Sofie Petersson

Livet i korthet...

Nu smäller det..

Kategori:

Humör: Fruuktansvärt bra!



GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!



(Ta det lugnt med alkoholen och slå gärna en pling ;D)

Winter

Kategori:

hej igen, nu sitter jag här på upptining, en mycket långsamm sådan men det får gå. Värmen kommer garanterat komma tillbaka till mig lagom till att jag ska gå ut igen, haha! Har på morgonen fixat stallet och ridit MAx så nu är det bara att rida Majsan kvar. Passade på aatt smita in ett tag medan de åt lunch. Blir så hemskt kallt när man är ute länge.

Idag har jag inte mycket planerat btw, tänkte mest vänta på att det ska bli nyår. Ska till Robin om jag inte nämnt det? Ush vad dåligt minne jag har! Men ska dit och bada badtunna, så gött! Spendera nyår i en badtunna med trevliga människor och något gott att dricka, passar mig perfekt!

Var hos Emilia igår också, så kul att få en uppdatering av allt och verkligen få prata lite. Allt var bra med henne och med hennes pojk med. Vi har bestämt att vi tre ska åka till ski Sunne till veckan, någon som är på? Ska bli så himla kul att få åka snowboard igen. Längtar till nästa vecka, jeeei :D

Nej tv blir, puss och kram på er!


Bild från morgonens ridtur, älskar verkligen vinterridningen <3

Snart smäller det!

Kategori:

Bara två dagar lvar på detta året ni gott folk! Och haar året gått bra? Jo det tycker jag nog att det har. Händellserikt men det är väl mitt liv som oftast ändå. Och kylan håller i sig, fryser så fort man går ut. Trots mössa, vantar, långkallingar, termobyxor, tröja på tröja med jacka. Med andra ord ser jag ut som en michellingubbe och fryser ändå, hur lyckas man med det?? Men värst är mina kära fötter, ååh så kalla de är...
Det är tur att jag är en person som gillar snön annars hade det här inte gått. Ni andra som klagar på snö, ja ni kan ju bara hålla er inne, eller hur?

Nej nu som sagt var ska jag klä på min massa plagg och sedan gå ut i stallet, ha en super trevlig dag!

Puss!


George

Jag gillert, pirrelipirr

Kategori:



Så här fint väder hade vi i Spanien ;)






Naaw, Oscar :D

Pirr...

Kategori:

Hej på er, allt väl i kylan? Lever ni eller har ni frusit sönder? Själv är jag fullkomligt levande och trivs med den fina vintern, visst några grader varmare skulle inte skada men som sagt jag är glad att vi ens har en vinter! Hatar verkligen regn och rusk så hellre kyla.

Idag har jag spenderat halva dagen ute med att mocka och rida Lillemors häst för första gången, en riktig sötnos den där hästen. Lite ideér självklart men vad begär man av en fyraåring? ;)
Min häst han är invalid för tillfället, eller nej riktigt så illa är det inte men har fått ett jack under hakan som blöder och är ganska djupt så går inte att ha grimma på honom, har inte provat med träns heller men han får stå idag istället så får vi se hur såret ser ut imorgon. Så klantig den där hästen, jag förstår inte hur han lyckas ibland alltså.

I eftermiddag ska jag äntligewn träffa mi Emilia, det var ett bra tag sen nu så ska bli helt underbart att få prata av sig lite med henne och höra allt som hänt när jag inte varit hemma...

Så var det med den saken, ha en underbar dag allihopa! Puss!



Mina sötnosar, sakna!

Mellandagsrean

Kategori:

Sjävlfallet var en tur till mellandagsrean idag inplanerad. Ush jag känner mig som en karl som inte orkar med det där. Folk överallt, alla galna efter det billigaste de kan hitta. Utplockat osv. PUH, är heelt slut efter denna dagen!
Trots all stress lyckades jag ändå få tag i lite saker, dock bara två av dem på rean. Vår resa bar först av till Hööks där dagens första investeringar blev ett täcke till Max samt ett par läderskydd till honom. Näste stopp blev inne i stan där vi spenderade va 30 min (?) för att ens hitta en parkering. Jag lovar, har kört runt halva stan, varje parkeringshus innan vi tillslut hittade en på översta våningen i duvan (!). Väl inne efter allt krångel blev det mat, jag ville ha lasagne och VAD är slut när jag kommer fram då?? JO sjäääälvklart min lasagne, fan. Så det blev potatisgratäng med rostbiff istället, visst det gick ned det med.

Efter många om och men med wåxnäs, bergvik, stan osv. så kom jag tillslut hem med hästsakerna, en peaktröja, läderhandskar (bytte de jag fick i julklapp), ett nytt pannband (bytte även det). Tror inte det var något mer faktiskt, skulle ju egentligen ha haft en jacka MEN tror du det fanns någon till mig? NEJ .. Åååh vad arg jag vart.

Sak samma, nu ska jag fortsätta se på 2½ men, ha det!


Ja, vi hade kul i Malaga och alla dess flygplatser på vägen xD

Christmas

Kategori:

Tänkte göra ett försök till att minska risken för att få svara på frågan : "vad fick du i julklapp?" genom att helt enkelt skriva vad jag fick här :)


Ja jag vet bilden blev sned, lev med det ;)

Jag fick alltså:

* Underställ
* Vinterstrumpor (fryser alltid om fötterna)
* En barnbakbok (mormor tyckte  jag var så dålig påp  att baka, haha)
* Stallboken, almanacka
* Choklad
* Presentkort på Färjestad (hästaffär), ett på bio och ett på affection
* Epilator, ajaj!
* Kamerafodral, jättefint!
* Bandit rock skivan, nummer två
* Bodylotion och duschcremé i en presentförpackning
* Skinnhandskar
* Pengar
* Pannband
 Veckorevyn
* Ännu mer godis
* CD-hållare till bilen


Ja det var nog allt, tack så hemskt mycket  för allt! Ni är bäst!

Hemma, ja ja ja

Kategori:



Adiós

Kategori:



Vill  bara passa på att önska er alla en god jul eftersom jag åker imorgon. Ha det trevlig, ät massa god mat och glöm inte julgodiset för all del!

Puss och Kram <3

Im so happy, Im so glad..

Kategori:

Godmorgon!

För en gång skull känner jag mig pigg och glad och stressad. Men det sista tar vi och ignorerar. Är i skolan faktiskt, vilket jag egentligen inte skulle varit men var tvungen att hämta kameran, prata med Frasse osv.
PAckade om resväskan igår också, så nu har jag bara en sportbag, hur lyckades jag med det?! Får se om mormor kanske har en mindre resväska som jag kan oacka i istället, det återstår att se!

Nej fick bara bli ett kort inlägg idag, nu måste jag kila iväg på lektion, ha det!

Ciao!

Känner mig trött, när ska resnerverna komma?

Kategori:

Sitter och äter after eight som jag fått i julklapp av kin fina elever. En liten presentkorg fick jag, hur gulligt som helst! Tack för den, det är mycket uppskattat!

Luciashowen som vi haft på ridskolan idag gick super, är mycket nöjd. Vann dock inte US-spexet men spelar ingen roll. Visst är jag bra, ingen dålig förlorare alls... He he .
Så nu sitter jag här sliten efter en lång dag och en oerhört lång helg, är det så helger ska vara? Ska nog prova att inte gå ut fler gånger, riktigt skönt. Rastlös blir jag men man kommer upp på morgonen iaf, det är alltid positivt. Skönt om inte annat, jag kånner mig väldigt pigg och glad när man går ut till stallet det första man gör. När jag bara sover hela dagen och går ut på dagen är det inte med alls samma energi. Sen är det ju även ett ypperligt sätt att vakna till för någon så morgontrött som mig!

nej nu ska jag se the holiday vilken jag redan sett men en romantisk komedi det säger vi aldrig nej till!

Åker om två dagar också, späääännande!

Puss och kram på er!


Snart ååååker viii ;D

Jiiiiiii

Kategori:

Louise är hemma igen, det gillas! Orkar inte skriva idag tyvärr så ha det så trevligt, ta det lugnt med alkoholen och ni vettiga, se på idol ;)

Puss och kram <3

Torsdag, tror jag?

Kategori:


Bild jag tog på Bosön för ett bra tag sen, mys <3

Jag är så himla förbaskat förbannad över denna förkylningen. Kunde inte min kropp bestämt sig för att bli sjuk typ efter jag varit i Spanien. Tänk om det inte ger sig?! Kasst är vad det är. Så nu sitter jag här och försöker trösta mig själv med en kaffe och mormors hembakta finska pinnar (kakor). Hjälper för stunden men vad gör man sen? Hm mysterium... sova? näääej inte tid till...

 

Tanken är idag att jag ska främst försöka få till spanskan. Var duktig och läste ur mina två berättelser igår, cred till mig. Så nu återstår bara att skriva en sammanfattning av dessa. Ska väl inte vara alltför svårt!

Efter detta prestigefyllda arbete ska jag försöka börja plocka lite bland mina kläder, försöka hitta några oömma som skulle passa att dra med till Malaga. Svårt är det, vet ju inte riktigt vad det är för väder tyvärr. Men gummistövlar är inköpta, tror det blir bra! Pamela skulle komma förbi imorgon så ska vi diskutera lite mer angående vad vi ska ha med. Gissa vart mitt stora bekymmer ligger i? Jo självklart i frågan: Vilka skor ska man ta med sig ner??.

 

Japp så är det nu ska jag escribo un resumé del texto: Vaccaciones del sol y uno mas.

 

Buenos dias chicos! <3

Hemma

Kategori:


Förkyld, kunde knappt andas ur näsan imorse så skolan blev det inget med. Lika bra det, värdelöst att vara där. Tråkelitråkigt!
Så nu sitter jag här med en dator, en spotify, hund i knä och självfallet blogg. Känns bra.

MEN ska försöka vara lite vettig trots att jag är hemma, färsäka skriva lite på etik och livsfrågor-uppgiften och läsa ut spanska boken. OM jag orkar även skriva sammanfattning på spanskan.. Men bara om .


En sjuk Sofie och en Nellie med överskottsenergi..



Förkyld

Kategori:

Hur många liter snor kan en näsa egentligen producera? Det känns just nu som ett vattenfall som aldrig tar slut. Med andra ord har jag blivit förkyld, trevligt? Bra timing? Nej .
Men det får väl gå det med som allt annat med regnet osv. Skulle haft möte med Frasse idag MEN då har även han gått och blivit sjuk, dock inte förkyld utan magsjukan. Ska ni se att jag åker på det också innan allt detta är klart. Hjälp! Min stora skräck, magsjukan!


Igår var jag på middag, hade riktigt trevligt med tanterna faktiskt. Eller ja tanterna och Sture. Åt på Alfie där det stod lasagne på menyn, mumma det! Så tummen upp för den restaurangen, det gillas!

Så nu är det för tillfället slut med alla dessa middagar hit och dit för att inleda ett juluppehåll, hur underbart blir inte det? Sen åker jag ju om en vecka, ännu bättre! Fick ett sms från Pamela igår kväll (sent, sent) där det stod: "VAD ska vi packa med oss??" - Kanske är det så att Pam börjar få lite resfeber? Tihihi :)

Nej nu får ni ha det alla ni som är så nyfikna och läser om mitt liv, hoppas det duger ;)


Puss och Kram




Kul väder .

Kategori:


Tummen upp för bio, filmmys och resor. Tummen ner för regn, lera och skola.

Måndag igen, känns ganska bra med tanke på att för varje dag som går är ett steg närmare resan. Ska bli så skönt att komma ifrån allt ett tag. Inte tänka på massa skola, problemas och om inte annat komma bort från detta hemska väder. Pallar inte mer regn, när ska snön komma?


Igår var jag på bio, New moon blev det denna gång, självklart. Tyvärr var den inte alls så bra som jag hoppats på.. Fullkomligt älskade ettan men tvåan, njaa hoppas nästa är bättre om jag ska vara ärlig! Men kärleken den gillar vi även om min kompanjon suckade mer än en gång under filmen, hihi!


Började även se på söndagsfilmen på trean igår. Jakten på lycka tror jag den heter. Är iaf baserad på en sann historia, alltid lika rörande! Det man reagerar på är att vi i Sverige egentligen har det ganska bra. För oss skulle något liknande egentligen inte hända utan att vi skulle få hjälp av socialen med bidrag till allt. Nu utspelar sig filmen visserligen på 80-talet, men ändå! Som jag förstått det så är det lite så i USA än (?). Har man inga pengar, nej too bad vi tar dina barn så får du klara dig själv, ungefär. Sjukt!


Ni får ha en bra dag, det ska nämligen jag, styrelsemiddag ikväll på Alfie. Mumma!

Puss & Kram

Morgonpigg Sofie

Kategori:

Chockade? Ja jag vet inlägg vid halv tio på en söndag är ju inte direkt något som jag brukar ögna min tid åt. Men så är det när man är hundvakt, sova det är bara att glömma. Så var ut först halv åtta imorse med den lilla och nu kom jag just in från en längre promenad med dem båda. På ett sätt är det skönt ändå, man kommer upp i tid och dagen blir automatiskt mycket längre. Att man inte är dagen efter seg det kan man ju bara vara glad över det med. Allt blir mer effektivt. Ska nog försöka med detta oftare...

I helgen har jag gjort så lite som möjligt faktiskt och vet ni vad? Det har varit otroligt skönt! Jobbade ju igår men det är mer som en självklarhet så det räknas inte. Så har bla sett Robinson för första gången den här säsongen, var väl sådär men har ju sett det nu iaf, alltid något.
Sen i fredags var vi på Mongolian i Karlstad och åt mat med jobbet, mys förutom maten (ja jag är mest kräsen av alla). Fick en öfr tidig julklapp av styrelsen också, så trevligt så!

Nej nu blir det kaffe sen ut i stallet, ha det mina vänner!



Skööönt vore deeet

.

Kategori:


Jag gillar oss .

Ooops

Kategori:

Aldrig mer, aldrig mer säger jag bara. Ouuff ! Blev utgång igår, jag börjar fundera på vart världen är på väg om   t o m jag går ut mitt i vecken, medveten om att jag ska upp till skolan nästa dag. Ojojoj men upp kom jag och här sitter jag. Ser nog ut som ett vrak skulle jag gissa på men vågar inte kolla mig i spegeln, rädd för vad jag ska se, haha xD
Skulle varit ut med Pamela och Hanna men Hanna bangade så Pam och jag beslutade att gå ut och röja själva. Tycker vi lyckades ganska bra faktiskt! Dock lite folk på Ankan, men va fan vem kan klaga när det faktiskt är en onsdag?

Idag blir det skola i hundra år, sen hem för att åka direkt till ridskolan och träna med Max. Hoppning står på schemat, kuuul! Längesen jag var iväg nu så ska blir riktigt, riktigt kul! Om jag nu pallar, känner ju mig inte allför bright!

Nej ska försöka gå och stoppa i mig typ, frukost .

Puss // Sofie

Dålig start på dagen

Kategori:

Vaknade sex imorse av en galen väckarklocka. Det var inte direkt planerat. Början blev såsom fortsättningen inte direkt den bästa. Åt frukost och allt är som vanligt tills min kära bror kommer ner och berättar att han minsann inte skulle till skolan, nehe och jag hade bestämt mig för att åka tidiga tåget enbart för att han skulle med. Kul .
Sen kommer dagens andra överraskning, det går inte att låsa upp bilen. Fick inte ens in nyckeln i låset, braaaaa heja min bil! Så skolan var inget jag direkt tänkte på när jag stod där och svärde, frös och sparkade på skiten. Ååååh! Men tillslut kom min kära mormor och hämtade mig så jag fick komma till skolan med det tåg jag från början skulle ha åkt. En ängel min mormor <3

Onsdag idag då, min mamma fyller idag 41 år, grattis till henne! Jag är tyvärr lite taskig idag för ska inte vara hemma så kan därför inte heller vara med och fira henne. Hon får nöja sig med presenten jag köpt och mitt sällskap för en liten stund iaf. Känns lite tråkigt eftersom hela släkten kommer och så, vilket alltid är roligt. Men de finns kvar till nästa kalas ;)
Ikväll blir det stan med Pamela och Hanna, ankan står på schemat. Snacka om att det känns skumt att gå ut mitt i veckan?! Men ska verkligen bli askul.

Ha det bra och passa på att njuta av solskenet!

// Sofie


Bild sedan helgen, en glaaaaad Sofie :D

Tisdag

Kategori:

Idag är det första december och för en gång skull kallt ute! Det känns bra, förtuom att jag fick chocken när jag klev ut på trappen, fick gå in och byta jacka! Brr! Tar ett tag och vänja sig nu när det varit varmt ett tag.
Myskänslan förstärktes ännu mer när jag fick öppna min finfina julkalender, haha! Åh vad  jag känner mig gammal nu, not! Men gott med choklad var det!

Igår var en mindre bra dag, gick hem från skolan. Illamående, min bästa vän. Blev bättre fram mot kvällen så bestämde mig för att åka och träna med Max. Det gick för första gången på länge bra, skönt! Och satt kvar det gjorde jag ju också!

Nej nu ska jag gå och vara duktig, räkna matte. Derivatans definition här kommer jag xD

Puss <3