Sofie Petersson

Livet i korthet...

Jei

Kategori:



Party party med Emilia, Karin och Lina som chaufför, me like !

Ha en trevlig kväll gott folk!

Pussss


.

Hej,

Kategori:

fredagen är här. Skönt! Är hemma idag, kände mig inte alls bra igår...  Så nu har jag sovit ut, ätit en god frukost och är på upppiggning igen. Ska försöka skriva klart mitt stress arbete till idrotten idag också. Lika bra att få det gjort annars skapar det ju bara stress. Hur ironiskt är inte det då?

Kikar just nu lite halvt på Charlies änglar med en kaffe och kom på att filmen ju är sjukt överdriven. Detta vilket jag tydligen inte upptäckt innan? Jag var nog för liten kanske eller så har min filmsmak förändras.

Annars blir det träning idag, dressyr för Cissi. Får se hur detta ska gå.. Sedan ska jag öva på att ta det lugnt, se på tv och äta lite gott.
Jobb imorgon tidigt, börjar redan vid sju så undrar hur trött jag kommer vara imorgon? Men jaja en extra timme är ju alltid bra för ekonomin.

Nog om det, nu ska jag återgå till att inte göra någonting, ha en bra helg får jag väl ta och säga idag då!

Puss & Kram


..



Hej igen,

Ny dag nu, skrev inlägget ovanför igår men efter ett tredje världskrig med datorn så blev det inte publicerat. När saker krånglar kan man inte direkt säga att jag går speciellt bra ihop med dem...

 

Så var det med det.. Idag har jag jobbat. Är gött sliten nu, började en timme tidigar imorse så ingen sovmorgon där inte. Tröttelitrött som vanligt var jag! Men det börjar arta sig. Ska alldeles snart ut på en ridtur tänkte jag och sedan blir det duschen och iväg till Kil. Blir Chilinn och innan förfest hos Emilia. Dock bara jag och hon men det ska nog bli bra ändå, vi är bra på att underhålla oss.

 

Ja så ha en trevlig helg nu (igen)!

 

Puss & Kram

 

Hejsan,

Kategori:

OJ det har skett en förändring på bloggsidan. Alltid lite skönt med variation även om man får börja leta sig fram efter alla funktionerna..
Torsdag idag och det börjar närma sig helg allt mer. Så skönt! Veckan har varit extrtemt dryg och med ett dåligt humör så nu behövs en helg med roligheter! Det blir träning med Max för Cissi och mys med Lets dance på fredag (as usual), jobb lördag och därefter hör och häpna, utgång! Ett band som spelar på Chilinn som ska vara värt att se så det blir nog bra. Har förköp t o m, hörde att det på juldagen var folk som inte kom in nämligen! Köa är ju inte direkt min starka sida så förköp blev perfekt!

Jag strävar efter godis, choklad och chips!! Ge mig ge mig, ååh vad jobbigt det är att försöka vara nyttig!

Nu väntar Eve spänt på detta inlägg så det är väl lika bra att publicera, haha!

Ha en bra dag!

Puss & Kram



Mmmm....

.

Hola!

Kategori:

Hur gör man för att få en länk i inlägget egentligen? Jag känner mig som en människa utan någon som helst teknisk förmåga, så svårt kan det inte vara? Men jaja det får vara för stunden (tills någon förbarmar sig över mig) och ni får stå ut med att skriva in det själva ;)

Onsdag annars då, mitten av veckan. Tråkigt som vanligt med en lång, lång dag i skolan. Sitter just nu och försöker skriva på min rapport till projektet, paniken börjar så smått komma krypande.. Det ska ju snart vara klart! Oj oj! Lovet kommer närmare och närmare, därmed deadli8ne för flertalet ämnen. Däribland projektet... Men en sak i taget så löser det sig!

Ni får ha en bra dag, jag ska nu ha lektion!

Puss & Kram på er!



.

<3

Kategori:

Måste bara tillägga att jag var inne på sos hemsida nu och insåg att George den lilla rufsiga hunden som jag berättade om ska få ett hem i Sverige! Känns helt underbart när jag var in och kollade hur många som blivit reserverade till adoption!

För er som är nyfikna på var jag varit, gå in på:

 sos-animals.se


.

Alltid är det något

Kategori:

Helu,

Andra dagen på en vecka som helt plötsligt verkar gå oerhört långsamt.. Kan bero på humöret kanske? Men efter en allmänt trist dag igår så piggade afrodansen på 3K verkligen upp. Inte tänka så mycket utan bara dansa på, perfekt träning! Kan säga att måndagens pass är mycket roligare än onsdagens nu när jag provat båda. Det som är krångligt med måndagar är tiden. Slutar sent så får åka direkt till träningen om det skulle vara så att jag gör det fler gånger. Vilket jag troligen kommer.

Så igår kväll var jag så trött när jag kommit in från stallet så det blev rakt ner i soffan. Finns inget bättre än känslan av att änligen få slappna av efter en påställd dag. Eller hur?

Lugn dag idag, troligen iaf. Kanske blir träning med hästen men inget bokat än. Annars blir det nog en tur till Cabello för att färga lite bryn och fransar. Självklart för att även tjata litre med Louise, alltid lika trevligt!

 

Så ni får ha en superdag allihop!

Puss & Kram

.

Godmorgon

Kategori:

Måndag igen, ush så fort det går! Snart födelsedag, vår, student och sommar. Hjälp! Sakta men säkert kommer paniken inför framtiden krypandes...
Jag försöker dock inte att ägna allt för mycket tid på att tänka på detta utan mer leva just nu. Även om detta är mycket svårt för en planeringsmänniska som mig.

Matte C nu på morgonen, spännande spännande. Eller kanske inte borde väl egentligen skriva svårt svårt. Samtidigt som man måste aktivera hjärnan efter helgen så är det ett krängligt ämne på måndagmornarna. Aldrig en god start på veckan.

Annars är det träning idag som gäller, afro dans idag igen men med en annan instruktör, spännande! Så ha en bra dag!

Puss och Kram




.

Trevlig söndag

Kategori:

Hej hopp,

haft en bra helg allesammans? Det har jag.. Även denna nykter och skötsam, jag är stolt . Men nästa helg då blir det partaj, Chilinn har ett band som kommer och spelar. Ska tydligen vara ett bra band så det är absolut värt att åka dit, så har ni tid kom!

 

Annars löste sig gårdagens kväll perfekt med film och mys, alltid lika trevligt. Möte har jag varit på idag med, det sista för min del inom ungdomsstyrelsen på Kils RF. Sorgligt men samtidigt en stor lättnad. Nu kan jag ju fokusera på saker i ett större perspektiv inom exempelvis DUS. Perfekt!

 

Måndag imorgon, ny vecka nya äventyr! Haha!

 

Puss & Kram


Ge mig sommar och sol, uuh så gött! ;)

.

Lördag

Kategori:

Sitter här och förösker få upp värmen igen, brr så kallt det var ute idag! Har idag jobbat och sedan varit ute och fixat i stallet, ridit en bra tur så då blir kylan ett faktum.
Så det var min dag och nu är jag officiellt sysslolös. Skulle ha varit in till Emilia men nu blev hon kvar i Karlskoga så det blir det inget med.

Nej har verkligen ingenting att skriva idag, så ha en trevlig lördag!

Puss & Kram



Oj så han såg ut då :P Men grön sommarhage iaf <3

Fredag

Kategori:

Hejsan, fredag idag. Så skönt känns det! Var ju ledig igår men ingenting som märkts! Ikväll blir det troligen Kil med Lina, mys hemma hos henne. Eller kanske hos mig, vem vet? Jag ska i vilket fall som helst se på Let's dance (ja jag gillar detta sällskapsprogram).

Igår var jag på bio, såg som tidigare nämnt snabba cash. Faktiskt så var den riktigt bra, jag menar för att vara svensk! Vilket jag normalt sett inte gillar alls. Dock tror jag att om jag läst boken innan hade jag inte alls ansett den att vara lika bra.

Så egentligen vill jag bara önska er alla en trevlig helg, nu ska jag bege mig hemåt.

Puss & Kram



.

Mys!

Kategori:

Hej på er,

det där med ett inlägg senare igår.. Ja vad ska man säga, det gick väl sådär! Men i vilket fall som helst så är jag i Filipstad och har nyss vaknat. Eve är inte här nu så jag har tagit lägenheten i besittning moahahaha. Nej inte riktigt så illa kanske men ser ingen anledning till att gå någonstans, då går jag väl vilse!
Annars är det en fin lägenhet hon köpt, liten men mysig. Natta var här igår med så då blev det mys med film, godis och cheps. Ja min "bli nyttig" sak får vänta. Speciella tillfällen räknas bort!

Funderar på att käka frukost... roligt att veta? Haha! Nej men har verkligen inte så mycket att delge med världen mer än detta så det får va.. ELler jo ska på bio idag, snabba cash ska vi se, undrar jag om detta ska vara n¨got för mig? Men det märks, det märks....Ni får en infp om detta imorgon, I promise you!

 

Nej frukost blir, ha en superbra dag!

 

Puss & Kram


Hittade någon gammal bild på mig här på Eves dator, hihi!

Tanken var god

Kategori:

Tänkte skriva ett inlägg men insåg just att jag har lektion så det blir att skriva senare, i Filipstad kanske, vem vet?

Puss och Kram

Tisdag

Kategori:

Hej hopp, allt väl med er? Tisdag idag då, jobba blir. Som vanligt. Ska göra allt för att inte fastna i något samtal hela dagen även om risken är stor. Eve kommer och då lockar kafferasterna, haha!

För övrigt är min sminkväska borta. Med andra ord är jag helt bedrövad. Inte för den saken skull att själva sminket är borta för det klarar jag mig utan men dessvärre vad jag vet att det kommer att kosta att köpa nytt. Varför ska det vara så förbannat dyrt?!

Annars ser dagen ut att bli lugn, mormor egfter skolan för jag tar mig inte hem, rida hästen när det är ljust och tillbringa kvällen i soffan med en bra film. Låter som en superplan opm du frågar mig!

Veckan framöver är bra med, ledig torsdag så åker till Filipstad på onsdagen, mys! Sen blir det bio på torsdagskvällen. Ser ni vilken bra vecka det kommer bli? Jei!

 

Nej nu blir det kaffe med Eve, Puss och Kram

Glad måndag gott folk.

Kategori:

Ja här sitter man i skolan, har slutat för ett tag sen men sitter kvar ändå. Har ett möte vid halv sex och orkar inte springa på stan hela dagen. Då vet jag vad det blir, massa slöseri på pengar. Jag som ska vara sparsam! Men kaaanske en tur till Hööks, vem vet. Måste ju åka och äta också, fy vad tråkigt alldeles ensam. Blä för det!

Annars har dagen flutit på ganska lugnt. Inget bra humör idag dock. Hatar verkligen måndagar på det viset, alltid lika trött, alltid lika jobbigt att kliva upp ur den oerhört sköna sängen!
Så resterande av dagen blir möte och sedan hem för att fira lillebror med tårta, bullar och kaffe, mums! Nyttiga jag går det bra för har jag hört, haha! Kan inte träna förrän på fredag heller, bra där. Jaja men då får jag vila upp mig och ladda ordentligt tills dess!

Nej men nu får ni ha en bra dag, jag åker till Höööks, Puss och Kram!



.

Me like, a lot

Kategori:

Hej på er,

den eviga söndagen är kommen och ja mår ypperligt på alla plan. Är så glad och nöjd så ni anar inte! Helgen har spenderats någorlunda lugnt. Blev Kil för lite festligheter, dock nyktert. Kalabalik oc drama under kvällen/natten som vanligt. Jag höll mig utanför men tröttsamt är det ändå. Kan inte bara alla festa och ha kul någon gång?

Så nu är jag nyss hemkommen från stan, känns skönt att ha en dag då jag inte har någonting planerat. Inte ofta men det börjar bli mer och mer. Jag börjar lära mig och förstå att man inte behöver vara på topp jämt och ständigt utan att man faktiskt ibland bara kan få vara.

Nu ska jag se på film, crash. Drama/thriller som lär vara väldigt, vad säger man.. tagande. Så vi får väl se, ha en bra kväll!

Puss & Kram

Hola!

Kategori:

Här sitter jag på min spanska lektion, får nada gjort. Fan. Men ingen fara emd spanskan men kanske kunde ta tag i mitt projektarbete eller etik och livsfrågor arbete eller psykologiarbete... Ja det finns att göra men ändå kan jag inte komma till skott med det. Vet att det löser sig men ändå, så dum att jag inte passar på medan jag har tid...

Igår fick jag hem en katalog om utlandsstudier. Vet inte vad det tog åt pappa för han började prata en massa om det med lån och bidrag och grejer. Vill han bli av med mig tro? Han som aldrig brukar prata alls, haha! Men i vilket fall som helst så överväger jag starkt att åka. Lämna Sverige och åka till Australien för att studera turism. Förstår ni vilken möjlighet? Mamma fick självklart panik över att jag troligen skulle stanna kvar där nere men jag menar vilket möjlighet det skulle vara! Har dock en tanke, hur gör man om man har pojkvän när man ska åka? Jag menar vem vet om jag har det, kanske kan man inte bara säga "Hejdå nu drar jag till Australien älskling. Ses om ett år?" Ja nej nu ska vi inte tänka så långt men ändå? Ni förstår dilemmat man skulle sitta i?

Ni får ha en superbra dag/helg!

Puss & Kram


Träning, nyttigt har jag hört?

Kategori:

JAAAA jag fick mitt MVG i religionB, yesyesyes!

Kände att jag behövde inleda med en bra nyhet, så skönt känns det. Ännu en sak mindre att tänka på! Detta kan lätt ha gjot min dag, nu övervinner jag matteC och allt. Jag kan, jag vill, jag orkar. Kan ha något annat att bero på med men ja, hemlisaaar ;)

Igår var jag och Lina på afrikansk dans på 3K (har jag lärt mig att det tudligen heter nu). Det var askul även om Lina kanske inte riktigt var lika imponerad... Älskar de afrikanska rytmerna och att man dansar med hela kroppen. Det var dock inte lika jobbigt som jag tänkt mig men ska prova på måndag med en annan instuktör så får vi se hur det blir. På fredag blir det hit 'n box, även detta med Lina, har ju kört det förut och det är
j o b b i g t! Det återstår att se hur jag mår på lördag!

Nej nu ska jag g¨och ha idrott så ni får ha det mina vänner!

Puss & Kram

Onsdag är en djävulsk dag...

Kategori:

Hej på er, ännu en ny dag med nya utmaningar. Nåja en iallafall.. Ska ju iväg och träna idag, första gången på mycket, mycket länge. Afrikansk dans står på schemat med Lina (undrar om jag överlever? kan jag gå imorgon tro?) Jag har alltså inte tränat på såå länge, ja om man inte räknar med hästen men den sorts träning är min kropp van så blir inte speciellt ansträngande.. Men jag tror jag kommer gilla detta, trots möjliga skrattanfall!

Kom till skolan idag med tron om att jag skulle vara duktig. Men nehe nej då har man prjojekt på morgonen, jag har inte sladden till kameran med, EVe har rapporten på sin inloggning osv. Så det gick ju bra med den idén tycker jag... Men ska väl i vilket fall försöka skriva klart min spanska så jag blir av med den. För jag och Sanna ska nu nämligen göra vårt eget radioprogram! Heja oss, tror det kommer bli bra.

Ja men så var det med den saken, over and out.


Det var ett tag sen nu det :D

Filmkväll

Kategori:

Godkväll på er allesammans, hoppas ni alla har haft en bra dag. Min har desvärre varit sådär, somnade i soffan och när jag vaknade var det mörkt. Bra kämpat Sofie. Nej ush vad besviken jag var på mig själv. Men det får väl gå, kommer troligen snart komma in i den här skolrutinen igen..

Sitter just nu och väntar på att filmen på 3 an ska börja. Something new heter den. Verkar vara en film för mig så vi får väl se vad det blir. Är den alltfär trist så blir det sängen. Men drama är ju en kategori för mig så risken är inte speciellt stor.

 

Nej ha en bra fortsättning på kvällen!

Puss & Kram

Nemen så liiten <3

Jobba på..

Kategori:

Jag glömde att skriva igår, så det får bli ett inlägg idag istället.. Känns inte som att det är tisdag, mina dagar har blivit helt rubbade för att vi började på en torsdag efter lovet. Inte bra för min struktur detta, mitt kontrollbehov har fått sig en törn. Kanske är det bra?

Har bestämt mig för att börja träna också, får se hur länge det håller denna gång.. Ska köra imorgon och på fredag till att börja med sedan får vi se var det bär av. Ska äntligen få prova min afrikanska dans nu också, jag lyckades övertala Lina! Ska bli hur kul som helst, kanske kan detta vara en träningsform jag kommer att trivas med? Man kan ju alltid hoppas.

Nämnde jag förresten att jag och Karin såg på Sherlock Holmes i lördags? Vi ändrade oss i sista sekund vilket var ett bra beslut, underbart bra film, rekommenderas att se!

 

Nej idag blir det till att vara seriös, jobba på. Kämpa på med matten och allt vad det nu är. Ha en superbra dag folks!

Puss & Kram


Saknar Mollystumpan lite faktiskt. Min store klump ;D

 

Söndagsinlägg

Kategori:

Det känns lite som att detta med söndaginlägg lite har tappat sin charm. Kan vero på att jag denna helg skrivit de andra dagarna också.. Men i vilket fall som helst så ska ni fårr ett inlägg. Så ni bakfulla människor har något att göra där ni ligger i sängen allmänt utslagna efter helggen. Jag är inte avundsjuk på er!

För varje hekg som jag har varit hemma nu känner jag vad underbart det är. Vad lång helgen blir och vad bra man mår. Inga större ekonomiska utgifter osv. Ska nog fortsätta ett tag på det här spåret. Dessa månaderna i början av året är ändå så hinla kalla och tråkiga. Uteliv är inget som direkt lockar i minus 20 grader!

Just nu sitter jag och äter våfflor för er som vill veta det. Inget jag egentligen gillar men mat har jag hört är viktigt. Och laga egen mat är ett stort no no... Nu när jag satt här kom jag att fundera på hur många våfflor är egentligen lagom? Vilket är det oerfekta antalet för att bli mätt? Samma sak är det med pannkakor, jag förstår det helt enkelt inte. Och jag känner inte när det varken räcker eller när jag ätit för lite. Ett av dagens alla I-lands problem!

Nej nu ska jag äta upp och sedan gå ut och rida den lilleskrutthästen, ha det bra idag, ladda för en ny vecka!

puss och kram



Mmm...

Kategori:

Sitter och äter  min älskade kladdkaka, mm så god! Och självklart till detta ser vi min vän i nöden, kaffemuggen.
Jag tänkte faktiskt idag lämna ifrån mig receptet till den så ni får prova! Är du en riktig kladdkake älskare, då är detta receptet för dig! Ha inte inne den för länge bara, då blir den lika tråkig som alla andra kladdkakor.

Idag är det lördag och jag bloggar, känns skumt.. Men är inne på upptining nu efter min ridtur. Ska stärka mig lite och sedan gå ut igen. Måste ju mocka och så...
Därefter bär det av till duschen för att sedan senare ikväll åka till Karlstad. Bio står på schemat med Karin denna gång. Måste ju se den nya komedin med Hugh Grant. Pinsamt att erkänna men jag bara måste. Vet att den kommer vara som alla andra sådana filmer, menmen en feelgood-film har man ju aldrig dött av! Btw, sett Mamma mia? Ett underbart exempel på en måbra-film!

Nej nu ska jag ta mig en bit till, åååh så gött! Trevlig helg!






Kladdkaka

2½ dl strösocker
2 ägg
125 g smält margarin
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1  nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader, rör ihop socker och ägg och tillsätt därefter allt annat. Grädda i ca 15 min.

Smile, you're on candit camera!

Kategori:





Godmiddag,

Kategori:

Kanske ska göra ett lite seriösare inlägg idag eller vad tycker ni? Var ju inte riktigt på skrivhumör tidigare idag. Men nu är det bättre. Har krånglat lite med med ny design och så men nu känner jag mig äntligen ganska nöjd ändå. För stunden iaf!

Har nyss kommit ur telefonen med min älskade Evelina, massa tjat i telefonen blev det. Men det är det värt eftersom det var så längesen jag träffade henne. Så som alltid när man blir i telefon en lång stund kan det bli lite långtråkigt så jag slängde ihop en kladdkaka, mums! Var ju ganska längesen nu så helt kan man ju bara inte överge det, det enda jag är bra på, haha!

I helgen är inte så mycket planerat, besök ikväll, jobba imorgon men sedan inte så mycket mer. Lugnt med andra ord och absolut ingen alkohol nu får det räcka känner jag. Någon g¨ng får man inse n'r det räcker, börja bete sig snällt...

Så ha en trevlig helg allihop!

Puss & Kram



Haha!

Kategori:


Jag försökte byta design, det gick åt helvete, haha!

Ha en bra dag!


Åååh vad gött!

Jeei

Kategori:







Jag känner mig som överkört av en buss så, GOD NATT!

Skolan har börjat,

Kategori:

NEEEJ jag vill inte. Är ungefär vad jag och Julia säger i kör var och varannan minut, bra början tycker jag! Böärjade även bra med bussen imorse som jag med nöd och näppe hann med. Det är helt enkelt inte menad att jag ska gå i skolan.

Så nu ska jag försöka få upp värmen, ta mig själv i kragen och börja ta tag i skolan. Såå ha en bra dag!

Puss & Kram

Snurr och brr

Kategori:

Godmorgon tänkte jag skriva men insåg ganska snabbt att morgonen redan över. Med rätt sällskap förflyter tiden alldeles för fort...
Har haft en supertrevlig morgon  och snart är det dags att omvandlas till michelin (stavas hur?) gubbe och gå ut i kylan. Undrar om jag överlever? Det ska nog gå, får röra mycket på mig, rida lite seriöst och så..

Mina alla planer för idag har en och en gått i kras, lyckat! Skulle ha varit på ridtur med Pamela, varit till Kil och fixat mitt hår och liknande men nu blev det ingenting av det hela. Men inte lider jag för det, desto mer tid till att göra annat! Som att fördriva tid här, ett lysande exempel.
Så nu blir det istället Louise imorgon vid 10.00, ååh så tidigt! Men jaja det får väl gå ändå. Mina planer på ski sunne får bli framflyttade tycker jag, orkar inte planera det med och sen kanske det inte blir något av det heller. Tar det till helgen eller något istället, har all tid i världen på mig. Eller ja tills snön försvinner iallafall.

Nej nu blir det tv en stund och sedan ut, ha en bra tisdag!

Puss & Kram


Robin, kort???

Årets första måndag

Kategori:



Hejsan,


här kommer ett försenat söndagsinlägg. Hemskt ledsen, jag har varit.. hosthost.. upptagen...
Men allt är bra, kanske bättre än på länge? Nyår förflöt, jag och Emilia hade kul trots att minnena kom tillbaka dagen efter. Men det är som det ska vara. Det var kul så länge det varade.
I helgen har jag jobbat både lördag och söndag. Ridläger på lördagen och turridning på söndagen. Höll med andra ord på att få diverse köldskador under min tur. Bättre blev det inte när Roger föreslog en skotertur. Jag måste vara självmordsbenägen för jag satte mig seriöst och åkte  med honom. Oj adrenalinet skenade kan jag säga + att jag råkade flyga av, sååå kul!

Var och såg på Avatar på bio i lördags också, med gott sällskap. Superbra film, kan verkligen rekommendera er att åka och se den. Definitivt värt besväret. Första tanken om den var ju: blå människor i ett paralellt universum?! WTF?? Men se den så förstår ni varför jag ändrade åsikt mycket fort!

Nej nu ska jag ägna mig ått annat, ha en bra dag, vecka, start på året.

Puss och Kram










Segt, som vanligt

Kategori:

Hallå där,

Hoppas ni alla hade ett bra nyår, sköt massa raketer och liknande. Själv satt jag i en varm bastu vid tolvslaget, varmt och mysigt. Höll på att frysa ihjäl dock när jag gick ut till badtunnan igen, haha!

Jag orkar seriöst inte skriva idag, dagen efteer vet ni. Ha en god fortsättning på det nya året ;)

Puss & Kram


Så här känner jag mig ungefär just nu ;)