Sofie Petersson

Livet i korthet...

Hejsan,

Kategori:

Sitter hemma i soffan just nu, ser på 2½ men. Jätterolig serie det är. Kommer ihåg att Pontus (lärare) pratade om hur lik min skolas biträdande rektor är Alan i den serie och när jag nu sitter och ser på det kan man verkligen se likheterna haha!

Idag har det varit extremt segt, har inte varit i skolan eftersom jag varit borta hela helgen kände jag att jag behövde en paus innan skolveckan. Har ju under helgen varit på strömsholm. Himla fint var det där men jag hade faktist förväntat mig ännu lite mer. Men annars är jag helnöjd med helgen. Har träffat superroligt folk, ridit på strömsholms hästar, besökt arosfortet m.m Massor av skoj har vi haft! Däremot är man helt slut efter en sån här helg för det är aldrig lugnt. Det händer något hela tiden och schemat är fullspeckat, upp tidigt på morgonen och full aktivitet hela dagen till sent på kvällen. För er som undrar så har jag varit på ett s k ungdomskonferens. Det handlade om att travsporten, galoppsporten och ridsporten skulle träffas och tillsammans vara med om en lärorik helg på strömsholm för att skaffa kontakter och liknande. Kanske bilda ett samarbete? Det var himla lärorikt i vilket fall och jag är extremt nöjd med helgen.

Imorgon blir det skola som vanligt och just nu känns ju inte det som det roligaste att göra. Är trött på den där skiten nu. Konstigt eftersom det bara var någon vecka sen som jag kände mig väldigt motiverad till att plugga... Men så är det väll man får svackor då och då. Jag hoppas bara att det kommer kännas lättare snart.

Jag har fått någon konstig "måste" behov. Jag har nog blivit en perfektionist  när det gäller ordning och reda. Jag kan allvarligt talat inte sätta mig och bara ta det lugnt om det finns massa saker att göra. Det är hemskt, jag måste försöka sluta, detta kan inte vara nyttigt?

Jaja, sluttjatat jag får försöka skriva mer imorgon,,,

Puss, Sofie <3



Strömsholms slottet




Ett av de fyra ridhusen!

Hola amigos!

Kategori:

Sitter och gör mitt spanska arbete. Är inte riktigt nöjd men vet inte vad jag mer ska skriva. Det är svårt att dela upp allt när man är fyra stycken det blir ju inte så mycket var. Men Frasse är ju oftast väldigt snäll med bedömningen så det fixar sig nog. Satt och tänkte på vad underbart fint spanska är. Vill lära mig det så jag kan det flytande men det går segt. För tillfället så måste man ju tänka i miljoner år innan man ska säga något för att inte säga fel och då blir det lite hackigt om man ska försöka hålla ett samtal på spanska i liv. Vad härligt vore det inte att bara kunna skälla ut någon på spanska, det går så fort och det låter mycket mer aggressivt än svenska. På svenska blir det bara bla bla bla... Peronen som man skäller ut lär ju inte fatta ett dugg men det kan ju vara något posivit det också.

Jaja idag blir det iaf skola till klockan två, vänta på bussen som går halv fyra (tråkigaste man kan göra) sen hem, käka lite mat och sedan åka och rida Jossan. På kvällen kommer Mario så får vi se va vi ska hitta på. Måste verkligen komma ihåg att packa allt inför helgen också. Ska ju till Strömsholk på ungdomskonferens under hela helgen så det blir en del att ha med. Tycker det är så himla svårt att packa för jag har alltid med mig för mycket grejer på något vänster. Vet inte hur jag gör det men varje gång blir det så hur mycket planering jag lägger ner på packningen. Men jag menar man vet ju aldrig vad det blir för väder??

Jag ska vara i k-d vid kvart över sex imorgon så jag kommer vara gött trött vill jag lova. Vi ska tydligen åka buss till Örebro och där ska vi byta till tåget som tar oss till strömsholm. Får se om det blir några missödem längs vägen, det vet man aldrig....
Ska bli oerhört roligt iaf, ska gå på något som skulle likna boda borg, rida på fina hästar och självklart gå på massa spännande föreläsningar!

Med andra ord kommer ni inte höra från mig förrän på måndag skulle jag tro för det blir ingen dator med på konferensen. Ska försöka ta lite kort och liknande så ni får se vad jag varit med om och vad jag träffat för interessanta personer.

Nej men nu får ni ha en bra helg så hörs vi på måndag!

Buenos días y Adíos amigos!
Viva la vida ;)

Sofie <3

Tjenare,

Kategori:

Sitter i skolan nu, har lunch och snart blir det två timmars matteB vilket jag inte direkt är sugen på. Jag är ju så trög när det gäller matte så det är ju inte direkt det roligast jag vet att göra...

Slutar vid tre och då blir det att åka in till stan och vänta på Lina. Vi ska gå och käka något innan vi ska (försöka) hitta till Bellevue ponnyridklubb. Tydligen har de lagt vårt DUS (distisktets ungdomssektion) möte där ute men det ska väl gå bra förhoppningsvis ändå. Fast det är iof mig och Lina vi pratar om så det är lätt hänt att det blir lite veligt haha :P

Mario praktiserar på Killingen under fyra veckor nu och ska jobba kväll idag tydligen så honomn ser jag inget av idag så det märks vad jag ska hitta på efter mötet. Det jag mest ska fokusra på efter mötet blir nog ändå hur jag ska ta mig hem? Mario brukar ju alltid koma och hämta mig för det går ju aldrig någon buss hem till mig på kvällen... Det kan gå ett tåg om jag har tur men då måste mamma komma och hämta mig vid stationen... Jaja det ordnar sig nog på något vis. Hoppas jag!

Var och red jossan igår också, gick super så jag är otroligt nöjd. Aldrig träffat en så trafiksäker häst tror jag, brydde sig inte ett dugg om att det kom massa traktorer, lastbilar osv. Jag är imponerad! Nu gäller det bara att Anna (ägaren) bestämmer sig om hon ksa låna ut henne eller inte.

Nej nu ska jag gå på lektion... ush ush men jag kanske skriver mer ikväll om jag inte gör något annat!

Ha det gött!

Puss, Sofie <3

Nemen go morron!

Kategori:

Då var det tisdag då och en jobbig dag väntar på att börja. Vi har ju så på min skola (infokomp) att varje tisdag får vi jobba med vad vi vill. Detta uppskattar jag extremt mycket eftersom jag just nu ligger efter med Nk, den måste bli klar tills på fredag och jag vet inte hur detta ska hinnas med. Så idag blir det att jobba. Får nog ta och kika lite på PL och spanskan också...

Annars är det ganska lugnt för tillfället och för en gångs skull känner jag att jag har lite koll på allt som ska göras denna veckan. Ofta blir det väldigt rörigt att hinna med alla möten, skolan, hästarna, vännerna och pojkvännen. Men som Mario brukar säga till mig så får jag skylla mig själv som alltid ska vara delaktig i allt. Och när jag väl gett mig in i något så tar jag ofta ett stort ansvar och massa uppgifter på mig för att jag vill att det ska bli så bra som möjligt. Detta kan ses både som något positivt och negativt men just nu känner jag att jag måste bromsa lite innan det blir så mycket att jag inte orkar någonting istället.


Har ni märkt vad fort hösten har kommit?! Det är ju iskallt ute och jag som inte tyckte det var längesen som det var sommar. Fast en fördel just nu är ju att det är sol, vilket det var mycket dåligt av för någon vecka sen ush ush!
Hösten är ganska fin så länge solen håller sig uppe och man slipper regn och rusk. Det som är roligt är ju alla fina höststövlar och jackor som man får klä sig i. Trivs som fisken i vattnet med det :) En negativ sak är ju att för en hästmänniska som man är så är detta den värsta årstiden av alla (ja och kanske när snön smälter sen också) eftersom det ofta regnar på hösten blir allt blött och hästarna måste ha täcke och alla hagarna blir så leriga att man slunker ner till knäna när man ska hämta dem. Detta är det värsta som finns! Ännu värre är det om en häst får spel och man ska hålla i den i hagen, det slutar oftast med att man ligger med ansiktet nere i leran och ser ungefär ut som ett lermonster innan man ens har hunnit få ut hästen ur hagen.

Nej nog tjat om allt, nu ska jag kika på hästannser, måste hitta en häst nuuuuu! Någon som har en som de vill ha ut på foder?

Ha en bra dag allihopa!


Puss, Sofie <3

Hej igen,

Kategori:

Sitter hemma i min säng och tänkte försöka göra lite PL (pedagogiskt ledarskap). Har ett stoooort arbete där som jag inte börjat med, förstår inte riktigt vad hon vill att vi ska skriva, vad hon har för krav osv. Nya lärare är alltid svårt att ha i början innan man förstår hur de vill ha saker gjorda och vilka krav de ställer på oss.

Jag är riktigt imponerad av mig själv just nu faktist för så här pigg har jag nog aldrig varit på kvällen. Blir alltid så himla sliten när jag varit i skolan hela dagen och sedan kommit hem, tagit en tur med hästen och tagit hand om alla andra djur. Det ska matas, släppa ut i hagar, rida, städa hos, ge vatten osv. Det är lite jobb om man vill att de ska ha det bra....

När allt detta  var klart kom Mario en sväng som vi såg på film, Vanity Fair tror jag den hette. Riktigt bra film faktist, lite rörig men värd att se, jag rekommenderar den starkt till er som gillar lite action och dramatik. Den handlar om bombningar i Spanien där USA:s president befinner sig och som alla vet är det ju så fort det handlar om presidenten blir det ett himla liv på folk. Lite typisk USA terror/trauma.

Imorgon blir det skola som vanligt och jag planerar att jobba med Nk hela dagen så att jag blir klar med den där jävla uppsatsen om Sandbäckstjärn någon gång. Den ska vara inlämnad på fredag och jag har knappt hunnit börja skriva så det är hurry hurry nu på det. Ska nog bli bra troligtvis.
Efter skolan blir det att åka till Josephin (häst) och rida henne en tur och efter det bär det av till ridskolan för att ha lektion där en timme, dock är det teeori imorgon och det är ju inte alltid lika intressant men vem vet det kanske blir något spännande imorgon om Cicci (instruktör) kommit på något.

Okej jag ger upp, fattar ingenting av pl:en faaan!

Nej nu får jag skriva mer imorgon.

Sov gott hörni!

Puss, Sofie <3



Min kisse Tuva <3

Godmorgon,

Kategori:

Då var det en ny vecka igen. Är faktist förvånadsvärt pigg idag även om det är måndag-morgon. Kom just till skolan efter min morgonpromenad inne från stan ut til skolan, alla säger jag är galen som går till skolan men det är faktist väldigt skönt. Man vaknar på morgonen om man rör på sig.

Det har förövrigt inte varit mycket uppdatering från min sida på bloggfronten under helgen och det kommer troligen aldrig bli det heller så ni kommer troligen varje vecka få vänta till måndagen för att få veta hur min helg varit. Men desto mer spännande för er haha! Jobbade som sagt hela lördagen, gick upp vid kvart över sju för att åka och sedan började jag jobba kvart över åtta till fyra på eftermiddagen. Efter jobbet stannande jag kvar i stallet för på söndagen skulle jag tävla klubbmästerskapet i dressyr på vår klubb. Och när man ska tävla ska allt vara rent och smörjt + att hästen ska ha "knoppar" i manen när man ska tävla dressyr. Så detta övertalade Mia (kompis) mig till att göra på lördagen. Det var nog första gången i mitt liv som jag satt i stallet till åtta en lördagskväll! Men jag skulle ju upp och tävla så det blev inte att gå ut då heller.
På söndagen så var det tävling då var jag duktig och gick upp vid åtta för att vara i stallet vid nio, nervös som man är innan så skulle jag göra iordning hästen och lyckas bli ståående och töla med några på ridskolan och allt blev extremt stressigt innan jag skulle ut på banan. Väl ute på banan och uppe på hästen kändes allt bra och jag red mitt program lite sådär tyckte jag så jag ställde in hästen när jag ridit. När allt sedan var färdigt så skulle jag tydligen vara med på prisutdelningen så det var inte annat än att gå och hämta hästen igen.
Väl inne så visar det sig att jag vunnit! Jag blev KM vinnaren! Jag blev väldigt förvånad men överlycklig! Jag som inte ens tycker om att tävla i dressyr...

Efter allt detta var jag trött som bara den så då blev det en myskväll med älsklingen hemma i soffan med popcorn, dricka och film, myspys!

Nej nu ska jag ta och hitta på något annat, börjar inte än på ett tag men något blir det alltid att hitta på.

Ha en bra dag allihopa!

Puss, Sofie <3



Hejsan,

Kategori:

Sitter i skolan just nu och har naturkunskapA, ska göra ett arbete om en tjärn men känner att jag inte orkar, är trött som bara den. Ska väl försöka göra något men inte lägga ner mig som en idiot. Funderar på att ta två tåget hem så jag kommer hem lite tidigare idag iaf.

Äntligen fredag känner jag. Denna veckan har varit jätte seg och jag har kännt mig himla omitiverad till att göra någonting. Har fått lite spanske gjord idag så något bra är det ju.

Idag blir det lugnt, ska jobba hela dagen imorgon så då är det inte ens att tänka på att gå ut ikväll. Kommer troligtvis inte komma upp till jobbet i så fall. För er alla som inte känner mig så jobbar jag som barnridlärare på ridskolan i Kil. Riktigt roligt att jobba med något som man är intresserad av. Det enda negativa är att man är väldigt trött eftersom man varit i skolan en hel vecka innan man ska jobba. Känner att jag inte har speciellt mycket helg. Men men så är mitt liv. Hektiskt.

Dagen började inte så bra idag, blev försenad till bussen så fic cykla som ett djur för att hinna med den. Väl på bussen upptäcker jag att jag glömt mitt headset till telefonen, vilket är min drog på morgonen. Det finns inget bättre än att stänga in sig i en värld av musik när man inte har det bästa morgonhumöret. Morgonen fortsatte inte direkt bättre när det kommer en kille och sätter sig brevid mig (bussen var full) och börjar gapa och tjoa om allt möjligt. Jag menar har inte människor någon förståelse för att man är trött på morgonen och vill ha lite lugn och ro?! Ja jag vet jag låter som en pensionär men det är bara för att jag inte kunde sova i min musikvärld som alltid på morgonen i bussen. Alltså kan i konstatera att min morgonen inte har varit den bästa.
Dagen förövrigt har flutit på som vanligt men jobb, jobb och mera jobb i skolan.

Nej nu får jag nog ta och göra lite NK skulle jag tro innan Crister kommer och skäller på mig med sin småländska dialekt Haha :)

Ha en bra dag!

Puss, Sofie <3

God kväll,

Kategori:

Sitter hemma och ser på Heroes. Såg på idol förut och jag förstår inte vart alla människor får allt ifrån? Galna kanske...
Var i stan tidigare som jag skrev, blev två par skor, två toppar, ett par leggins och sockor. Jag är riktigt nöjd faktist. Blev inte de skorna jag hade tänkt mig men dessa var finare. Blir säkert ett par till innan höst/vinter säsongen är slut. Skogalen, jag vet!

Skulle varit iväg med den där ponnyn förut också men han krånglade vid lastningen så det blev inget med det tyvärr. Det är nog inte meningen att jag ska skaffa häst skulle jag tro. Det krånglar ju bara hela tiden....

Nej skärpning nu, någon häst måste det ju finnas för mig med. Vi ska ju lägga golvet i stallet imorgon så vi har ju tagit ett steg närmare ett stall här hemma nu, känns skönt så vi kan ställa in hästarna.

 Nej nu ska jag se klart på heroes och sedan hoppa i säng, God natt!

Puss, Sofie <3

God morgon!

Kategori:

Sitter i skolan och skriver, börjar inte förrän nio men min buss är ju inne i kd vid åtta så det blir att vänta. Men det är ju bra för då kan jag passa på att vara så effektiv jag bara kan med denna bloggen. Ska försöka iaf.
Satt och tänkte på en sak imorse på bussen, hur kan människor vara så annorlunda på morgonen än de är på dagen? Varje morgon vid min busshållsplats är det tyst som i graven, ingen säger ett ord, inte ett hej ingenting. Men om man träffar någon av dem på eftermiddagen kan de säga hej och prata som om man kände de riktigt väl. Det är konstigt, kan man vara så morgontrött att man skiter i allt?
Kom att tänka på en annan sak också som även det rör bussåkandet. Ingen vill ju sitta brevid en annan person så man gör allt man kan in i det sista för att ingen ska sätta sig. Men om man åker utomlands så är det något väldigt oartigt om man inte  sätter sig brevid en person. Här i Sverige tycker ju vi att man är extremt konstig och läskig om man sätter sig vid någon på en nästan tom buss.Då kan man verkligen undra vad olika våra kulturer runt om i världen är.

Idag blir det skola, har bara tre lektioner så slutar redan vid två vilket känns mycket skönt. Ska sedan med mamma och handla skor och dylikt. Ska köpa mig ett par höststövlar, är så himla trött på de jag har så nu blir det nya. Skorna köper vi på skopunkten för där har de ju "ta tre betala för en" så man är ju smart och övertalar mamma till att köpa ett par till henne så får jag två Hihi. Ska passa på och se om jag hittar någon fin höstjacka också när jag ändå är inne i stan.
Efter denna resa bär det av hem och hämta hästen som jag troligtvis ska låna. Ska ner till banan och träna honom och se vad den lilla ponnyn går för.
Efter allt detta är troligen klockan en hel del och då blir det sängen och sooova!



Hoppas ni har en bra dag så kanske vi hörs imorgon!

Puss Sofie <3

Hejsan bloggen,

Kategori:

Ja nu sitter jag här i skolan och har skaffat mig en blogg. Har länge försökt att stå emot detta men vad gör man? Grupptryck ni vet, haha :)
Nej men det ska faktist bli spännande och se om det finns någon av er alla där ute som är intresserade av vad jag gör i mitt liv. Jag kanske tom blir en "riktig" bloggare vad det nu innebär? Ska försöka vara duktig och uppdatera så mycket jag bara kan. Vilket inte är så lätt för jag brukar ha väldigt fullt upp på både veckorna och helgerna.

Nej detta får duga som första inlägg så ska jag försöka lägga in ett nytt imorgon eller under veckan.

Ha det bra!

Puss, Sofie <3