Sofie Petersson

Livet i korthet...

God morgon!

Kategori:

Ny vecka nu igen, helt sjukt vad fort det känns som det går. Denna vecka bjuder på lite jobb på ridskolan, möte på ridskolan, träning med Karin osv. Inget speciellt spännande. Tänkte faktiskt höra mig för lite hur folk har det till helgen om man kanske skulle ta och åka upp ett gäng till SkiSunne. Får se hur det blir med detta...
.
Så idag då, har redan fixat stallet så är bara Max som ska bli riden sen är jag klar. Var bort till några som bor lite längre bort här i Sandviken och hörde om jag fick låna deras ridbana och ja det var inga problem med det. Jag är SÅ jävla glad över detta. Nu behöver jag inte känna att jag måste låna transport och krångla så fort jag vill träna lite mer seriöst än det som blir längs vägarna.
Senare blir det att köra pappa till tåget (ska på någon kurs för jobbet) och sen ta tag i mitt jobbproblem när jag kommer till Kil. Lämna in CV och personligt brev. Ooh så jobbigt, nervös bara jag tänker på det!
Efter detta bär det av mot staden för att hjälpa Emilia att köra lite möbler.
Kvällen bjuder på mat på stan med Mikael, mys!
.
Hoppas ni får en bra start på veckan!
Puss&Kram


Fame slutscen

Kategori:

Smygtitt på slutscenen i filmen Fame som jag tidigare skrev om. Jag gillar ;D

Söndag

Kategori:

Hallo!
.
Hur är det med söndagsångesten då gott folk? Själv så slipper jag den eftersom jag numera i princip gått i förtidspension. Seriöst alltså, varken vill eller har varit ut sen Sanna fyllde år. Fast då var vi ju inte ens ut utan bara hemma hos henne. Vad händer med mig? Helt trött på vinter är nog förklaringen.
.
Gårdagen ägnades åt jobb och senare en tur till Micke för myskväll med mat och massa gott därtill. Lika underbart som vanligt. Passade på att åka hem när han skulle och jobba imorse så har varit uppe och igång i tid. Har under dagen överträffat mig själv och tagit tag i arbetet med att städa hos kaninerna. Det var välbehövligt kan jag säga. MEN det satt fast, jävlar vad jag fick slita. Fan för vintern alltså!
.
Så nu sitter jag och inväntar att klockan ska närma sig fyra så jag kan åka till ridskolan för att agera demonstrationsryttare på en sitskurs. Spännande, spännande. Träningsvärk imorgon, check!
.
Hoppas ni haft en bra helg!
Puss & Kram

Dagens outfit, haha!

Kategori:

Sitter och får rysningar av slutet i filmen "Fame" Wonderful!
.
Min snygga outfit för dagen. Utrustad för -10 och lång hundpromenad.
Skulle rida förut med efter promenaden men det gick åt helvete då Cortelle gick ut ur boxen. Han är för stor för sitt eget bästa den där.. Får se hur vi löser detta problemet. Att det aldrig bara kan gå smidigt alltså!
.

Vi kan om vi vill

Kategori:

Mitt schema för veckan som numera fått ett glapp idag då jag istället ska hjälpa emilia till veckan istället. Spelar mig inte så stor roll faktiskt, då får jag ju en helt ledig dag idag. Ja förutom hästen då men det är inga problem.
Hundvakt är jag med så funderar på att gå en längre promenad med de där fyrfotingarna. Bra träning, eller nåt. Motion iaf!
.
Förresten jag och Karin åkte iväg igår igen och simmade. Fan det trodde jag aldrig att vi skulle hålla uppe med menmen där ser man. Så nästa vecka då kör vi igen, men kanske istället något pass. Får se vad som passar med allt annat som också måste hinnas med.
.
Planen för kvällen innefattar som vanligt chips och Let's dance. Och så kommer Mikael efter att han slutat jobbet också, mys!
.
Ha en trevlig helg nu!
Puss & Kram

Söt

Kategori:

Har ju en väldigt söt men udda katt. Hittade Tuva liggandes i denna ställning uppe på kanten av soffan. haha att hon inte trilla ner!

Jag gillar

Kategori:

Att det är full rulle denna veckan. Men det är bra det. Det vart ju till och börja med Sunne igår. Gick hur bra som helst. Så roligt att komma iväg, tack Micke för att du följde med!
Idag är det först jobb några timmar och ikväll ska jag och Karin igen iväg och simma. Wohoo två gånger iaf som vi faktiskt lyckas komma iväg!
Var i tisdags iväg och tränade med Max. Sedan som jag nämnde igår blir det även träning för mig på söndag i form av sitsträning på ridskolan. Som sagt nu börjar det bli roligt med saker igen. Ser ljuset i tunneln av tristess, haha!
.
Frös förresten så mycket igår så smög ner och lånade mammas värmefilt och oj så skönt det är! Sitter med den nu med, underbart varmt i detta iskalla hus. Inte alltid kul att bo på landet när fötterna utan tofflor blir till is...
.
Jaja men ha en bra dag mina vänner, snart helg!
Puss & Kram

Äntligen

Kategori:

så blir det en tur till skisunne. Min underbara Mikael följer med så ska vi åka en sväng under dagen. Så jag har därför idag varit duktig och klivit upp klockan sju för att släppa ut hästarna, fixa stallet och ska alldeles snart ut och rida en sväng. Och tidsplanen för detta verkar hålla också, underbart. Inte ofta det du.
Så vid klockan halv tolv ungefär drar vi upp och så återstår det att se om vi kommer tillbaka hela, hihi!
.
Har förresten fått jobba måndag, tisdag också. Känns skönt att få lite jobb, kommer bli lite jobbigt nästa månad annars. Men som alltid så brukar ju sånt där lösa sig när man har turen att fortfarande bo hemma.
Ska även jobba lite på ridskolan framöver, sannerudsskolans högstadie kommer och ska ha friluftsdag och de fick jag ta hand om. Hade det förra året också och det fungerar bra.
Fick även förfrågan av Cissi igår när jag var och tränade med Max om jag ville vara demoryttare på sitskursen på söndag. Och självklart vill jag det! Desto mer träning för mig, desto bättre!
.
Nej nu måste jag verkligen gå ut så jag slipper stressa det sista sen. Ha det bra!
.
Puss & Kram


Hej på er,

Kategori:

fick alldeles nyss ett samtal från Ingrid om jobb nu klockan tio. Skönt att få lite jobb nu innan månaden är slut känner jag!
Den nya hästen har nu flyttat in i stallet. Verkar vara en helcool kille. Skönt för Max det. Så himla skönt för mig också att det löste sig med allt utan att behöva flytta på Max och krångla. Sen ska hon som har Cortelle (även kallad Kotten) snart flytta upp till Bodetta vilket bara är några få kilometer härifrån. Perfekt för båda då det blir lättare att hjälpas åt när hon bor så nära. Den enda nackdelen är att hennes häst får in tidigt på eftermiddagen men förhoppningsvis bryr sig Max inte om att han blir själv ute i hagen.
.
Under veckan ska vi iväg och träna jag och Max på tisdag. Jag och Karin ska på torsdag iväg och simma. Sen får vi se om det blir SkiSunne någon gång under veckan eller hur vi gör. Beror på om jag får med mig någon...
.
Nej nu måste jag börja göra mig iordning lite. Ha det bra!
Puss och Kram



Nya hästen :)

Lördag

Kategori:


Min bara min, hihi ;D <3
.
.
Hej på er, hoppas helgen infunnit sig bra. Trevlig fredagskväll osv. Själv har jag nyss kommit hem från jobbet på ridskolan, lunchat hästar och väntar nu på att Max ska äta upp så jag kan rida en sväng. Hittade även Leiken inne hos Max i hagen när jag kom hem. MEN ingen tråd som var trasig, hur bar den stora hästen sig åt?
.
Gårdagens kväll spenderades med Karin som jag kanske skrev ett snabbt inlägg om igår? I vilket fall som helst hade vi myskväll med en salig blandning godsaker. Allt ifrån gurka till choklad, haha!
Såg på Let's dance, mitt kära program som börjat igen. Och som vanligt varje gång jag ser detta vill jag börja dansa. Måste nog sluta ta till undanflykter och se problem så fort jag ska ta tag i det där. Skärpning Sofie!
.
Ja men så är läget idag. Ska till stan till Micke ikväll är tanken med. Återstår att se vad vi hittar på men lutar väl mot en lugn filmkväll.
.
Ha det bra!
Puss & Kram

Fredagsmys

Kategori:

Nu MYYYYS med Karin :D

Fortsätt simma, fortsätt simma...

Kategori:

Jag och Karin är som fiskar i vatten. Sim sim salabim. Nejdå men det har gått bra, inte alls så jobbigt som jag trott det skulle bli men det märks väl imorgon hur resultatet blev. Hihi! Så nu är det simning tordagar som gäller. Heja oss om vi håller detta uppe!
.
God kväll och god natt!



Sedär vad vi kan, ojojoj ;D

ååååh

Kategori:

Eftersom saker och ting börjat krångla till sig (jävla helvete!) så har jag nu iaf tagit tag i mitt problem med ej utskrivna CV. Så med Mickes hjälp ligger det nu en hög med CV som bara väntar på att få hamna hos någon. Planen är att börja i Kil och om inget napp där försöka på andra ställen. Hoppas hoppas detta fungerar. Kan verkligen behöva ett jobb så jag har råd att ha kvar Max. Vad ska jag göra annars liksom?
.
Passar även på att skiva ut sammanställningen sedan ridsportsforum så jag och Johannah snart kan sätta oss och se över vad vi i DUS kan göra med ämnet etik och moral. Är så skönt att ha papper att läsa istället för på datorn. Då går det att kladda, styka över, under osv. En klarare översikt med andra ord.
.
Nej nu ska jag ut och rida en sväng med Max, försöka att inte oroa mig så för hur det ska lösa sig och andas. Andas är bra, inte panik. OCH ikväll blir det simning, tjoho!
.
Ha en bra dag!
Puss & Kram
.
.
PS! Har förresten min balklänning till salu om någon skulle vara intresserad! Bara att höra av sig.

Oh shit!

Kategori:

Jag och Karin ska börja träna. Eller rättare sagt simma. Men det räknas väl som träning? Ojoj hur ska detta gå? Två dagar i veckan ringde en speedad Karin till mig och informerade om att vi skulle träna. Är hon galen? Jaja får försöka få tid till detta så blir det nog bra. Måste ju faktiskt börja träna, känner mig lat.
.
Vad har hänt då i mitt liv? Inget större faktiskt. Var i stan hos min älskling i måndag/tisdag, firade min bror igår samt hade möte med ridskolechefen igår. Får ha kvar mina timmar på lördagar, puh så skönt!
På tal om jobb så måste jag ta tag i att skriva ut mitt CV och besöka butiker/företag. Hoppas det funkar bara, kommer känna mig hur dum som helst men jaja det får gå...
.
Nej nu ska jag ringa Malin på Cabello och höra om hon har tid för att färga mina bryn och fransar någon dag. Måste göra det nu, är akut!
.
Ha en bra dag!
Puss & Kram

Nellie

Kategori:

Den lilla söta valpen växte upp och blev en raggig sak. Men hon är mitt lilla charmtroll ändå, haha :D
Hur är det annars med er? Jobb idag förmodar jag, eller skola? Själv så har jag nyss ätit frukost och laddar för ännu en tur ut till stallet. Är så skönt att ha allt fixat på morgon och sen bara kunna gå ut och rida. Då behöver man heller inte ut något mer till stallet den dagen, skönt.
.
Har idag lurat med Karin på en tur upp till Anki. Ska ta med Atli och Feila, unghästarna ut på en tur idag är tanken. Så länge det inte börjar regna för då känns det inte riktigt värt det.
Senare idag blir det hem till Mikael. Skönt att åka dit en sväng nu igen, var inte där på hela förra veckan. Vilket lätt blir lite frustrerande för det betyder att jag måste vara hemma där man aldrig får vara ifred. Ta det på rätt sätt nu, jag har jättesnälla föräldrar det är inte det men ibland är det bara så jävla skönt att komma ifrån alla måsten och bara vara.
.
Veckans planer är än så länge bara att jag och Micke ska upp till SkiSunne på onsdag. Om det nu inte blir skitväder! Om någon vill med är det bara att hänga på, desto fler desto roligare!
.
Ha en bra start på veckan nu!
Puss & Kram

Inköp

Kategori:

Det vart lite inköp när jag fick med mig mamma till stan. En tur på Hööks så fick jag med mig lite hästsaker hem. Rea det gillar vi (dock inte på benlindorna).
Gjorde även en kraftansträngning och kikade in på Gina Tricot, Hittade faktiskt ett linne och en t-shirt på rean. Alltid användbart så blir nog bra. Linnet köpte jag för att jag veeerkligen behöver lite mer färg i min stackars mörka garderob. Och är himla snyggt med en lite färgstarkare top under t ex kavaj!
.
.
Var på bio med Mikael igår med. Såg nya Narnia. Den var väldigt bra, typisk äventyrsfilm liknande pirates, harry potter osv. Men se den, det är värt det.
En rolig sak med dessa filmer är för min del att jag läst alla böckerna men för mångamånga år sedan och jag kommer ändå inte ihåg ett dugg. Vilket är bra och kul för då vet jag ju inte vad som ska hända i filmen. Men ändå, jag borde ju minnas?
.
Nej nu ska jag nog spela The Sims som bästa Mikael fixat till mig. Wonderful!
.
Hoppas ni haft en bra helg!
Puss & Kram

Mot civilisationen

Kategori:

Ser lite ut som Sid i Ice Age? Haha!
I vilket fall som helst så drar jag till staden med min kära mor för att investera i lite hästsaker. Har insett att rea på hästartiklar är väldigt mycket roligare än rea på kläder! Ja jag vet, hästnörd eller vad man nu ska säga. Men det skiter jag i för det är KUL!
.
Adjöken på er!

I brist på annat

Kategori:

-
Jag är så förbannat sugen på choklad, chips, godis, popcorn, KAKOR OCH BULLAR till kaffet. Vad som helst onyttigt! Ååååh vad jag är jobbig och bestämt mig för att inte äta sådant under veckorna. Tur att jag har undantag för helgmys iaf, där även fredagar ingår. Det går inte annars. Så med andra ord borde jag väl inte klaga över enbart fyra dagar i veckan utan godsaker men vafan vad svårt det är. Bor även i ett hus där det inte ofta är brist på saker som dessa heller.Inte direkt hjälpsamt.
Mamma gör ett tappert försök nu iaf så får väl se om det blir lite ändring på godsakefronten i huset iaf...
.
Jag överlevde förresten dagen också, kallt som fan men nu är det gjort iaf. Ut med dem imorse, mocka stallet, sopa, fixa maten, rida två hästar, ta in, fylla vatten osv. Är glad om jag slipper allt för många sådana dagar. Ska se över lite lösningar på detta. Synd att man inte har råd med en egen transport.
.
Nu ska jag försöka hitta något vettigt att se på tvn men verkar inte se speciellt ljust ut tyvärr. Hata torsdagskvällar!
.
// Sofie

Kallt igen

Kategori:

Jag verkligen hatar när jag inte har några bilder att ta med. Känns som att inlägget blir så tråkigt då. Menmen får väl överleva detta i-landsproblem ändå...
Ska alldeles snart bege mig ut och fixa stallet, återstår att se om jag kommer levande in igen. Är ju himla kallt ute idag alltså! Brr! Jag som tyckte det varit så skönt när det legat runt nollan.
Annars har jag inget inplanerat för dagen, samma sak imorgon. Ska rida Leiken någon av dagarna. Vet inte vilken än, beror på hur jag hinner och hur kallt det blir. Blir ju två hästar att rida vilket innebär att mina händer och fötter fryser ihjäl! Kroppen den klarar sig tack vare min fantastiska overall som jag fick i julklapp! Jag kanske ser ut som en jättebebis blandat med michellingubbe men varm det är den.
I mitt liv förövrigt händer det inte alltför mycket. Ganska stillsamt faktiskt men blir väl så när man avklarat jul och allt. Januari är alltså en ganska tråkig månad. Bättre med nästa för då fyller jag år! 27 feb då blir jag hela 20 år, herregud vad tiden går fort. Broms, någon?
Nej nu beger jag mig ut, lika bra att sätta fart!
Puss & Kram på er!


Hihi!

Onsdag

Kategori:

Känner för en resa. Frågan är bara hur, var, när och med vem? Känns som att det är lite krångel med det men skulle vara välbehövligt. Vill ha värme och kanske lite färg, jag ser ut som ett spöke....
Får se till våren hur ekonomin ser ut. Även om det största hindret med en resa är vem som ska ta hand om min häst. Man är lite smått låst med en sån där och bara en stallkompanjon.
Onsdag idag då. Har haft sovmorgon, riktigt skönt! Ska alldeles snart bege mig ut på en lugn tur med Max. Var och tränade med honom igår, gick bra men kändes verkligen att vi inte tränat på ett bra tag! Så lugnt idag och hoppas på att han håller. Var första träningen efter skadan så är lite orolig...
Senare idag ska jag och Lina ha planeringsmöte och fixa om lite i ridgrupperna på lördagar. Det behövs lite korrigeringar här och var. Barn lär sig verkligen så himla olika. Vissa går det jättefort för medan andra får nöta med samma sak i evighet. Men så är det väl med alla människor bara att det märks särskilt väl med barnen kan jag tänka mig.
Nej nu får jag fan ta mig upp och ut härifrån! Ha en bra dag!
Puss & Kram

Summering

Kategori:

Fick nya blommor av Mikael till mitt fönster. Jag har världens finaste pojkvän jag!
Sen fick jag hjälp att byta till nya gardiner. Resultatet av nya gardiner och de nya blommorna blev ju faktiskt väldigt fint. Kortet gör tyvärr att det inte syns speciellt bra dock!
Har nu också färgat håret. Drog i en ljus färg (inte blondering) så att det enbart blev en nyans ljusare. det blir så lätt orange/rött annars. Min ursprungliga färg lyser igenom, hur tråkigt som helst.
Har även firat Sanna som fyllt 20 år. Hade en mycket trevlig kväll!

Snöhundar

Kategori:

Kärlek

Kategori:

Igår var det ett underbart år med min älskling som gått. Du är bäst!

Jag se det snöa

Kategori:



Hejsan,


allt bra? Här är det myket bra iaf. Sitter hemma hos Mikael och vill inte gå ut. Ush vilket väder! Men ska in till stan senare för att möta upp Eve och kanske Emma så blir till att trotsa snön iaf. Kan ju ta bussen iof... Ja det märks ehlt enkelt.

Satt precis och kikade på universitetets hemsida med. Vore ju kul att läsa en spanska kurs alltså. Såg nämligen att det startade en kvällskurs nu vecka 4. Kanske vore något... Hittade dock ingen sirekt kursplan så är ju dumt om det är varje kväll. Det varken känner jag för eller hinner med heller för den delen.

Fick jobberbjudande också från ridskolan. Men problemet med detta var att det bara är två timmar varje morgon. Och eftersom jag bor som jag gör så är detta något som jag inte kommer tjäna på. Räknade ut att det skulle vli 80 kr för en dag allt som allt när man räknat bort skatt och bensin. Känns inte värt det alls. Tråkigt eftersom jag gärna gärna vill bli av med städjobbet. Får se om det dyker upp något annat alternativ längre fram. Annars får jag helt enkelt vänta tills jag ska börja skolan till hösten, om jag nu kommer in. Det var det också...

Ha det bra nu i snöovädret!

Puss & Kram

Agerar flyttgubbe

Kategori:

Idag blir det flytt! Ja inte för min del då men för Emilias! Från sunkiga Sunnanå i Kil till Karlstad. Synd att det är typ snöstorm ute bara... men det får gå! Vi är superwomen :D

Vill åka

Kategori:

Är så jävla sugen på att åka Snowboard nu. Frågan är bara hur jag ska få ihop det med tiden men får väl helt enkelt försöka att planera in det i förväg, annars kommer jag väl aldrig iväg! Måste ju prova mina nya boots också och se om de är något att ha. Hoppas hoppas!
Idag är planen att nu efter min frukostpaus (fixar alltid stallet på morgonen när jag är ledig) ut och rida en lugn tur med Max innan hovslagaren kommer för att sko honom. Sedan duscha och göra sig iordning för att åka till Karlstad och min älskling. Lite saker som ska göras innan jag kan åka ed andra ord.
Mötet igår gick bra med, fort men är ju det sista innan årsmötet också. Ska bli spännande att se vad som händer på det kan jag säga. Nya medlemmar, omfördelning av poster osv.
Bestämde bla igår att vi ska besöka ULK (ungdomsledarkurs) för att hålla en information om DUS samt hålla i en kvällsaktivitet. Ska bli kul bara jag och Anna kommer på bra frågor till frågesporten bara, haha!
Under veckan ska jag även träffa min fina vän Evelina. På torsdag rättare sagt, så roligt. Saknar henne eftersom det alltid tar så lång tid mellan de tillfällen vi träffas. Inte lätt med 10 mil emellan oss och en jobbande Eve. Men nu jävlar, haha!
Ha en bra början på er vecka!

Puss & Kram

Det nya året

Kategori:

.
Nytt år, nya möjligheter. Eller något sånt? Sitter nu här och funderar på vad jag egentligen ska hitta på i mitt liv. Inga big plans utan mer något i stil med vad ska jag göra till våren? Eller nästa månad, eller nästa vecka? Vill ha något att se fram emot! Jag har iof en sak, Sanna på bilden ovan fyller nämligen 20 och detta det ska firas!
Heldag var tanken men jag kan ju bara vara med halva eftersom jag jobbar morgonen på ridskolan. Men det gör mig inget eftersom de på morgonen/fm skulle spela paintball och som sagt det kvittar mig att vara med på det. Så jag hänger istället på lagom till Leklandet på Nöjes, det däremot tror jag kommer bli asroligt!
Därefter mat och goda drycker hemma hos Sanna så får vi se vad kvällen bjuder på, myys!
.
Today då... Möte i stan med DUS och valberedningen. Ska idag tydligen diskutera våra individuella mål och visioner för framtiden. Hur vi vill att DUS ska vara och hur vi själva ser oss själva som DUS representanter även i framtiden. Spännande! Dock är ju jag en sådan som tycker att sådant är lite halvjobbigt eftersom jag är så dålig på att sätta mål för mig själv. Men ja det får gå på något sätt ändå, ska försöka tvinga mig själv att tänka framåt...
.
Oj vad mycket text det blev! Jaja men får avsluta nu då kanske. Hoppas ni haft det bra och överlevt både Jul och Nyår!
.
Puss och Kram

Gott nytt år!

Kategori:

Kändes otroligt skönt idag att vara pigg och glad. Vilket jag vet att många andra inte alls är idag, haha! Jag och Micke åt igår middag med efterrätt och massa gott. Såg på Lejonkungen och hade mys! Var hur trevligt som helst, min älskling så duktig och fixar! Tog oss även en promenad strax innan tolvslaget ner till torget där vi stötte på Sanna och Anna som var i god form.
Däremot kan jag erkänna att det var ganska obehagligt att vara nere på torget nykter med en massa fulla människor och smällare och raketer. Kändes inte speciellt tryggt alls!
Idag har jag bla tagit en sovmorgon, underbart skönt! Druckit kaffe och käkat frukost i lugn och ro för att sedan bege mig hemöver. Tog en ridtur på en helgalen Max, det där med fyverkerier är inte riktigt hans grej...
Så nu sitter jag här och gör mest ingenting. Ska dricka lite kaffe och ta det lugnt är planen. Kanske bege mig till Kil senare men vi får se. Har ju hästar att ta in också..

Jaja men får passa på att önska er en god fortsättning på det nya året!

Puss & Kram