Sofie Petersson

Livet i korthet...

Tillbaka!

Kategori: Mitt liv

Känner att jag lyst med min frånvaro härifrån denna veckan. Har varken haft tid eller framförallt ork att skriva eller överhuvudtaget sitta vid datorn. Bara kollar mail fb, angående dus saker sen loggat ut.
Har jobbat hela veckan, börjat sex varje morgon. Därav tröttheten sen hem fxa stallet, rida osv. Det vanliga plus tidig jobbmorgon. Hur ska jag någonsin orka med en "vanligt" jobb?
.
Tanken nu är att k'ka lite mat, fixa stallet och sen åka och kika på hästträning. Lillemor ska ha med sin nya på träning och ävem Petra ska vara med. Med Soto skulle jag gissa på. Vet att jag kommer ångra mig att jag inte var med när jag kommer dit men jaja lika bra att vänja sig kanske? Livet utan häst känns ibland lockande, ibland inte..
.
Hoppas veckan varit bra, snart helghelghelg. Och imorgon har jag sovmorgon, SÅ JÄVLA SKÖNT!
.
Puss&Kram


Måndag

Kategori: Mitt liv

Känns som om min kommunikation med omvärlden består av facebook och hotmail. Illa?
Nej men håller just nu och har hållt på ett tag med att styra upp för vår DUS styrelse med en presentation av de nya som kom in. Skrivit samt skickat ut kallelser, ordnat med Rosie på kansliet angående aktiviteter att åka på osv. Mycket med andra ord! Men kul måste jag poängtera. Trivs när jag får organisera och styra upp saker.
.
Så ikväll har DUS sitt första möte för året. Ska bli riktigt kul och spännande att träffa de nya igen, prata igenom lite hur vi vill att året kommer att se ut, planera inför aktiviteter samt styra upp vår fadderverksamhet igen. Fullt upp med andra ord. Woho vad jag är taggad för detta, ska bli så himla kul!
.
Hoppas helgen varit bra och att ni överlevt den fasansfulla måndagen! Nu ska jag sätta fart och gå ut till stallet, fixa och rida. Nyss hemkommen från jobb idag också. Fick jobb nu måndag, tisdag. Sex timmar dagen, perfekt!
.
Puss & Kram


Vill att det ska se ut såhär här hemma, grönt och fint. Vill ha vår, sommar NUUUU!

Söndag

Kategori: Mitt liv

När man sitter här i Mickes lägenhet ser man att solen skiner in över balkongräcket. Känns verkligen som vår, eller till och med sommar. Det tråkiga med detta är att jag vet att om jag går ut kommer det att vara kallt. Men det är väl iaf ett tecken på att våren verkligen är på väg, eller hur?
.
Söndag förövrigt. Årsmötet han jag till igår med, allt gick spm planerat. Sedan blev det en lugn helg med en massa gott framför tvn. Sanna och Anna kom på besök också och fikade lite. Mys!
Så idag finns inget speciellt planerat. Orkar inte göra mig iordning för att gå ner på stan, orkar inte åka hem (vad ska jag göra där?) så jag sitter väl här ett tag till i min ensamhet och dricker kaffe.
.
Hoppas ni haft en bra helg!

Puss & Kram

Måste köpa en vårjacka...

Kategori: Mitt liv

Meen så var det detta med att välja modell, färg? Vet att jag vill ha en trench coat. Men känns inte så vårigt med svart?
Sen ett par söta vårskor, funderar på ett par nya converse?? Sen självfallet ett par nya pumps!
Lagom söta, neutrala, höga som man kan ha närsom under vår/sommar. Perfekt! Skopunkten nästa...

Helgen är kommen

Kategori: Mitt liv

Fredag igen, tycker det gått väldigt fort denna veckan? Vissa veckor går tiden såå så långsamt och vissa flyger den fram. Vart har jag gjort av all min tid egentligen?
Idag iaf har jag en sån där dag där jag har massa tid över. Jag måste visserligen som vanligt rida Max och så men annars inget planerat. Känns både bra och dåligt på samma gång det där... Är en rastlös person om jag är sysslolös. Men det går vl lätt att ordna något att göra här hemma. Typ städa rummet, städa bland Max saker, gå ut och gå osv. Har tyvärr inga hundar hemma eftersom mamma tagit med dem till  stan så är ju lite tråkigt att gå ut och gå själv faktiskt...
.
Var in och kikade på studera.nu hemsidan också för att kolla lite så min ansökning gått in osv. Verkar som den gjort det men läste mig nu fram till att man inte får något antagningsbesked förrän i mitten av juli!? Eller juni? Hm.. Ja i vilket fall som helst kändes det som att vi har en bit fram tills dess. Bara att vänta och se om mitt liv går i graven eller om jag kommer överleva. Ungefär.
.
Nej men jag ville egentligen bara önska er en trevlig helg!
Puss&kram


Kanske ska åka in och fixa lite gott kanske... Såg väldigt gott ut det där...

Åh vad krångligt det ska va..

Kategori: Mitt liv

Känns otroligt tråkigt och krångligt detta med häst just nu. Han är ju som tidigare nämnt till salu men som jag misstänkte är det inte det lättaste att hitta någon som vill köpa häst i dagens läge. Så nu återstår en spänd väntan på att se om någon är intresserad av att köpa honom. Annars vet vi inte riktigt vad vi ska göra med honom? Vill ju inte direkt ta bort en fullt frisk häst. Ååh vad detta inte går så smidigt som jag tänkt och önskat.
Om någon är ute efter en häst till lättare träning, hobbyridning så har jag en till salu! Eller inte jag utan Hanna som faktiskt är hans ägare.

Onsdag

Kategori: Mitt liv

Letar efter motivation och ork, någon som har lite över kanske? Hörde alldeles nyss Movits låt "det var bättre förr" pch börjar starkt fundera och tro att det egentligen var det? Jobbigt att bli stor fast man ändå inte blir det. När ska livet egentligen börja på rikitgt?
.
Onsdag idag då. Ska komma en från Sundsvall och provrida Max idag. Får se hur det går med honom. Igår var han inte speciellt trevlig när en tjej var här och provred kan jag säga. Ojoj han visar verkligen inte sin bästa sida herren. Tecken på att han inte vill bli såld?
Senare när den där varit här så blir det Karlstad till Mikael. Och inga planer därefter, förutom att Greys har börjat! Jajaja! Men inget mer jobb denna veckan vad det ser ut som iaf. Men nästan skönt det, jag nöjder mig fint med de två långa arbetsdagarna i början av veckan.
.
Åsmöte för värmlands ridsportsförbund på lördag också. Tyvärr klockan två så jag får väl åka direkt från jobbet eller nåt. Känns väl sådär men får gå.
.
Nej nu ska jag sätta mig med min kopp kaffe och ta det lite lugnt innan jag ska ut och rida. Känner att det kan vara bra om han är riden lite innan den där ska komma och provrida. Så vi inte får en favorit i repris från igår!
.
Ha en bra dag!
Puss&Kram

Söndag och jag är PIGG (typ)

Kategori: Mitt liv

Om man blir irriterad varje gång man är inne på facebook. Då kanske man inte ska ha kvar den...?
.
Godmorgon förresten!
Solen skiner och den FÖRBANNADE undulaten SKRIKER. Hatar den.
Positiv dag? Nej men hoppas väl på en räddning.... eller nåt.
Vaknade och tyckte att åh vad skönt nu måste jag ha fått en ordentlig sovmorgon men icke. Vad upptäcker jag då? Jo att klockan enbart var tio över åtta. Har troligen blivit väckt av fågeln. Men jaja desto mer tid för mig att göra egentligen ingenting.
.
Kommer en tjej från Falun idag och ska rida Max. Konstigare känsla har jag inte haft på länge. Ushush. Hoppas nu bara på att det är en snäll och framförallt VETTIG människa. Inte  någon med konstiga påhitt och som inte kan rida. Nejnej.
.
Hoppas ni haft en trevlig helg, det har jag. En lugn och trevlig helg med mys gånger två. Perfekt!
.
Puss&Kram


Ingen partysofie denna helgen inte. Lär nog inte bli så mycket framöver heller. Är såå omotiverad till att gå ut så det finns inte!

Min älskade Max

Kategori: Mitt liv

Ush har nog inte riktigt fattat än att Max faktiskt inte ska vara kvar hos mig längre. Såg annonsen som hans ägare satt ut på blocket nu. Blä vad det inte kändes bra.

Lördagen utan planer

Kategori: Mitt liv

Mamma och mormor hade en idé om en bild med Casper framför en släde och Nellie i den. Gick väl sådär...
Först står Casper iaf. Inte speciellt btaggad han ser ut. Haha!
Sen tröttnade han, hahaha!
Nellie satt snällt still iaf. Helt otroligt!

Meeen vad i helvete?!

Kategori: Mitt liv

Vad fan är det för feOl på detta landet?! Först börjar våren komma och allt känns underbart och nu är det pissväder igen. Förbannad och trött på snö är jag. Ush ush uuuuuuuuush!!
.
Har förövrigt jobbat idag så är ju lagom roligt. Ush för dagis, hade tre idag och där sitter verkligen min gräns. Fyfan. Barn överallt, skrik, lort, ush. Me dont like.
.
Idag blir det att ta det lugnt, har laddat upp med massor av godsaker och sen kommer ju Mikael sen också. Då kommer mitt humör garanterat att bli bättre. Blir det alltid, han kan få mig glad den där. Perfekt med det humöret som jag har!
.
Nej men ärligt talat tänkte jag bara önska er en bra helg. Jag har fortfarande inga speciella planer så får väl se vad jag hittar på. Fortsättning följer....
Puss&Kram

Mumsmums med hö

Torsdag

Kategori: Mitt liv

Gick in på Värmlands ridsportsförbunds hemsida, och vad hittar jag där? Jo jag på första sidan. Tycker jag är lite häftigt!
Har idag förövrigt varit duktig och hjälp mamma och laga mat. Eller ja jag har skalat potatis iaf. Mer än vad jag brukar göra. Haha!
Sen har även jag och Nellie varit ute på en längre och rask promenad. Bra jobbat av oss tycker jag.
Så nu återstår bara stallet och en ridtur på Max så är jag good to go sen. Eller ja jag har ju inget annat planerat för dagen så kanske rent utav blir ganska drygt.. Ush vad jag hatar att jag får myror i benen så fort jag inte har något att göra!
.
Snart är det helg gott folk, inga speciella planer mer än mitt stående tittande av Lets dance. Sen blir det ju jobb imorgon också, gött det! Pengar, pengar...
.
// Sofie

Solljus

Kategori: Mitt liv

Promenad det hundarna i det fina vädret blir det alldeles strax. Underbart med sol. Ser äntligen ljuset efter en väldigt lång tunnel!
Hopptränade igår, gick superbra så jag är helnöjd. Alltid kul med hoppning iof...
.
Förövrigt blir det idag en tur till Karlstad och älsklingen. Inte en aning om vad vi ska hitta på men det får vi se när jag är där. Blir väl framåt em skulle jag tro.
Ska ju innan rida, promenera hundar och självklart sedan duscha och göra mig iordning. Kan ju inte se ut hur som helst inte.
.
Ha en bra dag!
Puss&Kram


Äntligen

Kategori: Mitt liv

Nu har jag sökt!
Känns bra, återstår bara att vänta och hoppas att jag nu kommer in!

Så skönt väder

Kategori: Mitt liv

Har så fina vänner!
Tisdag idag. Solen skiner och det är allmänt skönt ute. Ska ta en tur med hästen snart är tanken. Jag och mikael har redan varit ute på en promenad med hundarna på morgonen. Man blir så glad när man känner att det börjar bli lite vår i luften, eller hur?
.
Kvällen bjuder på hoppträning på ridskolan. Max ska inte med så ska bli intressant att se vilken häst jag ska ha...
Vad jag ska spendera resterande av dagen med har jag inte kommit på än men det löser sig väl förhoppningsvis.
.
På min jobbfront vet jag ärligt talat inte alls vad som händer. Jobbar fredag för Anki men annars ha jag inte hört ett ord, tröttsamt.
Har pratat med posten i stan och ansökt om sommarjobb där. De verkade positiva så det är väl bara att hoppas på det bästa. Får jag det jobbet blir det inget ledigt i sommar menmen det får jag ta. Spara pengar så jag kan åka utomlands istället. Har bestämt att om jag får ett sommarjobb blir detg en resa fram i maj och även en till hösten om det finns möjlighet. Vill resa NU!
.
// Sofie

Kul!

Kategori: Mitt liv

Sanna har precis bjudit med mig till Sälen, Lindvallen. Ska bli fruktansvärt roligt! Så den 14-17 april åker jag med henne och hennes familj på skidsemester. Oooh vad kuuul! Tack Sanna för att jag får följa med!

Ledig måndag

Kategori: Mitt liv

Gillar bilden alltså! En i stövlar, en i ridskor och en i foppa som posar framför Linas lilla bil, haha!
Måndagen är här. Jag jobbar inte något alls så känns inte så hemskt faktiskt. Är nöjd med helgen också, superbra kalas under lördagen och igår gick även årsmötet med DUS helt okej.
.
Vill bara berätta för er att jag numera är Distriktets ungdomsstyrelses ORDFÖRANDE!
Känns helt overkligt, har inte riktigt greppat det än men känner på mig att det kommer bli bra. Har ju en helt fantastisk styrelse med mig så detta kommer vi göra bra, det är jag säker på!
.
Hoppas ni fått en bra start på veckan gott folk!
Puss & Kram

Kalas nr 2

Kategori: Mitt liv

Och så avslutar vi med den klart bästa bilden för kvällen:

Trevligt!

Kategori: Mitt liv

Hade en astrevlig födelsedagsfest igår. Tack till alla som var med, ni är underbara!

Bilder kommer en annan dag, Nu ska jag vila lite innan det är dags för årsmöte med DUS!

Hoppas ni haft en trevlig helg!
Puss & Kram

Träning

Kategori: Mitt liv

Har gjort ett inköp av träningsskor. Ett par för terränglöpning för att vara precis. Så ganska snart (bara lite snö försvinner) så ska jag ta tag i mig själv och ta mig ut och springa minst en gång per vecka. Är fruktansvärt nyfiken på hur detta ska gå men har jag ingen häst framöver är jag så illa tvungen. Jag vägrar lägga på mig ett endaste kilo bara för att jag startar ett liv utan hästgöra varje dag.
Så ska fixa motivationen, kanske köpa lite träningskläder, ta med Nellie sen bär det iväg!
Har mina extremt fina randiga strumpor på samt mina extremt blå underställsbyxor. Nice kombination, haha!

It´s friday

Kategori: Mitt liv

Vet inte riktigt vad som hände med musikvideon igår. Tråkigt med krångel. ORKA! Är inte så tekniskt lagd att jag ens orkar rätta till det. Försökte några gånger men ger snabbt upp.
Behöver jag förstärka mitt tålamod? Oooh ja!
.
Förövrigt är det fredag, oerhört skönt! Så ikväll blir det fredagsmys med Lets dance och älskling när han slutat jobbet. Perfekt uppladdning för lördagens nu fixade bravader. KUL ska det bli!
.
Ska nu prova mina nya skor en stund och sen ta en promenad med hundarna. Rida Max blir senare, har ändå inget speciellt planerat nu under dagen ändå..
.
Trevlig helg!


Älskade Kings Of Leon

Kategori: Mitt liv

Känns bra

Kategori: Mitt liv

Hittade mig själv med bild och kommentar för ett tag sen i årsberättelsen (en redovisning av år 2010 som presenteras på årsstämman för förbundet) för Svenska ridsportsförbundet. Tycker jag var lite coolt!

Shopping

Kategori: Mitt liv

Idag: Shopping med Lina inför vårt födelsedagskalas på lördag. Kommer bli så bra!
Hörs senare!

Ciao!

Have a nice day!

Kategori: Mitt liv

Onsdag

Kategori: Mitt liv

Tuva gillar min nya bokhylla. Hon är helt sanslös den där katten, ska vara med och IN överallt!
Lika som bär (?)

God morgon!
Mitt i veckan nu då. Har idag klivit upp en timme extra tidigt för att få stallet klart då Diana har fått magjsjukan. Ska snart gå en sväng med hundarna och sen blir det att göra sig iordning och åka mot Mikael. Ska hinna med att gå in på högstadie med mitt CV, polisgrejs och det också. Hoppas på at få jobba lite, verkade väldigt positivt när jag var där sist iaf..
.
Har även börjat få upp ett sug inför helgen. Ser fram emot att träffa alla mina vänner på samlad plats och ha trevligt.
Så på torsdag blir det shopping för hela slanten, partysaker blir. Vad tänker jag inte skriva här utan det får vara lite hemligt en stund till!
.
Hoppas ni har det bra, snart vår. Ljuset i tunneln är snart här! POSITIVA TANKAR!
Puss & Kram

The sofa

Kategori: Mitt liv

Soffan. Den ser nästan blå ut på bilden men är i själva verket grå. hur skön som helst. Nu blir det projekt få Nellie att inte vara i soffan. Får se hur det går med det, haha!

Nu börjar det likna nåt!

Kategori: Mitt liv

Kommer troligen ta ett tag för min tvångstanke till hjärna att vänja sig men nu står även en ny soffa och pryder mitt rum. Skön är den också! Mörkgrå och lite större än den andra. Jag är nojd med mitt köp.
Jag och Mikael tog igår transporten upp till Arvika och hämtade där soffan. Fick den billigt (för att vara en så fräsch soffa) och inget krångel med att varken köpa den eller få den hem. Tack älskling för att du fäljde med, du är bäst!
.
Sitter nu och väntar på att hovslagaren ska komma och sko Max. Har under förmiddagen (med hjälp av lite tvång från Micke) tagit en promenad men hundarna samt fixat i rummet, städat osv. Han är effektiv med sådana saker som jag tycker är otroligt tråkigt, perfekt det.
Ikväll blir det ridskolan och rida lektion. Är nästan lite som ett barn igen som rider på ridskolan. Haha! Spännande känns det. Undra vilken häst det blir denna gången?
.
Nej nu måste jag sticka ut så hon inte kommer tidigare. Ha det bra!
Puss & Kram

(Fixar kort på soffan senare när jag har mer tid!)

Senaste dagarna

Kategori: Mitt liv

Mitt rum börjar bli bättre och bättre. Så nu har jag även fått tag i en soffa, ska hämta den imorgon. Blir nog bra!
köpt en soffa då det vart en tur till IKEA igen.
Köpte en rislampa också. Svårt att ta kort så man får den där mysiga känslan som blir men ja såhär blev resultatet iaf.
Helgmys!
PIZZA! Så gott :D
Nellan ville ha godis tror jag...

Lite rädd för mig själv men ja jag gillar den

Kategori: Mitt liv

Fucking great!

Kategori: Mitt liv

Fick bokhyllan i födelsedagspresent. Är sååå nöjd! (inte riktigt fått ordning på allt än dock, därav röran runt om!)

Evigt planerande

Kategori: Mitt liv

Ush har bara en massa negativa tankar som surrar i huvudet. Blandat med stress, organisation, planering. Inte konstigt att jag är så trött hela tiden!
Har i vilket fall som helst precis kommit hem från jobbet. Fick ta extra idag eftersom det är flera sjuka och typ kaos. Satt alldeles förut och kikade på hur länge jag faktiskt har städat och insåg att det är ett tag nu ändå. Började i augusti så är iaf ett halvår jag varit där. Otroligt att jag stått ut så länge (med massa klagan från min sida, jag vet).
Men där ser man, jag orkar mer än jag själv tror ibland...
.
Nej ska ta och käka lite nu innan jag ska ta mina sista krafter till att fixa stallet. Ska nog ta och longera Max på gärdet idag, orkar verkligen inte rida när hela kroppen är öm efter dagens arbete.
Ikväll blir det ridskolan vid kvart över sju för ett teoripass. Ska förresten börja rida lektion igen, spännande!
.
Ha en fortsatt bra vecka!
Puss & Kram


Nya arbetskläder kanske? Haha!