min underbara!
Firat mamma som idag fyller år, grattis till henne!
// Sofie
.
.