Sofie Petersson

Livet i korthet...

Godmorgon

Kategori:

Religion nu, inte direkt taggad. Men det ska väl gå bra, jag genomlider även detta må ni tro (hur gammalt pratar jag egentligen? Haha!)

Annars händer väl inte så mycket, varit ledig måndag, tisdag så har hunnit ladda batterierna. Men som vanligt så går min finfina energi upp i rök så fort jag klev upp imorse. Tåget blev inställt, jaa hejja SJ. FY på dem, kassa är vad de är!! Ska aldrig mer åka tåg, fyfan.

Okej andas och räkna till tre... ett...två...tre. Nä känns inget bättre för det.
Insåg under helgen varför personer väljer att börja jobba direkt efter att de tagit studenten. Hjärnan är ju överbelastad och vem är egentligen speciellt taggad på att leva som en fattig student när man egentligen skulle kunna skaffa ett jobb och kunna leva ordentligt? Hmm. Okej jag har bestämt mig, jag måste ta ett år och göra vad jag vill innan jag börjar plugga igen. Jag känner verkligen det, annars kommer jag att gå under. Och det mina vänner vill vi inte vara med om!

Nej nu ska jag jobba, eller ja försöka få tag på en okontaktbar lärare iaf .

Puss och kram på er!

Proom dress?

Kategori:

Godmorgon mina vänner,

idag ska jag försöka jobba med mitt humör har jag bestämt, får se hur väl jag kommer lyckas! Ska ju springa 3 km nu efter lunch vilket inte känns direkt lockande. Helt grått ute är det, regnet hänger i luften, kallt och ruggigt. Detta gillar vi inte! Höst, finns det något mer värdelöst?

Har fått på något knepigt nu när jag skriver inlägg så kan jag inte få överskriften att vara på mitten och resten åt vänster, vad gör jag för fel?!

Nej nu får Eve och Natta allt ta och komma så vi får ta en kopp kaffe. Känner att jag lär behöva detta idag! Vår muffinsförsäljning fungerar förresten helt okej. Har redan fått in lite pengar och en beställning. Heja oss! Mästerbagarna ;) Resan är ju som tidigare nämnt bokad och vi åker den 15 dec. Ååååh vad spännande det ska bli, längtar redan!

Sitter och funderar på det hr med balklänning, finns det inga med axelband? Skulle vilja ha en med halterneck band men alla verkar vara axellösa? En annan önkan är att inte ha en klänning som ser ut som sådana som alla har, hm får fundera och leta på känner jag. Kräsen är jag MEN det ska allt lösa sig. Någon som har en bra sida att rekommendera?

Nej kaffedags, PUSS!


Kanske något sånt?

Onsdag, trög dag..

Kategori:

Godkväll på er!

Hoppas allt är bra med er alla! Själv sitter jag här och ser på Greys anathomy, ja det är repris men jag måste ju vara med i gamet när nya säsongen börjar nästa vecka! Så då sitter man här och snorar, varför skka denna serien gå så rakt in i hjärtat som den gör?

Annars har det inte hänt speciellt mycket idag, skola sen hem och rida. Ush vad arg jag varit idag, såå dåligt humör. Men det tillhör väl inte ovanligheterna, fy vill verkligen inte ha det såhär.. Ska försöka bättra mig, men jag kan inte lova något.. I am a pain in the ass, I know!

Imorgon blir det skola (som vanligt, blääää) sen hem äta fort fort för att senare åka till brukshundsklubben för valpkurs med Nellie. Det som känns tråkigt med kursen är att jag självklart jobbar när avslutningen är. Hur tråkigt som helst men mamma får väl gå med henne då eller något. Varför måste alla lägga aktiviteter på lördagar, bara för att jag jobbar. Samma sak är det med tävlingen jag ska vara med på, självklart en lördag! Sooom vanligt.

Okej nu ska jag sova, insåg att jag kan det sista avsnittet utantill!

Puss och god natt!


Mina fina vovvar <3

Howdy cowboy!

Kategori:

Skolfotograferingen avklarad, blev nog bra, haha! Cowboy tema var det, hur seriösa som helst! Skönt att det är över nu iaf. Om det är något jag kåänner mig obekväm med så är det just skolfotografering!

Idag är det tisdag förövrigt, det regnar och är grått, gissa humöret?

Ska åka till Kil idag och hälsa på min Karin, var ett tag sen nu! Sen blir det ju hem till Nellie, promenad troligen med henne och efter detta blir det självklart till att ta hand om Maxen. Rida i regn, ush ush!

Helgen har förresten varit super, men det tar ju en hel del på en när det blir så mycket resande. OCH vad mycket mat man äter. Känns som att mat och fika är mest hela tiden när man är på konferens. Magen blir ju inte direkt som den ska vill jag lova. Bodde förövrigt i mycket fina rum på ett mysigt litet hotell ute på Lidingö. Blev en liten Stockholmsvisit på dagen innan tåget gick på söndagen också. Mysigt om man räknar bort de Palestinska demostrationerna(?) på Sergels torg.

Orkar verkligen inte skriva mer, kramp i armarna/fingrarna, haha! Ha det bra, PUSS!



Projektarbetet är i full gång. Bokat och klart!

God morgon,

Kategori:

har dagen till ära kommit underfund med att jag ändrat mina morgonrutiner. Åker ju bussen till skolan och går sedan, som vanligt. Men när jag sedan kommer till skolan läser jag tidningen. Tro det eller ej men så är det. Mina annars så bra bloggvanor har med andra ord gått upp i rök, inte bra det. Så där ligger en stor del av att jag inte skriver så ofta.

Har nui tänkt på vad kallt det är ute på morgonen nu? Jag vill ha vantar, mössa och halsduk men får snabbt inse att nej Sofie SÅ kallt är det inte riktigt än. Det roliga är ju att det är hur varmt som helst på dagen så det man pälsat på sig på morgonen hamnar ju alltid på något sätt i väskan på hemvägen.

Idag är det torsdag och imorgon bär det av till Stockholm. Ska på konferens om jag inte tidigare nämnt det. Ska bli himla kul och om inte mer spännande är ju resan dit. Jag och Alex ska hitta i Stockholm, själva! Och ni som känner mig vet att lokalsinnet, det är inte direkt på topp!

Nej jag skriver kanske mer sen, måste socialisera med mina vänner Eve och Natta nu (JA Natta är frisk, jeeei!).

 

                                                                        Puss och kram

Fredag hela veckan, igen!

Kategori:

Godmorgon, godmiddag, godkväll..

SItter i skolan, as usual med Eve. Har religion och det ser relativt ljust ut för vår lilla grupp. Eve du är one of a kind!
Idag är det btw hälja, guuu såå gött! Men ska ju jobba hela helgen men slipper ju skolan och det är ju alltid positivt ändå, det kan ni väl ta och hålla med om? Blir ridskolan på lördag som vanligt sen blir det upp till Anki för att rida med turister i de värmländska skogarna. Väldigt bra med tanka på min ekonomiska situation just nu, bankrutt (ni vet som i monopol, hihi).

Nej nu måste jag gå, hejdå på er!

Thursday I presume?

Kategori:



Nemen hallåja!
Skolan sitter man i som vanligt. Har projektarbetstid, ovanligt?! Eve är inte här så jag känner mig lite vilsen. Med andra ord är det Eve som får mig organiserad OCH som får mig att göra något överhuvudtaget, haha! Borde inte vara så men ja jag är som jag är. Inte ens spanskan var rolig idag och då kan vi prata om att jag inte är på humör.
Vet inte vad det är men så fort skolan börjar igen försvinner den där glada sprudlande Sofie. Går väl upp i rök eller något? För det kan jag säga er att de som träffat mig under somaren och skulle träffa mig nu skulle ni verkligen börja fundera på om det verkligen var samma person. Jag avundas människor med självdiciplinen till att verkligen anstränga sig i skolan. Me want that!

Igår var jag duktig ska ni veta, skrev min etik-uppgift som har hängt kvar ända sedan förra året! Den är inte riktigt klar men grovjobbet är gjort iallafall. Tänkte det skulle kännas som en lättnad men tyvärr så är detta inget jag känner.
Var även hem till Emilia igår och vi tog en promenad med lilla Nellie. Hon tyckte det var hur spännande som helst att gå i Kil, haha sötnosen då! När jag senare kom hem så fick jag ett ryck och tog en joggingrunda, vad har det tagit åt mig?! Tog sedan in hästarna och fick gladeligen se att min häst hoppade på tre ben, FAN! Allt bara för att en hovslagare inte kunde komma förrän fredag, dret är det! Så nu är han halt, svulen och varm i benet, jeei heja Sofies träningsplan där du. En icke existerande med andra ord!

Idag så kommer ja hem vid kvart över fem ungefär och då blir det väl till att kolla Max, fixa stallet sen in  och om jag orkar kanske ta tag i psykologin, eller göra klart etiken. Men det tar emot så vi får väl se. Lär sluta med tv och sedan sova misstänker jag. Är grymt trött nu när skolan dragit igång, orkar verkligen ingenting, bläblä!

Nej nu ska jag övergå till något annat vettigt såsom fb, haha!

Puss på er <3

Onsdag

Kategori:

Ojojoj vad jag är seriöst dålig på att blogga, det är ju helt otroligt! Förlåt mina vänner...

Denna veckan är ingen bra vecka kan jag säga er. Är otroligt trött hela tiden och då blir automatiskt mitt humör det sämsta ever! Stackars min lilla mamma som får ut för allt. Det är det jag säger, vad ska man med barn till?
Som de flesta som känner mig vet är jag inte någon barnmänniska om det inte gäller att lära dem rida. Vill inte och planerar verkligen inte att skaffa barn i framtiden. Så roligt när man diskuterar det där, alla tycker jag är galen! Majoriteten av tjejer tycker exempelvis att bebismage är något som ser helt mysigt ut och liknande, medan jag dessvärre inte alls tycker det.. som det kan va.

Känns btw helt värdelöst att vara i skolan idag, har en enda lektion med närvaro på. De andra tre har vi ingen lärare till så ja, varför är jag här? Men känner att det tyvärr inte är någon idé att åka hem igen, viktig lektion i eftermiddag...

Var ute på promenad imorse med hundarna och det roliga är att det känns som jag har tre hundar. För är man ute och går med Casper och Nellie då kommer Tuva (katten) springandes efter och busar och har sig med de andra, haha! Hon har inte riktigt förstått hur en katt ska vara! Att jag inte har några djur som är som alla andra? :P

Skulle ha varit iväg på tävling på fredag också men tror ni inte den blivit inställd då och flyttad till oktober, hur tänkte de där?! Tolita har en utebana och i oktober kan det ju för fan vara is? snö? Man vet ju aldrig med vädret här i Sverige. Men har iallafal kommit på att det inte är menat att jag ska tävla/träna/ha häst. Alltid något som går emot mig, exempelvis som igår när Max tappar en sko som han tappat ungefär tre gånger innan. Saken är den att han inte kan gå när han är utan sko, bra där!

På måndag har jag även blivit övertalad att åka med klass 1, 2, 3 på Smbe-programmet till Humletorp. Något jag inte alls egentligen känner för... Vet inte riktigt vad vi ska göra mer än övernatta sen ha det ryktas om en badtunna och kanoter, får se hur detta ska gå?
Åker till Stockholm nästa helg också på dus-konferens. Ska bli riktigt kul det faktiskt, trots en annars mycket negativ Sofie!

Hm, vad händer mer i mitt liv just nu tro.. JO jag och Eve är i full gång med vårt projektarbete och det går faktiskt framåt, heja oss! Tänker dessvärre inte avslöja våra planer riktigt än, det får ni höra om senare ;)

Nej nu får det faktiskt räcka!


Puss och Kram <3


Det var ett tag sen nu det :)